ناسازگاری و اختلاف زوجین در دوران عقد
بعضا ناسازگاری و اختلاف زوجین در همان روزهای اول دوران شیرین عقد و قبل از تشکیل زندگی مشترک و تشکیل خانواده مستقل در کنار هم ظاهر می گردد که ممکن است دلایل متعددی داشته باشد و عمده دلایل آن عدم شناخت کامل و لازم از یکدیگر میباشد که گاها عجولانه و بدون تامل و تفکر اقدام به عقد می نمایند و البته بعضا خانواده ها هم مقصر هستند.
انواع طلاق در دوران عقد و نامزدی
انواع طلاق در دوران عقد و نامزدی عبارتند از:
- طلاق در دوران عقد از طرف مرد
- طلاق در دوران عقد از طرف زن
- طلاق در دوران عقد به صورت توافقی، که در ذیل به طور مفصل توضیح داده خواهد شد.
همچنین گروه حقوقی رضا عبدالمحمد و همکاران به عنوان وکیل متخصص در دعاوی خانواده می باشند و وکیل طلاق در دوران نامزدی بوده و طلاق در دوران عقد را انجام می دهند.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در تمامی دعاوی خانواده و طلاق در دوران عقد با بهترین وکیل خانواده همراه شما خواهد بود.
طلاق در دوران عقد از طرف مرد
گاها پیش آمده است که مرد می خواهد در دوران عقد و نامزدی همسر خود را طلاق دهد ، مستند به ماده 1133 قانون مدنی ، مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید. در این مورد 2 حالت متصور میباشد:
- زن باکره است.
- زن باکره نیست.
در حالت اول ، مطابق با ماده ۱۱۰۲ قانون مدنی هرگاه شوهر قبل از رابطه نزدیکی همسر خود را طلاق دهد مستحق نصف مهریه خواهد شد و لذا اگر مرد بیشتر از نصف مهریه را پرداخت کرده باشد حق دارد مازاد آن را قیمت و یا عیناً مسترد کند. با توجه به این ماده نصف شدن میزان مهریه زمانی است که مرد همسرش را قبل از نزدیکی طلاق دهد.
به دلیل آنکه زیرا به عبارتی ملاک دادگاه ها دوشیزه بودن زن یعنی داشتن پرده بکارت دختر است که دوشیزگی دختر علاوه بر اینکه در میزان مهریه درخواستی او تاثیر گذار است و آن را نصف میکند همچنین موجب از بین رفتن عده طلاق برای دختر هم میشود.لذا مرد می تواند در دوران نامزدی چه همسر او باکره باشد و چه همسر او باکره نباشد اورا تحت شرایطه طلاق دهد و البته زیرا زندگی مشتری نداشته است همسر مستحق اجرت المثل و نفقه نمی باشد ،
رضا عبدالمحمد به عنوان وکیل متخصص در حوزه خانواده میباشد و وکیل طلاق از طرف مرد و وکیل دوران نامزدی و وکیل دوران عقد و وکیل طلاق از طرف مرد در دروان نامزدی و وکیل طلاق از طرف مرد دوران عقد میباشد.
طلاق در دوران عقد از طرف زن
اگر زن بخواهد در دوران عقد و به اصطلاح عامه دوران نامزدی و عقد جدا شود میبایست یکی از شروط ۱۲ گانه مندرج در عقدنامه را اثبات کند تا مراحل طلاق راحت تر و سریعتر طی شود. طلاق در این دوره تفاوت زیادی با بعد از ازدواج دائم ندارد طلاق در این دوران از طرف زوجه نیازمند دو مورد است. اولی اختیار داشتن وکالت در طلاق که کار را برای جدایی آسان تر میکند که اگر زن بتواند وکالت در طلاق در زمان عقد از جانب مرد اخذ کند زوجه می تواند از دادگاه درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش نماید و برای همسر خود وکیل دادگستری اختیار کند.
در این دوران اگر خانم دوشیزه بود با نصف مهریه می تواند به طلاق اقدام کند زیرا ثمره غیر مدخوله بودن زن در هنگام جدایی این است که بعد از ثبت رسمی طلاق زوجین می توانند به اداره ثبت احوال مراجعه و با ارائه مدارک و حکم دادگاه نسبت به تعویض شناسنامه خود اقدام کنند.رضا عبدالمحمد به عنوان وکیل متخصص در حوزه خانواده و وکیل مهریه و وکیل طلاق از طرف زن و وکیل طلاق از طرف زوجه و وکیل طلاق در دوران نامزدی و وکیل طلاق در دوران عقد می باشد.
طلاق توافقی در دوران عقد
بی دردسرترین راهای جدایی طلاق توافقی ست یعنی زوجین بنا بر توافقاتی که میکنند می توانند هرچه سریعتر به این وصلت پایان دهند. طلاق توافقی در دوران عقد یعنی توافق بر سر مسائلی مانند مهریه و سایر امور مالی زوجه که تعیین و تکلیف در آن بر عهده طرفین قرار داده شده به عبارتی زوجین هرگونه توافقی بر روی مهریه داشته باشند، قانون به آن احترام می گذارد.
اگر دوران عقد، عدم نزدیکی (دخول) یا باکره بودن یا نبودن مطرح باشد یعنی زوجین هیچ گونه رابطه زناشویی با یکدیگر نداشته باشند و این مسئله در هنگام طلاق مطرح باشد چه اینکه از نوع توافقی باشد و چه از جانب هر کدام از زوجین یعنی به صورت یک طرفه، مهریه نصف خواهد شد مگر اینکه توافق دیگری بین آن ها باشد. مثل اینکه زوجه ادعایی در خصوص مهریه نداشته باشد و در قبال طلاق (توافقی) مهریه خود را به همسر بذل یعنی بخشش نماید. رضا عبدالمحمد به عنوان وکیل متخصص در طلاق توافقی و وکیل خانواده و وکیل مهریه و وکیل طلاق توافقی در دوران نامزدی و وکیل طلاق توافقی در دوران عقد می باشد.
سوالات متداول طلاق در دوران عقد
مهریه در صورت طلاق دوران عقد چگونه محاسبه می شود؟
- اگر زن باکره باشد و رابطه زناشویی صورت نگرفته باشد: نصف مهریه پرداخت می شود.
- اگر رابطه زناشویی صورت گرفته باشد: کل مهریه پرداخت می شود.
- در طلاق توافقی: زوجین می توانند بر سر میزان مهریه توافق کنند.
- اگر زن مهریه را ببخشد: مرد از پرداخت مهریه معاف می شود.
آیا زن می تواند در دوران عقد درخواست طلاق دهد؟
- اثبات یکی از شروط 12 گانه مندرج در عقدنامه
- داشتن وکالت در طلاق از جانب مرد
- درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش از دادگاه
- انتخاب وکیل دادگستری برای پیگیری امور حقوقی
تفاوت طلاق در دوران عقد و نامزدی چیست؟
- دوران عقد: رابطه حقوقی رسمی بین زوجین وجود دارد.
- دوران نامزدی: رابطه حقوقی رسمی وجود ندارد، فقط وعده ازدواج داده شده.
- طلاق در دوران عقد: نیاز به طی مراحل قانونی دارد.
- جدایی در دوران نامزدی: نیازی به طی مراحل قانونی ندارد.
- مهریه: در دوران عقد مطرح است، در نامزدی خیر.
شرایط طلاق توافقی در دوران عقد چیست؟
- توافق زوجین بر جدایی
- تعیین تکلیف مهریه و سایر امور مالی
- مراجعه به دفتر خدمات قضایی و ثبت درخواست
- حضور در دادگاه و تأیید توافق
- صدور حکم طلاق توسط دادگاه
- ثبت طلاق در دفترخانه رسمی
حکم خیانت در دوران عقد چیست؟
- از نظر شرعی: حرام و گناه کبیره محسوب می شود.
- از نظر قانونی: جرم تلقی شده و مجازات دارد.
- حق طلاق: به طرف مقابل حق درخواست طلاق می دهد.
- مهریه: در صورت اثبات خیانت زن، ممکن است حق مهریه از بین برود.
- مجازات: بسته به نوع خیانت، می تواند شامل حبس یا شلاق باشد.
یک پاسخ
بنده نامزد کردم ولی با همسرمرابطه جنسی نداشتم الان می خوام طلاق بگیرم طلاق بعد از دوران عقد و طلاق در دوران نامزدی چگونه است