وکیل حقوقی
وکیل حقوقی کیست ؟
وکیل حقوقی در چه زمینه هایی مشاوره می دهد؟
یک وکیل یا مشاور خانوادگی می تواند در همه مسائل های حقوقی مشاوره دهد. البته موضوع مسائل حقوقی یک موضوع کلی می باشدو بهتر است که وکیل در موضوعات حقوقی که تخصص کامل دارد مشاوره بدهد. در کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به صورت تخصصی می باشد. یعنی که برخی وکلا در زمینه ی تجاری تخصص دارند که موکل با توجه به نوع تخصص آن ها به ایشان مراجعه می کند.ولی در ایران به صورت رسمی و اداری نظام تخصصی برای وکلا منظور نشده.تعهدات وکیل نسبت به موکل
تعهدات وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی می باشد که وکیل طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل،امضا نموده است اقدام کند.وکالت نامه های رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی و یا وکالت نامه های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، بخش حدود اختیارات وکیل تعیین شده می باشد که دو طرف می توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.
تعهدات وکیل بستگی به این موضوع دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه مسائلی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد. به عنوان مثال فردی وکیل می شود که تنها امورات شهرداری موکل را انجام دهد و فرددیگر وکیل می شود تا امورات موکل خود را تنها در دادسرا یا دادگاه بدوی انجام دهد.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
همراه شما در تمامی ضمینه های حقوقی با بهترین وکیل حقوقی خواهد بود
دعوای کیفری و حقوقی چه تفاوتی دارند؟
در ابتدا آشکار ترین تفاوتی که بین این دو دعاوی وجود دارد طریقه و نحوه مجازاتشان می باشد. در دعاوی هایکیفری شخص بازنده مجازات خواهد شد، مجازاتی اعم از حبس، جزای نقدی و … ولی در دعاوی حقوقی فرد بازنده می بایستی یکسری تکالیف را به انجام برساند و مجازات دیگری در کار نخواهد بود. در ادامه یکی دیگر از مهمترین تفاوت هایی که شکایتهای حقوقی و کیفری دارند در طریقه اعلام شکایت می باشد. برابر قانون شکایت کیفری را می توان در هر برگه یا کاغذینوشت و به مقام قضایی تسلیم کرد ولی شکایت حقوقی می بایستی حتما در برگه دادخواست، برگههایی که در دادسرا، دادگاه و پیشخوانهای قضایی موجود می باشد نگارش شود در غیر این شرایط به هیچ وجه استماع نمیشود. یعنی به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد.
دیگر تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری محلی می باشد که شکایتها تحویل داده میشوند. بر این اساس دادخواست حقوقی از پیشخوان قضایی ارسال یا مستقیم تحویل داده میشود ولی شکایتهای کیفری می بایستی در دادسرا مطرح و بعد از انجام تحقیقات که به احتمال فراوان پای کلانتری هم به میان خواهد آمد برای رسیدگی نهایی به دادگاه مراجعه بشود.
در آخر نیز مراحل پیش بردن دعاوی حقوقی و کیفری می باشد.دعاوی کیفری قانون کار را راحت تر کرده است و بدون اخذ وکیل نیز میتوان دادخواست خود را مطرح کرد.حتی اگر هم به وکیل نیاز داشته باشید و فرد شاکی توان مالی وکیل را نداشته باشد قانون وکیل در اختیار او خواهد گذاشت.ولی خب دعاوی حقوقی به این شکل نیستند و نیاز است توسط یک وکیل مطرح بشوند.
انواع حقوق عمومی
برای مثال کیفیت و چگونگی حقوق متقابل میان شهرداری که یک موسسه عمومی در جامعه می باشد و شهروندان، یکی از انواع حقوق عمومی است. و همینطور قانون ها و حق وحقوق حاکم بر روابط دیگر ادارات مثل سازمان ثبت اسناد با مردم نیز زیر مجموعه حقوق عمومی قرار خواهد گرفت.
انواع حقوق خصوصی
در واقع حقوق خصوصی به شکل کلی به دو صورت مطرح می شود:اول این که حقوق فی مابین تمامی افراد حقیقی که در جامعه وجود دارند و صلاحیت برخورداری از حق خود را دارند، که در این حالتمیزان و طریقه ی اجرای آن در حقوق خصوصی مورد بررسی قرار می گیرد.
به عنوان نمونه یک فرد حقیقی در جامعه دارای انواع حق، مقل حق دادخواهی، حق اشتغال و سایر موارد آن می باشد که این مسئله در حقوق خصوصی مورد بررسی و بحث قرار می گیرد.
در صورت دوم این که انواع شرکت های حقوقی اعم از شرکت های تجاری و یا غیر تجاری که در اصطلاح به آن شخصیت حقوقی می گویند. مثل شرکت ها و موسسات عام المنفعه که در جامعه وجود دارد، از مصادیق حقوق خصوصی اند که طریقه ی انجام وظیفه و حدود اختیارات و صلاحیت آن ها، طبق قانون در حقوق خصوصی شرح داده شده می باشد.
حقوق بین الملل در ضمینه وکیل حقوقی چیست ؟
حقوق بین الملل خصوصی ، طریقه اعمال قواعد حقوقی شهروندان دیگر کشورها با یکدیگر و همینطور سایر اشخاص حقوق خصوصی (شرکت ها) را در مرتبه بین المللی مورد بررسی خواهد داد . برای عنوان مثال چنانچه شهروند ایرانی از یک شخص و یا یک شرکت تجاری فرانسوی مطالباتی داشته باشد ، این موضوع در حقوق بین الملل خصوصی طرح می گردد و براساس قوانین بین المللی حل وفصل خواهد شد .
انواع وکیل حقوقی
مقصود از انواع وکیل حقوقی این میباشد ؛ بعضی اوقات عبارت وکیل پایه یک دادگستری را میشنویم یا عبارت وکیل مدنی در بعضی موارد به گوش ما میرسد . بعضی اوقات هم از طرف شخصی برای شخصی دیگر وکیل اختیار خواهد شد . اما عموما منظور از انواع وکیل ، مقصود ما وکیلی میباشد که در اختیار داریم . بنابراین در این کل سه نوع وکیل حقوقی خواهیم داشت که عبارتند از :
• وکیل دادگستری
وکیلی که تحصیلات عالیه و دانشگاهی خود را در علوم مبانی و فقه و حقوق به پایان رسانده و در آزمون وکلای دادگستری ، موفق به کسب رتبه ای بالا در بین افرادی که در این آزمون شرکت کرده اند بشود . این وکلا پس از طی کردن دوره کارآموزی پروانه کسب وکالت را دریافت خواهند کرد و آماده ارائه خدمات حقوقی به جامعه میشوند . وکلای پایه یک دادگستری از وکلای درجه یک جامعه وکلایی هستند که به قانون بسیار مسلط میباشند .
• وکیل مدنی
هر فردی برای جلو بردن امور اداری و حقوقی نیاز به وکیل مدنی دارد . وکیل مدنی و موکل برای تنظیم وکالت نامه به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه میکنند و اقدام به تهیه و تنظیم وکالت نامه ای خواهند کرد که به واسطه آن وکیل ، نماینده قانونی فرد در امور معینی خواهد شد .
• وکیل مع الواسطه
در برخی موارد پیش می اید که شخصی نیاز به وکیلی دارد که از حقوق او دفاع بکند ، اما به دلایلی قادر به اختیار کردن وکیل نمیباشد . در نتیجه کسی را به عنوان واسطه قرار خواهد داد تا برای وی با وکیلی مشورت کند و قراداد وکالت نامه تنظیم بکند . به این نوع وکیل که به واسطه فرد دیگری برای فرد اختیار خواهد شد ، وکیل مع الواسطه میگویند .
•وکیل انتخابی
وکیل انتخابی به این شکل می باشد که هر شخصی با انتخاب و علاقه خود ، می تواند شخصی را به عنوان وکیل انتخاببکند. این وکلا می توانند وکلای رسمی باشند که فرد از طریق دفتر خانه اسناد رسمی، فردی را به عنوان وکیل برای انجام کارهای مورد نظر خود ، مانند مراجعه به ادارات یا شهرداری یا فروش اموال انتخاب می کند. و یا می توانند وکلای دادگستری باشند که در مراجع قضایی و زیر مجموعه های آن اعم از شعبه حل اختلاف و مراجع انتظامی ، به نیابت از موکل خود برای احقاق حقوقاو بایدفعالیت کنند.
•وکیل تسخیری
وکیل تسخیری وکیلی می باشد که دادگاه برای بعضی از افراد بی بضاعت در رابطه با جرائم های مهم کیفری مثل قتل و مانند آن، برای دفاع از حقوق آن ها انتخاب می کند که هزینه چنین وکلایی بر طبق تعرفه مندرج در قانون وکالت، از طرف دولت به وکیل پرداخت می شود.
•وکیل معاضدتی
وکیل معاضدتی، وکیلی می باشد که دادگاه در صورت درخواست افراد بی بضاعت، با احراز عدم توانایی مالی آن ها برای داشتن وکیل دادگستری، برای او انتخاب می کند. به این ترتیب که در صورت احراز عدم توانایی مالی فرد و درخواست وی از دادگاه برای داشتن وکیل. دادگاه از طریق کانون وکلا و یا مشاوران و وکلای قوه قضاییه، وکیلی را برای شخص فوق انتخاب می کند تا بتواند از حقوق وی دفاع کند وحق کسی به دلیل عدم توانایی مالی ضایع واقع نشود.حق الوکالهوکیل معاضدتی نوعا رایگان می باشد.
•وکیل اتفاقی
طبق قانون موضوعه کشوری ، اقربای درجه اولمی توانند هرسال یک یا دوبار از یک دیگر تقاضای وکالت نمایند که در این حالت با احراز قرابت نزدیک بین آن ها به وسیله مراجع قضایی و با صلاح دید قاضی دادگاه، این نوع وکالت محقق می گردد.
•وکیل یا نماینده حقوقی ادارات
اداراتو سازمان ها و نهادهای دولتی نیز می توانند فردی را که در آن اداره مشغول به کار می باشد با تصویب ریئس اداره مربوطه،به عنوان نماینده حقوقی، جهت اقامه دعوا و یا نسبت به دفاع از دعاوی اشخاص علیه اداره مربوطه،به دادگاه معرفی نمایند تا از منافع و حقوق سازمان مطبوع خود دفاع کند.
•وکیل حقوقی ایثارگران
وکیل حقوقی ایثار گران یا وکیل حمایتی کسی است که در دفاع از ایثارگران و بسیجیان در مسائل قضایی ورود می کند. این افراد که از دفاتر حمایت قضایی پروانه وکالت دریافت کرده اند به حمایت از بسیجیان و ایثارگران تحت عنوان وکیل قضایی یا حمایتی در دفاع از حقوق آنان فعالیت می کند.