وکیل حقوقی

چکیده مطلب : "در مباحث حقوقی ایران، هر فرد و شرکت به یک راهنما و مشاوره تخصصی نیاز دارد. وکیل رضا عبدالمحمد با تجربه و تخصص بالا در زمینه های مختلف حقوقی، از جمله دعاوی ملکی، خانواده، تجارت، کیفری و ... ، آماده ارائه مشاوره دقیق و راهنمایی شما در جهت حل مشکلات قانونی و رسیدن به بهترین نتایج است. او با در نظر گرفتن جزئیات پرونده شما، به شما در انتخاب بهترین راهکار قانونی و انجام مراحل قانونی با دقت و سرعت کمک می کند. اگر به دنبال یک وکیل متخصص و مطمئن برای پیگیری علائق و حقوق تان در مراحل مختلف دادرسی هستید، با رضا عبدالمحمد تماس بگیرید و از مشاوره او بهره مند شوید.
وکیل حقوقی
آنچه درباره وکیل حقوقی خواهید خواند (کلیک کنید) :

وکیل حقوقی فردی است که از سمت موکل اجازه داشته باشد در خصوص مسائل حقوقی، در مراجع قضایی یا غیر قضایی به امور رسیدگی کند. در این رابطه وکیل حقوقی نسبت به احقاق حقوق موکلش در رابطه با موضوعات مطرح شده در مراجع قضایی و غیر قضایی طبق حدود اختیاراتش انجام وظیفه نموده و آثار اقدام وکیل پایه یک دادگستری در مراجع فوق، طبق قانون مدنی متوجه موکل باشد.

 

وکیل حقوقی کیست؟

یکی از نحوه تقسیم بندی های حقوق تقسیم بندی حقوق  به امور حقوقی و امور کیفری است. منظور از امور حقوقی اموری که مربوط به زندگی روزمره افراد، معاملات، خانواده و مواردی از این جمله است اما امور کیفری به اموری گفته می شود که با مسائل مربوط به شکستن نظم عمومی جامعه  و امنیت و مجازات مرتکبان آن سر و کار دارد. نکته بسیارمهم این است که نه تنها مسائل کیفری و حقوقی با هم تفاوت دارند بلکه دعاوی و دادگاه ها و نحوه شکایت کردن و نیز نحوه رسیدگی دادگاه ها به این دعاوی نیز  باهم متفاوت است. بنابراین مهم است که بدانیم پرونده ای که داریم یا مشکلی که پیش امده  یک مسئله حقوقی است یا کیفری. برای تشخیص این مهم بهترین راه حل مراجعه به یک مشاور حقوقی  است.

وکیل حقوقی به وکیلی گفته می شود که از طرف موکل خود، در مسائل حقوقی او، در مراجع قضایی و غیرقضایی، اختیار قانونی دارد. تعیین محدوده اختیارات وکیل، به عهده موکل است و به وسیله قرارداد وکالت این جزئیات  مشخص می گردد درواقع حدود اختیارات وکیل حقوقی را خودتان به عنوان موکل  تعیین خواهید کرد. او نماینده شما در مراجع قضایی و غیرقضایی مربوط  است و به اندازه میزان اختیاراتش به بهترین شکل، انجام وظیفه می نماید.

 

برای چه اموری می توان  از وکیل حقوقی کمک گرفت؟

وکیل حقوقی می تواند در امور متعددی مانند امور مرتبط با اسناد تجاری مانند چک و سفته  ، قراردادها  امور مربوط کار اعم از قراردادهای کار و شکایت طرفین از یکدیگر، هم چنین مسائل  مربوط به خانواده  و شخصیت مانند ازدواج و طلاق و حضانت از فرزندان،نفقه، ارث و وصیت به اشخاص کمک کند. نکته مهم برای تشخیص امور حقوقی از امور کیفری این است که امور کیفری اصولاً مسئله ارتکاب جرائم  و مجازات نمودن مجرم مطرح است ولی در امور حقوقی صحبت عموماً از امور تجاری، خانوادگی و شخصی می باشد و کار کمتر به مجازات  کردن یا زندان می رسد. البته باید توجه کرد که همیشه تشخیص این که مشکلی  حقوقی یا کیفری است کار ساده ای نیست و حتی در بعضی از موارد یک  امر یا موضوع می تواند هم جنبه حقوقی داشته باشد و هم جنبه کیفری برای مثال اگر شما چکی امانی به کسی داده باشید و او آن را برگشت زده باشدشما علاوه بر دعوای حقوقی استرداد چک میتوانید شکایت خیانت در امانت نیز طرح کنید.

 

وکیل حقوقی در چه دعاوی تخصص دارد؟

انواع مسائل حقوقی مانند  امور مالی، حقوق تجارت، مسائل خانوادگی ، انواع قرارداد های ملکی و غیر ملکی و مواردی مثل حق شفعه و ارث، از دعاوی تخصصی حقوقی به شمار می روند. در ادامه به توضیح برخی از موارداز تخصص یک وکیل حقوقی می پردازیم:

 

وکیل مهاجرت

همان طور که از نام  کاملا قابل حدس است وظیفه اصلی  وکیل مهاجرت رسیدگی به کارهای قانونی مهاجرین و کمک برای اخذ تابعیت، پیداکردن کار در کشور مبدا و یا ادامه تحصیل در کشور موردنظر موکل می باشد. وکیل مهاجرت باید به خوبی نسبت به قوانین کشور مبدأ و مقصد آگاهباشد ودرباره امور مرتبط اطلاعات حقوقی کامل داشته باشد، تا بتواند موکل خود را در این زمینه، به درستی راهنمایی نماید.در واقع مسئولیت اصلی این  وکیل همراهی بی عیب و نقص فرد مهاجر ، در پروسه مهاجرت به کشور مقصد است.

 

وکیل خانواده

به وکیلی گفته می شود که تخصص کامل در مورد تمامی امور حقوقی مربوط به خانواده  است وکیل خانواده می تواند با داشتن وکالت نامه از موکل خود به نیابت او در مراجع قضایی حاضر شده و از او دفاع نموده .شما می توانید در دفاتر اسناد رسمی ، وکالت نامه خودرا تنظیم کنید.

 

وکیل شرکتی

این وکیل درخصوص تمامی مسائل حقوقی شرکت و امور مربوط به ثبت شرکت و ورشکستگی شرکت ها و تاسیس شرکت اطلاعات دقیق قانونی دارد. در انتخاب  وکیل حقوقی مرتبط با امور شرکت ها، شما می توانید با بررسی سوابق وکیلی که با او قصد همکاری دارید  و پرونده هایی که درگذشته تحت وکالت او پیش رفته اند یا سایر موکلین او میزان تجربه و مهارت او را بسنجید.

 

مشاوره با وکیل حقوقی

همان طور که در پیش تر توضیح دادیم، هر یک از وکلای حقوقی دارای تخصص ویژه ای هستند و فعالیت حرفه ای خود را در آن متمرکز کرده اند. وکیل امور شرکت ها، وکیل خانواده، وکیل امور مربوط به مهاجرت ،وکیل ملکی وکیل اسناد تجاری مانند چک و سفته هر کدام حیطه کاری متفاوت با همدیگر  دارند. ابتدا باید مشخص کنید که در چه زمینه ای نیازمند مشاوره حقوقی هستید، سپس می توانید با مراجعه به  وکیل متخصص در آن زمینه مشکل خود را حل نمایید . البته باید گفت که در کشور ما، برخلاف کشورهای دیگر که معمولا هر وکیل در یک حوزه تخصصی مشخص فعالیت می کند، وکلا نسبت به تخصصشان دسته بندی نمی شوندولی  هرکدام با توجه به علاقه و توانایی های خود، فعالیت خودرا در زمینه مشخصی از مسایل قانونی متمرکز کرده اند که البته الزامی ندارد و توسط وکیل قابل تغییر است. این به این معنی است که، وکلای دادگستری می توانند درباره همه مسائل قانونی، شما را راهنمایی کنند چون راجع به تمام مساول حقوقی اطلاعات دارند . اما برای مشاوره تخصصی در مورد یک موضوع خاص، می توانید وکیلی را انتخاب کنید که در آن زمینه فعالیت بیشتری داشته است.

وظیفه اصلی وکیل حقوقی

وکیل نباید از حدود اختیاراتی که توسط موکل داده شده تجاوزنماید  و می بایست  در تمام مراحل اولویت خودرا مصلحت موکلش بداند چنان چه براثر شیوه عمل وکیل، خسارتی به موکل او  واردشودو رعایت مصلحت موکل را نکند و تقصیر او ثابت شود طبق قانون، وکیل موظف به جبران خسارت است.
وکیل باید همچنین جانب امانت را در ارتباط با موکل خود رعایت نماید.

 

 

وکیل حقوقی در چه زمینه هایی مشاوره می دهد؟

یک وکیل یا مشاور خانوادگی می تواند در همه مسائل های حقوقی مشاوره دهد. البته موضوع مسائل حقوقی یک موضوع کلی می باشد و بهتر است که وکیل در موضوعات حقوقی که تخصص کامل دارد مشاوره دهد. در کشورهای پیشرفته مشاوره های وکیل به صورت تخصصی می باشد. یعنی که برخی وکلا در زمینه ی تجاری تخصص دارند که موکل با توجه به نوع تخصص آن ها به ایشان مراجعه می کند. اما در ایران به صورت رسمی و اداری نظام تخصصی برای وکلا منظور نشده است.

 

معیار انتخاب بهترین وکیل حقوقی

هنگامی که در یک موضوع حقوقی به مشکل روبه رو شوید ، با گشتی در خیابان های شهر و یا با یک سرچ اینترنتی، با انبوهی از اسامی وکلا مواجه می گردید . باوجود تعداد بالای وکلا، تصمیم گیری درباره انتخاب یکی از آن ها برای مشاوره گرفتن در موضوع مدنظر شما، امری سخت و گیج کننده است.
از معیارهای انتخاب یک وکیل حقوقی، می توان به اشراف او نسبت به قوانین و همچنین استفاده از آن ها در جهت دست یابی به منافع پرونده به سود موکل خود  اشاره کرد. وکیل باید قدرت تحلیل بالا داشته باشد وازطریق تطبیق قوانین روز و رویه قضایی، با شرایط پرونده موکل خود، بهترین نتیجه ممکن را به دست آورد.
همچنین یک وکیل حقوقی خوب، علاوه بر مهارت کافی  در صحبت کردن و احقاق حق در دادگاه، شنونده خوبی است. او به خوبی به صحبت های موکل خود گوش می نماید  تا همه اطلاعات لازم را از او دریافت کند و بتواند در روند پرونده، به نفع موکل خود ، از آن ها استفاده کند.
از دیگر ویژگی های یک وکیل خوب، دردسترس بودن وهمچنین  قابلیت ارتباط موکل با او است. وکیل باید برای ارتباط با موکل خود و توضیح تمام امور مربوط به پرونده و پیشرفت کارها، وقت صرف نموده و دقت کافی داشته باشد.
پاسخ  دادن وکیل به سوالات موکل و آگاه کردن مداوم او از مرحله ای که پرونده درآن است ، باعث آرامش خاطر موکل و اعتماد هرچه بیشتر او به وکیل می شود.

 

وکیل تضمینی حقوقی به چه معناست؟

شاید دیده باشید که در بعضی از تبلیغات مربوط به وکلا، ادعا می کنند که وکالت کردن در پرونده  به طور تضمینی انجام می شود و تضمین می شود که نتیجه پرونده را به سود شما، باشد.
در مواجهه با این تبلیغات ، باید با احتیاط و البته دید باز، آن ها را بررسی نمود زیرا چنین تبلیغاتی تا حدودی غیرواقعی است و معمولاً پشتوانه علمی و قانونی ندارند.
درواقع تا پیش از بررسی کردن کامل و دقیق پرونده شما و آگاهی از همه شرایط موجود در هر پرونده ، حتی باتجربه ترین وکیل نیز نمی تواند درباره  دعوای شما اظهار نظر کند.
تنها تضمینی که یک وکیل می تواند به موکل خود ارائه نماید این است که، با توجه به شرایط پرونده، همه تلاش خود را انجام دهد و با استفاده از دانش و تجربه خود، بهترین نتیجه ممکن را در دعوی، برای او رقم بزند . باید به این نکته هم توجه کرد که لزوما منظور از بهترین نتیجه، بردن آن پرونده نیست. گاهی ممکن است روند رسیدگی به یک  پرونده به سمت شکست موکل پیش رود و موکل دارای حق نباشد  اما با تلاش وکیل، این شکست به خفیف ترین حالت اتفاق می افتد که باز هم از یک شکست سنگین،خیلی  بهتر است.

تماس با وکیل حقوقی

اگر تا این جای این متن با ما همراه بودید  و توضیحات مربوط به وکیل حقوقی را خوانده باشید ، ممکن است سؤالاتی در ذهنتان ایجاد شده باشد و یا نیاز به توضیح بیشتری  داشته باشید.
درصورت نیاز به راهنمایی حقوقی و یا مشاور با وکیل حقوقی با مهارت کافی درارتباط با کلیه موارد قانونی، می توانید تا با شماره درج شده در سایت تماس بگیرید. همکاران متخصص ما در امور حقوقی آماده اند تا شما را راهنمایی نمایند  و پاسخگوی سؤالات شما در زمینه تمام مسائل حقوقی و کیفری باشند.

 

تعهدات وکیل نسبت به موکل

تعهدات وکیل نسبت به موکل به شرح حدود اختیاراتی می باشد که وکیل طبق وکالت نامه تنظیمی که با موکل امضا نموده اقدام کند.
وکالت نامه های رسمی صادره از دفاتر اسناد رسمی و یا وکالت نامه های قضایی بین وکلای دادگستری و موکل، بخش حدود اختیارات وکیل تعیین شده می باشد که دو طرف می توانند طبق خواسته خود حدود و اختیارات وکیل را اعلام نمایند.
تعهدات وکیل بستگی به این موضوع دارد که وکیل تا چه اندازه و در چه مسائلی از موکل اختیار و اجازه پیگیری امور را داشته باشد. به عنوان مثال فردی وکیل می شود که تنها امورات شهرداری موکل را انجام دهد و فرد دیگر وکیل می شود تا امورات موکل خود را تنها در دادسرا یا دادگاه بدوی انجام دهد.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در تمامی زمینه های حقوقی با بهترین وکیل حقوقی همراه شما خواهد بود.

 

تفاوت های شکایت حقوقی و کیفری

تغییر سن شناسنامه و تغییر نام شناسنامه در بحث تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری می خواهیم برای شما عزیزان برخی از این تفاوت های این ها را بیان کنیم تا بتوانید تشخیص دهید که پرونده شما در کدام دعاوی قرار خواهد گرفت.

  1. در ابتدا آشکار ترین تفاوتی که بین این دو دعاوی وجود دارد طریقه و نحوه مجازاتشان می باشد. در دعاوی کیفری شخص بازنده مجازات خواهد شد، مجازاتی اعم از حبس، جزای نقدی و … ولی در دعاوی حقوقی فرد بازنده می بایستی یکسری تکالیف را به انجام برساند و مجازات دیگری در کار نخواهد بود.
  2. یکی دیگر از مهم ترین تفاوت هایی که شکایت های حقوقی و کیفری دارند در طریقه اعلام شکایت می باشد. برابر قانون شکایت کیفری را می توان در هر برگه یا کاغذی نوشت و به مقام قضایی تسلیم کرد ولی شکایت حقوقی می بایستی حتما در برگه دادخواست، برگه هایی که در دادسرا، دادگاه و پیشخوان های قضایی موجود می باشد نگارش شود در غیر این صورت به هیچ وجه استماع نمی شود. یعنی به آن ترتیب اثر داده نخواهد شد.
  3. دیگر تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری محلی است که شکایت ها تحویل داده می شوند. بر این اساس دادخواست حقوقی از پیشخوان قضایی ارسال یا مستقیم تحویل داده می شود ولی شکایت های کیفری می بایستی در دادسرا مطرح و بعد از انجام تحقیقات که به احتمال فراوان پای کلانتری هم به میان خواهد آمد برای رسیدگی نهایی به دادگاه مراجعه گردد.
  4. در آخر نیز مراحل پیش بردن دعاوی حقوقی و کیفری است. دعاوی کیفری قانون کار را راحت تر کرده است و بدون اخذ وکیل نیز می توان دادخواست خود را مطرح نمود. حتی اگر هم به وکیل نیاز داشته باشید و فرد شاکی توان مالی وکیل را نداشته باشد قانون وکیل در اختیار او خواهد گذاشت. اما دعاوی حقوقی به این شکل نیستند و نیاز است توسط یک وکیل مطرح شوند. گفتنی است که یک وکیل حقوقی متخصص، تمامی این زمینه ها را می داند ولی برای افرادی که حقوق نخوانده اند این بخش را اضافه کردیم:

 

حقوق عمومی

حقوق عمومی، شامل حق و حقوقی است که بین ادارات و نهاد های دولتی یا موسسات عمومی در انجام وظیفه و خدمت متقابل به مردم وجود دارد و باید اجرا شود. همچنین چگونگی نحوه ی اجرای آن نیز در حقوق عمومی شرح داده شده است.
برای مثال کیفیت و چگونگی حقوق متقابل میان شهرداری که یک موسسه عمومی در جامعه می باشد و شهروندان، یکی از انواع حقوق عمومی است. همچنین قانون ها و حق و حقوق حاکم بر روابط دیگر ادارات مثل سازمان ثبت اسناد با مردم نیز زیر مجموعه حقوق عمومی قرار خواهد گرفت.

 

انواع حقوق خصوصی

در واقع حقوق خصوصی به شکل کلی به دو صورت مطرح می شود:
اول این که حقوق فی مابین تمامی افراد حقیقی که در جامعه وجود دارند و صلاحیت برخورداری از حق خود را دارند، که در این حالت میزان و طریقه ی اجرای آن در حقوق خصوصی مورد بررسی قرار می گیرد.
به عنوان نمونه یک فرد حقیقی در جامعه دارای انواع حق، حق دادخواهی، حق اشتغال و سایر موارد آن می باشد که این مسئله در حقوق خصوصی مورد بررسی و بحث قرار می گیرد.

در صورت دوم این که انواع شرکت های حقوقی اعم از شرکت های تجاری و یا غیر تجاری که در اصطلاح به آن شخصیت حقوقی می گویند. مثل شرکت ها و موسسات عام المنفعه که در جامعه وجود دارد، از مصادیق حقوق خصوصی اند که طریقه ی انجام وظیفه و حدود اختیارات و صلاحیت آن ها، طبق قانون در حقوق خصوصی شرح داده شده می باشد. حقوق بین الملل درباره روابط دولت ها با یکدیگر و سازمان های جهانی و همینطور روابط حقوقی اشخاص کشورهای مختلف با یکدیگر می باشد که به شکل کلی در قالب حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی تعریف خواهد شد. حقوق بین الملل عمومی مشمول روابط دولت ها با یکدیگر و همینطور روابط دولت ها با سازمان های بین المللی همانند: سازمان ملل و یا … می باشد.

حقوق بین الملل خصوصی، طریقه اعمال قواعد حقوقی شهروندان دیگر کشورها با یکدیگر و همینطور سایر اشخاص حقوق خصوصی (شرکت ها) را در مرتبه بین المللی مورد بررسی خواهد داد. به عنوان مثال چنانچه شهروند ایرانی از یک شخص و یا یک شرکت تجاری فرانسوی مطالباتی داشته باشد، این موضوع در حقوق بین الملل خصوصی طرح می گردد و براساس قوانین بین المللی حل و فصل خواهد شد. یک وکیل می تواند در موضوعات مختلفی ورود پیدا کند به همین دلیل وکیل خود به انواع مختلفی تقسیم بندی می شود ازجمله انواع وکیلی که می توان نام برد، وکیل دادگستری، وکیل معاضدتی، وکیل رسمی که دفاتر اسناد رسمی در قالب وکالت نامه رسمی برای اشخاص صادر می کنند، وکیل تسخیری و وکیل اتفاقی.

مقصود از انواع وکیل حقوقی این است؛ بعضی اوقات عبارت وکیل پایه یک دادگستری را می شنویم یا در بعضی موارد عبارت وکیل مدنی به گوش می سرد. بعضی اوقات هم از طرف شخصی برای شخصی دیگر وکیل اختیار خواهد شد. اما عموما منظور از انواع وکیل، مقصود ما وکیلی است که در اختیار داریم؛ بنابراین در این کل سه نوع وکیل حقوقی خواهیم داشت که عبارتند از:

  • وکیل دادگستری

وکیلی که تحصیلات عالیه و دانشگاهی خود را در علوم مبانی و فقه و حقوق به پایان رسانده و در آزمون وکلای دادگستری، موفق به کسب رتبه ای بالا در بین افرادی که در این آزمون شرکت کرده اند شود. این وکلا پس از طی کردن دوره کارآموزی پروانه کسب وکالت را دریافت خواهند کرد و آماده ارائه خدمات حقوقی به جامعه می شوند. وکلای پایه یک دادگستری از وکلای درجه یک جامعه وکلایی هستند که به قانون بسیار مسلط می باشند.

  • وکیل مدنی

هر فردی برای جلو بردن امور اداری و حقوقی نیاز به وکیل مدنی دارد. وکیل مدنی و موکل برای تنظیم وکالت نامه به دفتر ثبت اسناد رسمی مراجعه می کنند و اقدام به تهیه و تنظیم وکالت نامه ای خواهند کرد که به واسطه آن وکیل، نماینده قانونی فرد در امور معینی خواهد شد.

  • وکیل مع الواسطه

در برخی موارد پیش می آید که شخصی نیاز به وکیلی دارد که از حقوق او دفاع کند، اما به دلایلی قادر به اختیار کردن وکیل نمی باشد. در نتیجه کسی را به عنوان واسطه قرار خواهد داد تا برای وی با وکیلی مشورت کند و قراداد وکالت نامه تنظیم کند. به این نوع وکیل که به واسطه فرد دیگری برای فرد اختیار خواهد شد، وکیل مع الواسطه می گویند.

  • وکیل انتخابی

وکیل انتخابی به این شکل می باشد که هر شخصی با انتخاب و علاقه خود، می تواند شخصی را به عنوان وکیل انتخاب کند. این وکلا می توانند وکلای رسمی باشند که فرد از طریق دفتر خانه اسناد رسمی، فردی را به عنوان وکیل برای انجام کارهای مورد نظر خود، مانند مراجعه به ادارات یا شهرداری یا فروش اموال انتخاب می کند. یا می توانند وکلای دادگستری باشند که در مراجع قضایی و زیر مجموعه های آن اعم از شعبه حل اختلاف و مراجع انتظامی، به نیابت از موکل خود برای احقاق حقوق او باید فعالیت کنند.

  • وکیل تسخیری

وکیل تسخیری وکیلی است که دادگاه برای بعضی از افراد بی بضاعت در رابطه با جرائم های مهم کیفری مثل قتل و مانند آن، برای دفاع از حقوق آن ها انتخاب می کند که هزینه چنین وکلایی بر طبق تعرفه مندرج در قانون وکالت، از طرف دولت به وکیل پرداخت می شود.

  • وکیل معاضدتی

وکیل معاضدتی، وکیلی است که دادگاه در صورت درخواست افراد بی بضاعت، با احراز عدم توانایی مالی آن ها برای داشتن وکیل دادگستری، برای او انتخاب می کند. به این ترتیب که در صورت احراز عدم توانایی مالی فرد و درخواست وی از دادگاه برای داشتن وکیل. دادگاه از طریق کانون وکلا و یا مشاوران و وکلای قوه قضاییه، وکیلی را برای شخص فوق انتخاب می کند تا بتواند از حقوق وی دفاع کند وحق کسی به دلیل عدم توانایی مالی ضایع واقع نشود. حق الوکاله وکیل معاضدتی نوعا رایگان است.

  • وکیل اتفاقی

طبق قانون موضوعه کشوری ، اقربای درجه اولمی توانند هرسال یک یا دوبار از یک دیگر تقاضای وکالت نمایند که در این حالت با احراز قرابت نزدیک بین آن ها به وسیله مراجع قضایی و با صلاح دید قاضی دادگاه، این نوع وکالت محقق می گردد.

  • وکیل یا نماینده حقوقی ادارات

ادارات و سازمان ها و نهادهای دولتی نیز می توانند فردی را که در آن اداره مشغول به کار می باشد با تصویب رئیس اداره مربوطه، به عنوان نماینده حقوقی، جهت اقامه دعوا و یا نسبت به دفاع از دعاوی اشخاص علیه اداره مربوطه، به دادگاه معرفی نمایند تا از منافع و حقوق سازمان مطبوع خود دفاع کند.

  • وکیل حقوقی ایثارگران

وکیل حقوقی ایثار گران یا وکیل حمایتی کسی است که در دفاع از ایثارگران و بسیجیان در مسائل قضایی ورود می کند. این افراد که از دفاتر حمایت قضایی پروانه وکالت دریافت کرده اند به حمایت از بسیجیان و ایثارگران تحت عنوان وکیل قضایی یا حمایتی در دفاع از حقوق آنان فعالیت می کند. در خصوص تعهدات وکیل حقوقی نسبت به موکل خود اختیاراتی است که در عقد قرارداد وکالت نامه مشخص و تعیین می شود. دفاتر اسناد رسمی وکالتنامه های را صادر می کند که حدود اختیارات وکیل را در آن بیان کرده است. طبق این وکالت نامه موکل می تواند اختیاراتی را برای وکیل مشخص کند و طبق آن وکیل نماینده وی در این امور انتخابی است. پس بدیهی است که تعهدات وکیل در همان اختیاراتی است که موکل در اختیار وی قرار داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + 3 =