کلاهبرداری

کلاهبرداری

کلاهبرداری چیست؟

کلاهبرداری یکی از پیجیده ترین و پر تعدادترین پرونده ها را در کشور ما دارد گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همواره سعی کرده تا پرونده های موکلین خود را در ضمینه کلاهبرداری تا موفقیت آنها در پرونده ها همراهی کند .
مطابق ماده یک قانون تشدید مجازات افرادی که مرتکب اختلاس،ارتشاء و کلاهبرداری، هر شخصی با استقاده به وسیله ی فریب یا حیله زدن به دیگران ،آنها را به وجود شرکت ها، مشاغل، کارخانه ها، مؤسسات موهوم یا اموال و اختیارات موهوم کند و به چیزهای دیگرآنها را امیدوار سازد. و ارعاب وقایع غیر واقعی یا اسامی و عناوین جعلی و تحصیل وجوه، اموال، اسناد، حواله ها، قبض ها، حساب ها و مانند آن با یکی از وسایل مذکور یا سایر وسایل جعلی و تصرف در مال دیگری کند، وی کلاهبردار محسوب می شود و علاوه بر بازگرداندن اصل مال به صاحبش به یک تا هفت سال حبس و جزای نقدی به میزان دریافتی محکوم خواهد شد
اکنون در این مقاله سعی بر این شده است که معرفی قانونی جرم کلاهبرداری و شیوه شکایت آن شرح داده شده .

جرم کلاهبرداری چیست ؟

بر اساس ماده 1 قانون تشدید مجازات افراد مرتکب به کلاهبرداری و اختلاس و از این دست جرم ها فردی را از راه تقلب و فریب به داشتن اختیاری ، اموالی ویا وجود شرکت ها و موسسات واهی به کاری غیر واقعی تشویق کند ویا از پیش امد هایی بترساند و مورد تهدید قرار دهد و یا اینکه عنوان ها و نام های جعلی تهیه کند و یا به وسیله یکی از موارد مذکور مال و اسناد و وجهی و … را دریافت کند و از این روش مالی به دست بیاورد کلاهبردار محسوب میشود و مضاف بر رد مال به صاحب اصلی ان میبایست حبس بین 1 تا 7 سال و پرداخت جریمه نقدی برابر مالی که دریافت کرده را متحمل شود .
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در دعاوی کلاهبرداری خواهد با بهترین وکیل کیفری خواهد بود.

عنصر های حقوقی کلاهبرداری

گاهی دیده می شود که عده ای در جامعه می گویند فلانی کلاهبرداری کرده و پول را به مردم پس نمی دهد، اما باید توجه داشت که عدم پرداخت بدهی، وام و صدور چک بلامحل را نمی توان کلاهبرداری تلقی کرد. بلکه برای اینکه فردی را کلاهبردار بدانیم لازم است که شرایط زیر شامل اعمال او باشد.
اولین شرط و رکن قانونی ارتکاب کلاهبرداری، دروغگویی و استفاده از وسایل متقلبانه برای فریب مردم است. مثلاً شخصی برای تصاحب اموال مردم به دروغ خود را پزشک معرفی می کند و از این طریق جواز پزشکی جعل می کند و یا با توسل به وسایل متقلبانه در اداره یا ارگان دولتی خود را فردی معرفی می کند. شرط و عنصر دوم اغفال و فریب قربانی است. یعنی لازم است مانور متخلف مجرم در مردم مؤثر باشد و مال باخته فریب متخلف را بخورد و مال خود را به شیاد بدهد.
شرط سوم این است که کلاهبردار مال را بگیرد; یعنی بعد از اینکه فردی فریب کلاهبردار را خورد، اموالش را به او می دهد.
لازم به ذکر است تا زمانی که هر سه شرط فوق احراز نشود، اتهام کلاهبرداری به هیچکس قابل انتساب نیست.

جزای کلاهبرداری

بر اساس ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری، مرتکب کلاهبرداری از یک تا هفت سال حبس به اضافه جزای نقدی (در قوانین دولتی) معادل مبلغ دریافتی مرتکب است. همچنین متخلف به رد اصل مال به صاحب آن محکوم می شود.

عناصر قانونی جرم کلاهبرداری

در مواردی شنیده ایم که در جامعه میگویند که فردی کلاهبرداری کرده است و پول دیگران را بر نمیگرداند ، باید بگوییم که مواردی همچون بدهی و قرض و چک بلامحل و دین را در زیر مجموعه کلاهبرداری محسوب نمیکنند ؛ برای محقق شدن کلاهبرداری میبایست که فرد مرتکب یک سری فعل ها را انجام داده باشد .
در اولین فعل و شرط تحقق کلاهبرداری میبایست که فرد به واسطه دروغ و فریب مردم مرتکب ان فعل شده باشد . به طور مثال فردی خود را کارمند یک شرکتی معرفی میکند و با جعل مدرک پولی را از عده ای دریافت میکند .
شرط بعدی این است که افراد فریب بخورد و اغفال شوند ، یعنی لازم است تا فرد مرتکب به واسطه افعال متقلبانه خود مردم را فریب دهد و مردم مال خود را دراختیار وی قرار دهند .
شرط سوم ان است که کلاهبردار اموال مردم را ببرد . به این معنا که پس از انکه مردم فریب کلاهبردار را خوردند مال خود را در اختیار کلاهبردار قرار دهند . در مجموع این 3 شرطه لازمه ان است تا فرد مرتکب کلاهبردار خوانده شود و مورد اتهام قرار بگیرد .

رد مال در کلاهبرداری

از ویژگی های مهم جرم کلاهبرداری این است که قاضی در دادگاه هنگام صدور حمک مجازاتی را نسبت به مال های کلاهبرداری شده در نظر میگیرد و در اصظلاح قانونی و حقوقی رد اموال موضوع جرم را به عنوان قسمتی از مجازات در دادنامه قرار میدهد .
برای مثال فردی وجود دارد که با ادعای اینکه با توجه به موقیتس که دارد کارهای شمارا بدون نوبت انجام داده و مدارک را حاضر میکند و در ازای ان مبلغی را دریافت میکند در صورت ثابت شدن جرم ان فرد جدای مجازات حبس یا جزای نقدی برای جرم انجام شده به عودت مبلغ دریافت شده برای ان فعالیت به شاکیان نیز محکوم میشود .

سهم کلاهبرداران در رد مال

از دیگر نکات مهم در جرم کلاهبرداری این است که در صورتی که چند کلاهبردار در جرمی شریک باشند و همگی به تحمل مجازات متناسب و رد مال به شاکیان و مالباختگات محکوم شوند هر کدام سهمی در برابر مالباختگان دارند که به شرح زیر میباشد :
  • • بعضی معتقدند که از انجا که جرم به صورت شراکتی انجام شده پس کلاهبرداران ملزم به بازگرداندن تمامی اموال به مالباختگان هستند و اصطلاحا مسئولیت اموال میان تمامی کلاهبرداران تضامنی است .
  • • بعضی دیگر اعتقاد دارند جرم کلاهبرداری در صورت مشارکت به تقسیم سهم هر کدام در رد مال است به طور مثال برای 3 نفر که مرتکب کلاهبرداری شده اند هرکدام میبایست 3/1 از تمامی اموال را بازگردانند که در این صورت گفته میشود که مسئولیت کلاهبرداری به صورت مساوی است .
کلاهبرداری

وکیل متخصص کلاهبرداری در تهران

در امور کلاهبرداریعموما کلاهبرداران چنان حرفه ای عمل میکنند که شخص صاحب مال مشتاق انجام معامله میشود و به نکات قرارداد توجهی نمیکند پس باید توجه داشته باشیم که حضور و مشاوره با یک وکیل مجرب در این امور خیال شما را از انجام معامله راحت میکند و تمامی مراحل قانونی و درست طی میشود . برای مشاوره با بهترین وکیل تهران با گروه حقوقی ما تماس بگیرید .
رد قیمت ، مثل و عین مال:
در بعضی موارد این امکان وجود دارد که در دادنامه در راستای رد مال پرونده با ابهاماتی مواجه شود که طی ان به طور دقیق ذکر نشود که کلاهبردار باید عین مال را بازگرداند یا مثل ان را و یا معادل قیمت ان را .
در قانون گذاری این مشکل برطرف شده و ذکر شده چنانچه عین مال موجود باشد همان را به صاحبش بازگردانده میشود و چنانچه ان مال از دسته اموال مثلی باشد با هزینه مجرم مثل ان تهیه شده و بازگردانده میشود و در صورتی که مثلش هم موجود نباشد معادل قیمت ان مال محاسبه و به مالباخته بازگردانده میشود . [/col] [/row]
راه های ارتباطی
⇐09121574297
راه های ارتباطی
⇐09121574297

One thought on “کلاهبرداری

  1. ناشناس says:

    سلام و عرض ادب آیا پرونده کیفری ضعف نفس چنانچه شاکی مدرک نداشته باشد چقدر زمان بره البته حدودا جواب قطعی که نمیشه گفت ولی حدودا ایا کیفری زیاد زمان بره تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *