آنچه خواهید خواند :

وکیل شرکت

وکیل شرکت

وکیل شرکت کیست؟

وکیل شرکت باید دارای ویژگی های خاصی باشد تا بتوان گفت چنین فردی در حل و فصل پرونده های مختلف شرکت ها تخصص و مهارت دارد. امروزه تعداد وکلای پایه یک دادگستری در سراسر کشور بسیار زیاد است، اما نمی توان گفت که همه آنها در امور شرکت تخصص دارند و می توان آنها را به عنوان وکیل شرکتی استخدام کرد. به اختصار به تمامی ویژگی ها و ویژگی هایی اشاره می کنیم که باعث می شود کارشناس حقوقی را به عنوان وکیل شرکت بشناسیم.
اولین و مهم ترین ویژگی وکیل شرکت این است که به مسائل حقوق تجارت و سایر مقررات قانونی مربوط به امور شرکت ها تسلط دارد و می تواند از کلیه استنادات قانونی در دادرسی استفاده کند. ناگفته نماند که آشنایی با دعاوی شرکتی موضوعی است که نیاز به تجربه دارد. در نتیجه وکلایی که در زمینه شرکت ها سابقه کار را ندارند، به طور معمول نمی توانند به خوبی از عهده چنین مواردی برآیند.
وکیل شرکت وظیفه دارد از همان شروع ثبت شرکت تمامی مرحله های اداری و قانونی را طی نموده و در جهت احقاق حقوق شرکت و تمامی عضو های آن اقدام نماید. حقیقت این است که هرگونه اشتباه در انتخاب وکیل شرکت باعث ضرر و زیان تمام اعضای شرکت خواهد شد و معمولاً این گونه خسارات بسیار گسترده است و به راحتی قابل جبران نیست، بهترین راه حلی که می توان از بروز چنین صدماتی پیشگیری کرد، مشاوره با وکیل متخصص در امور شرکت. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما و ماده مشاوره به شما در تمامی ضمینه های وکیل شرکت خواهد بود.

وظایف وکیل شرکت چیست؟

در واقع وکیل شرکت یک وکیل پایه یک دادگستری میباشد که تخصص و مهارت بسیاری در حل و فصل پرونده های در ارتباط با امور شرکت ها دارد. یک وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور شرکت ها در رسیدگی به دعاوی مختلف مربوط به شرکت های غیرتجاری و تجاری تجربه لازم را دارد و به طور دقیق می داند که باید از چه راهکارهای قانونی استفاده کند تا زودتر به نتیجه برسد.

باید این نکته را نیز مورد توجه قرار بدهیم که شرکت های تجاری با افراد گوناگون که زندگی در یک جامعه می کنند دارای شخصیت هستند، از نظر قانونی تمامی شرکت ها و سازمان ها، گروه های مختلف و … دارای شخصیت حقوقی هستند. به طور کلی طبق قانون اشخاص به دو دسته حقوقی و حقیقی تقسیم می شوند که به گروه ها و سازمان های مختلف اشخاص حقوقی و افراد مختلف را اشخاص حقیقی می گویند. می توان بر اساس این توضیحات نتیجه گرفت که شخصیت های حقوقی از جمعی اشخاص حقیقی درست شده است.

قانون اشخاص حقیقی و حقوقی کاملاً متفاوت است و نمی توان انتظار داشت همه افراد از این قوانین آگاهی داشته باشند و با مسائل مختلف حقوقی مرتبط با آن آشنا باشند. اگر به دعاوی مختلف شرکت ها نگاهی بیندازید، متوجه می شوید که بیشتر این دعاوی به دلیل عدم آگاهی اعضای شرکت است. از آنجایی که یک شخص حقوقی از مجموع اشخاص حقیقی تشکیل شده است، طبیعی است که هر گونه ضرری که به آن وارد می شود ابعاد وسیع تری نسبت به موارد اشخاص حقیقی داشته باشد.

به عبارت دیگر، در دعوای حقوقی که هر دو طرف اشخاص حقیقی هستند، زیان دیده یک نفر است; اما رد دعوای حقوقی مربوط به شرکت ها ممکن است تعداد زیادی از افراد متحمل خسارت مادی و معنوی شوند. بنابراین کاملاً طبیعی است که نقش وکیل این شرکت بسیار پر رنگتر و مهمتر از سایر وکلای پایه یک دادگستری باشد. در تهران به دلیل وجود تعداد بالای شرکت‌ها و معاملات تجاری احتیاج به وکیل شرکت های مجرب بیشتر احساس خواهد شد به این سبب بسیاری از وکلا به شکل تخصصی در زمینه موضوعات تجاری ‌، اسناد تجاری و معاملات تجاری به فعالیت میپردازند .

وکیل دعاوی تجاری در تهران با توجه به وجود شرکت ‌های فراوان در تهران با موضوعات پراکنده و متفاوت همه روزه مواجه هستند و عموما ثبت شرکت‌ها در تهران افراد متقاضی بیشتری دارد به همین سبب وکلایی به صورت تخصصی این موضوعات را پیگیری خواهند کرد .

در دعاوی تجاری اتسلط بر قوانین تجارت ، رای های وحدت رویه و نظرات مشورتی ‌لازم و حیاطی میباشد اما در کنار تسلط بر قوانین ‌تجربه و تبحر هم در دعاوی تجاری نقش مهمی را ایفا خواهد کرد و تجربه ای کسب نمیشود جزء در صورتی که وکلا با دعاوی تجاری بسیاری مواجه شده باشند . احتیاج به وکیل تجاری در شهرستان ها عموما به دلیل انکه تعداد شرکت ها و معاملات تجاری محدودتر میباشد کمتر احساس خواهد شد ، به همین جهت وکلای شهرستان ها عموما کمتر در زمینه دعاوی تجاری به شکل تخصصی قبول وکالت خواهند کرد .

  • شیوه ثبت شرکت ، برند و علامت تجاری با وکیل ثبتی یا وکیل ثبت برند
  • انجام امور مالیاتی با وکیل مالیاتی
  • تشکیل پرونده مالیاتی دریافت کد اقتصادی
  • دریافت گواهی ارزش افزوده
  • پلمپ دفاترقانونی شرکت و تحریر آنها
  • انجام بیمه کارکنان شرکت با وکیل بیمه
  • ضمانت نامه های بانکی شرکت ها
  • شیوه نقل و انتقال سهام و سم الشرکه
  • طریقه تغییر در سرمایه شرکت
  • ورود و خروج اعضاء شرکت
  • ثبت شعبات شرکت ها
  • دریافت کارت بازرگانی برای شرکت
  • انجام قراردادهای تجاری و حرفه ای شرکت با اشخاص ثالث
  • طریقه تقسیم مسئولیت ها میان اعضاء شرکت و اعضاء هیات مدیره شرکت
  • مسئولیت های قانونی برای دارندگان حق امضاء شرکت
  • ثبت صورتجلسه تصمیمات و تغییرات شرکت ها
  • شیوه دعوت و تعداد لازم سهامداران و شرکاء شرکت به منظور تشکیل مجامع عمومی
  • طریقه انحلال شرکت ، ثبت انحلال شرکت ، تعیین مدیر تصفیه و شیوه تصفیه شرکت

یک وکیل شرکت متخصص از نظر حرفه ای و حقوقی باید ویژگی هایی را داشته باشد که ما برخی از انها را در اینجا ذکر میکنیم :

  •  داشتن سابقه و تخصص اجرایی در شرکت ها
  •  داشتن دانش و اگاهی بالا در زمینه های مالی و شرکت های تجاری
  •  داشتن سابقه در بخش های مختلف حقوقی و ویژگی های حرفه ای
  •  داشتن برخورد حرفه ای و غیر شخصی با مسائل حقوقی شرکت
  •  داشتن مهارت های حرفه ای بالا از روی تجربه و سابقه در پرونده های قضایی
  •  داشتن توانایی سازگاری و همکاری با سایر وکلا و همکاران
  •  داشتن تسلط و شناخت نسبط به نیاز های شرکت ها

مضاف بر این نکات و ویژگی ها نکات دیگری هم وجود دارد که یک وکیل خوب میبایست با استفاده از انها به امور حقوقی شرکت ها رسیدگی کند . عموما دیده شده که برخی شرکت ها حتی پیش از تاسیس و حتی قبل از طرح دعوی فردی را به عنوان مشاور حقوقی شرکت در اختیار میگیرند ، این امر به واسطه این است که با این کار و دریافت مشاوره ها از وکیل پیش از هر کاری بهترین شرایط حقوقی را فراهم میکنند و حتی از مشکلات هم حتی الامکان جلوگیری میشود .
گاهی هم دیده میشود که شرکت ها هنگام ارائه دادخواستی با دادگاه و یا هنگام طرح دعوی علیه انها اقدام به استخدام و مشاوره با وکیل میکنند . طبق این توضیحات درمیابیم که شرکت ها برای پیگیری و بررسی مسائل و مشکلات حقوقی نیاز به وکیل دارند.

وجود یک وکیل در شرکت موجب میشود که تمام فعالیت ها و اقدامات حقوقی و مالی تحت نظر وی و با استناد به منابع قانونی انجام شود که با این امر تمامی حقوق و منافع شرکت درنظر گرفته شده و حفظ میشوند . به همین واسطه تمامی شرکت ها به حضور یک وکیل متخصص برای انجام امور خود احتیاج دارند و حتی در مسائل دیگر هم نیاز به مشاوره های وکیل دیده میشود .

دلایل نیاز شرکت ها به وکیل شرکت

تمام وکلا باید در مسائل قانونی و حقوقی مهارت لازم را داشته باشند و به روز باشند تا در زمان جستجوی وکیل اطمینان حاصل بشود که قرارداد ها و معاملات موکلین وی طبق با آخرین قوانین و مقررات میباشد .
همه شرکت ها بدلایل دشواری قوانین و معاملات امروزی نیاز به داشتن یک وکیل دادگستری متخصص دارند تا تمامی مسائل حقوقی و قضایی لازمه را به بهترین نحو انجام بدهد .
چنانچه یک شرکت به عنوان موکل وکیل دادگستری در دادرسی مورد محاکمه قرار گیرد ، در پایان این وکیل میباشد که باید از سوی شرکت ، مذاکره کننده و نماینده باشد تا دفاعیات لازم را ارائه دهد . گروه حقوقی رضاعبدالمحمد با در اختیار داشتن وکیل مجرب در زمینه دعاوی و مسائل حقوقی شرکت ها اماده همکاری با شما میباشد .

وکیل شرکت ها چه وظایفی دارد ؟

وکیل شرکت ها فردی میباشد که اشنایی کامل و تسلط بر قوانین کلیه شرکت های تجاری دارد . شرکت های تجاری در قانون تجاری به هفت نوع تقسیم میشوند که برایتان شرح دادیم ، که هر کدام با توجه به نوع آنها ساز‌و‌کار ویژه خود را خواهند داشت . وکیل شرکت‌ها در قدم اول با انواع و اقسام شرکت‌ها اشنایی دارد و بر قوانین و آیین نامه های مرتبط به انها تسلط کامل دارد . بسیاری از شرکت‌ها در ابتدا تاسیس با مشاوره حقوقی وکیل شرکت‌ها به ثبت شرکت اقدام میکنند و از شروع فعالیتشان با مشاوره و راهنمایی وکیل تجاری امور خود را از نظر قانونی مورد ضمانت قرار میدهند . این امر باعث میشود که امکان خطا در امور شرکت‌ها به کمترین میزان ممکن برسد . از جمله اموری که به وسیله وکیل شرک‌ها انجام میگیرد عبارت است از :

    •  ثبت شرکت با دقت به نوع شرکت های تجاری و مقررات ویژه هر شرکت .
    •  شرکت در جلسات شرکت مذکور
    •  انعقاد قراردادهای مربوط به شرکت و بررسی آن ها
    •  حل و فصل اختلافات تجاری میان شرکت و شرکا

شرکت ها با توجه به این که چه نوع شرکتی میباشند و فعالیت انها در چه زمینه ای میباشد دعاوی مربوط به خود را دارند ، با توجه به انکه شرکت مورد نظر با توجه به قوانین درج شده در قانون مدنی کشورمان در دسته شرکت های تجاری ویا حقوقی قرار میگیرد دعاوی خاص خود را دارد . با توجه به ماهیت دعوای مطرحه که حقوقی است ویا کیفری رسیدگی به این اختلافات و دعاوی شرکت ها در صلاحیت دادگاه ها قرار میگیرد که به انها میپردازیم

دعاوی کیفری شرکت ها

در رابطه با دعاوی کیفری شرکت ها بر اساس قاعده کلی و بر طبق قوانین مرتبط با ان در همان محل وقوع جرم مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد .برای مثال در صورتی که یک شرکت در تهران وجود داشته باشد و همینطور بانکی که شرکت مذکور در ان حساب جاری افتتاح کرده هم در تهران باشد و شکرت به منظور تضمین انجام قرارداد چک صادر کرده باشد و قرارداد را هم انجام داده باشد اما طرف مقابل در قرارداد جدا از اینکه از استرداد چک ضمانت خودداری میکند ان چک را در کرمان (استان دیگر) برای مصول به بانک برده و در هنگام روبرو شدن با عدم موجودی به ان بانک درخواست گواهی عدم پرداخت هم میدهد و بانک هم گواهی را صادر میکند .

در مورد مذکور یک وکیل شرکت با بررسی و ارائه مشاوره به مدیران تذکر میدهد که طرف مقابل قرارداد به جرم خیانت در امانت مرتکب شده و همچنین محل وقوع این جرم در استان کرمان میباشد ، بنابراین محلی که میبایست شکایت در ان طرح شود دادگاه کیفری در کرمان میباشد و موضوع شکایت نیز خیانت در امانت است

دعاوی حقوقی شرکت ها

در رابطه با صلاحیت دادگاه ها در زمینه دعاوی حقوقی شرکت ها قانون ایین دادرسی تکلیف را مشخص کرده است که در اینجا انها را شرح میدهیم . ماده 22 قانون ایین دادرسی مدنی بیان میدارد که “دعاوی مرتبط با ورشکستگی شرکت های بازرگانی به مرکزیت ایران و همچنین دعاوی مرتبط با شرکت ها و دعاوی میان شرکت ها و شریک ها و اختلافات میان اینان و دعاوی دیگر اشخاص به علیه شرکت ها تا هنگامی که شرکت پا بر جا میباشد و حتی در صورت انحلال تا زمانی که کارهای پایانی تصفیه کارهای شرکت در روند جریان باشد در مرکز اصلی همان شهر اقامه و بررسی میشود” .

ماده 23 قانون ایین دادرسی مدنی بیان دارد که “دعاوی مرتبط با اختلافات و دعوا های ناشی از تعهدات شرکت ها در برابر اشخاصی بیرون از شرکت در جایی که تعهد در ان محل واقع شده است و یا کالایی میبایست تحویل داده شود و یا محلی که مبلغی میبایست پرداخت گردد اقامه و بررسی میشود . در صورتی که شرکت مذکور دارای چند شعبه باشد دعاوی مربوط به هر که ناشی از تعهدات ان شعبه استمیبایست در دادگاه محل همان شعبه اقامه گردد و در صورتی که شعبه منحل شده باشد میبایست در محل مرکز اصلی ان شرکت اقامه بشود .


در این باره بهتر است صفحه وکیل حقوقی را بررسی کنید

طبق ماده 20 قانون تجارت ، 7 نوع شرکت در این ماده ذکر شده که شامل 1. شرکت های سهامی 2. شرکت ها با مسئولیت های محدود 3. شرکت های تضامنی 4. شرکت های مختلط غیر سهامی 5. شرکت های مختلط سهامی 6. شرکت های نسبی 7. شرکت های تعاونی تولید و مصرف .

نکته قابل توجه این است که در این ماده از موسسات غیر تجاری نامی ذکر نشده است .برای طرح دعوی و نحوه اقامه ان نسبت به دعاوی شرکت ها نیاز به تسلط بر قوانین و تخصص و دانش بالایی هست . از انجایی که این امکان هست در یک شرکت سهامی خاص ویا شرکتی با مسئولیت های محدود قبل از طرح دعول تملم موارد به صورت ریز و جزئی مورد بررسی قرار گرفته و عملکرد هیات مدیره و بقیه افراد و مصوبات انها بازبینی شود . همانند اینکه قبل از دعوا از صلاحیت افرادی که ذیصلاح و ذینفع میشناسند ، اطمینان حاصل شود و بعد از ان اقدام به طرح شکایت از شرکتی اقدامات قانونی و حقوقی انجام شود .

پس با توجه نکردن به نکات مهم سرنوشت دعاوی مرتبط با شرکت ها از اول تسلیم دادخواست تعیین میشوند . دعاوی مرتبط با شرکت ها در سایع ترین موضوعات مرتبط به همراه ادعای عدم رعیت کردن اساسنامه ویا عدم رعایت کردن قوانین و مقررات مرتبط به مصوبات مجمع های عمومی و غیره هستند . که در بیشتر مورد ها باطل شدن صورتجلسه نیز مطالبه میشود . با این توضیحات برای دریافت بهترین نتیجه و عملکرد در رابطه با تنظیم دادخواست ها و پیگیری پرونده های حقوقی وکیل متخصص شرکت ها میباشد . وکیل شرکت با بررسی و تحت نظر داشتن تمامی امور حقوقی و مالی شرکت و پیگیری انها رونده درست و قانونی را طی میکندو مشکلات را تشخیص داده و بهترین دعوا را از لحاظ قانونی بودن و عدم ایراد مطرح میکند . در همین زمینه ما

 با یک نگاه اجمالی میشود شرکت هارا به 4 گروه تقسیم می شوند :

  1.  شرکت های اشخاص
  2.  شرکت های سرمایه ای
  3.  شرکت های مختلط
  4.  شرکت های تعاونی

با تجربه بالا در زمینه پرونده های حقوقی شرکت ها را به شما پیشنهاد میکنیم . دعاوی مربوط به شکایت از شرکت های خصوصی در زمینه قوانین و مقررات تفاوتی با سایردعاوی ندارد ولی یک سری نکات مهم و حائز اهمیت دارد که ما برای شما شرح میدهیم :

1. فرد خواهان در شرکت خصوصی مورد نظر چه سمتی داشته و همراه داشتن مدارک برای اثبات سمت

2. فرد خواهان در انجام وظایف خود در شرکت چگونه عملکردی داشته و ایا دچار خطا و تخلفی شده است یا خیر ؟

3. اعطای مقام و سمت و حقوق خواهان توسط چه کسی بوده و ایا طبق اساسنامه انجام شده ویا خیر ؟

4. بخش اصلی انجام ا مور شرکت کدام است و برای خواسته خواهان چه شرایط و شروطی وجود دارد ؟

 

نکات و موارد مهم دیگری هم وجود دارد که با توجه به موضوع شکایت متفاوت میباشد و با توجه به نوع فعالیت و موضوعات مطرحه باید به انها توجه شود ، پس بهتر است قبل از طرح دعوا نسبت به شرکت در مورد ان به مشاوره با وکیل متخصص در این زمینه بپردازید . دعاوی مرتبط به شرکت ها به مانند سایر دعاوی حقوقی و تجاری برای اقامه و به جریان افتادن لازم دارند تا دادخواست اصولی و صحیح برایشان تنظیم شود . لازمه رد نشدن و یا مواجه با قرار رد دعوا در این پرونده ها نیازمند رعایت دقیق قوانین شکلی میباشد .پس رعایت قوانین شکلی میبایست دقت داشت تا ماهیت دعوا نیز صحیح باشد.

یعنی اینکه دعوا باید در ماهیت خود خواسته خواهان را به صورت دقیق بیان کند . با توجه به این مسائل چنانچه برای چیگیری و چیشروی پروندتان احساس نیاز به وکیل نمیکنید بهتر است تا برای تنظیم دادخواست خود با یک وکیل متخصص شرکت ها مشاوره کنید تا مشکلی به وجود نیاید . دعاوی مرتبط با شرکت ها نیز مثل بقیه دعاوی در 2 دسته حقوقی و کیفری مطرح شوند . به طور مثال در پرونده شکایت از خیانت در امانت مدیر یک شرکت پرونده کیفری طرح میشود و در روند پیگیری قرار میگیرد ، اما در پرونده انحلال شرکت لازم است دعوای حقوقی مطرح و اقامه شود و پرئنده حقوقی تشکیل شود .

به صورت اجمالی چنانچه دعاوی شرکت ها با عنوان کیفری باشند دادگاه کیفری برای رسیدگی صالح است و در صورتی که دعوا با تنظیم دادخواست اقامه شود دادگاه محل امور مهم شرکت ویا محل عقد قرارداد برای رسیدگی صلاحیت دارد .

⇐09121574297
⇐09121574297

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + یک =