وکیل شهرداری
وکیل شهرداری کیست و چه وظایفی دارد؟
شاید برای هر شهروندی پیش آمده باشد که برای رفع مشکلات خود به شهرداری مراجعه کند اما گاهی به دلیل ناآگاهی از قانون نمی تواند مشکل خود را حل کند به همین دلیل باید از وکیل شهرداری کمک بگیرد.به وکیلی وکیل شهرداری گفته می شود که با مقررات و قوانین اختصاصی و عمومی شهرداری، کمیسیون های شهرداری ، آیین نامه ها، بخشنامه ها و … آشنا باشد و بتواند دعاوی شهرداری را به خوبی حل کند و فرد را به نتیجه مطلوب برساند.
وکیل تخصصی دعاوی شهرداری به عبارتی فردی میباشد که بر اساس دانش و آگاهی خود بتواند از حقوق طرفین دعوا که شهرداری طرف آن است دفاع کند. این وکلا به پرونده های مختلفی از جمله اعتراض به رای صادره از کمیسیون های ماده 55، 77، 100 و 99 شهرداری، اخذ پروانه ساختمانی، وصول مطالبات خسارت از شهرداری ، مطالبات پیمانکاران از شهرداری، تغییر کاربری ملک مسکونی به تجاری ، پایان کار و اخذ سند و … مالکیت ارجاع می شوند ، نام برده شد.
یکی از وظایف مهم وکیل شهرداری
اخذ پایان کار
ساختمان شما میباشد با در اختیار داشتن وکیل شهرداری مجرب قطعا مشکلی در اخذ پایان کار شهرداری نخواهید داشت
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
همراه شما در این مسیر
وکیل ملکیخواهد بود و تا موفقیت شما همراه شما خواهد بود.
چرا باید از بهترین وکیل شهرداری کمک بگیرید؟
بهترین وکیل شهرداری قطع به یقین با تمامی جزئیات مصوبات مربوطه آشنایی دارد و به همین دلیل می تواند به عنوان یک پشتیبان تمام عیار، همراه شما باشد. با توجه به اینکه وکلای دیوان بر مراحل اداری بررسی پرونده مسلط هستند و می توانند آن را اداره کنند، می توان گفت که روند انجام پروسه رسیدگی به پرونده با سرعت بیشتری انجام می شود و به تبع آن احتمال موفقیت نیز افزایش پیدا می کند.
در غیر این صورت شهروندان متخلف از شهرداری اخطار و جریمه خواهند شد. شهرداری بر اساس وظایف قانونی خود از حقوق و مصالح عمومی شهروندان دفاع می کند و با متخلفان برخورد می کند که این امر باعث مطرح شدن موضوع دعاوی شهرداری، اختلاف و … می شود. در چنین مواردی وکیل شهرداری می تواند اختلاف را حل کند. اگر می خواهید با وکیل تخصصی دعاوی شهرداری بیشتر آشنا شوید تا انتها با ما همراه باشید.
وکیل شهرداری
نهادهای مختلفی وجود دارند که مقررات و قوانین شهرداری را تصویب می کنند تا شهرداری طبق این دستورالعمل به عمل برساند. این قانون ها رسیدگی به دعاوی بین شهروندان و شهرداری را آسان می کند. از جمله این موسسات می توان به موارد زیر اشاره کرد.ماده 5 کمیسیون قانون شورای عالی
معماری و شهرسازی
شورای اسلامی شهر
مجلس
شورای عالی شهرسازی و معماری
مشاوره حقوقی وکیل شهرداری
در حالت کلی مرجع های زیر مسئول رسیدگی به دعاوی مرتبط با امور شهرداری میباشند :
• کمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداری
• کمیسیون مندرج در ماده 8 قانون نوسازی
• کمیسیون ماده 7 قانون گسترش فضا سبز شهرها
• کمیسیون ماده 8 قانون شهرداری
• کمیسیون ماده 9 قانون زمین شهری
• کمیسیون ماده 5 قانون تاسیس
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران•
این های لیستی از مسائل حقوقی میباشد که یک وکیل شهرداری مجرب به آنها آگاه است
مقررات شهرداری توسط چه نهادی تصویب میشود ؟
• شورای اسلامی شهر
• مجلس شورای اسلامی
• شورای عالی شهرسازی و معماری
• کمیسیون ماده 5 قانون شورای عالی شهرسازی و معماری
شکایت از شهرداری
پیش آمدن اختلاف های مربوط به شهرداری یکی بیشترین دعاوی در مراجع قضایی و البته دیوان عدالت اداری میباشد.شهرداری در واقع یک سازمان است که مسئول اداره شهر و همینطور بررسی و برقراری نظام شهری با وجود پیچیدگی های بسیار.سازمان شهرداری دارای یکسری اختیارات و وظایفی است که باید برای شهروندان در یک محدوده ای از قوانینی که به عنوان حریم شهرداری نام برده میشود استاندارد لازم را برای سکونت و فعالیت و امورات زندگی مردم فراهم کند.طبق اختیاراتی در قوانین برای شهرداری ذکر شده است ، این سازمان ملزوم به حفظ و افزایش سطح کیفی زندگی مردم میباشد و اگر خود شهرداری اختلالی در این روند ایجاد کند این حق را شهروندان دارند و وکیل شهرداری این حق را برای شما میگیرد
شکایت از شهرداری برای تخریب ملک در حال ساخت
موضوع اقدام شهرداری در اجرا کردن تبصره ذیل ماده 100 و تخریب بنا قابلیت پیگیری در دادگاه کیفری را ندارد .در راستای شکایت مالک از قائم مقام شهرداری به دلیل جرم تخریب ملک ، دادگاه کیفری تصمیم به خواندن قائم مقام شهرداری و تعیین کارشناس و پیشگیری از اجرای خکم قانون ماده 100 شهرداری نموده که دادگاه انتظامی قضات انرا تخلف انتظامی در نظر گرفته است .مراحل شکایت کیفری علیه شهرداری
رسیدگی به این جرایم و تحت بررسی قرار دادن آن در صلاحیت دادسرا و دادگاه کیفری میباشد که جرایم در حوزه فعالیت آن واقع شده است.
فرد شاکی ، شکایت نامه و یا دادخواست خود را علیه پرسنل شهرداری وسازمان شهرداریتنظیم و برای اجرای آنبه واحد ارجاع دادسرا ارائه میدهد. مشخصا رسیدگی به این نوع از پرونده های کیفری در دادسرا معمولاً با همکاری وکمک گرفتن از کلانتری ، تحقیقات مربوطه صورت میگیرد.
و پس از دریافت رای شعبه های دادیاری و بازپرسی دادسرا در مورد جرم مربوطه و بسته به نوع تصمیم شعبه رسیدگی کننده و یا اعتراض طرفین ، پرونده احتمال دارد به دادگاه انتقال داده شود.
حکم نهایی را در امور کیفری دادگاه ها صادر می کندو دادسراها در اصل متمرکز بر تحقیقات میباشند. در نتیجه برسی و رسیدگی به این نوع از دعاوی در صلاحیتدادسراها و دادگاه های کیفری میباشد.
رسیدگی به شکایات از شهرداری بر عهده چه مرجع قضایی است؟
گاهی هر کدام از اشخاص حقیقی و یا حقوقی که تحت نظارت شهرداری فعالیت می کنند، دچار نقص قوانین می شوند که حال این افراد می تواند شامل مدیران، کارمندان شهرداری، ماموران شهرداری و یا دیگر افراد ذی صلاح شهرداری باشند. لازم به ذکر است که هر گونه تخریب اموال، ایجاد خسارت، نقص قوانین و … از جانب شهرداری در دادگاه عمومی بررسی می شود.حال گاهی مشاهده می شود که بررسی مراجع قضایی در دادگاه تجدید نظر به وحدت رویه نمی انجامد؛ در این صورت معمولا رسیدگی نهایی به دیوان عدالت اداری سپرده می شود.
شهرداری یکی از ارگان های پر قدرت در کشور است که البته این مسئله را می توان به اختیاراتی که در حوزه کاری این ارگان قرار داده شده، دانست.
همانطور که اطلاع دارید، بسیاری از قوانین شهری به شهرداری ها برمی گردد و به عبارتی دیگر شهرداری ها مامور اجرای این قوانین انتخاب شده است به همین دلیل در این میان بسیار دیده شده که دعاوی به طرفیت شهرداری و اشخاص حقیقی یا حقوقی صورت گرفته است.
صلاحیت کمیسیون 100 در مورد انواع تخلفات
• اگر بنایی مازاد بر پروانه ساخت به معنی بنای ساخته شده مطابق با پروانه اخذ شده نباشد ،ساخته شود
• و یا بدون اخذ پروانه ساخت یا بنا بدون مجوز ساخت ، ساخته شود،
• یا بعد از پایان ساخت، بخشهای دیگری به بنا اضافه گردد ویا تغییر کاربری داده شود،
• بنایی که برخلاف اصول شهرسازي یا فنی یا بهداشتی ساخته شود یا نداشتن استحکام کافی
• تجاوز به معابر شهر
• ساختمان هایی که پروانه ی
ساختمان آن ها قبل از تاریخ تصویب شدن نقشه جامع شهر ساخته شده باشد
• بناهایی که بدون پروانۀ ساختمانقبل از تاریخ تصویب نقشه جامع شهر ساخته شده باشد
• تخلفات در مشاعات
• ارتفاع مازاد بنای ساخته شده
• احداث دیوارکشی ملک
• عدم تامین پارکینگ
• پارکینگ مسقف
• پیشروی طولی بنای ساخته شده
• تبدیل واحد بنای ساخته شده
• تخلف ساختمانی در مراکز اموزشی
• تخلف ساختمانی قبل از ورود به حریم
• تغییری کاربری بنای ساخته شده
طرح دعاوی علیه شهرداری مراحل اجرایی کمیسیون ماده 100 که وکیل شهرداری در مورد آنها ورود و اقدام خواهد کرد
• وقوع تخلف• تنظیم فرم خلاف
• تعیین قدمت تخلف
• طرح در کمیسیون بدوی ، تجدیدنظر و دیوان عدالت اداری
وکیل شهرداری و کمیسیون ماده77
وکیل متخصص شهرداری شخصی است که در مورد کمیسیون ماده 77 اقدامات کاملا تخصصی انجام خواهد داد. کمیسیون ماده 77 قانون شهرداری صلاحیت رسیدگی و رفع هرگونه اختلافمالی بین مالکین یا مؤدی با شهرداری ازقبیل عوارض و غیره را دارد.صلاحیت و محدوده رسیدگی کمیسیون بردو محور اساسی و مهم استوار می باشد. در اول قانونی بودن عوارض مورد مطالبه شهرداری. و دوم میزان عوارض مورد مطالبه و مشمول آن درباره مالکین.وکیل کمیسیون ماده 7 یا همان فضای سبز
یکی ازمهمترینوظایف وکیل شهرداری که حوزه تخصص آن امورات و اختلافات ناشی از عدم رعایت مقررات ناشی از اعمال قانون فضای سبز و کمیسیون در رابطه با آن است.شخص قانونگذار اهمیت بسیار زیادی به جهت حفظ فضای سبز در محدوده و حریم شهرها قائل می باشد. هدف آن بوده که تکلیف شهروندان و دستگاههای اجرایی در مورد حفظ و نگهداری فضای سبز روشن باشد. همان اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها می باشد.
وکیل ماده 55 قانون شهرداری ها
یک وکیل متخصص شهرداری در مورد ماده 55 و تبصره الحاقی به بند 24 این ماده و سایر بندهای در رابطه با آن اقدامات لازم و پیگیری های تخصصی را به وکالت از سمت شهروندان انجام می دهد.لازم به ذکر می باشد در شرایطی که برخلاف مندرجات پروانه ساختمانی در منطقه غیر تجاری محل کسب یا پیشه و یا تجارت دایرشود شهرداری مورد را در کمیسیون مقرر در تبصره 1 ماده 100 این قانون مطرح می کند. کمیسیون در حالت احراز تخلف مالک یا مستأجر با تعیین مهلت مناسب که نباید از دو ماه تجاوز کند در رابطه با تعطیل محل کسب یا پیشه و یا تجارت طی مدت زمان یک ماه تصمیمگیری خواهد کرد.
با سلام جناب اقای عبدالمحمد چجوری میتونیم از شهرداری پلمپ مغازه رو پس بگیریم؟
با سلام عباس عزیز خوشحال میشم که اطلاعاته مورد نیازمون رو به مشاورين ما بدید تا بهتر بتونیم راهنماییتون کنیم
با سلام اقای عبدالمحمداگه شکایت بر علیه شهرداری انجام شود اصلا تاثیری دارد ؟
با سلام دوست عزیز بله وکیل شهرداری برای این کار میباشد و در حد امکان شمارا در پرونده ها کمک خواهد کرد.