قوانین ایران نسبت به همجنسگرایی
شاید برای شما هم سوال باشد که قوانین ایران نسبت به همجنسگرایی چیست؟ در اسلام و قوانین ایرانی در مورد همجنسگرایی، به همجنسگرایی در مردان، لواط و به همجنسگرایی در زنان، مساحقه گفته می شود و طبق ماده 234 قوانین مجازات اسلامی، حد لواط برای فاعل در صورتی که شرایط احصان برقرار باشد و یا دارای عنف و اکراه باشد، اعدام خواهد بود و در غیر این صورت، فرد به صد ضربه شلاق محکوم خواهد شد. برقراری رابطه جنسی مردان با هم دیگر که با انجام دخول از مقعد صورت می گیرد، لواط عنوان می شود و جز جرایم دارای مجازات شدید محسوب می شود.
تعریف لواط و مجازات های مرتبط
در تعریف دیگر اگر دو مرد با همدیگر رابطه جنسی برقرار کنند و آلت تناسلی یکی از آن ها که فاعل عنوان می شود به مقعد فرد دیگر که مفعول نامیده می شود وارد شود، عمل لواط صورت می گیرد. همجنس گرایی هم یکی از جرائم تعزیری می باشد که در آن مردی با مرد دیگر با نیت شهوت شروع به لمس بدن همدیگر می کنند. لغت لواط گرفته از نام قوم لوط می باشد. آنها اولین کسانی در گذشته بودند که عمل همجنس گرایی را انجام دادند. این نوع از رابطه یک گناه بسیار ناپسند است که افراد گناهکار مشمول نفرین خداوند قرار می گیرند. همانطور قوم لوط بعد از مرتکب شدن این گناه نفرین خداوند را از آن خود کردند و عذاب الهی بر آنان وارد شد.
اثبات جرم لواط و شرایط آن
برای اثبات جرم لواط، شرایط زیر باید وجود داشته باشد:
- فرد عمل همجنس گرایی را 4 دفعه انجام داده و به جرم خود اعتراف کند.
- حضور داشتن 4 مرد به عنوان شاهد و دادن شهادت.
- قاضی صالح با توجه به مدارک موجود مجرم را اعلام کند.
اگر لواط صورت گرفته با زور و با تجاوز انجام شده باشد، یعنی مفعول رضایت به انجام آن نداشته است و فاعل متاهل بوده و امکان داشتن رابطه جنسی را نیز با همسر خود داشته است و در هر حال لواط انجام داده است، او محکوم به اعدام می باشد. در صورتی که این عمل با رضایت طرفین صورت گرفته باشد و یا فاعل مجرد باشد، مجازات فاعل به تعداد 100 ضربه شلاق خواهد بود. ولی اگر فرد فاعل غیر مسلمان و مفعول مسلمان بوده باشد، در هر شرایطی فاعل اعدام خواهد شد. اگر مفعول با رضایت خود عمل لواط را مرتکب شود، جدا از وضعیت تاهل یا مجرد بودن فرد، مجازاتش اعدام خواهد بود. ولی اگر که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته باشد، حدی بر مفعول وارد نخواهد بود.
نحوه اجرای اعدام برای جرم لواط
در جرم لواط، نحوه اعدام فرد محکوم می تواند به صورت های زیر انجام شود و خود فرد می تواند به اختیار یکی از آنها را برگزیند. این روش ها عبارتند از:
- گردن زدن با شمشیر
- سوزاندن در آتش
- سنگسار
- پرتاب از جای بلند با دست و پای بسته
- آوار کردن دیوار بر روی شخص
تعریف و مجازات مساحقه
مساحقه از نظر لغوی یعنی ساییدن و پاک کردن. در اصطلاح حقوقی، مساحقه یعنی رابطه جنسی ای که بین دو زن است که در عامیه تحت عنوان لز هم استفاده می شود که برگردان انگلیسی آن است. قانون گذار در ماده 238 قانون مجازات اسلامی سال 92، این جرم را تعریف کرده است و بیان کرده که: “مساحقه عبارت است از اینکه انسان مونث، اندام تناسلی خود را بر اندام تناسلی هم جنس خود قرار دهد”. مساحقه در واقع به رابطه جنسی بین دو زن گفته می شود به این صورت که دو زن اندام تناسلی خود را بر یکدیگر قرار دهند. همانطور که روابط جنسی بین دو مرد از دیدگاه اسلام قبیح و ناپسند شمرده شده است، رابطه جنسی بین دو زن نیز دارای قبح و زشتی بسیار زیادی است. مجازات مساحقه در ماده 239 قانون مجازات اسلامی آمده است. طبق این ماده حکم مساحقه، صد ضربه شلاق حدی است. شلاق حدی یعنی اینکه در صورتی که مساحقه اثبات شود، امکان تخفیف در مجازات وجود ندارد. در واقع این مجازات تابع مقررات مربوط به مجازات حدی است. نکته مهمی که در حد مساحقه وجود دارد این است که در اعمال این مجازات فرقی بین فاعل و مفعول، مسلمان و غیر مسلمان، محصن و غیرمحصن و عنف و غیر عنف وجود ندارد. لازم به ذکر است که در صورتی که مساحقه سه بار تکرار شود و هر بار حد بر مرتکب جاری گردد بار چهارم مجازات مرتکب، اعدام است. از آن جهت که این مجازات حدی است، امکان تخفیف یا تغییر مجازات نیز وجود ندارد و حتما باید صد ضربه شلاق اجرا شود.
تفخیذ و سایر مجازات های همجنسگرایی
نوع دیگری از رابطه جنسی بین دو مرد وجود دارد که از آن به عنوان تفخیذ یاد می شود. پیش از این نیز گفته شد که همجنسگرایی در اسلام تقبیح شده و به هیچ وجه پذیرفته نیست و از آنجایی که قوانین ایران کاملا به احکام اسلامی پیوند خورده است، پس همجنسگرایی در قوانین ایران نیز پذیرفته نیست و طبق قانون مجازات اسلامی، برای همجنسگرایان مجازاتی اعم از اعدام، سنگسار، زندان و شلاق در نظر گرفته می شود.
شرایط زندگی همجنسگرایان در ایران
شرایط همجنسگرایان در ایران بسیار مبهم است چرا که از طرفی از سمت درصد عظیمی از جامعه مورد قبول قرار نمی گیرند و از طرف دیگر خود نیز دچار سردرگمی هستند چون به طور قطع مشخص نشده است که آیا همجنسگرایی باید به عنوان یک بیماری پذیرفته شود و یا یک گرایش جنسی. همین موضوعات است که برای این افراد شرایط سختی را چه از لحاظ روانی و چه از لحاظ شرایط زندگی، به وجود می آورد.