قاچاق کالا و ارز چیست؟
انتقال هرگونه ارز یا کالا از داخل یا خارج کشور قاچاق کالا و ارز نام دارد. در حمل ونقل کالا آیین نامه هایی تعبیه شده که اگر شخصی آن ها را رعایت نکرده یا مجوزهای لازم را کسب نکند، قاچاق اتفاق می افتد. برخی موارد هستند که به لحاظ قانونی ممنوع قلمداد شده اند؛ مثلاً برخی کالاها از جمله مواد مخدر ممنوع الورود هستند یا مثلاً صادرات آثار باستانی ممنوع می باشد. در قاچاق ارز نیز ارزی به داخل یا خارج از کشور هدایت می شود. یکی از مواردی که تأثیر منفی بر اقتصاد کشور ما دارد قاچاق می باشد. به همین دلیل نیز برای مبارزه و جلوگیری از قاچاق قوانین جدیدی تصویب شده است.
وکیل قاچاق کالا و ارز
منظور از وکیل قاچاق کالا و ارز، وکیل پایه یک دادگستری است که وکالت پرونده های قاچاق کالا و ارز را نیز بپذیرد. قاچاق لفظی ترکی است که به معنای حمل و نگهداری کالاهای ممنوعه می باشد. قانون های متعددی در زمینه قاچاق کالا و ارز وجود دارد که هر کدام پیچیدگی های خاص خود را دارد. به همین دلیل نیز بهتر است در دعاوی قاچاق از وکیل قاچاق کالا و ارزی خبره کمک بگیرید. گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد با وکلای خبره خود آماده ارائه هرگونه مشاوره در زمینه قاچاق به شما عزیزان می باشد.
مرجع ذی صلاح برای رسیدگی به پرونده های قاچاق کدام است؟
مرجع دارای صلاحیت برای رسیدگی به پرونده های قاچاق، اداره تعزیرات حکومتی می باشد. حال اگر عمل قاچاق توسط کارمندان یا مأمورین حکومت اجرا گردد، بررسی پرونده در صلاحیت دادسرای انقلاب خواهد بود. وکیل قاچاق کالا و ارز با تمامی پیچیدگی های این پرونده ها آشنا بوده و با دانش و بینش خود به بهترین نحو ممکن پرونده را در مسیر درست هدایت خواهد کرد.
کالاهای قاچاق
قانون گذار کالا را به شرح ذیل تقسیم بندی نموده است:
۱. کالای مجاز:
کالایی است که برای واردات یا صادرات آن با پیش روگیری آیین نامه های گمرکی و بانکی نیاز به هیچ گونه مجوزی ندارد.
۲. کالای مجاز مشروط:
کالایی است که برای واردات یا صادرات آن با پیش روگیری آیین نامه های گمرکی و بانکی نیاز به کسب مجوز دارد.
۳. کالای ممنوع:
این کالا از نامش نیز پیداست که واردات یا صادرات آن طبق قانون کشور ممنوع می باشد.
مجازات قاچاق کالا و ارز
اگر فردی مرتکب قاچاق کالا و ارز (حمل یا نگهداری) شود، ابتدا کالای مذکور ضبط شده و سپس به مجازات نقدی نیز محکوم می شود. این مجازات به صورت زیر می باشند:
در صورت قاچاق سازمان یافته هر یک از کالاهای بالا، از ۹۱ روز تا ۵ سال حبس در انتظار مجرم خواهد بود. اگر قاچاق با دانش بر مؤثربودن آن یا به قصد مقابله با نظام روی دهد و نظام اقتصادی کشور را دچار مشکلاتی کند در این حالت شامل ضوابط مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور شده که مجازات آن نسبت به موارد بالا سنگین تر خواهد بود.
قاچاقچی حرفه ای و مجازات آن!
قاچاقچی حرفه ای فردی است که بیش از ۳ با مرتکب قاچاق کالا یا ارزهای به ارزش بیش از ۱۰ میلیون ریال شده باشد. مجازات قاچاقچیان حرفه ای حداکثر جزای نقدی، شلاق و همچنین حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال می باشد.
وظایف وکیل قاچاق کالا و ارز
- اطلاع از قوانین جدید و قدیم زمینه قاچاق کالا و ارز
- صیانت از حقوق افراد و دارابودن ارق کاری
- توانایی کنترل پرونده از جهات مختلف
- کاهش هزینه و زمان برای رسیدگی و به نتیجه رسیدن پرونده
- انجام اقداماتی در جهت تسریع روند دادرسی به پرونده
- تلاش در جهت کاهش میزان جرایم موکل
- ارائه اطلاعات کافی دررابطه با مفاد قانونی مربوطه به موکل
- بررسی تمامی راه های قانونی برای اثبات بی گناهی یا جرم موکل
- تلاش برای حصول موفقیت که درصد زیادی از آن در گرو تخصص، تجربه و سابقه کاری می باشد.
مصادره اموال به عنوان مجازات قاچاق کالا و ارز چگونه است؟
در حال حاضر یکی از جرایم شایع در جامعه مصادره اموال به عنوان مجازات قاچاق کالا و ارز می باشد. درصورتی که فردی مرتکب قاچاق شود تمامی اموال مذکور ضبط خواهد شد که بر خلاف باور عموم بسیار مفید واقع شده است. این امر به عاملی بازدارنده در ارتکاب مکرر بزه قاچاق تبدیل شده است. مصادره معمولاً به دو صورت دائم و موقت و هنگام صدور حکم یا پس از آن اجرا می شود. اشیا و اموالی که در اثر جرم تحصیل شده یا به هنگام ارتکاب استعمال شده و یا همچنین وسیله جرم به حساب می آیند حکم مختص خود را خواهند داشت. این اموال باید معدوم، مسترد یا ضبط شوند.
مصادیق جرایم مربوط به قاچاق ارز
وکیل قاچاق کالا و ارز برخی مصادیق جرایم مربوط به قاچاق ارز را این گونه بیان کرده اند:
- ورود یا خروج ارز از کشور بدون رعایت قوانین و ضوابطی که توسط شورای پول و اعتبار تعیین می شود.
- هرگونه خروج ارز از کشور بدون رعایت قوانین و ضوابطی که توسط شورای پول و اعتبار تعیین می شود.
- انجام معامله ارزی نظیر خرید، فروش، حواله یا معاوضه در کشور. البته اگر طرف دیگر معامله صرافی مجاز، بانک یا مؤسسه مالی و اعتباری که از بانک مرکزی مجوز داشته باشد، مانعی ندارد.
- انجام هرگونه معامله ارزی که توسط صرافی و غیر از آن انجام شود و تحویل ارز یا ما به ازای آن به روزهای آینده موکول گردد؛ اما سبب تحویل ارز نگردد (یا از ابتدا قصد تحویل ارز نداشته و تنها به مقصود تسویه تفاوت قیمت ارز باشد).
- انجام خدمات ارزی در داخل کشور بدون مجوز انجام عملیات صرافی از بانک مرکزی برای اشخاصی خارج از کشور.
- ثبت ناقص، ثبت خلاف واقع اطلاعات معامله و یا عدم ثبت معاملات ارزی در سامانه ارزی توسط صرافی، بانک یا مؤسسات مالی و اعتباری معتبر.
- ارائه صورت حساب خرید خلاف واقع یا ناقص و یا عدم ارائه صورت حساب خرید معتبر به مشتری توسط صرافی، بانک یا مؤسسات مالی معتبر.
- حمل، نگهداری یا عرضه ارز بدون صورت حساب خرید معتبر یا فاقد مجوز ورود.
آیا این مطالب به شما کمک کرد؟
میانگین امتیاز این مقاله 0 / 5. تعداد کسانی که امتیاز داده اند : 0
اولین امتیاز دهنده این مقاله باشید.