تغییر سن شناسنامه

چکیده مطلب : تغییر سن در شناسنامه، موضوعی است که بسیاری از افراد با آن مواجه می‌شوند. دلایل مختلفی برای درخواست تغییر سن شناسنامه وجود دارد، از جمله اشتباه در ثبت سن هنگام تولد، وجود نقص در مدارک هویتی و یا نیاز به تصحیح سن به دلیل مشکلات حقوقی. اما آیا تغییر سن شناسنامه همیشه امکان‌پذیر است؟ چه شرایطی برای تغییر سن شناسنامه لازم است؟ برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قوانین مربوط به تغییر سن شناسنامه در ایران و بررسی شرایط مورد نیاز برای تغییر سن خود، با وکیل متخصص در این زمینه “رضا عبدالمحمد” مشاوره کنید.
تغییر سن شناسنامه
آنچه درباره تغییر سن شناسنامه خواهید خواند (کلیک کنید) :

چه مراجعی مسئول رسیدگی به دعوی تغییر سن در شناسنامه می باشند؟

اگر فرد متقاضی ادعا کند که سنش بیشتر از 5 سال با شناسنامه اختلاف دارد، باید با ارائه مدارک به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه مراجعه نماید. برگه ولادت، استشهاد نامه و اشتباه کارمند اداره سه نمونه از مدارک مورد تایید ثبت احوال می باشند. بعد از طی مراحل اداری تاریخ تشکیل بررسی پرونده تغییر سن به شخص اعلام خواهد شد. حضور در کمیسیون اصلاح سن امری ضروری نمی باشد. ممکن است برای بررسی بیشتر به کمیسیون پزشکی نیاز باشد تا مواردی مانند آزمایش سنجش تراکم استخوان انجام گیرد. به این نکته نیز حتما توجه داشته باشید که هر شخص تنها یک بار می تواند از این طریق تاریخ تولد خود را اصلاح کند. شخص متقاضی حق اعتراض به نتیجه پرونده را ندارد.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در تمامی دعاوی حقوقی و تغییر سن شناسنامه با بهترین وکیل حقوقی همراه شما خواهد بود.

 

بررسی و رسیدگی به این موضوع توسط دادگستری محل سکونت شخص انجام خواهد شد. در این شرایط به شما پیشنهاد می شود تا با وکیل تغییر سن جلسه مشاورتی داشته باشید تا به نتیجه دلخواه خود برسید.
شخص متقاضی باید با تنظیم دادخواست تغییر سن شناسنامه درخواست خود را مطرح کند. بر خلاف ثبت احوال اگر شخص به نتیجه پرونده اعتراض داشته باشد، می تواند اعتراض خود را اعلام کند تا پرونده اش مجددا در دست رسیدگی و بررسی قرار گیرد.

 

میزان هزینه تغییر سن در شناسنامه

هزینه تغییر سن شناسنامه به میزان سن و مدارک موجود بستگی دارد. به همین دلیل هر پرونده هزینه خاص خود را شامل می شود. اما می توان محدوده قیمت بین300تا 500 هزار تومانی را اعلام کرد. این هزینه ها عبارتند از:

  • هزینه دادخواست تمبر غیرمالی
  • هزینه دفتر خدمات قضایی
  • هزینه پزشکی قانونی

اما خب اگر بخواهید از تجربیات راهنمایی های وکیل مجرب استفاده کنید و پرونده خود را به وکیل بسپارید، به هزینه های شما اضافه خواهد شد اما روند پیگیری کار سریع و با دقت بیشتر انجام خواهد شد. برای انجام این کار باید سن شناسنامه ای شما در واقعیت کم تر یا بیش تر از سن واقعی شما باشد. ادله قابل اثباتی نیز باید وجود داشته باشد که این موضوع را ثابت کند. در نتیجه درخواست کاهش یا افزایش سن در شناسنامه، اگر مدرکی ندارید، غیر قابل اثبات خواهد بود.

 

مدارک لازم جهت تغییر سن شناسنامه

  1. درخواست کتبی مالک سند و یا ولی قانونی در برگ مخصوص
  2. ارائه اصل شناسنامه دارای عکس و تصویر آن
  3. یک قطعه عکس جدید
  4. اصل و تصویر حکم رشد برای اشخاص زیر ۱۸ سال که شخصا مراجعه خواهند کرد.
  5. اصل و تصویر مدارک مرتبط با قیم و یا وصی برای افراد تحت سرپرستی
  6. فیش بانکی به مبلغ مصوب در هر یک از شعب بانک ملی ایران بنام سازمان ثبت احوال کشور

 

طریقه مراجعه و چگونگی اقدام به تغییر سن شناسنامه

  1. متقاضی به منظور اصلاح تاریخ تولد باید به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه کند و سپس رسید آن را دریافت نماید.
  2. تاریخ تشکیل جلسه رسیدگی به وسیله دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه به متفاضی ابلاغ خواهند کرد.
  3. متقاضی مکلف می باشد در وقت تعیین شده با در دست داشتن شناسنامه دارای عکس، در کمیسیون تشخیص سن حاضر شود.
  4. در صورت عدم حضور متقاضی اگر پرونده آماده برای اظهار نظر باشد کمیسیون تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد و در غیر اینصورت درخواست وی رد خواهد شد، سپس متقاضی قادر است درخواست مجدد را به کمیسیون تسلیم کند.
  5. کمیسیون قادر است در صورت لزوم صاحب سند را برای معاینه و تعیین سن به پزشکی قانونی معرفی نماید.
  6. تصمیم کمیسیون تشخیص سن قابل اعتراض نیست.
  7. تصمیم کمیسیون تشخیص سن به متقاضی ابلاغ خواهد شد.
  8. در صورت عدم موافقت کمیسیون با تغییر تاریخ تولد مالک سند، درخواست مجدد پذیرفته نمی شود.
  9. اجرای تصمیم کمیسیون تشخیص سن در اسناد سجلی و شناسنامه نیازمند درخواست کتبی متقاضی می باشد.

 

شرایط لازم برای تغییر سن شناسنامه

افراد از این روش قادر هستند در خواست افزایش و کاهش سن خود را داشته باشند ؛ برای مثال فردی ادعا دارد که در شناسنامه سن او ۳۰ سال اما در اصل سن او ۳۸ سال هست و یا اینکه مدعی است سن او در شناسنامه ۳۷ سال بوده در حالی که به واقع او ۳۰ ساله دارد. در هر صورت او قادر است از این طریق اقدام به اصلاح سن خود کند.

مورد دوم حالتی است که سن فرد کمتر از ۵ سال، با سن ادعایی او اختلاف داشته باشد. در این مورد فرد شخصا و یا توسط وکیل دادگستری باید به مرجع مربوطه مراجعه کند و بر اساس تشریفات مخصوص نسبت به تقدیم دادخواست و طرح دعوا اقدامات لازم را انجام دهد.

 

نمونه دادخواست کاهش سن (صغر سن)

 

نمونه دادخواست تغییر سن شناسنامه

3 پاسخ

  1. سلام من میخواهم دو سال و یک روز به سنم اضافه کنم برای این کار چه اقداماتی باید انجام دهم؟
    و اینکه جثه هیکل چهره من سن منو بزرگتر نشون میده آیا این میتونه مدرک کمکی باشه برای دادگاه

  2. سلام بنده متولد 1372/12/29هستم اما تاریخ تنظیم شناسنامه 1373/04/25، امکان تغییر تاریخ تولد هست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × یک =