تغییر سن شناسنامه
دو روش قانونی تغییر سن در شناسنامه
چه مراجعی مسئول رسیدگی به دعوی تغییر سن می باشند؟
اگر فرد متقاضی ادعا میکند که سنش بیشتر از 5 سال با شناسنامه اختلاف دارد، می بایستی با ارائه مدارک به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه مراجعه بکند. برگه ولادت ،استشهاد نامهو اشتباه کارمند اداره سه نمونه از مدارک مورد تایید ثبت احوال می باشد. بعد از طی مراحل اداری تاریخ تشکیل بررسی پرونده تغییر سن به شخص اعلام خواهد شد. حضور در کمیسیون اصلاح سن امری ضروری نمی باشد. ممکن است برای بررسی بیشتر به کمیسیون پزشکی نیاز باشد تا مواردی مانند آزمایش سنجش تراکم استخوان انجام شود. به این نکته نیز حتما توجه داشته باشید هر شخص تنها یکبار میتواند از این راه تاریخ تولدش را اصلاح بکند. شخص متقاضی حق اعتراض به نتیجه پرونده را ندارد.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
همراه شما در تمامی دعاوی حقوقی و تغییر سن شناسنامه با بهترین
وکیل حقوقی
خواهیم بود
شرایط تغییر سن کمتر از پنج سال
شخص متقاضی می بایستی با تنظیم دادخواست تغییر سن شناسنامه درخواستخود را مطرح کند. بر خلاف ثبت احوال اگر شخص به نتیجه پرونده اعتراض داشته باشد، میتواند اعتراض خود را اعلام کند تا پرونده اش مجددا در دست رسیدگی و بررسیقرار بگیرد. به مدارکی نیاز دارید که در مراجع قضایی اراوه کنید شامل موارد زیر می باشد:
- استشهادیه
- شناسنامه و کارت ملی
- گواهی ولادت (در صورت وجود) میزان هزینه تغییر سن در شناسنامه هزینه تغییر سن بستگی به مواردی مثل میزان سن و مدارک ابرازی دارد. به همین دلیل هر پرونده هزینه خاص خود را شامل میشود. اما میتوان محدوده قیمت بین300تا 500 هزار تومانی را اعلام کرد. این هزینه شامل موارد زیر می باشد:
- هزینه دادخواست تمبر غیرمالی
- هزینه دفتر خدمات قضایی
- هزینه پزشکی قانونی اما خب اگر از تجربیات راهنمایی های یکوکیل خوببخواهید استفاده کنید وپرونده خود را به وکیل بسپارید به میزان هزینه شما اضافه خواهد شد ولی مراحل کار سریع و با دقت بیشترپیگیری خواهد شد.
- • انتخاب نام هایی که موجب هتک حیثیت مقدسات اسلامی میشود و همچنین عناوین و القاب و مستهجن و نامهای زننده یا نامتناسب با جنس ممنوع می باشد .
- • تشخیص نام های ممنوع با شورای عالی ثبت احوال می باشد و این شورا نمونه های آن را تعیین و به سازمان اعلام میکند .
- • انتخاب نام در مورد اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی تابع زبان و فرهنگ دینی آنان می باشد .
- • ذکر سیادت در اسناد سجلی ساداتی که سیادت آنان در اسناد سجلی پدر و یا جد پدری مندرج باشد و یا سیادت آنان با دلایل شرعی ثابت گردد الزامی می باشد ، مگر کسانی که خود را سید ندانند و یا عدم سیادت آنان شرعاً احراز شود .
تغییر سن برای ازدواج
تغییر سن به دلیل استفاده از شناسنامه خواهر یا برادر
از دلایلی متداول تغییر سن و تعویض شناسنامه، استفاده از شناسنامه خواهر یا برادر به دلایل مختلفی است. گروه وکلای مشفق فرم تغییر سن به این دلیل را برایتان آماده کرده است که میتوانید از لینک زیر تهیه کنید. برابر ماده 20 قانون ثبت احوال کشور :
مدارک مورد نیاز برای تغییر سن
2. ارائه اصل شناسنامه دارای عکس و تصویر آن
3. یک قطعه عکس جدید
4. اصل و تصویر حکم رشد برای اشخاص زیر ۱۸ سال که شخصا مراجعه خواهند کرد .
5. اصل و تصویر مدارک مرتبط با قیم و یا وصی برای افراد تحت سرپرستی
6. فیش بانکی به مبلغ مصوب در هر یک از شعب بانک ملی ایران بنام سازمان ثبت احوال کشور
طریقه مراجعه و چگونگی اقدام به تغییر سن شناسنامه
1. متقاضی به منظور اصلاح تاریخ تولد باید به دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه خود مراجعه کرده و مدارک لازم را ارائه کند و رسید آنرا دریافت کرده .2. تاریخ تشکیل جلسه رسیدگی به وسیله دبیرخانه کمیسیون تشخیص سن محل صدور شناسنامه به متفاضی ابلاغ خواهند کرد .
3. متقاضی مکلف میباشد در وقت تعیین شده با در دست داشتن شناسنامه دارای عکس در کمیسیون تشخیص سن حاضر بشود .
4. در صورت عدم حضور متقاضی اگر پرونده آماده برای اظهار نظر باشد کمیسیون تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد و در غیر اینصورت درخواست وی رد خواهد شد ، پس از ان متقاضی قادر است درخواست مجدد به کمیسیون تسلیم کند .
5. کمیسیون قادر میباشد در صورت لزوم صاحب سند را برای معاینه و تعیین سن به پزشکی قانونی معرفی کند .
6. تصمیم کمیسیون تشخیص سن قابل اعتراض نمیباشد .
7. تصمیم کمیسیون تشخیص سن به متقاضی ابلاغ خواهد شد .
8. در صورت عدم موافقت کمیسیون با تغییر تاریخ تولد مالک سند ، درخواست مجدد پذیرفته نمیشود .
9. اجرای تصمیم کمیسیون تشخیص سن در اسناد سجلی و شناسنامه نیازمند درخواست کتبی متقاضی میباشد .
وکیل دادگستری تغییر سن
افراد از این روش قادر هستند در خواست افزایش و کاهش سن خود را داشته باشند ؛ برای مثال فردی ادعا دارد که در شناسنامه سن او ۳۰ سال میباشد ، اما در اصل سن او ۳۸ سال هست و یا اینکه مدعی میباشد سن او در شناسنامه ۳۷ سال میباشد در حالی که به واقع او ۳۰ ساله دارد .در هر صورت او قادر است از این طریق اقدام به اصلاح سن خود کند .
مورد دوم حالتی میباشد که سن فرد کمتر از ۵ سال ، با سن ادعایی او اختلاف داشته باشد ، در این مورد فرد شخصا و یا توسط وکیل دادگستری میبایست به مرجع مربوطه مراجعه کند و بر اساس تشریفات مخصوص نسبت به تقدیم دادخواست و طرح دعوا اقدامات لازم را انجام دهد .
نمونه دادخواست تغییر سن شناسنامه
خوانده: اداره ثبت احوال منطقه ……..
خواسته: صدور شناسنامه جدید و باطل نمودن شناسنامه به شماره …….
دلایل و مدارک: 1- تصویر مصدق شناسنامه 2- استشهادیه 3- در صورت نیاز نظریه پزشک قانونی
شرح خواسته:
مقام محترم ریاست دادگاه ………. با سلام و احترام به استحضار جنابعالی می رساند اینجانب ……………….. فرزند …………. به شماره شناسنامه …………. و کد ملی ……………….. در پاییز سال ………… روز ……… ماه …………. در شهرستان ………….. متولد شده ام . برادر اینجانب 4 سال از من بزرگتر بود که بر اثر سانحه تصادف فوت گشت . پدر و مادر اینجانب به دلیل این که به وی علاقه زیادی داشتند پس از فوت ایشان از شناسنامه اش برای من استفاده کردند و برای من شناسنامه نگرفتند و از عواقب آن بی اطلاع بودند.
بنابر این با توجه به این موضوع که سن درج شده درشناسنامه با سن واقعی اینجانب متفاوت است، اینجانب تقاضای ابطال شناسنامه با شماره سریال ………… و صادر نمودن شناسنامه جدید با درج تاریخ واقعی سن خویش را از دادگاه محترم خواستارم.
با تجدید احترام نام ونام خانوادگی و امضاء …………