تغییر جنسیت به چه صورت است؟
عمل تغییر جنسیت، در دو شکل از مرد به زن و از زن به مرد، یک فرآیند پیچیده، شامل مراحل ارزیابی های روان پزشکی، روان درمانی، هورمون درمانی و درنهایت عمل جراحی می باشد. تغییر جنسیت، نوعی جراحی بدون بازگشت بوده و در نتیجه اشخاصی که می خواهند اقدام به جراحی کنند، می بایست با آگاهی کامل، جوانب آن را درنظر بگیرند. گذر از پروسه تغییر جنسیت با چالش هایی همراه است که داشتن وکیل تغییر جنسیت خبره کمک شایانی به شما خواهد کرد. در این صفحه شما با عمل تغییر جنسیت و روش های انجام آن بیشتر آشنا خواهید شد.
انواع تغییر جنسیت:
- تغییر جنسیت مرد به زن: این تغییر جنسیت بدین شکل میباشد که شخصی که مذکر است دارای روحیه مونث بوده و با منشی زنانه زندگی مینماید و تمایل به تغییر جنسیت خویش از مذکر به مونث دارد.
اقدامات لازم برای این نوع تغییر عبارت است از: جراحی و عمل کاشت سینه، از بین بردن مو های زائد، برداشتن اندام های مردانه، هورمون درمانی و انجام سایر عمل های جراحی جهت تغییر دادن در اندام های مردانه و صورت.
- تغییر جنسیت زن به مرد: این تغییر جنسیت بدین شکل میباشد که شخصی که مونث است دارای روحیه مردانه بوده و با منشی مردانه وار زندگی مینماید و تمایل به تغییر جنسیت خویش از مونث به مذکر دارد.
اقدامات لازم برای این نوع تغییر عبارت است از: انجام عمل جراحی جهت برداشت بافت سینه، برداشتن اندام های زنانه، ایجاد اندام های مردانه و هورمون درمانی برای مردانه شدن ظاهر شخص از جمله رشد موهای صورت و مردانه شدن صدای شخص
شرایط تغییر جنسیت
لازمه تغییر جنسیت شرایطی هستند که می توانید از طریق وکیل تغییر جنسیت از آن ها مطلع شوید. ما به اختصار این شرایط را شرح می دهیم:
- داشتن حداقل ۱۸ سال سن برای شروع کار های ادارای و حقوقی
- مجرد بودن متقاضی تغییر جنسیت
- اثبات واجد بودن تمایلات و جسمانی متقاضی با جنس مخالف
- اثبات سلامتی روانی و جسمانیمتقاضی
- اثبات عقیم بودن متقاضی
نمونه دادخواست های تغییر جنسیت
نمونه رای دکتر عبدالمحمد برای تغییر جنسیت
دانلود نسخه پی دی اف با کیفیت بالا – حجم ۱۱ مگابایت
عمل تغییر جنسیت چیست؟
عمل تغییر جنسیت، که برای تبدیل جنسیت افراد مبتلا به دیسفوریای جنسی، به جنسیت مورد نظرشان صورت می گیرد. کسانی که مبتلا به دیسفوریا جنسی یا آشفتگی جنسی هستند، این احساس را دارند که در بدنی با جنسیت اشتباه به دنیا آمده اند. برای مثال، فردی که از نظر بیولوژیکی مرد است، بیشتر به عنوان یک زن شناخته می شود و یا بالعکس. جراحی، معمولا آخرین مرحله در روند تغییر جنسیت می باشد، اما باید توجه داشت، عمل تغییر جنسیت، جراحی بسیار سنگین و برگشت ناپذیری است که اقدام به انجام آن، در مراحل پایانی روند تغییر جنسیت نیز، اصلا ساده نمی باشد.
در بسیاری از مواقع لازم است، تا کسانی که قبلا به عنوان مبتلا به آشفتگی جنسی تشخیص داده شده اند، تحت مشاوره قرار بگیرند تا آمادگی لازم جهت انجام عمل تغییر جنسیت مورد تایید واقع شود.اشخاص بیمار در ابتدا تحت هورمون درمانی قرار می گیرند. هورمون درمانی با خاموش و سرکوب کردن صفات ثانویه جنسی منجر می شود تا خصوصیات شخص مبتلا به آشفتگی جنسی، بیشتر به خصوصیات جنس موردنظر خود نزدیک شود. به عنوان نمونه، مصرف کردن آندروژن ها در زنان، موجب رشد موهای صورت شده، یا مصرف استروژن و داروهای ضد آندروژن در مردان، موجب به وجود آمدن خصوصیات زنانه می شود.برخی اوقات از بیماران خواسته شده تا قبل از انجام عمل جراحی، بازه زمانی یک ساله ای را در قالب جنسیتی که در نظر دارند، زندگی کنند. ممکن است یک مرد مبتلا به دیسفوریای جنسی، اقدام به پوشیدن لباس زنانه کرده، نام خود را عوض و یا از ضمایر مؤنث برای خطاب قرار دادن خود در گفتگوها استفاده کند.
تفاوت های میان عمل تغییر جنسیت در زنان و مردان
عمل تغییر جنسیت خود شامل چندین جراحی است. در عمل تغییر جنسیت مرد به زن، بیضه ها، غدد پروستات و آلت تناسلی برداشته می شود. در مرحله بعد، از بافت آلت تناسلی، برای تشکیل واژن و کلیتوریس استفاده خواهد شد. و همینطور از اسکروتوم، برای ساخت لب های اطراف واژن استفاده می شود. همچنین مجرای ادراری، که مسئولیت دفع کردن ادرار از مثانه را بر عهده دارد نیز کوتاه تر می شود. تعداد زیادی از مردان مبتلا به دیسفوریای جنسی، علاوه بر جراحی ناحیه تناسلی، جراحی زنانه سازی برخی نواحی بدن، مانند تزریق ژل به لب ها، بینی و غیره را نیز انجام می دهند.
عمل تغییر جنیست از زن به مرد، بسیار سخت تر و پر هزینه تر است. پستان ها و ارگان های سیستم تولید مثلی زنانه، از جمله تخمدان ها و رحم برداشته شده و دهانه واژن بسته خواهد. آلت تناسلی مرد و کیسه بیضه را نیز می بایست از بافت دیگری، مثل روده ساخته شود. در برخی موارد نیز از کاشت آلت تناسلی استفاده خواهد شد. مجرای ادرار هم باید کشیده شود تا شخص بیمار بعد از تغییر جنسیت، بتواند در حالت ایستاده نیز ادرار بکند.پس از عمل جراحی برای بسیاری از بیماران روان درمانی توصیه می شود. توصیه به روان درمانی به این دلیل است که تا به وجود آمدن سازگاری با بدن و سبک زندگی جدید خود، امکان ایجاد مشکلات زیادی وجود دارد. البته برخی اشخاص نیازی به انجام عمل تغییر جنسیت نمی بینند و به همان شکل قبلی در زندگی خود به عنوان جنس مخالف رضایت دارند. سایرین نیز تنها با استفاده از هورمون درمانی به رضایت مد نظر خود می رسند.
چرا وکیل برای تغییر جنسیت؟
بسیاری از ترنس ها به دلیل رفتار اشتباه و نادرست افراد منزوی هستند و گاهی در اثر فشار های موجود بر آنها دست به خودکشی می زنند، چرا که هویت این افراد از هویت بیرونی آن ها جدا و متفاوت است. سن تشخیص این موضوع نیز متفاوت می باشد. اگر چه ممکن است افراد جامعه اذیت و آزاری به ترنس ها نرسانند، اما این افراد متوجه تفاوت خود با جامعه و هم سن و سالان خود شده و این امر از نظر روحی به آن ها آسیب جدی وارد می کند.
اعطای وکالت به وکیل تغییر جنسیت
برای گرفتن اذن تغییر جنسیت از دادگاه می توان به وکیل متخصص مراجعه نمود. وکیل تطبیق جنسیت با احاطه حقوقی که بر روند اخذ مجوز دارد دادخواستی با این موضوع به دادگاه دارای صلاحیت تقدیم کرده و در تمام مراحل رسیدگی حضور خواهد داشت. مشخصا احتمال اخذ اذن تغییرجنسیت با داشتن وکیل خیلی بیشتر از زمانی می باشد که فرد بدون وکیل اقدام به این امر می کند. افرادی که خواهان اذن تغییر جنسیت می باشند می توانند انجام این امور را به یک وکیل کارشناس بسپارند تا به یک نتیجه مطمئن در پایان دادگاه برسند. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد (وکیل پایه یک دادگستری) با داشتن تجربه و شناخت مورد نیاز می تواند به بهترین شکل در این مسیر کنار شما عزیزان باشد. برای دریافت مشاوره با مجموعه ما در تماس باشید.
این نکته را در نظر داشته باشید که اگر نتوانستید این اجازه را بگیرید و دعوای شما رد شد، بهترین وکیل تغیرجنسیت به شما در این مرحله نیز کمک می کند. از آنجا که دادخواست تغییر جنسیت یک دعوای غیر مالی می باشد، امکان تجدید نظر خواهی در آن وجود دارد.
الزام برخورداری از خدمات حقوقی وکیل خانواده از آن جا ناشی می شود که متاسفانه در کشور ما در رابطه با این موضوع به قدر لازم مواد قانونی وجود ندارد.حال متوجه می شویم که وکیل متخصص تغییر جنسیت یا اصطلاح غلط وکیل دو جنسه ها، برای به نتیجه رسیدن فرآیند قانونی تطبیق جنسیت، با چه مشکلاتی مواجه می باشند. و تا چه اندازه باید تلاش کند تا روندهای قانونی را در هر مرحله، منطبق با قانون طی نماید، تا شرایطی به وجود آید که حقوق موکلش پایمال نشود. مشخصا هرچقدر که شهرها کوچکتر شوند، کار سختر و دشوارتری خواهد شد، خصوصاً اگر تابو هایی نیز وجود داشته باشد.
وکیل تراجنسیتی ها
فارغ از انکه تراجنسیتی ها عمل تطبیق و بازتایید جنسیت را انجام داده اند یا خیر، در سال های گذشته به وسیله بخش بزرگی از مردم و همینطور مجامع رسمی و دولت ها جنسیت این افراد به عنوان یک زن و یا مرد پذیرفته شده در شرایطی که اینگونه نبوده.برای اینکه این افراد از حقوق قانونی در مدت زمان تطبیق جنسیت بهره مند باشند نیازمند گذراندن یک پروسه حقوقی و قانونی بوده. در این شرایط استفاده از وکیل تراجنسیتی متخصص لازم خواهد بود.
ضرورت بهره مندی از خدمات حقوقی لایحه دفاعیه تغییر جنسیت به این دلیل است که متاسفانه در کشور ما در مورد این موضوع به میزان کافی مواد قانونی وجود ندارد. تنها راه برای ورود وکیل تطبیق جنسیت به موضوع، قانون خانواده است. قانونگذار در بند 18 از ماده 4 قانون حمایت از خانواده مصوب سال 1391 به عنوان یکی از وظایف 18 گانه، به عنوان “تغییر جنسیت” اشاره کرده است. پس برابر قانون، رسیدگی به این موضوع در صلاحیت دادگاه خانواده خواهد بود.
با توجه به این مسائل معلوم می شود که وکیل تغییر جنسیت برای انجام پروسه قانونی تطبیق جنسیت، با چه موانع و مشکلاتی مواجه بوده و تا چه میزان باید تلاش کند تا بتواند پروسه های قانونی را در هر مرحله، طبق قانون طی کند. تا در این مراحل آسیبی به حقوق موکلش نرسد. طبیعیست که هرچقدر به سمت شهرهای کوچک برویم این روند دشوار تر و با مشکلات بیشتری همراه خواهد بود.
تغییر جنسیت در ایران
در ایران سالانه طبق آمار سازمان پزشکی کشور 270 ایرانی تغییر جنسیت می دهند. بر اساس آمار گفته شده هر ساله نیز به این تعداد افزوده می شود و اشخاص زیادی خواهان عمل تغییر جنسیت می باشند.
طبق آمارهای رسمی از سال 1385 تا 1389 بیش از یک هزار و 366 نفر مجوز تغییر جنسیت در ایران را اخذ کرده اند که از بین آنها 56 درصد قصد تغییر به جنس مؤنث و 44 درصد قصد تغییر به جنس مرد را دارند.
رویه تغییر جنسیت در ایران:
این تغییر جنسیت می بایست با عنایت به قانون ایران انجام شده و شخص متقاضی برای تغییر جنسیت، میبایست تمامی مراحل لازم جهت تغییر جنسیت را انجام نماید؛ زیرا انجام ندادن حتی یکی از موارد ذیل سبب بروز مشکل و همچنین رد درخواست وی از جانب دادگاه خواهد شد، به همین جهت بهترین راه دریافت مشاوره از یک وکیل تغییر جنسیت متخصص خواهد بود.
عمل تغییر جنسیت یک عمل پزشکی بوده که دارای ماهیت حقوقی میباشد، این ماهیت حقوقی مشمول ایجاد تغییرات در مواردی از جمله تغییر در مدارک هویتی و شناسایی، تغییر در میزان ارث شخص، تغییر میزان دیه خواهد شد.
- متقاضی تغییر جنسیت میبایستدادخواست خود را مبنی بر تغییر جنسیت به واسطه وکیل تنظیم نموده و بعد آن را در سامانه ثنا ثبت نماید تا زمانیکه موعد جلسه رسیدگی به موضوع تعیین گردد.
- پس از ارجاع پرونده به دادگاه خانواده، قاضی پرونده شخص متقاضی تغییر جنسیت را به پزشکی قانونی ارجاع داده تا این سازمان فرد را جهت روان پزشکی و آغاز مراحل درمانی احضار نماید.
- هنگامی که روان پزشک موضوع اختلال در جنسیت شخص را تأیید کرد، این امر به پزشکی قانونی ارجاع خواهد شد که در این زمان پزشکی قانونی نیز نظر خود را به انضمام نظر روان پزشک به قاضی مربوطه ارائه خواهد داد و قاضی با عنایت به مدارک و نظرات پزشکی، اقدام به صدورحکم مبنی بر تغییر جنسیت شخص متقاضی خواهد نمود.
وضعیت حقوقی ترنس ها در ایران
تراجنسی اصطلاحی است که برای یک جمع استفاده شده و شامل طیف گسترده ای از هویت ها و تجربه ها شامل زن به مرد ترانس سکشوال، مرد به زن ترانس سکشوال، زنانه پوش ها و … را در برمی گیرد. تراجنس ها در خانواده خود و جامعه با آزار و اذیت های بسیار شدیدی مواجه می شوند، اما با این وجود، از حمایت قانونی برخوردار نخواهند بود. متاسفانه در قوانین ما از مبتلایان به این اختلال و وضعیت حقوقی آنها قبل وپس از تغییر جنسیت سخنی به میان نیامده و مسائل حقوقی مانند وضعیت ازدواج سابق بر تغییر جنسیت، سهم الارث و… مربوط به این افراد نامشخص می باشد. فقط در قانون حمایت از خانواده که در سال 1391 دادگاه صالح به تصویب رسیده برای رسیدگی به درخواست صدور مجوز برای تغییر جنسیت، دادگاه خانواده می باشد.
اگر قصد تغییر جنسیت دارید بهتر است به مراحل زیر نگاهی بیاندازید:
- مجوز تغییر جنسیت و غیر ترافعی بودن درخواست مربوط به آن.
- لزوم اخذ مجوز لازم از دادگاه خانواده برای انجام این عمل.
- اخذ نظریه پزشکی قانونی و بررسی اوضاع و احوال پس از تحقیق از شخص متقاضی توسط دادگاه.
- غیر مالی و قابل تجدید نظر بودن رای صادره.
- در صورت وقوع جرم قابلیت پیگیری دارد. تعقیب کیفری فرد پس از تغییر جنسیت به خاطر انجام عملی که از مصادیق مجرمانه ماده 638 قانون مجازات اسلامی.
در فرض بزهکاری این افراد نیز وضعیت بسیار مبهم و پیچیده می باشد. اشخاص ترنس سکشوال قبل از اینکه عمل جراحی را انجام دهند می بایست با ظاهر فعلی شان حاضر شوند. زیرا اگر این فرد مرتکب جرم شود تا تعیین تکلیف پرونده اگر در بازداشت به سر ببرند، در بازداشت گاهی نگهداری خواهند شد که با جنسیت حقیقی آن ها منافات دارد. دیدگاه های تبعیض آمیزی نیز وجود دارند که ممکن است بر تصمیمات مرتبط با نگهداری پیش از محاکمه و مجازات های حبس تأثیر بگذارد.
بر اساس ماده 37 قانون اساسی کشور، اصل بر برایت می باشد و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی شود، مگر این که جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد.
اگر تا به اینجا مطالب بالا را خوانده باشید متوجه می شوید که به یک وکیل تغییر جنسیت خبره نیاز دارید. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در این راه همراه شما خواهد بود.
اصلاح شناسنامه بعد از تغییر جنسیت
به دلایل مختلف ممکن است فردی نیاز به تغییر یا اصلاح مندرجات شناسنامه خود پیدا کند. از این درخواست تحت عناوین اصلاح شناسنامه، تغییر شناسنامه، ابطال شناسنامه، تغییر نام، تغییر نام خانوادگی، تغییر سن، کاهش سن و افزایش سن یاد می شود. به طور کلی مواردی که در شناسنامه مطابق رویه معمول قابل اصلاح و تغییر است شامل تاریخ تولد، نام و نام خانوادگی، نام پدر و مادر که البته از نظر نگارنده هر چند که متداول نیست ولی تغییر محل تولد و سایر مندرجات شناسنامه هم در صورت وجود دلیل قطعی امکان پذیر است.
برای اصلاح و تغییر مندرجات شناسنامه، افراد انگیزه های مختلفی دارند مثلا در مورد سن عموماً با دو انگیزه مواجه می شویم. یکی واقعی کردن سنی که قبلا به غلط ثبت شده و دوم انگیزه هایی مثل قصد مهاجرت یا تحصیل یا عضویت در تیم های ورزشی. همچنین در مورد نام، عدم رضایت از نام مذکور در سند سجلی یا متفاوت بودن اعتقادات و افکار فرد با خانواده هایی که به انگیزه های مذهبی آن نام را نهاده اند یا داشتن معانی بد و مذموم و در نهایت دو اسمه بودن و نیز مشابهت و فراوانی. در کنار همه اینها یک دلیل بسیار فراگیر برای تغییر نام مسئله تغییر جنسیت می باشد که باعث می شود افراد پس از طی مراحل قانونی و پزشکی تغییر جنسیت در نهایت به اصلاح نام مندرج در شناسنامه خود بپردازند.
همانطور که این قسمت نشان داد باید با یک وکیل حقوقی مجرب در مواردی چون تغییر نام شناسنامه و تغییر سن شناسنامه صحبت و مشورت داشته باشید .
ارتباط تغییر جنسیت با نکاح
در شرایطی که یکی از زوجین عمل تغییر جنسیت را انجام دهد نکاح باطل می باشد. به دلیل اینکه بر اساس قوانین شرعی نکاح مرد با مرد و زن با زن امکان پذیر نیست. ولی خب در شرایطی نیز پس از تغییر جنسیت در هر دو شکل برخی اعتقاد دارند ازدواج به همان شکل قبلی ادامه خواهد یافت و حقیقت ازدواج اطفال زوجیت نسبت به یکدیگر می باشد. به نقل قول از حضرت امام خمینی (ره) آنها می بایستی دوباره ازدواج کنند و زوجه فعلی بعد از انجام عمل نمی تواند با فرد دیگری ازدواج کند مگر اینکه بین او و زوج فعلی طلاق انجام بگیرد.
حالت دوم این می باشد که نکاح آنها باطل می باشد و تحمیل کردن تعهدات امری است که هیچ کدام از آنها آن را قصد کرده اند.
آثار تغییر جنسیت بر مهریه زوجه در صورتی که زوجه عمل تغییر جنسیت را انجام دهد برای مهریه سه نظریه وارد است:
- نظریه عدم استحقاق مهریه.
- نظریه استحقاق تمام مهریه.
- نظریه استحقاق تمام مهریه در صورت عمل زناشویی و نصف آن در صورت عدم عمل زناشویی.
اثر تغییر جنسیت در ارث:
تغییر جنسیت شخص، بر میزان ارث وی که از والدین خویش می برد، موثر خواهد بود. بدین نحو که چنانچه والدین شخص زنده باشند و عمل تغییر جنسیت وی انجام گیرد، مطابق با جنسیت جدید خویش از ارث بهره مند خواهد شد؛ ولی چنانچه تغییر جنسیت بعد از فوت والدینش انجام شود، شخص مطابق با جنسیت اسبق خویش از والدینش ارث خواهد برد.
اثر تغییر جنسیت در دیه و قصاص:
جنسیتی فعلی شخص، ملاک تعیین کننده جهت دریافت دیه خواهد بود. بدین نحو که چنانچه شخص از زن به مرد تغییر جنسیت دهد، جنسیت فعلی وی جهت اخذ دیه در نظر گرفته خواهد شد.
اثر تغییر جنسیت نسبت به ارث فرزندان از والدین یا والدین از فرزندان خویش
در شرایطی که والدین فوت کرده اند، شخصی که عمل تغییر جنسیت را انجام داده با جنسیتی که در حال حاضر دارد از والدین خود ارث خواهد برد. این بدین معنی می باشد که اگر تغییر جنسیت به جنس پسر داده شود، پسر فعلی به میزان دو برابر دختر، از ارث بهره مند می شود و در شرایط بر عکس نیز به همین شکل.
اما در حالتی که والدین تغییر جنسیت داده باشند، به عنوان مثال پدر به زن تغییر جنسیت دهد و یا مادر به مرد تغییر جنسیت دهد، دو حالت در رابطه توارث به وجود خواهد آمد.
- به صورت کامل رابطه توارث قطع می شود و والدین تغییر جنسیت داده از ارث بهره نمی برند .
- رابطه توارث دوام می یابد و پدر به اندازه دو ثلث ارث می برد جدا از اینکه این که تغییر جنسیت داده باشد و همچنین مادر یک سوم ارث می برد.
اثر تغییر جنسیت والدین بر ولایت
مادر به محض تغییر جنسیت پدر نمی شود و همچنان عنوان مادر را دارد و ولایت به او تعلق نخواهد گرفت.
در صورت تغییر جنسیت پدر به زن، دو حالت وجود دارد 1-سقوط ولایت و 2-بقای ولایت.
به این نکته حتما توجه داشته باشید که اگر تغییر جنسیت بر فرزند اثر منفی نگذارد و آسیبی به وی نرسد ولایت ساقط نمی شود. اما اگر باعث صدمه کودک شود ولایت ساقط خواهد شد. نکته قابل توجه دیگر، اثر تغییر جنسیت بر دیه فرد می باشد. بحث دیگری که وجود دارد این است که دیه شخصی که تغییر جنسیت داده است برطبق جنسیت فعلی او محاسبه خواهد شد. به طور مثال اگر از مرد به زن باشد دیه آن نصف و اگر تغییر از زن به مرد باشد دیه دوبرابر می شود.
اثر تغییر جنسیت در ازدواج
اگر فرد ترنس سکشوال بعد از ازدواج تصمیم به تغییر جنسیت داشته باشد، پس از تغییر جنسیت از آنجا که با همسر خود همجنس می شوند، عقد آن ها باطل خواهد شد.
حال اگر خانمی پس از ازدواج بخواهد جنسیت خود را تغییر دهد برای مهریه او دو حالت وجود دارد:
-
- اگر بین آن ها رابطه زناشویی برقرار شده باشد مهریه نیز باید پرداخت گردد.
- اگر بین آن ها رابطه زناشویی برقرار نشده باشد دیگر مهریه ای به خانم تعلق نمی گیرد.
اطلاعات بیشتر در رابطه با مسئله مهریه هنگام تغییر جنسیت را از وکیل تغییر جنسیت سوال کنید.
اثر تغییر جنسیت در حضانت فرزندان
فرد ترنس سکشوال در صورت داشتن فرزند بعد از تغییر جنسیت، اگر مرد باشد در خصوص حضانت او تغییری رخ نمی دهد و او همچنان به عنوان سرپرست فرزند خود شناخته می شود. اما اگر زن باشد تا زمانی که زنده است همچنان در نقش مادر فرزند خود باقی مانده و حضانت فرزند هم تا 7 سالگی با او خواهد بود.
اثر تغییر جنسیت در نفقه
اگر زنی جنسیت خود را تغییر دهد طبق قانون نفقه ای به او داده نمی شود. اما اگر مرد بخواهد جنسیت خود را تغییر دهد باید نفقه همسر خود را بپردازد.
اثر تغییر جنسیت در خدمت سربازی
افرادی که جنسیت خود را تغییر می دهند قانون آن ها را از سربازی معاف می کند.
افرادی هم که تغییر جنسیت آن ها مورد تأیید نهایی قرار نگرفته تا صادر شدن حکم نهایی از سمت قانون معافیت موقت دریافت خواهند کرد.
سوالات متداول وکیل تغییر جنسیت
وکیل تغییر جنسیت چه خدماتی ارائه میدهد؟
وکیل تغییر جنسیت در زمینه تنظیم و ارائه دادخواست تغییر جنسیت، مشاوره حقوقی در مورد فرآیند قانونی تغییر جنسیت، پیگیری پرونده در دادگاه، و کمک به اصلاح اسناد هویتی پس از تغییر جنسیت خدمات ارائه میدهد. همچنین در مورد مسائل حقوقی مرتبط مانند تغییر نام و نام خانوادگی، وضعیت نظام وظیفه و مسائل خانوادگی مشاوره میدهد.
روند قانونی تغییر جنسیت در ایران چگونه است؟
روند قانونی تغییر جنسیت در ایران شامل مراحل زیر است: 1) دریافت مجوز از دادگاه خانواده 2) انجام آزمایشات پزشکی و روانشناسی 3) ارائه گواهی پزشکی قانونی 4) صدور حکم دادگاه مبنی بر تغییر جنسیت 5) انجام عمل جراحی 6) اصلاح اسناد هویتی. وکیل تغییر جنسیت در تمام این مراحل به موکل خود کمک میکند.
نمونه دادخواست تغییر جنسیت چه مواردی را شامل میشود؟
نمونه دادخواست تغییر جنسیت شامل مشخصات کامل خواهان، شرح مختصری از وضعیت جسمی و روحی فرد، درخواست صدور مجوز تغییر جنسیت، و دلایل قانونی و پزشکی برای این درخواست است. همچنین باید مدارک پزشکی و روانشناسی مربوطه به دادخواست ضمیمه شود.
هزینه دادخواست تغییر جنسیت چقدر است؟
هزینه دادخواست تغییر جنسیت شامل هزینه تمبر دادرسی و هزینه کارشناسی پزشکی قانونی است. این مبلغ متغیر است و بسته به شرایط پرونده و تعرفههای قضایی سال مربوطه تعیین میشود. برای اطلاع از هزینه دقیق، باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرد.
آیا برای تغییر جنسیت نیاز به وکیل است؟
گرچه داشتن وکیل برای تغییر جنسیت الزامی نیست، اما به دلیل پیچیدگیهای قانونی و اداری این فرآیند، استفاده از خدمات وکیل تغییر جنسیت توصیه میشود. وکیل میتواند در تنظیم دادخواست، ارائه مشاوره حقوقی، و پیگیری پرونده در دادگاه کمک کند و احتمال موفقیت در دریافت مجوز را افزایش دهد.
پس از تغییر جنسیت، وضعیت حقوقی فرد چگونه خواهد بود؟
پس از تغییر جنسیت و صدور حکم دادگاه، فرد از نظر قانونی به جنسیت جدید خود شناخته میشود. این امر شامل تغییر در اسناد هویتی مانند شناسنامه و کارت ملی است. همچنین وضعیت حقوقی فرد در مواردی مانند ازدواج، ارث، و خدمت سربازی (برای افراد FtM) بر اساس جنسیت جدید تعیین میشود.
آیا امکان تغییر نام و نام خانوادگی پس از تغییر جنسیت وجود دارد؟
بله، پس از تغییر جنسیت، امکان تغییر نام و نام خانوادگی وجود دارد. این امر معمولاً همزمان با اصلاح اسناد هویتی انجام میشود. وکیل تغییر جنسیت میتواند در فرآیند تنظیم دادخواست تغییر نام و پیگیری آن در اداره ثبت احوال کمک کند.
وضعیت نظام وظیفه برای افرادی که تغییر جنسیت دادهاند چگونه است؟
برای افرادی که از زن به مرد (FtM) تغییر جنسیت دادهاند، مشمول قوانین نظام وظیفه میشوند. این افراد باید برای تعیین وضعیت خدمت سربازی خود اقدام کنند. در مقابل، افرادی که از مرد به زن (MtF) تغییر جنسیت دادهاند، از خدمت سربازی معاف میشوند. وکیل تغییر جنسیت میتواند در این زمینه مشاوره حقوقی ارائه دهد.
آیا حکم تغییر جنسیت قابل فسخ یا تغییر است؟
حکم تغییر جنسیت پس از صدور و انجام عمل جراحی، معمولاً قطعی و غیرقابل فسخ است. با این حال، در موارد بسیار نادر و استثنایی، ممکن است دادگاه درخواست بازگشت به جنسیت اولیه را بررسی کند. این موارد بسیار پیچیده هستند و نیاز به بررسی دقیق حقوقی و پزشکی دارند.
آیا افراد خارجی میتوانند در ایران درخواست تغییر جنسیت دهند؟
بله، افراد خارجی نیز میتوانند در ایران درخواست تغییر جنسیت دهند، اما روند قانونی برای آنها پیچیدهتر است. این افراد باید علاوه بر طی مراحل معمول، مجوزهای لازم از سفارت کشور خود و وزارت امور خارجه ایران را نیز دریافت کنند. وکیل تغییر جنسیت میتواند در هماهنگی این امور و پیگیری قانونی آن کمک کند.
23 پاسخ
من یه ترنس متمایل به دختر بودم که حکم تغییر جنسیت گرفتم و پسر شدم حالا می خوام برای معافیت از خدمت از موضوع ترنس بودن استفاده نکنم
ایا امکانش هست؟
با سلام بله این امکان وجود دارد
در خصوص پرونده اخذ تاییدیه دادگاه برای ترنس و عمل تطبیق جنسیت مشاوره و اطلاعات لطف کنید ممنون میشم
با سلام برای گروه حقوقی رضاعبدالمحمد آماده ارائه خدمات به شما در ضمینه وکیل تغییر جنسیت است
سلام وقت بخیر سوال من اینه که آیا هر کسی برای عمل به وکیل تغییر جنسیت نیاز داره یا خودشم میتونه کار انجام بده؟
با سلام امکان اینکه خودتان کار های قانونی این کار را انجام دهید وجود دارد وکیل تغییر جنسیت فرصا کار را برای شما اسان کرده و تمامی مراحل قانونی را برای شما انجام میدهد
با اختلاف بهترین وکیل حوزه تغییر جنسیت میباشید
با سلام با تشکر دوست عزیز گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در تمامی ضمینه ها با بهترین وکلای ایران همراه شماست
من حکم تغییر جنسیتم رو گرفتم ولی واسه عمل تخلیه بیضه می خوام برم خارج از کشور
ایا امکانش هست
بله برای اطلاعات بیشتر حتما آپدیت آخر وکیل تغییر جنسیت را مطالعه کنید
سلام بر شما جناب آقای عبدالمحمد , امیدوارم که حالتون بهتر از همیشه باشد , ببخشید مزاحم وقتتون شدم بنده یک عرضی را خدمت شما داشتم , پیج شمارا که نگاه کردم دیدم در خصوص افرادی که میخواهند طبیق جنسیت بدن مطلب گذاشته بودید , خواستم خدمتتون بگم که شما در این زمینه پرونده کار میکنید , باز هم ببخشید وقت شما را گرفتم به امیدیدار
با سلام و عرض خسته نباشید باعث افتخار ماست که پیج گروه مارو نگاه کردید گروه ما با افتخار بهترین وکیل تغییر جنسیت را داراست
با سلام و عرض خسته نباشید عمل تغییر جنسیت و انجام دادم ولی چجوری باید ثابت کنیم و پاسپورت و عوض کنیم
با سلام دوست عزیز اقدامات مربوط در همین صفحه نوشته شده است
سلام وقت بخیر
عمل تغییر جنسیت در تهران آسان تر هست یا شهرستان
میشه راجب پروسه ی قانونیش بیشتر توضیح بدید؟چقدر زمان میبره؟
سلام تغییر جنسیت در ایران راحتتره یا خارج از کشور؟
سلام من برای تغییر جنسیت جلسات روان درمانی رو قبل از مراجعه به دادگاه شرکت کردم میتونم دیگه به روانشناس دادگاه مراجعه نکنم؟
کاربر عزیز
برای دریافت حکم تغییر جنسیت الزاما باید جلسات روانشناسی دادگاه را شرکت کنید.
برای راهنمایی دقیق تر با مجموعه در ارتباط باشید
سلام من در حال حاضر اروپا زندگی میکنم ولی پاسپورت ایرانی هم دارم. برای تغییر جنسیت میخوام توی هر دو کشور بدون مشکل باشه الان باید چه کارایی رو در این باره انجام بدم؟ ایا دادگاه ایران تصمیماتی که توی اروپا در مورد من گرفته میشه رو قبول داره؟
سلام وقت بخیر
هزینه عمل تغییر جنسیت با حق الوکاله وکیل تقریبا چقدر میشه؟
وقت بخیر . کسانی ک محصل خارج از کشور هستند. , برای گذارندن پروسه قانونی تغییر جنسیت باید به ایران برگردند؟ یا میتوانند ازطریق وکیل اقدام کنند؟ ممنون میشم توضیح بدید
سپاس
بله. برای گذراندن پروسه قانونی تغییر جنسیت نیاز به دو جلسه حضور در کمیسیون پزشکی قانونی می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه با مجموعه ما در تماس باشید.