تغییر نام شناسنامه

چکیده مطلب : تغییر نام شناسنامه یکی از درخواست‌های متداول در ایران است. قوانین مربوط به تغییر نام در ماده 972 قانون مدنی و ماده 105 قانون ثبت احوال قید شده است. دلایل متعددی برای تغییر نام وجود دارد مانند نام‌های نامناسب، مشکل در تلفظ، یا حتی تغییر جنسیت. برای دریافت اطلاعات دقیق درباره تغییر نام شناسنامه، شرایط، مدارک مورد نیاز و مراحل قانونی، بهتر است با وکیل متخصص در این زمینه مشاوره کنید. رضا عبدالمحمد با تجارب و دانش خود در زمینه قوانین مربوط به تغییر نام و روند قانونی آن، با ارائه مشاوره مناسب، شما را در انجام این مراحل راهنمایی می‌کند.
تغییر نام شناسنامه
آنچه درباره تغییر نام شناسنامه خواهید خواند (کلیک کنید) :

داشتن یک نام مناسب و دلخواه از جمله حقوقی است که پدر و مادر در مقابل فرزندان خود بر عهده دارند. در موارد بسیاری اشخاص به علت راضی نبودن از نامی که به وسیله ی والدین شان برای آنان انتخاب شده، خواهان تغییر نام خود هستند. این امر شرایط خاصی ندارد و هر فردی می تواند برای درخواست تغییر نام اقدام نماید. در نتیجه هر شخص می تواند برای یکبار نسبت به تغییر نام خود از طریق مراجعه به اداره ثبت احوال محل صدور شناسنامه اقدام نماید. چنانچه به هر دلیل ادارة ثبت احوال مربوطه درخواست ارائه شده را نپذیرفت، فرد می تواند با مراجعه به مراجع قضایی درخواست خود را مطرح و چنانچه نام جدید مورد درخواست از اسامی ممنوع نباشد دادگاه مربوطه بررسی و حکم بر محکومیت ادارة ثبت احوال صادر می کند.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در تمامی زمینه های حقوقی همچنین تغییر نام شناسنامه با بهترین وکیل حقوقی همراه شما خواهد بود.

 

دستورالعمل تغییر اسم در شناسنامه و تصویب آن در شورای عالی ثبت احوال

اختیار تغییر نام نیز مانند تغییر نام خانوادگی به سازمان ثبت احوال داده شده است. فرآیند مراجعه به دادگاه جهت تغییر نام و گردش قضایی برای این دادخواست کاملا حذف شده می باشد.
در حال حاضر تقاضای تغییر نام در کمیته ویژه ای با عنوان کمیته نام، که در سازمان ثبت احوال تشکیل شده، بررسی می شود. در شرایطی که مغایرتی با دستورالعمل تغییر نام وجود نداشته باشد، با آن موافقت خواهد شد. نحوه تغییر نام قبلی به این شکل بود که شخص متقاضی باید دادخواست خود را به دادگاه ارائه و با استفاده از وکیل، در دادگاه از خود دفاع می کرد. در این روش، متقاضیان تغییر نام را دچار مشکل می کرد و حتی بعضا متقاضیان تغییر نام، ناچار می شدند که اظهارات خلاف واقع مطرح کنند تا موافقت دادگاه را جلب نمایند.

 

بر اساس ماده 997 قانون مدنی هر شخص باید دارای نام خانوادگی باشد و ماده 40 قانون ثبت احوال تغییر نام خانوادگی افراد منحصرا با تصویب سازمان ثبت احوال کشور خواهد بود. هر یک از افراد زیر که دارای نام خانوادگی قابل تغییر باشند می توانند با مراجعه به اداره ثبت احوال محل اقامت خود نسبت به درخواست تغییر نام خانوادگی اقدام نمایند.

  • افراد می بایستی 18 سال به بالا باشند.
  • کسانی که کمتر از 18 سال دارند باید دارای حکم رشد باشند.
  • پدر یا جد پدری با ارائه شناسنامه خود جهت فرزندان کمتر از 18 سال الزامی می باشد.
  • سرپرست قانونی (قیم، امین، وصی) برای اشخاص صغیر و محجور با ارائه مدارک مستند که سمت او احراز شده باشد.

 

این مورد تغییر نام چه از طریق ثبت احوال اقدام شود و چه از طریق مراجع قضایی، نسبت به تغییر اسامی مذهبی مخالفت خواهد شد مگر آن که نام انتخابی مورد درخواست نیز از اسامی مذهبی بوده و فراوانی آن نسبت به نام قبلی بیشتر باشد. به طور مثال شخصی که نام او جعفر است می خواهد تقاضای تغییر نام به علی یا محمد کند ولی همین به شکل بر عکس آن امکان تغییر وجود ندارد.

 

مدارک لازم جهت تغییر نام در شناسنامه

  1. شناسنامه.
  2. تکمیل فرم درخواست تغییر نام.
  3. پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + نوزده =