مالیات بر حقوق

چکیده مطلب : آگاهی از انواع مالیات و نحوه محاسبه آن برای بسیاری از افراد ضروری است. مالیات بر حقوق یکی از مهم‌ترین مالیات‌های مستقیم است که مستقیماً از درآمد افراد کسر می‌شود. مالیات غیرمستقیم نیز شامل مالیاتی است که به واسطه خرید کالا و خدمات پرداخت می‌شود، مانند مالیات بر ارزش افزوده. با توجه به اهمیت موضوع، دکتر عبدالمحمد، وکیل مجرب مالیاتی، آماده ارائه مشاوره و راهنمایی در زمینه مسائل مالیاتی و دفاع از حقوق مالیاتی شما است. او می‌تواند شما را در درک بهتر معافیت‌ها، جریمه‌ها و تکالیف مالیاتی یاری کند و از پرداخت‌های غیرضروری جلوگیری نماید.
مالیات بر حقوق
آنچه درباره مالیات بر حقوق خواهید خواند (کلیک کنید) :

مالیات و انواع آن

در صفحه وکیل مالیاتی در مورد انواع مالیات به شما گفتیم که به چند نوع تقسیم می شوند. مالیات بر حقوق از نوع مالیات مستقیم است. این مالیات بدون واسطه توسط فرد به دولت پرداخت می شود. به طور مثال، دولت از درآمد کارمندانش به صورت مستقیم مالیات را دریافت می کند. حتی کسانی که در کشور حضور ندارند اما از داخل درآمدی کسب می کنند موظف به پرداخت مالیات هستند. در کل، تمام کسانی که در ایران زندگی می کنند باید مالیات پرداخت کنند.

 

مالیات غیرمستقیم

دسته دوم مالیات ها، مالیات غیرمستقیم است. این نوع مالیات از طرف مردم دریافت می شود اما با وجود یک واسطه. برای مثال، شما یک کالا خریداری می کنید و شاید تا به حال اسم مالیات بر ارزش افزوده به گوشتان خورده باشد. این در واقع همان مالیات غیرمستقیم است که شما بابت خرید آن محصول به دولت پرداخت می کنید. به این صورت، شما با رفتن به فروشگاه و خرید دوباره موظف به پرداخت مالیات هستید.

 

مالیات بر حقوق و تکالیف کارفرما

بر طبق ماده 86 قانون مالیات های مستقیم و تبصره این ماده، مالیات بر حقوق زیرمجموعه مالیات های تکلیفی است. منظور از مالیات تکلیفی این است که شناسایی و پرداخت مالیات پرسنل و کارکنان وظیفه کارفرما است و کارکنان و پرسنل در برابر پرداخت مالیات بر درآمد حقوق هیچ وظیفه ای ندارند. کارفرمایان موظف به کسر مالیات تکلیفی کارگران پیش از پرداخت حقوق آن ها هستند.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد آماده ارائه مشاوره در زمینه مالیات بر حقوق به شما عزیزان می باشد.

 

معافیت های مالیاتی

سایر معافیت هایی که به صورت ماهانه به حقوق پرسنل تعلق می گیرند نیز در قوانین مالیاتی تصریح شده اند. فصل اول باب چهارم قوانین مالیات های مستقیم، مربوط به انواع معافیت های مالیاتی است. به عنوان مثال، بر اساس ماده 136 قانون مالیات های مستقیم، وجوه پرداختی بابت بیمه عمر از طرف مؤسسات بیمه که به ذینفعان می رسد شامل معافیت مالیاتی می باشد.

 

جریمه ها و تکالیف مالیاتی

بر طبق ماده 197 قانون مالیات های مستقیم، در صورت عدم ارسال لیست مالیات حقوق، ۲% حقوق پرداختی و در صورت عدم پرداخت مالیات، جریمه ای معادل 10% مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و 2.5% مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، به افراد تعلق می گیرد. این جریمه ها و تکالیف مالیاتی شامل تمامی مشمولان مالیات می شود و در صورت عدم رعایت، مشمول جریمه خواهند شد.

 

سوالات متداول

اشخاص مشمول مالیات بر حقوق چه کسانی هستند؟

طبق ماده ۸۲ قانون مالیات های مستقیم، درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران بر حسب مدت یا کار انجام یافته به طور نقد یا غیرنقد تحصیل می کند، مشمول مالیات بر درآمد حقوق است.

 

آیا پاداش های کارمندان شامل مالیات می شود؟

خیر، حتی اگر در چند مرتبه پاداش پرداخت شود، تنها پاداش آخر سال و عیدی محاسبه می شود که این مبلغ طبق ماده 84 معادل 1/12 مبلغ کل می باشد.

 

چه کسانی مشمول مالیات بر حقوق هستند؟

با مراجعه به اصل 82 قانون مالیات های مستقیم، هرگونه درآمد و حقوقی که شخصی حقیقی از شخص دیگر (حقیقی یا حقوقی) در ازای نیروی کاری شاغل در ایران به نسبت مدت و یا مقدار کار انجام شده به صورت نقدی و یا غیرنقدی دریافت کند، شامل مالیات بر حقوق خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − دو =