آنچه خواهید خوند :

مالیات بر حقوق

مالیات بر حقوق

در صفحه وکیل مالیاتی در مورد انواع مالیات به شما گفتیم که به چند نوع تقسيم میشوند مالیات بر حقوق از نوع مالیات غیر مستقيم میباشد.
یک پرداخت بدون واسطه فرد به دولت است. به طور مثال دولت از درآمد کارمندانش به صورت مستفیم مالیات را دریافت میکند و یا حتی کسانی که در کشور حضور ندارند اما از داخل درآمدی کسب میکنند موظف به پرداخت مالیات میباشند.در کل تمام کسانی که در ایران زندگی میکنند باید مالیات پرداخت کنند. دسته دوم مالیات غیرمستقیم: مالیاتی میباشد که از طرف مردم دریاقت میشود اما با وجود یک واسطه.برای مثال شما یک کالا خریداری میکنید شاید تا به حال اسم مالیات برارزش افزوده به گوشتان خورده باشد که در واقع همان مالیات غیر مستقیم است که شما بابت خرید اون محصول به دولت پرداخت میکنید.به این صورت شما با رفتن به فروشگاه و خرید دوباره موظف به پرداخت مالیات میباشد.
بر طبق ماده 86 قنون مالیات های مستقیم و تبصره این ماده ، مالیات بر حقوق زیر مجموعه مالیات های تکلیفی است ؛ منظور از مالیات تکلیفی این است که شناسایی و پرداخت مالیات پرسنل و کارکنان وظیفه کارفرما میباشد و کارکنان و پرسنل در برابر پرداخت مالیات بر درامد حقوق هیچ وظیفه ای ندارند . گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در دعاوی مالیاتی با بهترین وکیل مالیاتی خواهد بودهمچنین آماده مشاوره به شما در تمامی ضمینه های مالیاتی بر خواهد بود. انواع مالیات و رقم ان در هر سال از مسائل مهم مشمولان ان میباشد و در اصل تمامی افراد در اول سال در انتظار اعلام بخشنامه مراجع قانونی در رابطه با معافیت مالیاتی و روش محاسبه ان میباشند . در میان تمامی مشمولان مالیات کارگران و افراد مشغول به کار در کارخانه ها و کارگاه ها به دلیل سطح درامدی پایین از اهمیت بالایی برخوردار بوده و در نزد اصحاب رسانه پراهمیت میباشد .
این مورد که نمایندگان کارگران تا چه مقدار میتوانند حقوق انها را رعایت کنند و تاثیر شرایط اقتصادی موجود و تورم چقدر هست همگی به کمسیون تعیین کننده مالیات ها بستگی دارد و در اخر این کمسیون ملزومات قانونی را همراه دارد ؛ و کارفرمایان موظف به کسر مالیات تکلیفی کارگران پیش از پرداخت حقوق انها میباشند تمامی افرادی که به هر نحوی در کاری مشغول میباشند و حقوقی دریافت میکنند و بیمه تامین اجتماعی برایشان رد میشود میبایست قسمتی از حقوق خود را به عنوان مالیات حقوق به وزارت اقتصاد و دارایی پرداخت نمایند . رقم مالیات در هر سال متفاوت میباشد و بر اساس بخشنامه هایی که برای تمامی کارفرماها و بنگاه های اقتصادی فرستاده میشود کارفرما موظف میباشد که مالیات تعلق گرفته به کارکنان خود را کسر کند و مالیات بر حقوق کارکنان را به حساب مشخص شده وزارت امور اقتصاد و دارایی واریز کند . چنانچه فردی از اشخاص حاضر در خارج از ایران که در کشور نمایندگیندارند حقوقی دریافت کند میبایست که تا پایان ماه بعد از موعد دریافت حقوق مالیات انرا بر طبق مقررات این بخص به اداره امور مالیاتی محل سکونت خودش پرداخت کند و تا پایان تیرماه یک سال بعد اظهارنامه مالیاتی حقوق خودرا به اداره امورمالیاتی مزبور تحویل دهد . خیر، حتی چنانچه در طی سال چندین پاداش پرداخت شود، تنها پاداشی که پایان سال و عیدی در محاسبه، برابر با یک دوازدهم از مبلغ کل میباشد که طی ماده 84 معافیت عیدی میباشد .

سایر معافیت‌هایی که بصورت ماهانه به حقوق پرسنل تعلق می‌گیرند چه مواردی میباشد ؟

فصل اول باب چهارم قوانین مالیات‌های مستقیم، مربوط به انواع معافیت‌های مالیات میباشد (تمام معافیت‌ها و نه فقط معافیت‌های حقوق) .
بر طبق ماده 136 قانون مالیات های مستقیم وجوه پرداختی بابت بیمه عمر از طرف مؤسسات بیمه که به موجب قراردادهای منعقد شده بیمه به ذینفعان میرسد ؛ شامل معافیت مالیاتی حقوق می‌باشد .به همین دلیل است که نرم افزار حسابداری سپیدار هم بیمه تکمیلی سهم کارمند را با ضریب 1 معاف از حقوق محسوب میکند .
همچنین با توجه به ماده 137 قانون مالیات های مستقیم و با توجه به بند ۲ بخشنامه ۱۹۴۱۸/۴۳۸۵/۲۱۱ مورخ 7/11/1383 “کارفرمایان بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی می‌توانند صرفاً با کسر 7/2 از سهم حق بیمه پرداختی حقوق بگیرانی که بیمه شده اند و کارفرمایان بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی و سایر موسسات بیمه‌گر ایرانی نیز می‌توانند با کسر تمام سهم حق بیمه پرداختی حقوق بگیران بیمه شده خود از درآمد حقوق آنان و با قید میزان آن در فهرست‌های حقوق تسلیمی ‌به اداره امور مالیاتی مربوط مالیات متعلق را محاسبه نمایند ” . به صورت کلی معافیت‌های مالیات حقوق بر ۱۳ قسم می باشد که در ماده ۹۱ ق.م.م به شرح زیر تصریح شده اند:
1) رؤسا و اعضای مأموریت‌های سیاسی خارجی درایران و رؤسا و اعضای هیئت های نمایندگی فوق‌العاده دول خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل و همچنین رؤسا و اعضای هیئت های نمایندگی سازمان ملل متحد و مؤسسات تخصصی آن در ایران نسبت به درآمد حقوق دریافتی از سازمان و مؤسسات مزبور در صورتی که تابع دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند.
2) رؤسا و اعضای مأموریت‌های کنسولی خارجی در ایران و همچنین کارمندان مؤسسات فرهنگی دولت خارجی نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت متبوع خود به شرط معامله متقابل.
3) کارشناسان خارجی که با موافقت دولت جمهوری اسلامی ایران از محل کمک‌های بلاعوض فنی و اقتصادی و علمی و فرهنگی دولت خارجی و یا مؤسسات بین المللی به ایران اعزام می‌شوند؛ نسبت به حقوق دریافتی آنان از دولت متبوع یا مؤسسات بین المللی مذکور.
4) کارمندان محلی سفارتخانه‌ها وکنسولگری‌ها ونمایندگی‌های دولت جمهوری اسلامی ایران در خارج نسبت به درآمد حقوق دریافتی از دولت جمهوری اسلامی ایران در صورتی که دارای تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران نباشند به شرط معامله متقابل.
5) حقوق بازنشستگی و وظیفه و مستمری و پایان خدمت و خسارت اخراج و بازخرید خدمت و وظیفه یا مستمری پرداختی به وراث و حق سنوات و حقوق ایام مرخصی استفاده نشده که در موقع بازنشستگی یا از کارافتادگی به حقوق بگیر پرداخت می‌شود.
6) هزینه سفر و فوق العاده مسافرت مربوط به شغل.
7) مسکن واگذاری در محل کارگاه یا کارخانه جهت استفاده کارگران و خانه‌های ارزان قیمت سازمانی در خارج از محل کارگاه یا کارخانه که مورد استفاده کارگران قرار می‌گیرد. 8) وجوه حاصل از بیمه بابت جبران خسارت بدنی و معالجه و امثال آن.
9) عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده (۸۴) این قانون.
10) خانه‌های سازمانی که با اجازه قانونی یا به موجب آیین‌نامه‌های خاص در اختیار مأموران کشوری گذارده می‌شود.
11) وجوهی که کارفرما بابت هزینه معالجه کارکنان خود یا افراد تحت تکفل آن‌ها مستقیماً یا به وسیله حقوق بگیر به پزشک یا بیمارستان به استناد اسناد و مدارک مثبته پرداخت کند.
12) مزایای غیرنقدی پرداختی به کارکنان حداکثر معادل دو دوازدهم معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون.
13) درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اعم از نظامی و انتظامی، مشمولان قانون استخدامی وزارت اطلاعات و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و آزادگان. مطابق ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم ، پرداخت‌کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف‌ میباشند مالیات متعلق را طبق مقررات ماده ۸۵ قانون مالیات های مستقیم محاسبه و کسر و‌ تا پایان ماه بعد ضمن تحویل فهرستی شامل نام و نشانی دریافت‌کنندگان حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه‌های بعد فقط ‌تغییرات را صورت بدهند .
*این مهلت طبق ماده قانونی تا سال گذشته 30 روز بوده است و در قانون جدید آخرین روز ماه بعدی میباشد * . </strong>
جریمه عدم ارسال مالیات حقوق یا تاخیر در ارسال فایل مالیات بر درآمد طبق ماده 197 قانون مالیات های مستقیم در صورت عدم ارسال لیست مالیات حقوق ، ۲%حقوق پرداختی و در صورت عدم پرداخت مالیات درصورتی‌ که شامل مالیات شوند ، بر اساس ماده ۱۹۹ قانون مالیات های مستقیممشمول جریمه‌ای معادل 10% مالیات پرداخت ‌نشده در موعد مقرر و 2.5% مالیات به ازای هرماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، میباشد . مالیات و نرخ آن هر ساله یک موضوع اساسی برای تما‌می‌مشمولان آن می باشد و درحقیقت همه مودیان در ابتدای سال منتظر اعلام بخشنامه مراجع قانونی در رابطه با میزان معافیت مالیاتی و نحوه محاسبه آن می باشند. ولی در میان همه مودیان و مشمولان، مالیاتِ کارگران و کسانی که در کارخانه‌های تولیدی یا خدماتی کار می‌کنند به دلیل اینکه سطح درامد به نسبت پایین تری دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و همیشه مورد توجه رسانه‌‌ها قرار گرفته است.
اینکه نمایندگان کارگران چقدر می‌توانند حقوق کارگران را رعایت کنند و چقدر شرایط اقتصادی و تورم موثر است همه بستگی به تصمیم کمسیون تعیین کننده مالیات‌ها دارد و در آخر خروجی این کمسیون الزامات قانونی را به همراه خواهد داشت؛ و کارفرمایان موظف می‌شوند قبل از پرداخت حقوق کارگران خود مالیات تکلیفی آن را کسر کرده و باقی مانده حقوق را به حساب آن‌ها واریز بکنند. سوالات متداول در ضمینه مالیات بر حقوق [accordion] [accordion-item title=”اشخاص مشمول مالیات برحقوق چه کسانی هستند؟”] طبق ماده ۸۲ قانون مالیات‌های مستقیم درآمدی که شخص حقیقی در خدمت شخص دیگر (اعم از حقیقی یا حقوقی) در قبال تسلیم نیروی کار خود بابت اشتغال در ایران برحسب مدت یا کار انجام یافته به طور نقد یا غیرنقد تحصیل می‌کند مشمول مالیات بر درامد حقوق است. [accordion-item title=”ایا پاداش های کارمندان شامل مالیات میباشد ؟”] خیر حتی اگر در چند مرتبه پاداش پرداخت شود تنها پاداش اخر سال و عیدی محاسبه میشود که این مبلغطبق ماده 84 معادل 12/1 مبلغ کل میباشد . [accordion-item title=”چه کسانی مشمول مالیات بر حقوق هستند ؟”] با مراجعه به اصل 82 قانون مالیات های مستقیم هرگونه درامد و حقوقی که شخصی حقیقی از شخص دیگر (حقیقی یا حقوقی) در ازای نیروی کاری شاغل در ایران به نسبت مدت و یا مقدار کار انجام شده به صورت نقدی و یا غیر نقدی دریافت کند شامل مالیات بر حقوق خواهد بود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج + سه =