ازدواج مجدد مرد

چکیده مطلب : ازدواج مجدد برای مردان در ایران با شرایط خاص خود همراه است. قانون مدنی ایران به مرد اجازه می‌دهد تا با رعایت شرایط قانونی، در صورت وجود شرایطی خاص مثل طلاق، فوت همسر یا ناتوانی همسر در انجام وظایف زناشویی، مجدداً ازدواج کند. موضوع ازدواج مجدد مرد در ایران پیچیده است و باید با توجه به شرایط خاص هر شخص و قوانین مرتبط با آن مورد بررسی قرار گیرد. برای دریافت مشاوره تخصصی و رایگان در زمینه ازدواج مجدد مردان و اطلاع از شرایط لازم برای ازدواج مجدد، می‌توانید با وکیل رضا عبدالمحمد تماس بگیرید تا شما را در زمینه حقوقی این موضوع راهنمایی کند.
ازدواج مجدد مرد
آنچه درباره ازدواج مجدد مرد خواهید خواند (کلیک کنید) :

مواردی که به مرد اجازه ازدواج مجدد می دهد

عواملی همچون رضایت همسر اول، عدم قدرت همسر اول به ایفای وظایف زناشویی، اعتیاد، ترک زندگی خانوادگی موجب می شوند تا دادگاه به مرد اجازه تجدید فراش و ازدواج مجدد دهد. بنابراین مرد نمی تواند با داشتن زن، بدون اجازه دادگاه و همسر اول خود، همسر دوم اختیار کند.

 

شیوه ثبت ازدواج دوم در شناسنامه زوجین

ابتدا زوجین به همراه دو شاهد، ضمن حضور در دفتر ازدواج، درخواست خود مبنی بر ثبت ازدواج (دائم یا موقت) را به همراه مدارک مورد نیاز ارائه می دهند.

دفترخانه نیز پس از بررسی مدارک موجود و واجد الشرایط بودن آن ها، اثر انگشت و امضای زوجین و شهود را اخذ و سپس در دفتر الکترونیک ازدواج ثبت می نماید. پس از انجام مراحل بالا و تکمیل سند ازدواج، سر دفتر ازدواج مجدد را در شناسنامه آن ها ثبت خواهد کرد و در نهایت نیز مدارک را به همراه عقدنامه به زوجین تحویل خواهد داد.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در دعاوی ازدواج مجدد با بهترین وکیل خانواده خواهد بود.

 

نکات مربوط به ازدواج مجدد مردان

  1. ازدواج مجدد مرد در حالت چند همسری، بدون رضایت همسر اول مانع شرعی نداشته و فقط به لحاظ قانونی ایراد خواهد داشت.
  2. برای ثبت ازدواج نیاز به دو نفر شاهد ( دو مرد) می باشد، که در ازدواج مجدد ممکن است این تعداد شاهد مرد موجود نباشد. در چنین حالتی یک شاهد مرد به همراه یک شاهد زن را قبول می کند.
  3. پرداخت هزینه ثبت ازدواج دوم در محضر عموما بر عهده مرد است مگر زمانی که زوجین بر پرداخت هزینه ها بصورت مشترک توافق کرده باشند.

 

جدایی در ازدواج مجدد

اگر مردی با اجازه ی دادگاه ازدواج مجدد کند و ازدواج ایشان به طلاق یا فوت همسر منجر گردد، برای اینکه مجددا با خانم دیگری ازدواج کند باید باز هم از دادگاه کسب اجازه نماید.

به عبارت دیگر اعتبار اجازه نامه صادره از سوی دادگاه تنها برای اتخاذ یک همسر است و در صورت هرگونه جدایی یا فوت زوجه دوم، شخص برای ازدواج نیاز به اخذ اجازه مجدد از دادگاه مربوطه را دارد. قانون حمایت خانواده مصوب 1353 به موجب قانون جدید حمایت خانواده مصوب 1391، قانون حمایت خانواده مصوب 1353 کنار گذاشته شده است اما برخی از مواد آن هنوز نسخ نشده است. یکی از این مواد، ماده 16 است. طبق ماده 16 قانون حمایت خانواده مصوب 1353، مرد نمی تواند با داشتن زن، همسر دوم اختیار کند مگر در موارد زیر:

1.    رضایت همسر اول

2.     ناتوانی زن در انجام وظایف زناشویی

3.    عدم تمکین زن از شوهر

4.     مبتلا بودن زن به جنون یا بیماری های صعب العلاج و واگیردار

5.     محکومیت زن به حکم قطعی مجازات پنج سال حبس یا بیشتر

 

ازدواج مجدد در مدت عده

طبق ماده 16 قانون حمایت خانواده مصوب 1353، مرد در زمان عده می تواند همسر دوم اختیار کند. در صورتی که طلاق از نوع رجعی، خلع و یا مبارات باشد،  از آن جا که در این نوع طلاق ها، در مدت عده زوجین می توانند به یکدیگر رجوع کرده و زوجه هنوز شرعا هنوز همسر مرد به حساب می آید، برای ازدواج مجدد به اجازه دادگاه نیاز دارد. اما اگر طلاق از نوع بائن باشد دیگر نیازی به اجازه دادگاه نخواهد بود زیرا با جاری شدن صیغه طلاق، طلاق محرز می گردد.

 

وضعیت مهریه زن مطلقه پس از ازدواج مجدد!

زوجه پس از طلاق و در مدتی که هنوز در حال دریافت اقساط مهریه خود باشد، می تواند مجددا ازدواج کند. ازدواج مجدد ایشان در دریافت اقساط مهریه خللی وارد نمی آورد.

 

آیا مرد بعد از طلاق می تواند با دختر برادر زن یا دختر خواهر زن خود ازدواج کند؟

پیش از طلاق، ازدواج در صورت موافق بودن همسر مرد بدون مانع می باشد. بعد از طلاق دیگر نیازی به اجازه همسر مرد نخواهد بود و بدون مانع می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − پنج =