تعریف تحصیل مال نامشروع
ممکن است در طول زندگی خود با افرادی مواجه شده باشید که دارایی خود را به طور غیرقانونی به دست آورده اند. اینجاست که مفهوم به نام کسب مال از راه نامشروع یا تحصیل مال نامشروع مواجه می شویم و نیاز به حضور و مشاوره وکیل کیفری دارد. توضیحات تکمیلی در این خصوص و مجازاتی که این اقدام در پی خواهد داشت، ارائه خواهد شد تحصیل مال از طریق نامشروع هر کس به هر نحو یا به طور کلی از طریقی که مشروعیت قانونی ندارد مالی را به دست آورد، مرتکب جرم تحصیل مال نامشروع شده است (ماده 2 قانون تشدید مجازات، ارتشاء، کلاهبرداری ، اختلاس).
بیشتر بخوانید : معاونت در جرم و مجازات آن
مسئول اقامه دعوی نتیجه بخش
وکیل به عنوان مسئول اقامه دعوی نتیجه بخش و مثمر ثمر برای موکل در مواردی که عنوان حقوقی مناسب و مشخصی پیدا نشود و خسارت مالی وارده به موکل در سایر عناوین کیفری تعریف و تبیین نشده باشد، عنوان مناسبی است موسع و کلی تحصیل مال از طریق نامشروع دستاویز.
ارکان جرم اختلاس چیست؟
جرم اختلاس مانند هر جرم دیگری از عناصر تشکیل شده است. این عناصر عبارتند از:
- عنصر قانونی
- عنصر مادی
- عنصر روانی
در ادامه هر یک از این عناصر را به تفصیل بررسی خواهیم کرد.
عنصر قانونی قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری در ماده 2 مصوب 1364 و اصلاحی 1367 تنها رکن قانونی جرم تحصیل مال نامشروع است که متن آن به صورت ذیل می باشد: «هرکسی می تواند برای شرایط خاص و نحوی از راه ها، از انواع مجوزها و محیط های موجود که به طور کلی موافقت اصولی نامیده می شود، استفاده در کالاهای مختلف یا در معرض خطر قرارش دهد، توزیع بر اساس معیارهایی برای ارتکاب کلاهبرداری یا کسب و به دست آوردن مال از راهی که آن مشروعیت قانونی نداشته و تحصیل از راه غیرقانونی و نامشروع باشد. علاوه برگشت اصل اموال به حبس از سه ماه تا دو سال یا مجازات محکوم می شود. جریمه ای معادل دو برابر اموال تنظیم می شود.»