قرارداد محرمانگی
تعریف قرارداد محرمانگی اطلاعات
در این صفحه میخواهیمتا در مورد NDA یا قرارداد محرمانگی اطلاعات،و یکسری توضیحاتی را بیان کنیم. ایدههای خود را میتوانید در دو شکل به ثبت برسانید تا از تردید در افشا شدن آنها نگران نباشید:
• ثبت تحت عنوان اختراع: اگر ایده در صنعت کاربرد داشته باشد و یا نرم افزار اگر قابل تولید و تکثیر در صنعت باشد و یا روش تولید یک فرآورده باشد.
• ثبت تحت عنوان تالیف: مخصوص ایدههایی که به تولید محصول منجر نشدهاند. اما در نهایت میتوانید به جای ثبت ایده، از آن صیانت نمایید.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
با در اختار داشتن وکلا مجرب در این زمینه میتواند مشاور شما در پرونده هایتان باشد .
قرارداد محرمانگی اطلاعات در قانون ایران
فصل دوم قانون تجارت الکترونیک ایران به حمایت از اسرار تجاری (trade secrets)و حمایت و صیانت از آن، اختصاص داده شده است.در ماده 65 اسرار تجاری الکترونیکی « داده» پیامی می باشد که شامل اطلاعات، فرمولها ،الگوها، نرم افزارها و برنامه ها، ابزار و روشها، تکنیکها و فرایندها، تألیفات منتشر نشده، روشهای انجام تجارت و دادوستد، فنون، نقشهها و فراگردها، اطلاعات مالی، فهرست مشتریان، طرحهای تجاری و امثال اینها است، که به شکل مستقل دارای ارزش اقتصادی بوده و در دسترس عموم قرار ندارد و تلاشهای معقولانهای برای حفظ و حراست از آنها انجام شده می باشد.در ماده 64 قانون تجارت الکترونیکی تحصیل غیر قانونی اسرار تجاری و اقتصادی برای خود و یا افشای آن برای دیگری را در محیط الکترونیکی جرم دانسته و در ماده 75 همان قانون برای متخلفین مجازات حبس و جزای نقدی(حبس از شش ماه تا دو سال و نیم، و جزای نقدی معادل پنجاه میلیون ریال) در نظر گرفته شده است.
[/col]
چه مفادی در قرارداد محرمانگی اطلاعات باید رعایت شود؟
2. در صورتیکه متعهد(طرف قرارداد) به هر نحوی از افشای اطلاعات آگاه شود باید طرف مقابل را از این مساله آگاه سازد.
3. متعهد باید به محض اتمام یا انحلال قرارداد (به هر دلیلی)، اطلاعات و اسنادی را که در اختیار وی گذاشته شده، به طرف قرارداد مسترد کرده و چنانچه از آنها رونوشت یا کپی تهیه نموده آنها را از بین ببرد.
4. برخی تعهدات لازم است که حتی با قطع رابطه اصلی (مانند کارگر و کارفرمایی) به قوت خود باقی بمانند. در چنین مواردی باید بیان شود که این تعهدات صرف نظر از اصل قرارداد که باقی باشد و یا فسخ شود، پایان نخواهند پذیرفت. بنابراین ممکن است یک قرارداد خاتمه یابد اما برخی تعهدات آن مانند الزام و تعهد به حفظ محرمانگی پابرجا بماند.
5. دقیقا باید مشخص باشد که طرفین قرارداد چه کسانی هستند؟ اگر شرکت طرف قرارداد است، آیا کارمندان نیز به این اطلاعات دسترسی دارند یا خیر؟ آیا مشاوران و وکلای شرکت نیز مشمول این قرارداد هستند؟
6. باید در این قرارداد مشخص شود که دقیقا چه اطلاعاتی محرمانه محسوب می¬شود؟ آیا همه آن اطلاعات و داده¬هایی که میان طرفین رد و بدل می¬گردد، محرمانه است؟ به جهت جلوگیری از به وجود آمدن اختلافات بعدی این اطلاعات می بایستی به نوعی تعریف شوند. همچنین مواردی که از قید محرمانگی مستثنی هستند نیز باید ذکر شوند. مواردی مثل آن¬ اطلاعاتی که همه افراد به صورت عمومی به آن دسترسی دارند.
7. مدت قرارداد محرمانگی به شکل دقیق باییستی مشخص شده باشد.
8. آدرس و سایر اطلاعات متعهد مشخص و قید گردد. (ماده 12 قانون تجارت الکترونیک)
9. هرگونه مکاتبه از جمله ایمیلها باید جزو مفاد قرارداد باشد.
10. حدود و گسترهی دستیابی کارمندان به اطلاعات، اسناد و مدارک در قرارداد نوشته شود.
11. تبدیل خسارت ناشی از نقض قرارداد محرمانگی سخت است، بنابراین، پیشنهاد میشود یک مبلغ از باب وجه التزام در قرارداد از ابتدا تعیین شود.