وکیل ایرانیان خارج از کشور

چکیده مطلب : مسائل حقوقی و قانونی برای ایرانیان خارج از کشور با چالش‌ های جدیدی مواجه شده است. از موضوعات مربوط به مهاجرت و اقامت تا امور مالکیت و مالی، و حتی دعواها و اختلافات خانوادگی، هر ایرانی در خارج از کشور به مشاوره حقوقی و وکیل مجرب و مطلع نیاز دارد. رضا عبدالمحمد با تجربه و تخصص در قوانین ایران و کشورهای مختلف، آماده ارائه مشاوره و نمایندگی حقوقی به شما در تمام مسائل حقوقی تان است. با تماس با ما، از مشاوره رایگان و اعتماد به یک وکیل با تجربه و حرفه ای بهره مند شوید.
وکیل ایرانیان خارج از کشور
آنچه درباره وکیل ایرانیان خارج از کشور خواهید خواند (کلیک کنید) :

 نحوه اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان خارج از کشور و نحوه اعطای وکالت موضوعی است که برای ایرانیان خارج از کشور با توجه به امور حقوقی، قضایی و اداری که در کشور ایران دارند بسیار حائز اهمیت است. ایرانیان خارج از کشور با توجه به شرایط دوری از وطن و یا صعوبت و عدم امکان سفر به ایران و یا حتی ممنوع الخروجی و … گاها امکان حضور در ایران و رسیدگی به امور خود را نداشته و یا حتی در برخی مسائل نظیر اقامه دعوا، امور خانواده مانند طلاق، حصر وراثت، انعقاد قرار داد مانند مشارکت و ثبت شرکت و …، امور اداری، دانشجویی، نظام وظیفه و… اطلاعات و علم کافی ندارند لذا با در نظر گرفتن این شرایط نیاز به وکیل متخصص و با تجربه که به امور آشنایی دارد ضروری است.

 

بیشتر بخوانید : مهرالمتعه چیست؟

 

ایرانیان خارج از کشور با تنظیم وکالت نامه و اعطای وکالت به وکیل خود و تعیین حدود و اختیارات وکیل می توانند به امور خود در ایران رسیدگی نمایند. گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد در این مقال سعی دارد به صورت گام به گام نحوه تنظیم وکالت نامه و موضوعات حقوقی ایرانیان خارج از کشور را توضیح داده و نکات ضروری را بیان نماید.

 

وکالت ایرانیان مقیم خارج به چه روش هایی امکان پذیر است؟

وکالت ایرانیان خارج از کشور به دو روش زیر امکان پذیر است:

  • متقاضی خارج از کشور به صورت مستقیم به یک وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهد و وکیل بدون واسطه می تواند پیگیر امور متقاضی خارج از کشور باشد.
  • ایرانیان خارج از کشور در این روش می توانند به یکی از اعضای خانواده یا معتمدین خود وکالت داده و در وکالتنامه تنظیمی حق توکیل به غیر درج شده باشد. در این صورت شخصی که در ایران وکالت از ایرانیان خارج از کشور دارد می تواند با واسطه به وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهد تا وکیل در حدود اختیارات وکالتنامه امور را انجام دهد.

 

وظایف وکیل ایرانیان خارج از کشور

 

برای ارتباط با گروه حقوقی رضا عبدالمحمد و دریافت مشاوره از بهترین وکلای خارج از ایران با ما همراه باشید.

در این مقاله ما ابتدا وکالت را تعریف کرده و سپس انواع وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور را نام می بریم:

 

وکالت چیست؟

وکالت عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید وکالت دهنده را موکل و کسی که وکالت به او اعطا می شود را وکیل می گویند.

 

انواع وکالت

وکالت دو نوع است:

  1. وکالت مطلق

متقاضی شخصی را برای تمام امور وکیل کند و این وکالت شامل امور اداری و مالی موکل می شود که اعمال وکیل نیاز به اجازۀ موکل ندارد.

  1. وکالت مقید

این نوع وکالت، مورد وکالت مشخص و معین است و وکیل باید در همان مورد معین، عمل نماید.

 

انواع وکالت نامه های ایرانیان خارج از کشور

انواع وکالت نامه های ایرانیان خارج از کشور عبارتند از:

  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای اقامه دعوی و یا حضور در جلسه دعوی
  • وکالت ایرانیان مقیم خارج برای انجام امور بانکی و مالی و اعتباری
  • وکالت برای انجام امور اداری و حقوقی و قضایی
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای انجام امور نظام وظیفه و معافیت
  • وکالت ایرانیان عزیز برای بازنشستگانی که قصد دریافت حقوق خود را دارند
  • وکالت برای ازدواج ایرانیان مقیم خارج
  • وکالت اشخاصی ایرانی که در خارج از کشور زندگی می کنند برای خرید و فروش ملک
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای گرفتن طلاق و تنفیذ و اجرای آن
  • وکالت هموطنان خارج از کشور برای خرید و یا فروش سهام و اعتبارات
  • وکالت ایرانیان خارج از کشور برای انجام وکالتنامه های خاص که در وکالتنامه صریحا و تلویحا قید می کنند.

 

اهمیت وکیل ایرانیان خارج از کشور

 

نحوه تنظیم وکالت نامه برای ایرانیان خارج از کشور

ایرانیان مقیم خارج از کشور، برای تنظیم وکالتنامه به منظور رسیدگی به در خواست هایشان در ایران باید طبق موارد زیر عمل کنند:

  1. مراجعه به سایت تایید اسناد کنسولی میخک(تاک)، و ثبت نام در سایت https://mikhak.mfa.gov.ir .
  2. اطلاعات مربوط به شما به عنوان موکل و همچنین اطلاعات وکیلتان، باید عیناً مطابق شناسنامه ایرانی تان باشد.
  3. پس از ورود به سامانه تاک با مراجعه به قسمت پروفایل، نمایندگی یا کنسولگری (سفارت) ایران در کشوری که در آن زندگی می کنید را انتخاب کنید.
  4. وارد قسمت “وکالتنامه” شوید و نوع وکالتنامه مورد نظر را انتخاب کنید.
  5. سپس برای تنظیم متن وکالتنامه که از قبل با وکیل متخصص در آن امر مشورت نموده اید وکالتنامه را تنظیم و تکمیل کنید. و جهت تایید امضا و دریافت نسخه اصلی وکالتنامه به همراه کد رهگیری و مدارک شناسایی به سفارت و یا نمایندگی ها ایران در خارج از کشور مراجعه کنید.

 

نکات مهم در رابطه با تنظیم وکالت نامه برای ایرانیان ساکن برخی کشورها

در برخی از کشورها که کشور عزیزمان فاقد کنسولگری است به عنوان مثال کشور آمریکا، می بایست به دفتر حافظ منافع ایران در سفارت پاکستان واقع در واشنگتن مراجعه کرده و امور مربوطه به وکالتنامه را انجام دهند.
در کشورکانادا نیز به ترتیب گفته شده در کشور آمریکا اقدامات صورت می گیرد لکن ایرانیان مقیم خارج از کشور واقع در کانادا می توانند جهت جلوگیری از اشتباه کردن در ثبت وکالتنامه در سامانه، به دفاتر اسناد رسمی در کشور کانادا مراجعه کرده و با پرداخت حدود ۱۰۰ دلار امور مربوط به وکالت نامه را انجام دهند که این پروسه یک ماه به طول می انجامد.
جهت تایید امضا ایرانیان واقع در آمریکا و کانادا، به صورت غیر حضوری و از طریق تماس تصویری در نرم افزارهایی مانند اسکایپ صورت می گیرد و اصل وکالتنامه نیز از طریق پست برای متقاضی وکالت ارسال می گردد و نیاز به حضور در دفتر حافظ منافع ایران نمی باشد.

 

مدارک لازم برای تنظیم وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور

  • تکمیل پرسشنامه داخل سامانه کنسولگری
  • مشخصات شناسنامه ای کامل به زبان فارسی
  • آدرس وکیلی که در ایران می باشد و به او وکالت داده شده است. ذکر مشخصات و آدرس کامل وکیل به زبان فارسی الزامی است.
  • شناسنامه و یا گذرنامه و یا کارت ملی جهت تنظیم وکالت نامه الزامی می باشد.
  • موکل می بایستی امضا خود رادر حضور مامور کنسولی انجام دهد که در سند وکالتنامه صورت می گیرد به ویژه در وکالت نامه های با بار مالی.
  • عدم وجود هرگونه خط خوردگی در متن وکالتنامه
  • بعد از تصدیق وکالت نامه نباید هیچ اطلاعاتی در متن وکالتنامه اضافه شود چرا که این کار باعث می شود وکالتنامه بدون اعتبار شود.

 

وظایف وکیل ایرانیان خراج از کشور

یک وکیل متخصص چه در دعاوی ایرانیان خارج از کشور و چه در وکالت ایرانیان مقیم کشور نقش پررنگ و بسیار تاثیر گذاری خواهد داشت. حضور یک وکیل متخصص و با تجربه می تواند قبل از اعطای وکالت ایرانیان خارج از کشور، در تنظیم موضوع وکالت و حدود اختیارات وکیل نحوه نگارش متن کمک کند تا از استرس و نگرانی شما کاسته شود. یک وکیل کارشناس در حوزه ایرانیان مقیم خارج از کشور با توجه به اینکه در این موضوعات تبحر و تجربه خاصی دارد توانایی پیگیری و رسیدگی به پرونده ایرانیان خارج از کشور را دارد و با توجه به علم و درایت و تجربه خود می تواند دفاعیات محکمه پسندانه در جهت پیروزی در دعاوی ایرانیان خارج از کشور ارائه کند.

 

موارد حائز اهمیت وکالت نامه ایرانیان خارج از کشور

وکالت ایرانیان خارج از کشور با توجه به حساسیت موضوعی که دارد باید به برخی نکات مهم آن توجه کرد که آن ها را برای شما عزیزان بیان کردیم:

  1. حتماقبل از اعطای وکالت نامه ازیک وکیل متخصص وبا تجربه مشاوره بگیرید تا مفاد وکالت نامه به درستی مرقوم گردد و از ضرر و زیان و سوء استفاده جلوگیری شود.
  2. مسئولیت مفاد وکالت نامه تماما وظیفه موکل می باشد و مقامات کنسولی و سامانه میخک هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارند.
  3. تمامی مشخصات وکیل و موکل باید در سامانه میخک طبق مدارک شناسنامه و به زبان فارسی باشد.
  4. مخدوش کردن و تغییر در وکالت نامه پس از اخذ آن؛ سبب بی اعتباری وکالت نامه خواهد شد.
  5. می توانید از نمونه وکالت نامه هایی که در سامانه و سایت میخک به عنوان نمونه قرار گرفته استو قابل ویرایش هستند استفاده کنید تا متناسب با موضوع وکالت خود مفاد آن را تغییر دهید.

 

وکیل برای ایرانیان مقیم اروپا

وکیل ایرانیان مقیم اروپا، علاوه بر وظایف رایج یک وکیل، از آنجا که موکل در ایران حضور ندارد باید تمامی مستندات و مدارک را با همکاری و راهنمایی موکل تهیه و به دادگاه ارائه دهد. از جمله مواردی که باید توسط موکل انجام شود شامل موارد ذیل می باشند:

  • گرفتن امضا شاهد ها در استشهادیه
  • حاضر کردن شهود
  • مدیریت نحوه حضور شهود در دادگاه

این موارد به دلیل خارج از کشور بودن موکل، جزئی از وظایف وکیل برای ایرانیان مقیم اروپا است.

وکیل برای ایرانیان مقیم انگلیس

وکیل ایرانیان مقیم انگلیس، از آنجا که موکل ایشان در ایران حضور ندارد؛ بنابراین علاوه بر وظایف رایج، این وکیل باید مدارک لازمه را با همکاری موکل تهیه و به دادگاه تقدیم نماید. در حالت کلی  حاضر کردن و گرفتن امضا از شهود باید توسط موکل انجام شود که در صورت خارج از کشور بودن موکل، وکیل ایرانیان مقیم انگلیس باید این امور را انجام دهد.

 

وکیل برای ایرانیان مقیم آلمان

وکیل برای ایرانیان مقیم استرالیا

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 17 =