وکیل نفقه

چکیده مطلب : نفقه، حق مالی مهمی است که زن از شوهر خود در طول زندگی مشترک دریافت می کند. مطابق ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی، شوهر مکلف به تامین هزینه های زندگی زن، اعم از مسکن، خوراک، پوشاک و درمان می باشد. اما گاهی اوقات، پرداخت نفقه توسط شوهر به دلایل مختلفی مانند عدم تمکن مالی، اختلافات زناشویی، یا عدم تمایل به پرداخت به تعویق می افتد. در چنین مواردی، زن می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه مدارک لازم، حق خود را مطالبه کند. اگر شما به دنبال مشاوره حقوقی در زمینه نفقه هستید، رضا عبدالمحمد، وکیل پایه یک دادگستری متخصص در این حوزه، آماده ارائه خدمات مشاوره و وکالت به شما می باشد. با ما تماس بگیرید تا در کوتاه ترین زمان ممکن از حقوق خود مطلع شوید و بهترین راه حل را برای حل مشکل خود بیابید.
نفقه
آنچه درباره وکیل نفقه خواهید خواند (کلیک کنید) :

وظایف زوج در پرداخت نفقه زوجه و فرزندان

پس از جاری شدن خطبه عقد روجه یا خانم مستحق دریافت نفقه خواهد بود. حال ممکن است بپرسید که نفقه چیست؟ نفقه مبلغی است که بابت هزینه مسکن، خوراک، پوشاک، درمان و سایر هزینه های مورد نیاز خانم، توسط مرد به زن تعلق پرداخت می شود. میزان نفقه توسط دادگاه و با توجه به شأن، طبقه اجتماعی و وضعیت مالی خانوادگی زن تعیین می شود.

 گروه حقوقی رضا عبدالمحمد  در دعاوی نفقه با بهترین (وکیل پایه یک دادگستری) خانواده  همراه شما خواهد بود.

همانطور که گفتیم بعد از عقد نکاح زن مستحق دریافت نفقه می باشد و هیچ مانعی نیز برای این امر وجود ندارد. حتی اگر رابطه زناشویی بین زن و مرد برقرار نشده باشد باز هم زن می تواند تقاضای دریافت نفقه خود را داشته باشد.

ما در مطالبه نفقه به شما توصیه می کنیم که پیش از هرگونه اقدامی با وکیل خانواده مجرب مشورت کرده و بررسی پرونده را به وکیل نفقه بسپارید.

 

وظایف وکیل نفقه ، در پرونده های مطالبه نفقه زن و فرزند

دادخواست مطالبه نفقه برای زوجه و فرزندان مبحث پیچیده ای نیست اما نیازمند تجربه و تسلط به قوانین است.از آنجا که زوج موظف به پرداخت نفقه میباشد گاهی با ادعای اعسار از این وظیفه شانه خالی میکنند و خانواده تحت فشار مالی قرار میگیرد.

در نتیجه وکیل نفقه با استعلام دقیق از دارایی ها و توجه به درآمد جاری زوج و تمام معاملات او ،پرونده را برای رای موافق دادگاه آماده میکند.

 نکته مهم در مطالبه نفقه از زوج:

  1. در تعیین میزان نفقه به وضعیت مالی مرد توجهی نمی شود و تنها حیثیت زن در نظر گرفته می شود.
  2. نفقه هزینه زندگی است و شامل تمامی نیاز های متعارف و غیر متعارف زندگی مانند هزینه پوشاک، مسکن، درمان، بهداشت، اثاث منزل و … می باشد.
  3. پرداخت نفقه تا زمانی بر گردن مرد است که زن وظایف زناشویی و تمکین (تمکین عام و خصوصی) را انجام دهد.
  4.  زن تا زمانی که از شوهر خود تمکین نکرده می تواند تمکین را  مشروط به انجام مهریه کند که به آن حق حبس نیز می گویند.
 
 
احکام و مقررات مطالبه نفقه زوجه

 نفقه فرزند

علاوه بر زن، به فرزند نیز نفقه تعلق می گیرد. زیرا والدین در قبال فرزندان خود وظیفه دارند که رفاه زندگی و معاش آن ها را تأمین کنند.

براساس ماده 1199 قانون مدنی، پرداخت نفقه فرزندان بر عهده پدر آن ها می باشد. حال اگر پدر توانایی مالی نداشته باشد و یا فوت کند، فرزندان می توانند از پدربزرگ خود مطالبه نفقه داشته باشند.

فرزندان می توانند با ارائه دادخواست مطالبه نفقه به دادگاه و سپس تعیین میزان نفقه دختر و پسر حکم پرداخت نفقه توسط پدربزرگ را دریافت کنند. در صورت عدم استطاعت مالی پدربزرگ، الویت پرداخت نفقه فرزندان با جدات پدری با رعایت دوری و نزدیکی می باشد. اگر باز هم نفقه فرزندان پرداخت نشود، پرداخت نفقه با مادر و جدات مادری خواهد بود.

 

در چه شرایطی نفقه به فرزندان تعلق می گیرد؟

برای تعلق نفقه به فرزند شرایط مختلفی وجود دارد. برای مثال فرزند باید زیر سن بلوغ باشد یا در صورتی که بالای سن بلوغ است باید شرایط مالی مناسب برای تآمین معیشت خود را نداشته باشد.

بنابراین زمانی که فرزند یا فرزندان به سنی برسند که با اشتغال بتواند هزینه های خود را پرداخت کند، دیگر نفقه به ایشان تعلق نخواهد گرفت.

مسئله مهم در مطالبه نفقه فرزندان این است که فرزندان نمی توانند بر نفقه گذشته مطالبه ای داشته باشند و تنها می توانند نفقه زمان حال را طلب کنند. در تعیین نفقه فرزندان، استطاعت مالی نفقه دهنده نیز مورد نظر است و دیگر شأن و وضعیت مالی خانواده ایشان در نظر گرفته نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + چهارده =

مشاوره های حقوقی و تخصصی دکتر عبدالمحمد

برای رزرو نوبت و مشاوره میتوانید از طریق دکمه زیر با دکتر عبدالمحمد تماس بگیرید.

روی دکمه کلیک کنید.