آنچه خواهید خواند :

وکیل مهریه

وکیل مهریه (دکتر عبدالمحمد)

چرا باید در پروسه مطالبه مهریه با از خدمات وکیل مهری استفاده کنیم؟

در هر کاری بهتر است ابتدا از یک راهنمای آشنا به شرایط موجود کمک گرفت، از آنجا که دعاوی مهریه هم شرایط و ضوابط خاص خود را دارد برای سهولت کار داشتن یک وکیل مهریه توانمند توصیه می شود، چرا که:

مراحل دریافت مهریه مانند استعلام و توقیف اموال سریعتر طی می شود.

تجربه ی وی در زمینه انجام مراحل قانونی برای موکل بسیار کارآمد خواهد بود.

اگر شهر محل سکونت و شهری که خطبه عقد خوانده شده یکی نباشد وکیل به تنهایی خود می تواند تمامی کارها را انجام دهد و نیازی به رفت و امدهای مکرر موکل نیست.

درصورت داشتن وکیل، در جلسه دادگاه از شما دفاع خواهد کرد که این خود به نفع شما خواهد بود.

از آنجا که یک وکیل مهریه به دفعات روال قانونی مربوط به دریافت مهریه را طی کرده و آشنایی کامل به آن ها دارد پس طبیعی است که نسبت به افراد عادی سریعتر بتواند این کار را انجام دهد.

هزینه وکیل مهریه برای قبول وکالت

هزینه وکیل مهریه

طبق قانون دادگاه هزینه وکیل مهریه 3.5 درصد مهریه است. البته اگر مهریه زیر 20 میلیون تومان باشد، این مبلغ به 2.5 درصد تقلیل می‌یابد. در صورتی که زن توان پرداخت این مبلغ را نداشته باشد، می‌تواند تقاضای اعسار دهد.

برخی فکر می‌کنند که قانون جدید مهریه، تنها 110 عدد سكه و یا معادل آن را مجاز می‌داند. این برداشت از قانون مهریه در سال 1402 صحیح نیست. بر اساس قانون جدید، تنها تا 110 سکه شامل ضمانت اجرای ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی می‌شود و بیشتر از آن منجر به جلب زوج نمی‌شود، اما باید به شکل قسطی پرداخت گردد.

بر اساس این قانون، مهریه از زمان نکاح متعلق به زن است و زن می‌تواند تا زمانی که مهریه او پرداخت نشده، برخی از وظایف خود را نسبت به همسر انجام ندهد.

مهریه به چه معناست؟

سنت مهریه موردی است که از ایام قدیم در کشور های اسلامی رواج داشته است. اگر بخواهیم مهریه (کابین) را تعریف کنیم عبارت است مالی که که در هنگام عقد دائم یا موقت به مالکیت زوجه (زن) درآمده و در تصرف آن است. زوجه میتواند آن را در هر زمان (بسته به نوع مهریه عقده شده) آن را مطالبه کند. در مورد مهریه توانایی مالی زوج یکی از مواردی است که باید به آن توجه داشته باشیم. طبق ماده 1082 قانون مدنی به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و میتواند آن را طلب کند.

مالی که به عنوان مهریه در نظر گرفته میشود میزان مشخص و معین باید داشته باشد. توافق برای نوع و میزان مهریه، توافقی است که بین طرفین عقد ازدواج انجام میشود. روش پرداخت مهریه بر اساس نوع آن متفاوت است.

شرایط مطالبه مهریه

مهریه در هر شرایطی قابل مطالبه است. حتی اگر مرد فوت شده باشد، مهریه از اموال او کاسته می‌شود. با این حال، ممکن است شرایط پرداخت بر اساس توافق طرفین «عندالمطالبه» و یا «عند الاستطاعه» تعیین شده باشد. در فرض اول، زوج موظف است به محض درخواست زوجه، مهریه را پرداخت کند و در فرض دوم، زوج می‌تواند در شرایطی که تمکن مالی دارد، نسبت به پرداخت اقدام کند.

وظایف و ویژگی های یک وکیل متخصص در امر مهریه

وظایف وکیل مهریه چیست

مثل بقیه پرونده های حقوقی وکیل پایه یک دادگستری متخصص در امور مهریه وظیفه پیگیری پرونده مهریه به صورت صفر تا صد (از لحظه گرفتن وکالت از موکل تا لحظه وصول مطالبات مهریه) و شرکت در جلسات رسیدگی در مراجع قانونی را دارد.

مطالبه مهریه اگرچه در ابتدا ساده به‌نظر می‌رسد، اما دارای پیچ و خم‌های قانونی زیادی است. عدم‌آگاهی از این پیچ و خم‌ها می‌تواند مانع از موفقیت زن در دریافت حق قانونی خود شود. وکیل مهریه، با دانستن تمام شرایط و مراحل به اجرا گذاشتن مهریه، بهترین راه ممکن را انتخاب می‌کند و با بر عهده‌گرفتن کارهای قانونی، کمک زیادی به صرفه‌جویی در وقت و هزینه زوجه می‌نماید.

از جمله وظایف وکیل مهریه میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

  • مشاوره حقوقی : ارائه مشاوره حقوقی به موکل و حقوق مرتبط با آنها
  • مذاکره های حقوقی : صحبت و به توافق رساندن طرفین پرونده مهریه
  • نمایندگی در دادگاه : حضور در دادگاه از سمت موکل و دفاع از حق و حقوق وی
  • پیگیری اجرای مهریه و موارد مرتبط با آن : دنبال کردن روال پرونده حقوقی برای مطالبه مهریه
  • حفاظت از حق و حقوق مشتری : حداکثر تلاش برای رساندن موکل به حق و حقوق قانونی
  • تعهد به حریم شخصی : حفظ اطلاعات و موارد شخصی که مرتبط با موکل است
  • تخصص و حرفه : دانش حقوقی بالا برای به ثمر رساندن پرونده. دکتر عبدالمحمد را میتوان یکی از موفق ترین وکیل های حال حاضر ایران در پرونده های حقوقی خانواده نام برد.
  • پایبندی به اخلاق حرفه ای : احترام به شخص و حفظ محرمانگی های شخص موکل پرونده.
  • مستند سازی مدارک حقوقی : حفظ تمامی مدارک مربوط به پرونده به صورت مستند

 

مشاوره حقوقی با وکیل مهریه

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که بدون مشاوره وکیل مهریه می توانند در پرونده های حقوقی موفق به گرفتن حق خود شوند. احتمال موفقیت در این حالت خیلی پایین است چرا که روند و مراحلی که از لحظه اجرا تا  مطالبه و وصول مهریه انجام میشود میتواند با توجه به شرایط افراد مختلف متفاوت باشد. در این زمینه تنها کسی که میتواند راهنمایی های لازم را به شما ارائه دهد، یک وکیل مهریه متخصص و مجرب است.

برای مشاوره رایگان با وکیل مهریه با شماره 09121574297 یا 02188501196 تماس بگیرید.

مشاوره با وکیل مهریه

چه زمانی زن می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند؟

از زمان وقوع عقد نکاح زن می‌تواند مهریه خود را مطالبه کند. شیوه صحیح و انسانی این است که مرد از همان ابتدای زندگی برنامه‌ریزی دقیقی را برای پرداخت این بدهی انجام دهد. اما اگر چنین کاری نکرد و در صورت درخواست زوجه، از پرداخت این بدهی سرباز زد، زن می‌تواند از طریق قانونی نسبت به دریافت مهریه خود اقدام کند.

انواع مهریه

  • مهریه عند‌الاستطاعه :این نوع مهریه بر اساس توانایی مالی و درآمد زوج توافق میشود. اگر مرد توانایی پرداخت مهریه را داشته باشد زوجه میتواند آن را مطالبه کند. این توانایی مالی در زمان های مختلف می تواند متفاوت باشد. در این نوع مهریه زن باید توانایی مالی مرد اثبات کند.
  • مهریه عند‌المطالبه : در این سبک از مهریه زن بدون توجه به وضعیت مالی میتواند مهریه‌ای که توافق شده را طلب کند. این مهریه حق قانونی زن تعریف میشود. اگر زوج ادعا کند که توانایی مالی پرداخت را ندارد بای عدم توانایی مالی خود را از  طریق مستندات مالی اثبات کند.
  • مهریه مهر‌‌المسمی : مقدار معینی است که در عقد نکاح بین دو طرف تعیین می شود و مرد باید آن را به زوجه بپردازد. نکته مهمی که در این نوع مهریه وجود دارد این است که زوجه برای دریافت میزان ۱۱۰ سکه زوج را به پرداخت مهریه جلب کند.
  • مهریه مهر‌المثل : در کل مهرالمثل زمانی اتفاق می‌افتد که مقدار مهریه مشخص و معین نباشد. میزان مهریه با توجه به شان و شخصیت  و وضعیت خانوادگی زوجه تعیین میگردد.
  • مهریه مهر‌المتعه:در صورتی که مهریه ازدواج دائم مشخص نشده باشد و طلاق قبل از نزدیکی اتفاق بیوفتد زوج برای دلجویی از زوجه باید مالی را به اون بدهد که به آن متعه گفته میشود.

 

۲ راه اصلی برای مطالبه مهریه

۱-مطالبه مهریه از طریق اجرائیه ثبت

۲-مراجعه به دادگاه

مراحل به اجرا گذاشتن مهریه

مراحل به اجرا گذاشتن مهریه

زوجه یا وکیل به دفتر اسناد رسمی محل عقد مراجعه کرده و درخواست طلب مهریه می‌کند. دفتر اسناد رسمی مذکور، پرونده را به اداره ثبت اسناد و املاک ( اداره اجرای مهریه) ارسال می‌کند. زوجه یا وکیل با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک تقاضای ممنوع الخروجی و توقیف اموال مرد را می‌کند.

اگر ظرف مدت 2 ماه مالی از همسر پیدا نشد و یا پس از گذشت 6 ماه درخواست به نتیجه نرسید، پرونده به دادگاه خانواده ارجاع می‌شود.

سپس نیز جلسه دادگاه تشکیل شده و در صورتی که مرد درخواست اعسار دهد و مالی نداشته باشد، مهریه به شکل قسطی از او دریافت می‌شود.

لازم به ذکر است که برای توقیف اموال مرد، می توان تمامی اموال منقول و غیر منقول مرد را اعم از ملک و املاک، حساب بانکی، سهام بانکی و همچنین اوراق بهادار، از اداره اجرای ثبت استعلام نمود. نکته حائز اهمیت آن است که تنها اموالی که بصورت سندی و تک برگ بنام آقا باشند، قابلیت توقیف دارند.

قوانین مرتبط با مهریه سال 1403

  • مهر میتواند هر چیزی باشد که ارزش مالی دارد و آن را می توان به پول تبدیل کرد.
  • مقدار مهر باید مشخص باشد تا رفع جهالت زن و مرد امکان پذیر باشد.
  • تعیین مقدار مهر به توافق زوجین بستگی دارد.
  • زن میتواند تا وقتی مهریه را دریافت نکرده از انجام برخی وظایف نسبت به همسرش امتناع کند.
  • زن نمیتواند بیشتر از مقدار مهرالمثل برای خود تعیین کند.
  • تعیین مهر المثل با توجه به شرایط زوجه انجام میشود.

قانون جدید مهریه بالای 110 سکه

برخی بر این گمانند که قانون جدید مهریه، تنها 110 عدد سكه و یا معادل آن را مجاز می‌داند. این برداشت، از قانون مهریه در سال 1402 صحیح نیست. بر اساس قانون جدید، تنها تا 110 سکه شامل ضمانت اجرای ماده 2 قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی می‌شود و بیشتر از آن منجر به جلب زوج نمی‌شود، اما باید به شکل قسطی پرداخت گردد.

بر اساس این قانون، مهریه از زمان نکاح متعلق به زن است و زن می‌تواند تا زمانی که مهریه او پرداخت نشده، برخی از وظایف خود را نسبت به همسر انجام ندهد.

اگر با یک وکیل متخصص مهریه همکاری نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

انتخاب وکیل مناسب شاید در نگاه اول کاری ساده باشد. اگر در روند به اجرا گذاشتن مهریه و مطالبه مهریه با یک وکیل مجرب و متخصص همکاری نکنید در وهله اول زمان را از دست خواهید داد. در قدم بعدی هزینه‌هایی که انجام داده‌اید در این مدت زمان هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت. در نتیجه شما زمان و پول خود را از دست داده‌اید و هیچ نتیجه‌ای به دست نیاورده‌اید.

راه‌های فرار از پرداخت مهریه و نقش وکیل در جلوگیری از آن

بسیاری از مردان برای فرار از پرداخت مهریه، اموال خود را به نام افراد دیگر کرده و یا درآمد خود را پنهان می‌کنند. دادگاه از طریق مجامع رسمی و قانونی، اموال مرد و درآمد او را پیگیری می‌کند. همچنین، یک وکیل خبره می‌تواند در زمینه پذیرفته‌نشدن اعسار دروغین مرد، نقش مهمی را ایفا کند.

فرار از پرداخت مهریه

برای مثال، اگر اموال مرد تا یکسال قبل از درخواست اجرای مهریه به نام افراد دیگری شده باشد، دادگاه تقاضای اعسار را رد کرده و مرد را ملزم به پرداخت مهریه می‌کند.

 

مستثنیات دین در مطالبه مهریه

هنگام به اجرا گذاشتن مهریه، زن نمی‌تواند همه اموال مرد را درخواست کند. برخی از اموال که به آنها «مستثنیات دین» گفته می‌شود، قابل مصادره نیستند. این اموال مواردی هستند که لازم نیست فرد برای پرداخت بدهی آن ها را بفروشد، زیرا برای یک زندگی معمولی و کسب درآمد به آن ها نیاز دارد. مستثنیات دین شامل موارد زیر می باشند:

  • منزل مسکونی که در عرف در شان مرد در حالت اعسار باشد.
  • وسایل موجود در منزل
  • آذوقه به قدر احتیاج
  • وسایل و ابزار کسب و کار
  • تلفن
  • مبلغ رهن خانه در حد کفاف
  • ابزار علمی و رسائل تحقیقاتی برای اهل علم

لازم به‌ذکر است که خودرو از مستثنیات دین نیست. اما در شرایطی که خودرو محل کسب و کار فرد مورد نظر باشد (برای مثال تاکسی) از جمله مستثنیات دین محسوب می‌گردد.

 

شرایط توقیف ارثیه به عنوان مهریه

اگر قرار باشد به عنوان ورثه سهم الارثی به آقا برسد، خانم می تواند آن را بابت بدهی مهریه توقیف کند که خود به دو شکل زیر امکان پذیر است:

اگر انحصار وراثت صورت گرفته اما انتقال سهم بین وارثین انجام نشده باشد خانم می تواند پس از تقاضای توقیف و انتقال سهم به آقا، سهم مورد نظر را بابت بدهی مهریه دریافت کند.

گاهی ممکن است ورثه عمدا انحصار وراثت را به تعویق می اندازند تا بقول معروف زیر بار مهریه دادن نروند. در این زمان خانم با داشتن یک وکیل مهریه خبره می تواند به عنوان طلبکار یکی از ورثه بطور قانونی برای انحصار وراثت درخواست کند و پس از انجام انحصار وراثت می تواند بدون اجازه ی سایر ورثه سهم آقا را در ازای مهریه توقیف کند. در صورت بروز چنین مواردی بهتر است از همان ابتدا با یک وکیل خبره پیگیر باشید زیرا ممکن است که آقا بلافاصله بعد از دریافت سهم الارث خود، مالکیت آن را به دیگری منتقل کند که در این زمان دیگر خانم نمی تواند ادعایی بر آن داشته باشد.

مطالبه مهریه بعد از طلاق توافقی

مهریه طلاق توافقی گاها زن و شوهر طلاق میگیرند اما طبق رای دادگاه و سند طلاق هنوز مهریه پرداخت نشده ‌و به اصطلاح بر ذمه زوج باقی مانده در این حالت شوهر باید آن را مطالبه کند. در این صورت خانم می بایست به دفترخانه ای که در آن صیغه طلاق جاری شده، مراجعه نموده ‌و نسبت به مطالبه مهریه اقدام نماید و در این صورت دفترخانه طلاق نسبت به ارسال رونوشت سند طلاق، اجراییه مهریه و‌ درخواست توقیف زوجه رسیدگی نموده و در نهایت به اداره پنجم مهریه ارسال می کند و اداره مهریه نیز اقدامات لازم از جمله ممنوعیت های سه گانه و توقیف اموال منقول و غیر منقول و مسدودی حساب های بانکی و مسدودی کارت ملی شوهر را انجام می دهد.

در صورت فوت مرد، زن می تواند مهریه خود را از اموال بر جای مانده از مرد دریافت نماید. نحوه مطالبه مهریه بعد از فوت همسر مانند مطالبه مهریه در حالت عادی بوده و مهریه مندرج در سند ازدواج باید به نرخ روز در آید با این تفاوت که معیار محاسبه مهریه به نرخ روز، زمان فوت همسر می باشد. مهریه از دیون ممتاز بوده و نسبت به باقی بدهی ها ارجحیت دارد؛ بنابراین بعد از فوت مرد ابتدا باید مهریه همسر ایشان پرداخت شود و سپس باقی بدهی ها.

لازم به ذکر است که علاوه بر مهریه، ارثیه زن نیز از ماترک مرد قابل مطالبه است. میزان ارث زن از ماترک بدین صورت است که اگر زن فرزند داشته باشد به اندازه یک هشتم و اگر فرزندی نداشته باشد به اندازه یک چهارم از اموال می باشد.

 

در چه صورتی مهریه به زن تعلق نمی گیرد؟

همیشه شنیده ایم که در هر شرایطی مهریه به زن تعلق می گیرد اما باید دانست که این مسئله استثنائاتی نیز دارد. مواردی که مهریه به زن تعلق نمی گیرد عبارت اند از:

  • در صورتی که بعد از جاری شدن عقد رابطه زناشویی بین زوجین صورت نگیرد، یا در مواردی که عقد موقتا ذباطل شود.
  • اگر قبل یا بعد از جاری شدن خطبه عقد مهریه ای برای زن تعیین نشود و همچنین رابطه زناشویی نیز میان آن ها صورت نگرفته باشد، در این حالت دیگر مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد.
  • اگر قبل یا بعد از جاری شدن خطبه عقد مهریه ای برای زن تعیین نشود و در این بین یکی از زوجین نیز فوت کند، در این حالت حتی اگر رابطه زناشویی نیز بین زوجین اتفاق افتاده باشد دیگر مهریه ای به زن تعلق نمی گیرد.
  • اگر رابطه زناشویی بین زوجین برقرار نشده باشد و همچنین عقد نکاح نیز به دلیل وجود نقص هایی حق فسخ را پدید آورده باشد، در این حالت نیز مهریه به زن تعلق نمی گیرد.
  • برخی بر این باورند که به هنگام طلاق در دوران عقد (نامزدی) در صورتی که زن باکره باشد دیگر مهریه به زن تعلق نمی گیرد، در صورتی که زن می تواند نصف مهریه مندرج در سند ازدواج را مطالبه و دریافت نماید.

 

حق حبس در مهریه

در زمینه مهریه مبحثی بنام حق حبس وجود دارد. بر اساس مواد 1085 و 1086 از قانون مدنی، حق حبس این امکان را به زن می دهد که تا زمان دریافت کامل مهریه، از همسر خود تمکین نکند به طوری که حق نفقه نیز از ایشان سلب نمی شود.

لازم به ذکر است که حق حبس تنها در شرایط خاصی به زن تعلق می گیرد که عبارت اند از:

  1. خانم در منزل پدری یا منزل شخصی خود سکونت داشته باشد و تا زمان دریافت مهریه از شوهر، از تمکین خاص و عام از ایشان اجتناب ورزد که در این حالت مرد همچنان موظف است نفقه همسر خود را بپردازد.
  2. خانم در منزل پدری یا منزل شخصی خود سکونت داشته باشد و هم زمان با این امر از تمکین از همسر خود نیز اجتنب ورزد، در این زمان برای مطالبه و دریافت مهریه از طریق اجرای حق حبس به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید.
42 پاسخ
  1. alipour گفت:

    سلام من قبلا ساکن تبریز بودم و همونجا هم عقد کردم. با شوهرم به مشکل خوردم و ایشون هم خانوادمو تهدید کردن که دخترتون رو میندازم بیرون. بعد ازون من به تنهایی برای زندگی اومدم تهران. حالا الان میخوام مهریمو تو تهران بزارم اجرا . چطوری باید اینکارو انجام بدم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام ملاک محل وقوع عقد و دفترخانه ای که ازدواج در آن ثبت شده می‌باشد
      لذا شما میبایست از تبریز اقدام کند و اکر اموالی از اقا در تهران باشد نیابت صادر شود و از تهران انجام گردد

  2. sara گفت:

    سلام منو همسرم در حال طلاق هستیم. چطوری میتونم مشخصات وکیل همسرم رو پیدا کنم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام از طریق سایت کانون وکلای دادگستری

  3. بخشی گفت:

    سلام وقتی مهریه رو به اجرا میزاری برای مرد پیامک میره؟ از کجا متوجه میشه که من مهریمو اجرا گذاشتم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام بستگی دارد در چه مرحله ای باشد
      اگر اقا دارای سامانه ثنا باشد بله برای وی ابلاغ اجراییه و‌یا ابلاغ نظریه کارشناسی می رود و یا می تواند از طریق سامانه ثبت من روند پرونده را مشاهده کند

  4. پریوش گفت:

    سلام من مهریمو گذاشتم اجرا اموال همسرم روهم توقیف کردم. الان میخوام اموال رو برای مزایده بزارم و نیاز به یک وکیل دارم. شما وکالت منو قبول می کنید؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام بله
      با شماره دفتر هماهنگ بفرمایید یا با شماره 09121574297 تماس بگیرید

  5. فرنوش گفت:

    آیا در زمان درخواست طلاق از طرف زوج میبایست مهریه زوجه پرداخت گردد؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      بله. در طلاق از طرف زوج، کلیه حقوق مالی زوجه باید پرداخت گردد.
      برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

  6. علی اصغر گفت:

    سلام خسته نباشید
    من با همسرم مدتیه به مشکل خوردم و خونه‌ ای که داریم به اسم اونه.
    ایا میتونیم خونه رو به عنوان مهریه در نظر بگیریم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام بله
      اگر اقا مالک رسمی ملک باشد قابلیت توقیف و مزایده دارد

  7. احمد امینی گفت:

    سلام
    میخوام بدونم قاضی توی دادگاه مهریه چه سوالاتی میپرسه؟

    1. ادمین سایت گفت:

      صرفا به عقد نامه و سند ازدواج توجه می کند و اینکه آیا اقا مهریه را پرداخت نموده است یا خیر

  8. امیر گفت:

    آیا می شود مهریه را به همسرم ببخشم و در عوض برای او شرط خاصی بگذارم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      کاملا موضوع توافقی می‌باشد و میبایست بین خانم ‌اقا توافق شود

  9. نازنین گفت:

    آیا مهریه قراردادن خانه‌‌ای که شوهر در آینده خواهد خرید، باطل است؟

    1. ادمین سایت گفت:

      اساسا مهریه میبایست معین و مشخص باشد و مهریه قرار دادن موضوع نامعلوم باطل است لیکن خود مهریه باطل نیست و به جای آن مهر المثل تعیین میگردد

  10. آناهیتا گفت:

    سلام میخواستم بپرسم که گرفتن مهریه بعد از ازدواج مجدد امکان پذیر است؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام بله
      اگر مهریه را بذل و‌ یا بخشش نکرد در صورت ازدواج دوم نیز می توانید از همسر اول مطالبه کنید

  11. شهلا گفت:

    شرایط گرفتن مهریه از پدر شوهر چیه؟ آیا راهی داره من بخوام از پدر شوهرم مهریه خودمو رو بگیرم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      اگر همسر زنده باشد شما نمی توانید مهریه را از پدر شوهر مطالبه کنید
      لیکن اگر همسر فوت کرده باشد از ارثی که به پدر شوهر می‌رسد خانم می تواند سهم الارث‌را توقیف و مطالبه کند

  12. مرجان گفت:

    برای اینکه طلاق بگیرم باید مهریمو ببخشم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      خیر
      طلاق یا ادامه زندگی ارتباطی با مطالبه مهریه ندارد خانم حتی اگر در حال زندگی با همسر خود باشد نیز می تواند مهریه را مطالبه کند

  13. فاطمه گفت:

    میتونم هم زندگی کنم هم مهریه بگیرم؟

    1. ادمین سایت گفت:

      سلام
      مطالبه مهریه جدا از بحث زندگی کردن می‌باشد
      مهریه یک طلب قابل مطالبه از طرف زوجه یا خانم می‌باشد که لزوما ارتباطی با بحث طلاق و یا ادامه زندگی ندارد

  14. سهیل گفت:

    سلام همسرم مهریه اش رو اجرا گذاشته و حساب‌های بانکی من رو مسدود کرده و شغلم هم راننده هستم آیا راهی برای اعتراض هست؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      سلام می توانید دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را به دادگاه تقدیم نمایید.

  15. زهرا گفت:

    من و همسرم در شورای حل اختلاف طلاق توافقی گرفتیم ابرا مهریه زده و من هم قبول کردم طلاقشون بدهم میتونند پشیمون بشوند؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      در صورت ابراء مهریه قابل رجوع نخواهد بود اما اگر مهریه را بذل کرده باشند در زمان عده می تواند رجوع کند مگر در حالتی که حق رجوع را اسقاط کرده باشد.

  16. فاطمه گفت:

    سلام من با نامزدم بحث کردم و اون رو من دست بلند کرد، اگر من درخواست طلاق بدم مهریه بهم تعلق میگیره؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      بله در صورت وجود رابطه زناشویی تمام و در صورت عدم رابطه و باکره بودن نصف مهریه به شما تعلق می گیرد.

  17. آتنا گفت:

    سلام. اگر مردی همسرش فوت شده باشد و دارای دو فرزند پسر باشد ، و ازدواج مجدد کرده باشد آیا مهریه همسر اولش را باید به فرزندانش پرداخت کند؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      سلام
      بله از انجا که مهریه جزئی از اموال زن به حساب می آید، پس بعد از فوت ایشان نیز به وراث تعلق می گیرد.

  18. ناشناس گفت:

    سلام بنده مهریه خود را ابرا کردم ولی در عوض هیچ چیز ایا هبه حساب میشود و قابل بازگشت است البته مبلغی پول قبلا به من داده بود ؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      سلام
      اثر ابرا مانند بذل است با این تفاوت که ابرا قابل رجوع نیست اما در بذل زوجه می تواند در زمان عده به مهریه ای که بذل کرده رجوع نماید مگر اینکه حق رجوع خود را اسقاط کرده باشد.

  19. اشکان گفت:

    آقای 33 ساله هستم سال 96 ازدواج کردیم ؛هنوز بچه دار نشدیم میخواستم بدونم برای جدا شدن از همسرم با توجه به 200 سکه مهریه ام هست.. در حال حاضر قانون چیه

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      مهریه تماما به همسر شما تعلق می گیرد.

  20. آرمان گفت:

    سلام .دقیقا ازچه زمانی زوجه میتواند اقدام به توقیف خودرو و پلاک نماید؟وما باید ازکجا متوجه شویم که این خودرو رای توقیف دارد؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      هر زمان که بخواهد می تواند نسبت به این امر اقدام نماید. به همین منظور نیز می تواند از طریق سایت ثبت من استعلام گیرد.

  21. لیدا گفت:

    تمام دارایی همسر من یک خونه ۷۰ متری در جنوب شهر تهران هستش.
    مستثنیات دین در مهریه محسوب میشه؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      بستگی به شرایط و تشخیص دادگاه دارد اما اصولا مستثنیات دین محسوب نمی شود مگر آنکه به تشخیص دادگاه در شأن همسر شما باشد که حکم به مستثنیات دین داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 9 =