مالیات بر املاک

چکیده مطلب : مالیات بر املاک یکی از مهم ترین مالیات های مستقیم در ایران است که بر اساس قانون مالیات های مستقیم مصوب 1394 تعیین می شود. این مالیات بر اساس ارزش ملک و نوع آن محاسبه می شود و هر ساله توسط شهرداری ها و سازمان های مالیاتی دریافت می شود. اگر شما هم به دنبال اطلاعات دقیق در مورد مالیات بر املاک، نرخ های مالیاتی، نحوه محاسبه مالیات و یا استثنائات آن هستید، حتما با رضا عبدالمحمد، وکیل متخصص در امور حقوقی و مالیاتی، مشاوره بگیرید. او با تجربه و تخصص خود، به شما کمک می کند تا از حقوق خود به طور کامل مطلع شوید و بهترین راه حل ها را برای پرداخت مالیات بر املاک خود بیابید.
مالیات بر املاک
آنچه درباره مالیات بر املاک خواهید خواند (کلیک کنید) :

تقریبا تمامی افراد جامعه با مسئله مالیات روبرو هستند . مالیات خود به گروه ها و دسته های مختلفی تقسیم میشود از مالیات بر حقوق و مالیات نقل انتقال گرفته تا مایات بر املاک و .. .از انجا که قوانین و مقررات مالیات بر املاک و دیگر انواع مالیات ها بسیار پیچیده و دشوار هستند موجب سردرگمی و دشواری افراد میشود از این رو عموما افراد قادر به تشخیص ان نیستند که مرتکب جرایم مالیاتی شده اند و یا برای انجام امور مالیاتی باید چه کارهایی و چه مراحلی را انجام دهند . ما به شما پیشنهاد میکنیم تا با مشاوره و کمک یک وکیل مالیات بر املاک میتوانید به راحتی هرچه تمام تر کارهایتان را پیش ببرید .

مالیات بر املاک و مستغلات

    •  مالیات بر درامد اجاره
    •  مالیات بر نقل و انتقال
    •  مالیات بر ساخت و ساز
    •  مالیات بر مستغلات خالی

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد

    • همراه شما در دعاویمالیات بر املاک با بهترین

وکیل مالیاتی

    • همراه شما خواهد بود . چنانچه افراد حقیقی ویا حقوقی به واسطه اجاره املاک خود درامدی را به دست اورند مالیاتب بر این درامد با عنوان مالیات درامد بر اجاره تعلق خواهد گرفت . مالیات بر درامد اجاره 2 نوع دارد که در هرکدام تعیین سقف مالیات دارای تفاوت هایی میباشد .

 

      •  در صورت وجود اجاره نامه دسته اول مالک ملک ملزم به پرداخت مالیات میباشد . طبق ماده 54 قانون مالیات ها ، مالیات اجاره دسته اول معادل است با مبلغ کل اجاره (نقدی و غیر نقدی) و کسر 25% به دلیل هزینه ها و استهلاکات و تعهدات مالک ملک نسبت به اجاره .
      •  اما چنانچه اجاره نامه دست دوم باشد یعنی مالک ملک خود را اجاره دهد و پس از ان شخص دیگر ملک را با قراردای به دیگری اجاره دهد در این صورت دیگر مالک ملزم به پرداخت مالیات نیست و مستاجر اول میبایست مالیات را پرداخت کند . مالیات تعیین شده معادل مابه تفاوت دو اجاره نامه میباشد .
      • مقدار مالیات بر حسب نوع قرارداد که مالک ارائه میکند (عادی ویا رسمی) محاسبه میشود . در صورتی که قرارداد ویرایش نشده باشد از ارائه ان خودداری کنید ویا رقم اعلامی را برای اجاره از 80% مبلغ های ثبت شده در ملک های مشابه کمتر باشد . بر اساس ماده 54 سقف مالیات طبق ملک های مشابه تعیین میشود .

 

      • نکته : قانون مالیات بر درامد اجاره به املاک با متراژ بیش از 200 متر در شهرستان ها و بیش ار 150 متر در تهران تعلق میگیرد . مالیاتی که بر خرید و فروش واحد های تجاری و مسکونی ویا تحویل حق بهره برداری تعیین میشود 2 نوع میباشد :

 

      •  مالیاتی کهبر نقل و انتقال ملک صورت میگیرد طبق ماده 59 قانون مالیات های مستقیم به این صورت است که هرشکل جابجایی و انتقال املاک شامل 5% مالیات بر ارزش معامله خواهد شد . در این راستا عواملی وجود دارد که بر میزان مالیات تاثیر گذار هستند عواملی همچون مساحت عرصه و بنا ملک ، سال ساخت ملک ، اسکلت بنا ، تاسیسات و تجهیزات استفاده شده در ملک همانند اسانسور و … ، نوع کاربری ملک (اداری و تجاری و مسکونی) ، نوع مالکیت ملک (شش دانگ و یا مشاع) محل ساخت ملک و عوامل دیگر . در زمینه این نوع از مالیات ، منظور از ارزش معاملاتی که برپایه همین ماده از قانون مالیات های مستقیم ، کمسیونی شامل سازمان اموز مالیاتی ، وزارت خانه راه و شهرسازی و وزارت خانه جهاد کشاورزی اداره ثبت اسناد و املاک و شورای شهر ، میانه قیمت به روز ملک در ان منطقه را محاسبه میکنندو طبق ان مالیات بر نقل و انتقال را تعیین میکنند . گاهی اوقات این امکان وجود دارد که ارزش معاملاتی ملکی تا 40/1 قیمت اصلی ان کمتر بشود .
      • مالیات انتقال حق واگذاری ملک هم به این صورت است که در صورت واگذاری حق کار و پیشه و بهره بری از جایگاه تجاری که ملک دارد تعیین میشود . این مالیات معادل است با 2% قیمت تعیین شده در زمان انتقال این مالیات حق واگذاری و یا سرقفلی نیز نامیده میشود .
      • برای دریافت

انواع مالیات نقل و انتقال املاک کدام هستند؟

      • مالیات نقل و انتقال ملک، مالیات سر قفلی، مالیات بر درآمد حاصل از ساخت و فروش املاک ،مالیات بر درآمد رضایت مالک یا حق مالکانه از انواع مالیات نقل و انتقال املاک هستند. استعلام دفاتر اسناد رسمی، تصویر سند مالکیت و بنجاق، تصویر کارت ملی و شناسنامه خریدار و فروشنده ، تصویر پایان کار، تصویر صورت مجلس تفکیکی، تصویر اسناد اجاری رسمی و عادی، تصویر گواهی حصر وراثت، تصویر گواهی واریز مالیات بر ارث، تصویر مبایعه نامه یا قولنامه جهت نقل و انتقال املاک نیاز می باشد. مؤدیان موضوع این فصل به استناد ماده ۸۰ ق.م.م مکلف اند اظهارنامه مالیاتی خود را در مورد حق واگذاری محل تنظیم و تا سی روز پس از انجام معامله و در دیگر موارد تا آخر تیر ماه سال بعد به انضمام مدارک مربوط به اداره امور مالیاتی محل وقوع ملک ارایه و مالیات متعلق را طبق مقررات پرداخت نماید.  تصویب نامه مالیات بر ساخت و ساز که در ادامه بررسی ایین نامه های اجرایی ماده 77 قانون مالیات های مستقیم به تایید بیشتر عضوهای هیئت دولت درامد ، به عنوان مرجع جدید دریافت مالیات بر ساخت و ساز از سازندگان املاک تعیین شد . طبق مصوبه قانون مذکور هرنوع ساخت وساز مسکن توسط سازندگان حقیقی خرده سازان و انبوه سازان ، مشمول 15% تا 25% مالیات از بخش سود سازنده از اولین فروش ان واحد مسکونی میباشد .
      •  در پرداخت مالیات افراد حقوقی یعنی شرکت های ساخت و ساز دارای مجور از سازمان برنامه و بودجه نیز 25% از درامد کسب شده از محل فروش واحد های نوساز را به دولت پرداخت میکنند ؛ شرکت های تعاونی نیز 18.75% از سود ساخت و فروش واحد های نوساز را به سازمان امور مالیاتی پرداخت میکنند .
      •  در طریقه تازه جدید محاسبه مالیات بر ساخت و ساز سود سازنده و هزینه های ساخت و ساز و هزینه زمین از مبلغ تمام شده فروش کسر خواهد شد . در این روش خلاف مصوبات گذشته که مالیات شامل 10% از ارزش منطقه وقوع ملک تعیین مشد و امکان ارزش گذاری ان نبود . زین پس مسکن سازان هم مالیاتی برابر با بقیه تولیدکنندگان میپردازند .
      •  همچنین در این قانون جدید مالیات بر ساخت وساز سازندگان حقیقی تنها در 3 سال ابتدایی پس از صدور پایان کار موظف به پرداخت مالیات طبق روش جدید هستند ، این به این معنی است که هر کدام از گروه های سازنده به جزءشرکت های ساختمانی و افراد حقوقی چنانچه ساختمان نوساز خودرا در زمان اولین فروش در سال 4 پس از صدور پایان کار وارد بازار کنند ، معاف از پرداخت مالیات هستند .
      •  نکته : فقط واحد هایی که پروانه ساختمانی خود را از اول سال 95 صادر شده باشند ، شامل این نوع از مالیات میباشند . پس در صورتی که پروانه ساختمانی واحدی پس از پیش از ان گرفته شده باشد مشمول ان مالیات نمیباشد .
      • • عدم پرداخت مالیات در موعد مقرر معادل ۲/۵ درصد مالیات به ازای هر ماه دیر کرد.

 

      • • عدم ارائه اظهارنامه در موعد مقرر ده درصد مالیات متعقله .

 

      • • در صورتیکه مودیان موضوع ماده ۵۷، اظهارنامه خلاف واقع به ادارات امور مالیاتی ارائه نمایند علاوه بر مالیات متعلقه، یک برابر آن را نیز باید بعنوان جریمه پرداخت نمایند.

 

      • مبدأ احتساب جریمه در مورد مودیانی که مکلف به ارایه اظهارنامه مالیاتی هستند، نسبت به مبلغ مندرج در اظهارنامه از تاریخ انقضای مهلت ارایه آن و نسبت به ما به الاختلاف از تاریخ مطالبه و در مورد مودیانی که از ارایه اظهارنامه خودداری نموده و یا اصولا مکلف به ارایه اظهارنامه نیستند، تاریخ انقضای مهلت ارایه اظهارنامه یا سررسید پرداخت مالیات حسب مورد می باشد.

⇐09121574297
⇐09121574297

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =