ضمانت نامه های بین المللی
ضمانت نامه های بین المللی چیست؟
پس از شش ماه اشکالاتی در تجهیزات مشاهده می شود، ولی فروشنده نسبت به رفع آنها اقدامی انجام نمی دهد. در این صورت خریدار باید با طرح دعوی در دادگاه با داوری نسبت به احقاق حق خود اقدام نماید. طرح دعوی بین المللی دادگاه یا داوری پرهزینه و وقت گیر است و ممکن است از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نباشد. اخذ ضمانت نامه انجام تعهد (یا حسن انجام کار) از فروشنده یا پیمانکار توسط خریدار می تواند راهکار مناسبی باشد تا خریدار بتواند خسارات که ناشی از نقض تعهدات فروشنده است، جبران نماید.
بنابراین، چنانچه فروشنده از انجام تعهدات خود امتناع کرد، خریدار بدون نیاز به طرح دعوی با ضبط ضمانت نامه مزبور، خسارت وارده به خود را جبران می نماید. تامین کنندگان مالی،سرمایه گذاران، کسانی که به صورت اقساطی کالا می فروشند، کسانی که قبل ازارسال کالا بخشی از ثمن معامله را پرداخت می کنند، از جمله کسانی هستند که تمایل دارند برای پرداخت به موقع به آنان تضمین داده شود.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
همراه شما در دعوای ضمانت نامه های بین المللی
و آماده مشاور دهی به شما عزیزان در تمامی ضمینه های
تجارت بین الملل
خواهد شد.
انواع ضمانت نامه های بین المللی:
ضمانت نامه های حاکمیتی ضمانت نامه حاکمیتی (دولتی) معتبر ترین ضمانت نامه ای است که در سطح یک کشور صادر می شود. این ضمانت نامه توسط دولت صادر می شود که به موجب آن دولت تعهدات یکی از مؤسسه ها، سازمانها یا شرکت های دولتی، نهادهای عمومی غیر دولتی یا بعضا بنگاه های خصوصی را تضمین می کند. در ضمانت نامه های حاکمیتی همانند سایر ضمانت نامه ها سه طرف وجود دارد: «ضامن» که در اینجا دولت است؛ «مضمون عنه) که بنگاه دولتی، عمومی غیر دولتی و یا خصوصی است که تعهدات آن توسط دولت تضمین می گردد؛ «مضمون له» شخصی است که ذی نفع ضمانت نامهاست که می تواند یک بانک، مؤسسه مالی یا سرمایه گذار باشد.