مطالبه سود سهام

یکی از مهم ترین دعاوی مطرح شده در هیأت داوری بورس، دعوای مطالبه سود سهام می باشد. روش های مختلفی برای دریافت سود سهام وجود دارد که در اینجا به آن ها اشاره خواهیم کرد.

دریافت و مطالبه سود سهام

برای رسیدن به سود بیشتر از طریق سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار دو روش وجود دارد که عبارتند از:

 1. افزایش قیمت سهام :

در این روش سرمایه گذاران با خرید سهم ها و نگهداری آن ها در زمانی دیگر و با افزایش قیمت آن سهام با فروش آن ها به سود میرسند.

 2. سود نقدی یا سود قابل تقسیم:

سود قابل تقسیم: در این روش شرکت ها ابتدا ضرر و زیان های سال های قبل را کسر می کنند، سپس اندوخته های قانونی و اختیاری را کسر کرده و در پایان هر آنچه بماند سود قابل تقسیم می شود.
پس با این توضیحات شرکتی می تواند سود قابل تقسیم داشته باشد که در پایان سال مالی جدای ضرر و زیان ها باز هم سود انباشته داشته باشد.

سود نقدی: در این روش شرکت ها با در نظر گرفتن فعالیت سالیانه خود اقدام به پخش سود نقدی خود خواهند کرد.

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد

    • همراه شما در دعاوی مطالبه سود سهام با بهترین

وکیل بورس

    • در ایران همراه شما خواهد بود و اماده پاسخگویی به شما هستیم
مطالبه سود سهام

سود تقسیمی سهام و سود سهام

در بحث مطالبه سود سهام موضوعی به نام سود تقسیمی و سود سهام وجود دارد. 

 

    • سود تقسیمی یا DPS سود قابل تقسیم هر سهم است که میان شرکت های بورسی، با توجه به سیاست های آن شرکت متفاوتند. این سیاست ها ممکن است به این صورت باشند که تمام سود میان سهامداران تقسیم شود و یا بخشی از آن، جهت ایجاد و انجام طرح های توسعه ای صرف شود. سود سهام یا EPS سود اختصاصی هر سهم است که از طریق محاسبه سطح درامدی هر شرکت، می توان به درآمدی که هر فرد به دست می آورد رسید، این درآمد برابر است با مقدار سودی که در ازای هر سهم ان شرکت به دست می آید .

 

راه های مطالبه سود سهام

    • در این بخش به روش مطالبه سود سهام شرکت های پذیرفته شده در بورس میپردازیم.
  •  
      مطالبه سود سهام عموماً به 2 صورت انجام می گیرد :

 

    • 1. واریز به حساب سهام داران، چنانچه می خواهید از این روش سود خود را دریافت کنید باید اطلاعات حسابتان را برای شرکت مورد نظر ارسال کنید. اما توجه داشته باشید که برخی شرکت ها پرداخت های خود را فقط در حساب های بانکی خاص انجام می دهند که در این صورت باید در آن بانک، حسابی را ایجاد کرده و اطلاعات حساب خود را برای آن ها ارسال کنید .

 

    • 2. حضور در بانک مورد نظر در این روش با حضور در بانک مورد قرارداد با شرکت (هر کدام از شعب) به همراه کارت ملی و کد معاملاتی، سود خود را دریافت کنید. هر فردی که هنگام برگزاری مجمع عمومی سالیانه آن شرکت، سهامدار شرکت باشد قابلیت دریافت سود نقدی را دارد .

 

    • روش پرداخت سود سهام می بایست در جلسه اعضای هیأت مدیره و یا مجمع عمومی تعیین شود.  پرداخت سود به 2 روش نقدی و غیر نقدی انجام می شود. گاهی سود سهام به شکل کالاهای تولیدی شرکت به سهامداران تحویل داده می شود، یا اینکه قسمتی از سود سهام به صورت نقدی پرداخت خواهد شد. در هر صورت پرداخت سود سهام به وسیله مدیران اجباری ندارد و دارای جلوه کیفری نیز نمی باشد. در این زمان سهامداران برای مطالبات خود می توانند اموال شرکت را توقیف نمایند.

     

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد

 

از طریق این صفحه می توانید با تمامی خدمات حقوقی بورس آشنا شوید.

 

بهترین وکیل بورس همراه شما در تمامی دعاوی بورسی

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد آماده پاسخگویی به شما می باشد.

ادامه مطلب
وکیل بورس

مهلت پرداخت سود در شرکت سهامی

طبق ماده 240 لایحه قانونی اصلاح بخشی از قانون تجارت سود سهام میبایست در مدت 8 ماه بعد از تصمیم مجمع عمومی صاحبان سهام برای تقسیم سود به صاحبانشان پرداخت شود .در نتیجه در قدم اول میبایست مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام برگزار شود و لیست صورت های مالی و ترازنامه شرکت سهامی برای پرداخت سود مصوب کند .

 

    • در قدم بعدی لازم است سود قابل تقسیم را محاسبه و روش پرداخت ان را تعیین کنند .

 

    • در ماده 90 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت امده که قبل از تصویب مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام ، تقسیم سود در شرکت سهامی مجاز نیست .
مطالبه سود سهام

برگزاری مجمع عمومی سالیانه

چنانچه اعضای هیات مدیره برای برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت سهامی در جهت تصویب ترازنامه و دیگر موارد اقدامی انجام ندهد طبق ماده 91 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت از به وسیله بازرس قانون شرکت سهامی ؛ مجمع عمومی دعوت به تشکیل میشود .

 

    • طبق ماده 95 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت دارندگان 5/1 سهام شرکت سهامی میتوانند به دعوت و برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه اقدام کنند .

 

شرکت های سهامی لزوما سود میکنند ؟

    • هیچگونه شرکتی و یا تجارتی با نیت ضرر و سود نکردن احداث نمیشود و منفعت و سوداوری ذاتا در فعالیت های تجاری و بازرگانی دیده میشود .

 

    • طبق بند 1 ماده 20 قانون تجارت و ماده 2 لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت ، از شرکت سهامی به عنوان بازرگانی یاد شده و بازرگانی میبایست در جریان سود باشد .

 

    • از انجا که طبق قوانین از لحاظ مالیاتی دولت در 25% از درامد فعالیت های تجاری هر شرکت سهامی دارای سهم میباشد ، به اشکال متفاوتی در قوانین مالیاتی ذکر شده که شرکت سهامی اساسا باید سوداوری داشته باشد .

2 thoughts on “مطالبه سود سهام

  1. ناشناس says:

    با سلام اقای عبدالمحمد تمامی سود سهام ها از جمله کالا یا فن اوا یا …. به یک صورت انجام میشود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *