توقیف سهام شرکت برای مهریه

چگونه سهام شرکت را برای مهریه توقیف کنیم؟

آنچه راجب «چگونه سهام شرکت را برای مهریه توقیف کنیم؟» قرار است بخوانید :

مهریه مالی است که به موجب عقد نکاح به مالکیت زن درآمده و زن به محض جاری شدن خطبه عقد می تواند هرگونه دخل و تصرفی در آن داشته باشد. مطالبه مهریه منوط به طلاق نبوده و زوجه هر زمان که بخواهد می تواند آن را مطالبه نماید در مقابل مرد نیز ملزم به پرداخت مهریه زوجه می باشد. روش های متفاوتی برای دریافت مهریه وجود دارد که یکی از آن ها توقیف سهام شرکت برای مهریه است. حال شاید بپرسید کدام سهام و به چه صورت قابل توقیف اند؟ در این مقاله ما به طور مفصل در این مورد صحبت کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با وکلای مجرب گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد مشورت نمایید.

برای مشاوره تخصصی با وکیل مهریه با شماره 09121574297 تماس بگیرید.

 روش های مطالبه مهریه

برای مطالبه مهریه دو روش وجود دارد که شامل عبارات ذیل می باشد:

  • اداره ثبت اسناد و املاک
  • دادگاه خانواده

برای مطالبه مهریه از طریق اداره ثبت اسناد و املاک، ابتدا باید به دفترخانه مراجعه کرده و سپس در اجرای ثبت مهریه (حق ثبت مهریه چیست؟) درج شده در سند ازدواج را به اجرا گذاشت. پس از به اجراگذاشتن مهریه نوبت به توقیف اموال زوج می رسد. برای توقیف اموال نیز باید ابتدا اموال زوج را از اداره ثبت استعلام گرفته و سپس نسبت به توقیف آن ها اقدام نمود. شاید بپرسید کدام اموال قابلیت توقیف دارند؟ و یا اینکه توقیف سهام شرکت برای مهریه چگونه است؟ در پاراگراف های بعدی نحوه توقیف و اموال قابل توقیف نام برده شده اند.

 

نحوه توقیف سهام شرکت برای مهریه

 

 اموال قابل توقیف برای مهریه

طبق قانون تمامی اموال منقول و غیرمنقول مرد قابلیت توقیف برای مهریه را دارند. این اموال عبارت اند از:

۱. توقیف منزل مسکونی برای مهریه

۲. توقیف زمین برای مهریه

۳. توقیف حساب بانکی برای مطالبه مهریه

۴. توقیف سهام شرکت به عنوان مهریه

۵. توقیف مهریه از حقوق کارمندی

۶. طلب مرد از شخص ثالث

موارد بالا اموالی هستند که می توان آن ها را برای وصول مهریه توقیف نمود. سهام نیز یکی از این موارد است که در این مقاله به طور کامل به توضیح آن می پردازیم.

بیشتر بخوانید : چگونه به رای مهریه اعتراض کنیم؟ قوانین اعتراض به رای مهریه

 سهام چیست؟

تعریف سهام در ماده ۲۴ لایحه قانون تجارت این گونه آمده است که: سهم درواقع بخشی از سرمایه شرکت های سهامی است، این سهم میزان مشارکت، تعهدات و منافع مالک در شرکت سهامی را مشخص می کند.

مبلغ سهم های مختلف با یکدیگر برابر است و اختلاف قیمت در آن ها وجود ندارد.

 

بیشتر بخوانید : مدت تامین خواسته چگونه تعیین می شود؟

 توقیف سهام در اجرای حکم دادگاه

برای توقیف سهام شرکت های سهامی عام، ابتدا از طریق اجرای احکام به اداره ثبت شرکت ها، سازمان بورس و مدیرعامل شرکت اعلام می شود. برای توقیف سهام شرکت های سهامی خاص، زوجه باید این امر را به اداره ثبت شرکت ها و مدیرعامل شرکت اطلاع دهد. این اعلام توقیف از نقل وانتقالات سهام جلوگیری به عمل می آورد.

 

 انواع سهام و نحوه توقیف آن ها

سهام یا سهم درواقع بخشی از سرمایه شرکت سهامی است که میزان مشارکت و منافع صاحب سهم در شرکت را مشخص می کند. این سهم می تواند بی نام، با نام و ممتاز باشد.

سهام بی نام

در سهام بی نام، دارنده هر سهم مشخص نبوده و وضعیت مالکیت آن معلوم نیست. مالک این نوع سهم از طریق ورقه مالکیت سهم مشخص می شود و در صورت داشتن ورقه سهام مالک شناخته خواهید شد. توقیف این نمونه سهام تنها به صورت فیزیکی امکان پذیر است به طوری که برای توقیف باید اصل ورقه سهم به مأمور اجرا داده شود.

سهام با نام

در سهام با نام، مالک سهم مشخص بوده و نام ایشان بر روی ورقه سهم درج گردیده. برای توقیف این نوع سهام باید نام شرکت سهامی و دادخواست بازداشت آن را به اجرای احکام تحویل دهید. پس از ابلاغ دستور بازداشت، شرکت مربوطه توقیف سهم موردنظر را در دفتر ثبت سهام قید خواهد کرد. با توقیف این سهام دیگر امکان انتقال سهم به دیگری وجود نخواهد داشت.

سهام ممتاز

مزیت سهام ممتاز آن است که دارنده می تواند سود بیشتری دریافت کند. سهام ممتاز خود به نوع بی نام و با نام تقسیم می شود. توقیف سهام ممتاز بی نام مانند سهام بی نام و توقیف سهام با نام مانند سهام با نام می باشد.

 

شیوه توقیف سهام شرکت برای مهریه

 

 به فروش رساندن سهام توقیف شده از شرکت های سهامی چگونه است؟

روال معمول برای فروش اموال توقیف شده این است که ابتدا اموال توقیف شده توسط کارشناس مربوطه ارزیابی و قیمت گذاری شده و سپس از طریق مزایده به فروش رسد. سهام شرکت های سهامی عام از طریق سازمان بورس و سهام شرکت های سهامی خاص از طریق مزایده به فروش می رسند. در نهایت پول به دست آمده از فروش سهام به زوجه پرداخت خواهد شد.

بیشتر بخوانید : اموالی که در طلاق به زن تعلق می گیرد؟

 توقیف سهام عدالت برای مهریه زن

سهام عدالت نیز مانند باقی سهام ارزش مالی دارد پس می توان آن را توقیف نمود. از آن جا که در سال گذشته بخشی از سهام عدالت سال گذشته آزادسازی شده است، پس زوجه می تواند سهام عدالت را توقیف و به فروش رساند و سپس مهریه خود را از همین طریق وصول کند. نکته قابل توجه آن است که بخشی از سهام عدالت که آزادسازی نشده قابلیت توقیف و فروش ندارد.

 

 تفاوت سهم الشرکه و سهام

همان طور که می دانید در شرکت های سهامی، سرمایه شرکت به صورت سهام است که به صاحبان آن ها تعلق دارد. در باقی شرکت ها مانند شرکت های تضامنی سرمایه به صورت سهم الشرکه به شرکای متعدد تعلق می گیرد. هر دوی اینها دارای ارزش مالی بوده و به همین دلیل نیز می توان آن ها را توقیف نمود.

بشتر بخوانید : حکم سفر زیارتی به عنوان مهریه

 آنچه در چگونه سهام شرکت را برای مهریه توقیف کنیم خواندیم:

زن برای مطالبه و وصول مهریه پس از به اجراگذاشتن آن باید نسبت به توقیف کلیه اموال منقول و غیرمنقول زوج اقدام نماید. ازآنجاکه سهام نیز جزو دارایی های اشخاص بوده که ارزش مالی نیز دارد، پس می توان سهام را نیز توقیف کرد. گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد با وکلای متخصص در حوزه شرکت های تجاری به شما کمک می کنند تا توقیف و فروش سهام را به سادگی انجام دهید.

 

سوالات متداول چگونه سهام شرکت را برای مهریه توقیف کنیم؟

 چگونه باید از دارابودن سهام توسط زوج مطلع شد؟

برای اطلاع از سهام مرد باید از اداره ثبت اسناد و املاک استعلام گرفت. پس از استعلام می توان آن ها را توقیف نمود.

بیشتر بخوانید : در طلاق چه چیز هایی به زن تعلق می گیرد؟

 زن چگونه می تواند سهام شرکت ها را توقیف کند؟

در توقیف سهام شرکت های سهامی خاص، زوجه باید به مدیرعامل شرکت و اداره ثبت شرکت ها اطلاع دهد. برای توقیف سهام شرکت های سهامی عام نیز از طریق اجرای احکام به اداره ثبت شرکت ها، سازمان بورس و مدیرعامل شرکت اعلام می گردد.

 آیا سهام عدالت مرد قابلیت توقیف برای مهریه را دارد؟

بله. سهام عدالت ارزش مالی دارد و به همین دلیل نیز می توان سهام عدالت را برای مهریه توقیف کرد.

آیا امکان توقیف سهام شرکت برای وصول مهریه وجود دارد؟

بله، بر اساس ماده 1087 قانون مدنی و ماده 118 قانون اجرای احکام مدنی، توقیف سهام شرکت برای وصول مهریه امکان پذیر است.

چه مراحلی برای توقیف سهام شرکت به منظور وصول مهریه لازم است؟

ابتدا باید دادخواست اجرایی جهت توقیف سهام به دادگاه صالح تقدیم شود. پس از صدور قرار توقیف، باید این قرار به اداره ثبت شرکت ها ابلاغ گردد تا اقدامات لازم برای توقیف سهام انجام شود.

آیا سهام عدالت نیز قابل توقیف برای وصول مهریه است؟

بله، سهام عدالت نیز از جمله دارایی های قابل توقیف برای وصول مهریه محسوب می شود و می توان با طی مراحل قانونی، نسبت به توقیف آن اقدام کرد.

در صورت توقیف سهام شرکت، چه اقداماتی برای فروش و وصول مهریه باید انجام شود؟

پس از توقیف سهام، باید تقاضای فروش سهام توقیف شده از طریق مراجع قضایی صورت گیرد. پس از فروش سهام، وجوه حاصله به حساب سپرده دادگستری واریز و در نهایت برای وصول مهریه به زوجه پرداخت می شود.

در صورتی که شوهر نسبت به توقیف سهام اعتراض کند، چه روندی طی می شود؟

در این صورت، پرونده در دادگاه صالح رسیدگی و در صورت وارد بودن اعتراض، قرار توقیف لغو می شود. در غیر این صورت، قرار توقیف پابرجا خواهد ماند.

آیا امکان توقیف سهام شرکت برای سایر مطالبات مانند نفقه نیز وجود دارد؟

بله، توقیف سهام شرکت صرفاً محدود به وصول مهریه نیست و برای وصول سایر مطالبات مانند نفقه، مهریه و دیون نیز امکان پذیر است.

در صورت فوت شوهر، آیا همچنان می توان سهام شرکت را برای وصول مهریه توقیف کرد؟

بله، حتی در صورت فوت شوهر، زوجه می تواند نسبت به توقیف سهام شرکت متعلق به شوهر متوفی جهت وصول مهریه اقدام کند.

آیا این مطالب به شما کمک کرد؟

میانگین امتیاز این مقاله 0 / 5. تعداد کسانی که امتیاز داده اند : 0

اولین امتیاز دهنده این مقاله باشید.

دکتر رضا عبدالمحمد
دکتر رضا عبدالمحمد

وکیل پایه یک دادگستری به شماره پروانه ٢٨٣٥٦
عضو اتحادیه بین المللی وکلای دادگستری(IBA)

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 1 =

مشاوره های حقوقی و تخصصی دکتر عبدالمحمد

برای رزرو نوبت و مشاوره میتوانید از طریق دکمه زیر با دکتر عبدالمحمد تماس بگیرید.

روی دکمه کلیک کنید.