ممنوع الخروج شدن زن

چکیده مطلب : ممنوع الخروج شدن زن، یک موضوع جدی و پیچیده در قوانین ایران است. طبق ماده 1060 قانون مدنی، شوهر حق دارد با توجه به شرایط خاص مانند عدم پرداخت مهریه یا وجود مشکلات خانوادگی، از خروج زن از کشور جلوگیری کند. اما این حق با محدودیت هایی همراه است. برای رفع ممنوع الخروج زن، راه حل های قانونی مختلفی وجود دارد. اگر شما با این موضوع مواجه هستید، حتماً برای مطلع شدن از حقوق خود و راه های قانونی حل مشکل با وکیل مجرب و متخصص در امور خانوادگی مشورت کنید. رضا عبدالمحمد با سال ها تجربه در حل و فصل موارد ممنوع الخروج و همچنین تسلط کامل به قوانین مرتبط ، می تواند راهنمایی و مشاوره لازم را به شما ارائه دهد.
ممنوع الخروج کردن زن
آنچه درباره ممنوع الخروج شدن زن خواهید خواند (کلیک کنید) :

گروه وکلای دفتر حقوقی رضا عبدالمحمد وکیل پایه یک دادگستری با توجه بههمیبالای موضوعات حقوق خانواده و لزوم داشتن وکیل خانواده توسط تمامی افراد جامعه، سعی در تبیین مسائل خانواده با تشکیل دپارتمان تخصصی حقوق خانواده و وکیل خانواده دارند.
خروج قانونی از کشور یکی از حقوقشهروندی مردم ایران است و به هیچ وجه نمی توان این حق را از شخص سلب کرد مگر به موجب قانون. بله در هر قانونی استثنا وجود دارد و حق مطلق وجود ندارد. حق خروج از کشور را نیز می توان به طرق مختلف سلب کرد.
مثلاً اگر شخصی مرتکب جرمی شده باشد، در تحقیقات مقدماتی، بازپرس یا قاضی می تواند برای متهم قرار منع خروج موقت صادر و مراتب را به مراجع ذیصلاح اعلام کند یا قاضی علاوه بر حکم قطعی، متهم را مجازات کند. . یک ممنوعیت اضافی برای خروج از کشور حداکثر تا دو سال در نظر بگیرید.
و یا در جرایم مالی خواهان قبل از صدور حکم قطعی در قالب دستور موقت، دستور موقت منع خروج از کشور را که بعد از تأمین یا ضامن دادن و تایید شدنش به وسیله حوزه قضایی به صدور میرسد یا بعد از آن صادر شدن محکومیت مالی،شخصی که حکم به نوع او است می تواند نسبت به مدیون یا محکوم علیه تقاضای منع خروج نماید.

بیشتر بخوانید : وکیل متخصص مهریه همراه با مشاوره 

ممنوع الخروج کردن زن توسط شوهر:

صرف نظر از اینکه شخص مرتکب جرم شده باشد یا دین بر گردن او باشد، می توان او را ممنوع الخروج کرد. بله درست خواندید، قانون گذرنامه تصریح می کند که تا زمانی که زن ازدواج کند، در شرایطی، شوهر می تواند زن را از خروج منع کند و شاید این تشبیه ازدواج، دلیلی بر ممنوعیت خروج زن باشد با دلایل دیگری که ذکر شد برای منع از خروج قیاس درستی نیست، بلکه به ناچار یکی از دلایل ممنوع الخروجی است.
قانون گذرنامه تنها قانونی است که صراحتاً اجازه زن را برای خروج شوهرش از کشور در نظر گرفته است و حتی این تصور عمومی وجود دارد که مرد می تواند تایم می خواهد زنان را ممنوع الخروج کند. من به صراحت می گویم که شما با یک تصور غلط درگیر هستید، اما تفسیر متن قانون با تصور عمومی متفاوت است.

بیشتر بخوانید : مهر المتعه چیست؟

گذرنامه گرفتن مشروط بر مجوز شوهر

طبق بند سوم ماده 18 قانون گذرنامه مصوب 1351 «زنان متاهل برای اخذ گذرنامه نیاز به اجازه شوهر دارند». زنان متاهل برای گرفتن پاسپورت باید اجازه رسمی یا حضوری همسر خود را به اداره گذرنامه ارائه دهند و بدون اجازه شوهر برای این افراد گذرنامه صادر نمی شود.
شاید این سوال برای شما پیش بیاید که اگر من قبل از ازدواج گذرنامه گرفتم، آیا شوهرم همچنان می تواند پاسپورت من را بگیرد یا من را از خروج قانونی منع کند؟ قانون به صراحت می گوید که اگر مردی اجازه به صدور گذرنامه برای زن متاهل را داده باشد، می توانند با استفاده از ماده 19 اجازه خود را پس بگیرند و از خروج زن از کشور جلوگیری کنند، اما اگر زن قبل از ازدواج گذرنامه گرفته باشد، مرد دیگر نمی تواند از مفاد ماده 19 قانون گذرنامه بهره ببرد ولی باید شوهرش در مرجع صالح قضایی اقامه دعوی کند و دلایل ممنوع الخروجی خود را ارائه کند و در صورت رضایت دادگاه قضایی ممنوع الخروج شود. 09121574297
09121574297

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =