تخليه املاک استیجاری
وقتی ملکی را به شخصی رهن می دهیم و اجاره می دهیم برای مدتی تعیین می شود و از مستاجر انتظار داریم در صورت عدم تمدید قرارداد در پایان مدت خانه را تخلیه کند اما از این کار امتناع می کند. اینجاست که صاحبخانه برای تخلیه ملک اقداماتی را انجام میدهد. اکنون مقاله زیر را برای تخليه املاک استیجاری راحت بخوانید.
لازم به ذکر است مستاجر باید اجاره ملک مورد اجاره را پس از پایان مدت و عدم تخلیه برای هر روز پرداخت کند.
شما به عنوان موجر یا مالک می توانید درخواست تخلیه مستاجر را از شورای حل اختلاف درخواست کنید. با توجه به ماهیت فنی تخلیه، بهتر است قبل از طرح دعوا، موضوع را با یک مشاور و وکیل حرفه ای در میان بگذارید تا به بهترین جزئیات ممکن دست پیدا کنید. آگاه باشید.
گاهی در مواردی که ملکی اجاره داده شده است دیده شده که با بروز برخی مشکلات و مسائل مالک اقدام به دریافت دستور تخلیه میکند. ما در این مقاله سعی داریم تا نکات و شرایط لازم برای صدور دستور تخلیه را برای شما شرح دهیم.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شمادر دعاوی تخليه املاک استیجاری با مجربترین وکیل ملکی خواهد بود
دستور تخلیه املاک استیجاری فوری در چه مواردی صادر می شود؟
- قرارداد پس از سال 1376 منعقد شده باشد.
- تاریخ پایان قرارداد اجاره حتما نوشته شده باشد.
- قرار داد اجاره طیدو نسخه منعقد شده باشد.
- امضای دو شاهد مورد اعتماد پای قرارداد اجاره باشد
- و همینطور امضای هر دو طرفین قرارداد یعنی موجر و مستاجر.
طیق شرایطی که بالا بیان شد در صورت پایان مدت قرارداد فرد میتواند دستور تخليه املاک استیجاری به صورت فوری را صادر کند.این نکته حائز اهمیت میباشد که اگر تنها فقط یکی از شرایط بالا برقرار نباشد امکان صدور تخلیه فوری نخواهد بود و به نسبت مراحل طولانی تری را باید طی کرد. به شما پیشنهاد می شود در این رابطه حتما با گروه حقوقی رضا عبدالمحمد تماس بگیرید تا در این راه به بهترین نتایج برسید.
شرایط لازم برای دریافت دستورتخلیه
-
- 1. اتمام مدت زمان اجاره نامه (در صورت پایان اجاره نامه اگر مستاجر اقدامی برای تمدید و یا تخله ملک نکند مالک میتواند از مارجع مربوط درستور تخلیه دریافت کند)
- 2. عقب اقتادن و عدم پرداخت اجاره بها از سوی مستاجر بیش از 3 ماه
- 3. انتقال ملک مورد اجاره به فرد دیگری از سوی مستاجر
- 4. استفاده مستاجر از ملک مورد اجاره در جهت اعمال و مورد های نامشروعو غیر قانونی
نکته*
-
- درصورتی که در زمان اجاره ملک مورد بحث مالک از مستاجر چکی را به عنوان ضمانت تخلیه و یا پرداخت اجاره دریافت کرده باشد، در زمان تخله میبایست انها را به مستاجر پس بدهد .
مدارک مورد نیاز برای دریافت دستور تخلیه املاک استیجاری؟
-
-
- 1. مدارک شناسایی مالک (شناسنامه ، کارت ملی) و کپی آنها
- 2. قرارداد اجاره
- 3. سند مالکیت مالک
نکته* در صورتی که قرارداد اجارنامه قرارداد عادی باشد لازم است تا 2 نفر به عنوان شاهد در زیر ان قرارداد را امضا کنند .
-
-
- با در اختیار داشتن وکلا متخصص در این زمینه همراه شما در این مسیر میباشد .
-
مطالب پر سرچحکم تخلیه به وسیله کلانتری اجرا خواهد شد.پس وقتی که دستورتخليه املاک استیجاری صادر و به مستاجر مورد نطر ارائه شد اگر مستاجر خاطی از اجرای این دستور سر باز زند ،دادگاه محل به کلانتری اعلام میکند که در رابطه با انجام این حکم اقدام کند سپس برای به نتیجه رسیدن حکم تخلیه کلانتری ورود پیدا میکند.دستور تخلیه املاک استیجاری توسط کدام مرجع انجام میشود؟
-
-
- چنانچه کاربری ملک مورد بحث مسکونی باشد مالک میتواند به شورای حل اختلاف محل ملک مراجعه کند ، در صورتی که کاربری ملک تجاری باشد قادر است با مراجعه به دادگاه عمومی ویا انقلاب در محل ملک اقدامات را انجام دهد .
-
- اگر قرارداد اجاره نامه به شکل رسمی باشد میتوان به اداره ثبت اسناد مراجعه کرد و در ان محل فرم اجراییه را دریافت و تکمیل کرد و در همان دفتر اسناد رسمی که قرارداد اجاره عقد شده درخواست صدور اجراییه را بدهد .
مطالب مرتبط با تخلیه املاک استیجاری
تخلیه املاک استیجاری و قانون آن:
-
- به طور کلی در بحث رابطه صاحب خانه (موجر) و مستاجر (اجاره گیرنده) می توان به دو نوع قانون تخليه املاک استیجاریاشاره کرد. اول قراردادهای اجاره ای که قبل از تصویب قانون روابط موجر و مستاجر سال 1376 منعقد شده است ثانیاً قراردادهای اجاره ای که پس از تصویب قانون سال 1376 منعقد شده است. در هر دو دسته به دلیل تفاوت در قوانین، شرایط تخلیه متفاوت خواهد بود.
تخلیه در قراردادهای منعقده قبل از سال ۱۳۷۶:
-
- این قراردادها بسته به تجاری یا مسکونی بودن آنها تابع دو نظام حقوقی متفاوت هستند. برای اینکه بدانیم اجاره نامه ها در چه سالی با چه قانونی تسویه می شود باید در نظر گرفت که اگر اجاره نامه ها مربوط به بعد از سال 76 باشد قانون روابط موجر و مستاجر سال 76 حاکم خواهد بود. اما قبل از 76 اجاره ملک تجاری مشمول قانون سال 56 و اجاره مسکونی مشمول قانون 62 خواهد بود.با توجه به تعدد قوانین در خصوص اجاره و پیچیدگی آن، بهتر است برای اطلاع از وضعیت حقوقی آن بهتر است با رضا عبدالمحمد وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید ملک تجاری قبل از سال ۷۶ و تخلیه آندر صورتی که اجاره بها مشمول سال 56 باشد تخلیه به راحتی امکان پذیر نیست و قانونگذار موجر را مجبور به تمدید اجاره می کند و فقط در موارد استثنایی مانند نیازهای شخصی و ساخت بنا و در موارد خاص می توان تخلیه را فسخ کرد. در اینجا چون مستاجر حق کسب و پیشه دارد و امری تخصصی است بهتر است به وکیل تخصصی حق کسب و پیشه مراجعه شود.
واگذاری ملک به مرکز فساد: در صورتی که مستاجر مورد اجاره را به کانون فساد تبدیل کرده باشد، به محض اثبات در دادگاه، ملک مورد اجاره را تخلیه و در اختیار موجر قرار می دهد. فقدان حق انتقال به غیر: در مواردی که مستأجر خانه بدون داشتن حق انتقال به دیگری در اجاره یا در موردی که اجاره وجود ندارد و مال مورد اجاره کلا یا جزئی به دیگری یا عملاً از طریق وکیل یا نمایندگی و … در اختیار و استفاده سایر اشخاص جز تحت سرپرستی قانونی خود می باشد.بعضی از قوانین تخليه املاک استیجاری
در چه شرایطی اجرای دستور تخلیه متوقف میشود ؟
-
- همانطور که ذکر کردیم مستاجر مهلت بسیار محدودی برای تخلیه و تحویل ملک دارد اما در قانون شرایطی در نظر گرفته شده که در صورت وقوع عملیات تخلیه متوقف میشود ، این شرایط شامل 2 مورد میباشد که عبارتند از :
-
- ارائه سندی مربوط به تمدید قرارداد اجاره
- ادعا به با اصالت نبودن سند ارائه شده از سوی مالک
با توجه به مهلت کوتاهی که مستاجر برای تخلیه پس از حکم دارد و به ان اشاره کردیم فرصتی برای اعتراض به رای ندارد و حتی در صورتی که اعتراضی هم بکند این باعث نمیشود که عملیات تخلیه متوقف شود ، در صورتی که پس از قرارداد مستاجر ملک را تخلیه نکرده باشد لازم است تا اجرت المثل ان را پرداخت کند ؛ مقدار این اجرت المثل وابسته به توافقی میباشد که طرفین در هنگام عقد اجاره نامه تایین کرده باشند . در صورتی که در هنگام عقد قرارداد توافقی بر موضوع اجرت المثل و یا وجه التزام انجام نشده باشد در این موضوع کارشناسان رسمی دادگستری نظر میدهند و این نظر لازم الاجرا میباشد . -
- 1. مدت زمان قرارداد به پایان رسیده باشد
- 2. قرارداده اجاره پس از سال 1376 تنظیم شده باشد
- 3. در صورت تنظیم سند اجاره عادی امضا دو شاهد باشد در رابطه با شرط 3 در صورت رسمی بودن اجاره نامه نیازی به این شرط نیست ؛ اما در صورت عادی بودن اجاره نامه این شرط لازم میباشد . در غیر از این حالت فقط قادر میباشید از راه درخواست حکم تخلیه اقدام کنید .
اولین شرط لازم برای اجرای دستور فوق ان است که مالک تمام پیش پرداخت مستاجر را به وی بازگرداند . که به منظور اثبات این عمل مبلغ مورد نظر به شکل نقد و یا رسید پرداخت مبلغ از سوی مالک به دایرع اجرا اداره ثبت اسناد و املاک ارائه شود .زمان و مراحل دستور تخلیه به چه صورت میباشد ؟
دریافت دستور تخلیه در برابر با حکم تخلیه برای مالک گزینه بهتری میباشد . برای دریافت ان میبایست شروطی را رعایت کرد :در چه مواردی نمیتوان درستور تخلیه دریافت کرد ؟
-
-
-
- در صورتی که مالک ادعای خسارت به ملک خود از سوی مستاجر را داشته باشد و یا از وی طلبکاری داشته باشد ، رسیدگی به این اوامر در صلاحیت شورای حل اختلاف است و میبایست در انجا طرح گردد .
-
-
-
- در صورت صدور حکم تخلیه از سوی شورا ، دادگاه و یا اداره ثبت اسناد و املاک مستاجر موظف است تا در ظرف 3 روز ملک را تخلیه کرده و تحویل بدهد .چنانچه در هنگام اجرای این حکم مستاجر در محل حاضر نباشد تمامی اثاثیه به انبار عمومی انتقال داده خواهد شد .
7 thoughts on “تخليه املاک استیجاری”
دیدگاهتان را بنویسید
-
با سلام و عرض خسته نباشید در چه صورتی میتونم تو شرایط کرونا مستاجر خودمو بیرون کنم اجاره رو خیلی وقته به دلیل کرونا نمیده
با سلام دوست عزيز این قانون تخلیه املاک مستاجر تغییر کرده است برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید
با سلام اقای عبدالمحمد خدمت شما ایا قوانین کرونا در مورد مدارا کردن با مستاجر جهت تخلیه املاک استیجاری همچنان برقرار است؟
با سلام ممنون میشم قوانین مربوط به تخلیه استیجاری در زمان شیوع کرونا هم تو سایت خوبتون قرار بدید
با سلام حتما
بنده قراره یک چک بابت تخلیه مغازه به صاحب ملکم بدم و یک چک بابت تسویه مالیات و قبوض
صاحب مغازه م میگه در وجه خودش بنویسم ولی ننویسم بابت چی و در سامانه صیادی هم ثبت کنم
در عوض میگه من رسید میدم بهت که خیالت راحت باشه
سلام و روز خوش
سئوالی از خدمتتون دارم ممنون می شم پاسخ بدین.
برای گرفتن حکم تخلیه برای مستاجری که یک ماه از اتمام قراردادش می گذره و حاضر به تخلیه منزل مورد اجاره نیست به کدام مرکز شورای حل اختلاف باید مراجعه کرد. منزل مورد اجاره در خیابان ایرانشهر میدان هفت تیر هست نزدیک ترین مرکز به این مکان کجاست؟