ملاقات فرزندان

چکیده مطلب : این مقاله به بررسی حضانت فرزندان و نحوه مواجهه با ممانعت از ملاقات فرزند پرداخته است. حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی با مادر و سپس تا 15 سالگی برای پسران و 9 سالگی برای دختران با پدر است. اما تصمیم نهایی با توجه به مصلحت کودک در دادگاه گرفته می شود. در صورت ممانعت از ملاقات فرزند، دادگاه می‌تواند دستور ملاقات فوری و موقت صادر کند و هرگونه ممانعت از ملاقات طبق قانون حمایت از خانواده جرم محسوب می‌شود. وکیل مجرب، رضا عبدالمحمد و گروه حقوقی او می‌توانند در این موارد به عنوان وکیل خانواده بهترین راهنمایی و حمایت قانونی را ارائه دهند.
ملاقات فرزندان
آنچه خواهید خواند :

حضانت فرزندان در دوران مختلف

در این مطلب به طور مختصر سعی شده است به زبانی ساده اما جامع به ملاقات فرزندان و شیوه برخورد با ممانعت از ملاقات فرزند پرداخته شود.اینچنین که می دانید حضانت دائم فرزند دختر و یا پسر تا سن 7 سالگی با مادر و حضانت دختر از 7 تا 9 سالگی و پسر از سن 7 تا 15 سالگی با پدر است اما قانونگذار در قانون مدنی و قانون حمایت خانواده به درستی دست قاضی را در تعیین و تعیین حضانت با توجه به مصلحت کودک باز می گذارد، یعنی ملاک حضانت برای دادگاه باید مصلحت طفل باشد.اما متأسفانه قانون حضانت فقط تا سن بلوغ آن را می شناسد و سپس در سکوت نگه داشته می شود، یعنی فرزند می تواند یا پدر یا مادررا برای زندگی انتخاب کند!به طور مشخص طرفی که حضانت طفل را ندارد حق ملاقات با طفل را دارد و می تواند با فرزند خود ملاقات کند.

 

گروه حقوقی رضاعبدالمحمد همراه شما در ملاقات فرزندان با بهترین وکیل خانواده است.

 

ملاقات فرزند قبل از طلاق

توجه کنید که  آنچه گفته شد تنها در مورد پرونده پس از طلاق نیست، ممکن است هنوز پرونده به دادگاه و طلاق نرسیده باشد، اما زوجین جدا زندگی می کنند.

 

دستور ملاقات فوری و موقت فرزند

دستور ملاقات فوری و موقت فرزنداما اگر شخصی حضانت طفل را با خود داشته باشد و مانع ملاقات طرف مقابل شود، می‌تواند برای انتخاب فرزند به دادگاه (با تشکیل پرونده از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی) مراجعه کند. در این موضوع  می تواند به طور موقت ازدادگاه دستور ملاقات فوری و موقت فرزند را خواستار شد. پر واضح است که وکیل خانواده برای مصلحت کودک باید حق ملاقات با متقاضی را تعیین کند(مصلحت کودک را باید در نظر بگیرد). اما بر اساس ماده 54 قانون حمایت از خانواده، ممانعت کردن از ملاقات فرزندان جرم محسوب میشود.در ماده 54 قانون حمایت از خانواده آمده است: «در صورت استنکاف قیم از انجام وظایف مقرر یا ممانعت از ملاقات طفل با افراد ذی حق، برای بار اول به جزای نقدی درجه هشت و در صورت تکرار به مجازات در بیشترین حالت خود محکوم می‌شود.».

مشاوره حقوقی ملاقات فرزند

مشاوره حقوقی ملاقات فرزند به عبارت دیگر طفل از نظر قانونی حق ملاقات با والدین یا بستگان خود را دارد اما به دلیل سن کم نمی تواند آن را از دادگاه مطالبه کند بلکه حاکم شرع که از قضات محترم دادگاه خانواده است.
در این خصوص تعیین تکلیف شده است، بنابراین مشخص می شود که در صدور قرار ملاقات فرزند باید از سوی وکیل حضانت به حقوق کودک نیز توجه کند. به عبارت دیگر کودک حق دارد با پدر زندانی ملاقات کند یا کودک حق دارد با مادر معتاد ملاقات کند و او را ببیند و با او آشنا شود. اما در برخی موارد ممکن است حق کودک با منافع او در تضاد باشد. در این صورت دادگاه صالح تشخیص می دهد که حقوق کودک ارجحیت دارد یا مصلحت او برای مثال در مواردی که تشخیص دهد روح و روان کودک در اثر ملاقات با والدین آسیب دیده است، ملاقات هر والدینی با کودک را ممنوع می کند.

 

ضمانت اجرای ملاقات با فرزند

ضمانت اجرای ملاقات با فرزند در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ماده ۶۳۲ بیان گردیده که حبس درجه ۷ می باشد لازم به ذکر است این نوع مجازات برابر ماده ۶۶ و ۶۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ می بایست به مجازات جایگزین حبس تبدیل گردد. البته مطابق ماده 54 قانون حمایت خانواده 91 هر یک از والدین که از اجرای دستور دادگاه تخطی نمایند برای بار اول به جزای نقدی درجه 8 و در صورت تکرار به حد اکثر مجازات مقرر محکوم می شوند .

 

مدارک لازم برای ثبت دادخواست ملاقات فرزند

مدارک لازم برای ثبت دادخواست ملاقات فرزند شامل اصل سند نکاح و یا مدارک مثبته زوجیت در کنار شناسنامه کارت ملی و مشخصات هویتی فرزند مشترک است البته ثبت نام در سیستم ابلاغ الکترونیک ثنا در ثبت دادخواست ضروری هست و هر یک از دو طرف می توانند در جهت احقاق حق و بهره مندی از حمایت قانونی با مراجعه به وکیل دادگستری ضمن اعطای وکالت موضوع ملاقات با فرزند را به وسیله وکیل محترم دادگستری پیگیری کنند. ضمانت اجرای ملاقات با فرزند در قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات ماده ۶۳۲ بیان گردیده که حبس درجه ۷ می باشد لازم به ذکر است این نوع مجازات برابر ماده ۶۶ و ۶۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ می بایست به مجازات جایگزین حبس تبدیل گردد. البته مطابق ماده 54 قانون حمایت خانواده 91 هر یک از والدین که از اجرای دستور دادگاه تخطی نمایند برای بار اول به جزای نقدی درجه 8 و در صورت تکرار به حد اکثر مجازات مقرر محکوم می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − یک =