کلاهبرداری در بورس

چکیده مطلب : کلاهبرداری در بورس روش‌های متنوعی مانند سوءاستفاده از شبکه‌های اجتماعی، استفاده از روش پامپ و دامپ برای دستکاری قیمت سهام، ساخت حساب‌های غیرواقعی، استفاده از اطلاعات کارگزاری‌ها و کلاهبرداری در سبدگردانی دارد. افراد باید مراقب سیگنال‌های جعلی و مشاوره‌های غیرمعتبر باشند. در صورت وقوع کلاهبرداری، می‌توان با طرح دعوا در هیئت داوری بورس بدان رسیدگی کرد. رضا عبدالمحمد، وکیل مجرب، آماده ارائه مشاوره و پیگیری دعاوی بورسی شما عزیزان است. برای جلوگیری از کلاهبرداری، استفاده از خدمات دارای مجوز و افشا نکردن اطلاعات شخصی بسیار مهم است.
کلاهبرداری در بورس
آنچه خواهید خواند :

انواع کلاهبرداری در بورس

 

  1. با استفاده از شبکه های اجتماعی

با محبوبیت و استفاده هرچه بیشتر مردم از شبکه های اجتماعی دیگر بسیاری از افراد تمام امور زندگیشان را از این شبکه ها پیگیری و بررسی میکنند به همین واسطه کلاهبرداران با سوءاستفاده از این نکته به دنبال یک سری مقاصد برنامه ریزی شده و با ادعای حرفه ای جهت کلاهبرداری سیگنال هایی را در محیط مجازی قرار میدهند و افراد نابلد و غیر حرفه ای با عمل به این سیگنال های خرید و فروش انها را به سوی هدفشان همراهی می کنند.

 

  1. استفاده از روش پامپ و دامپ برای دستکاری در قیمت سهام ها

در این روش که عموما توسط مراکز و شرکت ها انجام می شود ابتدا سهامی که مدنظر است را با قیمت های بسیار بالا خریداری کرده و روی آن خبرهایی را برای جذب مردم کار می کنند سپس با شناخته شدن و هجوم مردم برای خرید آن سهام و بالا رفتن قیمت آن کلاهبرداران سهمشان را در بالاتربن قیمت فروخته و خود سود میکنند و مردم که سهام به صورت ناگهانی سقوط کرده دچار ضرر میرشوند. برای شناسایی اینگونه کلاهبرداران و دستکاری در قیمت ها به 2 نکته لازم است توجه داشته باشیم ابتدا اینکه ارزش ان شرکت با حوضه فعالیتش تناسب داشته باشد و دیگر اینکه تغییراتی در فعالیت شرکت ها و یا نام آن ها.

گفتنی است که اگر کلاهبرداری در بورس برای شما رخ داده است شما باید دعاوی خود را در هیئت داوری در بورس مطرح کنید اگر در موضوع کلاهبرداری در بورس سوالی دارید میتوانید با ما تماس بگیرید گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در دعاوی بورسی آماده مشاوره به شما عزیزان است.

 

  1. ساخت حساب های غیرواقعی برای کلاهبرداری در بورس

در این روش شرکت ها ویا کلاهبرداران برای جذب سرمایه گذاران با تغییر ویا ارائه حساب مالی غیرواقعی ویا بیشتر از ارزش واقعی شرکت در جهت بالا بردن ارزش سهامشان اقدام می کنند.

 

  1. کلاهبرداری در بورس با استفاده از اطلاعات

کارگزاری های بورسی از انجا که توانایی دسترسی به تمام معاملات درون بورس را دارند گاهی که عده ی زیادی از سرمایه گزاران اقدام به خرید یک سهم میکنند انها نیز در بهترین زمان و قیمت ان سهم را خریده و در زمان مناسب میفروشند و سود بالایی میکنندکه این کار هم نوعی کلاهبرداری محسوب می شود.

 

  1. کلاهبرداری سبدگردان

از انواع دیگر کلاهبرداری در بورس کلاهبرداری سبدگردان نام دارد. یکی از فعالان در زمینه بورد افراد و یا شرکت های سبدگردانی هستند که به صورت رسمی و غیر رسمی در این زمینه خدماتی را به مشتریان ارائه می کنند. در این خدمات افراد و یا شرکت در ازای معاملاتی که برای شما انجام می دهند به صورت توافقی مبلغی را از سود حاصله برداشته و مابقی را به شما می دهند که این درصد دریافتی در هر شرکت یا فرد متفاوت و طبق توافق میباشد . در این زمینه هم باید دقت داشته باشید زیرا افرادی که تخصصی در این زمینه ندارند ممکن است به صورت غیر قانونی و بدون مجوز سازمان بورس خدمات سبدگردانی انجام دهند. در این بین امکان دارد که برخی قصدی نداشته باشند و خدماتی را ارائه کنند اما ممکن است اقرادی با قصد و نیت شوم سود های غیر متعارف دریافت کنند و یا قرارداد ها را طوری بنویسند که در صورت ضرر انها متوجه ضرری نشوند و مرتکب کلاهبرداری نسبت به سرمایه گذاران شوند.

در ایران افراد توانایی دریافت مجوز سبد گردانی ندارند و تنها شرکت ها با عنوان حقوقی میتوانند این مجوز را در دریافت کنند. اختلافات فی مابین فعالان بازار بورس از جمله سهامداران، کارگزاران، شرکت های سهامی شرکت های سبد گردانی، صندوق سرمایه گذاری و … ابتدا در محاکم عمومی دادگستری مطرح نمی شود بلکه مستند به ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران در هیات داوری به عنوان یک از طرق حل و فصل اختلافات و مرجع اختصاصی شبه قضایی اجباری صورت می گیرد.

اگر کلاهبرداری در بازار بورس برای شما رخ داده است و به دنبال پس گرفتن حق خود از طريق دعاوی بورس هستید با ما تماس بگیرید. در سبدگردانی ها به منظور انجام خدمات شرکت ها و افراد بسیاری به شکل رسمی و قراردادی در حال فعالیت می باشند. در یکی از بندهای قراردادشان میزان سود دریافتی توسط سبدگردان ها تعیین شده. این درصد ها برای شرکت های متفاوت ممکن از مختلف باشد. گاهی در مواردی دیده میشود که افرادی که به شکل غیرقانونی اقدام به فعالیت کرده اند از سرمایه گذاران سود های بیشتری دریافت میکنند و حتی گاهی ضرر کمتری هم پرداخت میکنند که این خودش نوعی کلاهبرداری می باشد.

چنانچه موسسه سبدگردانی از سازمان بورس و اوراق بهادار دارای مجوز باشد این نوع از کلاهبرداری ها از بین می رود اما در صورتی که سبدگردانی برای شخص و یا شرکتی بدون مجوز باشد این امکان وجود دارد که در انجا کلاهبرداری صورت بگیرد. از همین رو لازم است تا از خدمات شامل مجوز بهره ببرید و استفاده کنید. همینطوراز افشای اطلاعات خود به خصوص کد بورسی خود خودداری کنید زیرا اطلاعاتتان بسیار اهمیت دارد. همچنین تا هنگامی که قرارداد رسمی در میان شما و شرکت سبدگردانی و امضا یک فرد قابل اطمینان منعقد نشده است اطلاعات شخصی حسابتان را در پیش افراد و شرکت فاش نکنید.

 

راهکار های جلوگیری از کلاهبرداری در سبدگردانی چیست؟

به منظور جلوگیری از کلاهبرداری در سبدگردانی بورس یکی از نکات بسیار مهم آن است که شما اطلاعاتتان همانند رمز های عبور و نام کاربری را افشا نکنید در صورت افشای این موارد امکان دارد همه سرمایه و داراییتان را از دست بدهید . در همین راستا شرکت های سبدگردانی در قرارداد ها ذکر می کنند که اطلاعات محرمانه می باشد و نباید کسی از آن ها اطلاعی به دست آورد. همچنین میتوانید در مورد تخلف کارگزاران بورس مطالعه فرمایید.

 

سوالات متداول در رابطه با کلاهبرداری در بورس

مدارک لازم برای اثبات کلاهبرداری در بورس چیست؟

افراد مالباخته با مدارکی همچون فیش های واریزی ، عکس از اطلاعات موهومی که عرضه شده یا قبل و بعد تغییرات اطلاعات در بازار.

امکان کلاهبرداری در بورس وجود دارد؟

در هر جایی ممکن است کلاهبرداری صورت بگیرد زیرا افرادی که بخواهند از سرمایه و اعتماد مردم سودجویی کنند وجود دارند. در بورس هم همانند دیگر محیط ها افرادی وجود دارند که بخواهند از اعتماد مردم سوءاستفاده کنند. چنانچه کارگزاری اقدام به فریب مردم بکند و انها را به امر موهوم و غیر واقعی تشویق کند این امر می تواند مصداق کلاهبرداری ویا سایر جرایم باشد.

امکان دستکاری و یا تغییر اطلاعات بورس هست؟

از دیگر جرم های ممکن در بورس تغییر و یا دستکاری اطلاعات سهام ها و یا عرضه اولیه ها است که با هک کردن یازار سهام اتفاق می افتد. در این نوع از جرم با وارد کردن سهام و یا عرضه اولیه ی جعلی به بازار و یا تغییر اطلاعات برخی سهام های شرکت های کوچک و یا حتی ایجاد شرکت های جعلی کوچک به فریب کردم اقدام کنند. راه های تماس در ضمینه کلاهبرداری در بورس با ما تماس بگیرید.

کلاهبرداری بورس چیست و چگونه انجام می‌شود؟

کلاهبرداری بورس به معنای سوء استفاده از اعتماد سرمایه‌گذاران در بازار بورس و انجام فعالیت‌های غیرقانونی برای کسب سود غیرمجاز است. این فعالیت‌ها می‌تواند شامل اطلاعات نادرست، معاملات نامشروع و سوء استفاده از کد بورسی دیگران باشد.

کلاهبرداری در سبدگردانی بورس به چه صورت است؟

کلاهبرداری در سبدگردانی بورس شامل استفاده نادرست از سرمایه‌های مشتریان توسط سبدگردان‌ها است. این کلاهبرداری‌ها ممکن است شامل معاملات غیرمجاز، انتقال نادرست سود و زیان، و ارائه اطلاعات غلط به مشتریان باشد.

رضا درخشی کلاهبردار کیست و چه فعالیت‌هایی داشته است؟

رضا درخشی یکی از افرادی است که به کلاهبرداری در بورس متهم شده است. فعالیت‌های او شامل استفاده نادرست از کدهای بورسی و اطلاعات نادرست برای کسب سود غیرمجاز می‌شود.

کلاهبرداری از طریق کد بورسی چگونه انجام می‌شود؟

کلاهبرداری از طریق کد بورسی معمولاً با دسترسی غیرمجاز به کد بورسی افراد و انجام معاملات به نام آنها صورت می‌گیرد. این نوع کلاهبرداری می‌تواند شامل خرید و فروش غیرمجاز سهام و انتقال نادرست وجوه باشد.

کلاهبرداری دولت از مردم در بورس چیست؟

کلاهبرداری دولت از مردم در بورس می‌تواند شامل ارائه اطلاعات نادرست توسط نهادهای دولتی، تحمیل هزینه‌های غیرمجاز به سرمایه‌گذاران، و سوء استفاده از قوانین و مقررات برای کسب سود غیرمجاز باشد.

کلاهبرداری کارگزاری مفید به چه صورت است؟

کلاهبرداری کارگزاری مفید شامل سوء استفاده از اطلاعات مشتریان، انجام معاملات غیرمجاز به نام آنها، و ارائه مشاوره‌های نادرست برای کسب سود شخصی می‌شود. این موارد می‌تواند موجب از دست رفتن سرمایه مشتریان شود.

چگونه می‌توان از کلاهبرداری‌های بورس جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های بورس، سرمایه‌گذاران باید از معتبر بودن کارگزاری‌ها و سبدگردان‌ها اطمینان حاصل کنند، اطلاعات خود را به روز نگه دارند، و از انجام معاملات به نام دیگران خودداری کنند. همچنین، مطالعه قوانین و مقررات مربوط به بورس و مشورت با وکلای متخصص می‌تواند کمک کننده باشد.

آیا برنامه‌هایی برای ساخت فیش واریزی جعلی وجود دارد؟

بله، برخی از افراد و گروه‌ها برنامه‌هایی برای ساخت فیش واریزی جعلی ایجاد می‌کنند که می‌تواند در کلاهبرداری‌های مختلف از جمله کلاهبرداری بورس مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از این برنامه‌ها غیرقانونی است و مجازات‌های سنگینی دارد.

آیا کارگزاری مفید کلاهبردار است؟

اتهامات کلاهبرداری علیه کارگزاری مفید باید توسط مراجع قضایی بررسی شود. اگر شواهد کافی برای اثبات کلاهبرداری وجود داشته باشد، این کارگزاری ممکن است محکوم به انجام فعالیت‌های غیرقانونی شود.

کلاهبرداری از طریق موسسات تحصیلاتی چگونه انجام می‌شود؟

کلاهبرداری از طریق موسسات تحصیلاتی شامل ارائه اطلاعات نادرست به دانشجویان و والدین آنها، دریافت هزینه‌های غیرمجاز، و ارائه مدارک تحصیلی جعلی می‌شود. این نوع کلاهبرداری می‌تواند تأثیرات جدی بر زندگی تحصیلی و شغلی افراد داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =