هیئت داوری در بورس

چکیده مطلب : موسسه حقوقی وکیل رضا عبدالمحمد متخصص در پرونده های بورس و اوراق بهادار برای هماهنگی جلسات مشاور با بهترین وکیل بورس در تهران ، از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید
هیئت داوری در بورس
آنچه خواهید خواند :

فعالیت های هیئت داوری بورس

هیئت داوری بورس در واقع یک مرجع تخصصی غیر قضایی است که وظیفه رسیدگی به اختلافات ناشی از فعالیت حرفه ای فعالان بازار مانند کارگزاران، سرمایه گزاران، ناشران و … را دارد. هیئت داوری بورس پس از بررسی ادعای خواهان و همچنین استماع دفاعیات خوانده اقدام به صادر رأی قطعی خواهد کرد و این رأی صادره از طریق دوایر اجرای ثبت اسناد و املاک اجرا خواهد شد. برای آنکه در دعاوی بورسی پیروز میدان باشید می توانید با وکیل بورس و اوراق  بهادار خبره مشورت کنید.

هیئت داوری بورس بررسی

دعاوی مربوط به عدم پرداخت سود توسط ناشران را نیز بر عهده دارد. این نهاد ضمن بررسی این دعاوی، احکام لازم را صادر می کند و این احکام توسط اجرای احکام دادگاه قابل اجرا خواهد بود.

هیئت داوری از سه عضو به شرح ذیل تشکیل می شود:

  • عضو اول توسط رییس قوه قضاییه و از بین قضات باتجربه انتخاب می شود.
  • دو عضو دیگر توسط سازمان و تأیید شورا و از بین صاحب نظران اقتصادی و مالی انتخاب می شود.

دبیرخانه هیئت داوری بورس در محل سازمان بورس و در بخش معاونت حقوقی قرار دارد. این دبیرخانه تمامی امور مربوط به تشکیل پرونده، صادر کردن اخطاریه ها و همچنین ابلاغ آن ها را انجام می دهد. مراجعان از طریق سایت دبیرخانه می توانند دعاوی خود را طرح و پیگیری کنند.

 وظایف هیئت داوری در بورس

بطور کلی هیئت بورس وظیفه رسیدگی به اختلافات بورس و اوراق بهادار را بر عهده دارد.

مشکلات بازار بورس به سه دسته ی اختلاف بین کارگزاران و سرمایه داران، تخلفات و جرایم تقسیم می شوند. این هیئت ادعای خواهان و دفاعیات خوانده را استماع کرده و سپس حکم لازم را صادر می کند. معمولاً امکان تجدید نظر در حکم هیئت داوری بورس وجود ندارد مگر با اعاده حیثیت.

مراحل رسیدگی به شکایات توسط هیئت داوری بورس
  • گرفتن گواهی عدم سازش از کانون
  • تکمیل دادخواست الکترونیکی
  • واریز هزینه داوری در بورس
  • ارائه نامه نمایندگی، مدارک هویتی و یا وکالت نامه معتبر
امین در آیین نامه اجرایی قانون نحوه انتشار اوراق مشارکت

امین شخص حقیقی یا حقوقی می باشد که بانک مرکزی آن را برای حفظ منافع دارندگان اوراق مشارکت و حصول اطمینان از صحت عملیات ناشر در طرح انتخاب می کند. از وظایف امین می توان به رسیدگی و اظهار نظر درمورد مصرف وجوه، نحوه نگه داری حساب ها و صورت های مالی و همچنین نحوه عملکرد اجرایی ناشر به موجب قرارداد منعقد شده اشاره کرد. مسئولیت وظایف امین در طرح های عمرانی-انتفاعی دولت با سازمان برنامه و بودجه می باشد.

بهترین وکیل سهروردی آماده ارائه مشاوره در دعاوی بورسی می باشد.

هیئت داوری در بورس

جدول بالا تفاوت های داوری در بورس و داوری اختیاری را نشان می دهد. باید گفت هیئت داوری در بورس صلاحیتی ذاتی دارد که به معنای غیر قابل تغییر بودن آن است و با نظم عمومی نیز گره خورده است.

سوالات متداول وهیئت داوری در بورس

چه کسانی عضو هیئت داوری سازمان بورس هستند؟

هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار متشکل از افرادی است که توسط شورای عالی بورس انتخاب می‌شوند. اعضای هیئت داوری باید دارای تخصص و تجربه در زمینه‌های حقوقی، اقتصادی و مالی باشند. طبق ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار، هیئت داوری این سازمان از پنج نفر تشکیل می‌شود که دو نفر از اعضای آن را سازمان بورس و اوراق بهادار و سه نفر را کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار معرفی می‌کنند.

وظایف هیئت داوری سازمان بورس چیست؟

طبق ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار، وظیفه اصلی هیئت داوری رسیدگی به اختلافات مربوط به معاملات اوراق بهادار در بورس یا بازار خارج از بورس است. هیئت داوری می‌تواند در مورد اختلافات مرتبط با فعالیت‌های کارگزاران، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز رسیدگی کند.

آیا رأی هیئت داوری سازمان بورس قطعی و لازم‌الاجرا است؟

بله، طبق ماده 37 قانون بازار اوراق بهادار، رأی هیئت داوری سازمان بورس قطعی و لازم‌الاجراست، مگر آنکه در دادگاه صالح خلاف آن ثابت شود.

چگونه می‌توان از هیئت داوری سازمان بورس شکایت کرد؟

برای طرح شکایت در هیئت داوری سازمان بورس، باید درخواست کتبی خود را همراه با مدارک و مستندات مربوطه به دبیرخانه هیئت داوری واقع در ساختمان مرکزی سازمان بورس ارائه کنید. این درخواست باید حاوی موضوع اختلاف، خواسته و دلایل شاکی باشد. پس از بررسی اولیه، هیئت داوری، روند رسیدگی را آغاز خواهد کرد.

آیا می‌توان از رأی هیئت داوری سازمان بورس تجدیدنظر خواست؟

خیر، طبق ماده 37 قانون بازار اوراق بهادار، رأی هیئت داوری سازمان بورس قطعی و لازم‌الاجرا است، مگر آنکه در دادگاه صالح خلاف آن ثابت شود. بنابراین، امکان تجدیدنظر در رأی هیئت داوری وجود ندارد. تنها راه اعتراض به رأی، طرح دعوی در دادگاه صالح است.

2 پاسخ
  1. ناشناس گفت:

    سلام تو یه زمینه ای معامله صوری صورت گرفته و بازار دستکاری شده ایا در این رابطه می تونم به هیئت داوری بورس شکایت کنم؟

  2. درویشی گفت:

    سلام وقتتون بخیر
    چه افرادی می تونن توی هییت داوری در بورس طرح شکایت کنن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 1 =