آنچه خواهید خواند :

طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی

قطعا تصمیم به طلاق یکی از حساس ترین و پر چالش ترین تصمیماتی است که ممکن است در مسیر زندگی هر شخصی قرار بگیرد.یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی می باشد که زن و شوهر با توافق در رابطه با طلاق و تمامی حق و حقوق مالی و غیر مالی (مهریه، نفقه، جهیزیه، اجرت المثل، حضانت فرزندان و …) تصمیم به جدایی می گیرند. توافقات بین طرفین در طلاق توافقی، مورد قبول دادگاه نیز می باشد.

از آنجا که در طلاق توافقی خبری از درگیری و کشمکش های طرفین بر سر حق و حقوق های قانونی وجود ندارد و روند قانونی آن نیز به سرعت طی می شود، بیشتر زوج ها پیش از اقدام به طلاق سعی می کنند که توافقات لازم را انجام داده تا پروسه طلاق به سرعت طی شود.

مدت زمان

20 تا 25 روز کاری

پرداخت

توافقی واقساط

عدم حضور موکل

در هیچکدام از مراحل

پشتیبانی

به صورت 24 ساعته

هماهنگی با موکل

در تمام مراحل دادگاه

قرارداد وکالت

به صورت رسمی

تضمین

دفاع از حقوق موکل

ایرانیان خارج

رسیدگی بدون نیاز به حضور

مراحل طلاق توافقی

در پروسه طلاق توافقی، در صورت داشتن وکیل مراحل طلاق نهایتاً یک ماه زمان می برد در غیر اینصورت ممکن است بین 3-4 ماه طول بکشد.

مرحله اول:

زوجین باید از تصمیم خود در رابطه با طلاق اطمینان کافی را داشته باشند و پیش از هرگونه اقدامی باید در مورد دریافت مهریه، نفقه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت و دیدار فرزندان و غیره توافق کنند.

اگر در رابطه با موضوعات ذکر شده به توافق نرسند دیگر طلاق توافقی امکان پذیر نخواهد بود.

مرحله دوم:

در مرحله دوم، زوجین یا وکلای آن ها برای ثبت دادخواست طلاق توافقی باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت دادخواست طلاق توافقی شامل اصل عقدنامه یا رونوشت از آن، شناسنامه و کارت ملی زوجین می باشد. دفتر خدمات الکترونیک قضایی ضمن دریافت هزینه، امضای الکترونیکی زن و مرد یا وکلای آن ها را نیز دریافت می کند.

پس از ثبت دادخواست 2-3 روز کاری زمان می برد تا پیامک دادگاه را دریافت کنید.

مرحله سوم:

با دریافت پیامک، زمان رسیدگی دادگاه به اطلاع شما می رسد، در غیر اینصورت باید به شعبه مربوطه مراجعه کرده و یا وکیل خود را مطلع سازید.

طبق قوانین جدید و حذف داروی ها، مشاوره خانواده الزامی شده و در این مرحله شما موظف به مراجعه به مراکز مشاوره هستید. در جلسات مشاوره دادگاه علت تمایل به طلاق و توافقات انجام شده بین زوجین بررسی و مکتوب شده و در نهایت به امضای طرفین یا وکلای آن ها می رسد.

سپس با ارائه نام مشاوره و نامه توافق به شعبه، طی 1-2 روز رأی نهایی صادر خواهد شد.

در برخی موارد نیز قاضی مایل به صحبت با زوجین می باشد که باید طی یک جلسه دادگاه انجام شود، معمولاً در طلاق توافقی جلسات دادگاه نزدیک می باشند.

در برخی شعب نیز جلسه مشاوره به بعد از جلسه دادگاه موکول خواهد شد.

مرحله چهارم:

مرحله چهارم، مرحله آخر است و شما به همراه گواهی عدم سازش به دفتر رسمی طلاق مراجعه کرده تا ضمن پرداخت هزینه دفترخانه، خطبه طلاق جاری شود.

شرایط رجوع در طلاق توافقی

بعد از طلاق، اگر زوجین در مدت عده، از طلاق پشیمان شوند می توانند بدون عقد مجدد رجوع کنند. البته رجوع بعد از طلاق به نوع طلاق نیز بستگی دارد. بطورکلی طلاق به دو دسته رجعی و بائن تقسیم می شود. در طلاق رجعی در صورت پشیمانی امکان بازگشت مجدد برای طرفین وجود دارد و این بازگشت باید به اطلاع دفترخانه برسد. در طلاق بائن بازگشت مجدد ممکن نیست.

طلاق توافقی در دسته طلاق های بائن قرار می گیرد زیرا با رضایت طرفین و توافق آن ها انجام شده، پس از این رو در طلاق توافقی امکان رجوع بعد از آن وجود ندارد و درصورت تمایل زوجین برای ادامه زندگی از ابتدا باید خطبه عقد میان آن ها جاری شود.

مدت زمان طلاق توافقی

برای صدور رأی دادگاه در طلاق توافقی، ابتدا زوجین باید در جلسات مشاوره (4-6 جلسه) شرکت کنند تا رأی عدم امکان سازش زوجین صادر شود. پس از صدور رأی، زوجین باید در جلسات شورا و دادگاه شرکت کنند. اگر در پروسه طلاق از وکیل خانواده کمک بگیرید، میزان اشتباهات در ارائه ادله و مدارک لازم به صفر می رسد، در نتیجه روند طلاق توافقی با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. در صورت داشتن وکیل طلاق، دیگر نیازی به حضور فیزیکی شما در مراحل اداری نخواهد بود.

بطور کلی پروسه طلاق توافقی با وکیل، باتوجه به تبحر و تجربه وکیل بطور تقریبی کمتر از یک ماه به طول می انجامد، در صورتی که بدون داشتن وکیل همین زمان ممکن است تا 6-9 ماه نیز طولانی شود.

طلاق توافقی و دریافت مهریه

یکی از حقوق مالی زن مهریه است که در صورت مطالبه مهریه ، مرد موظف به پرداخت آن می باشد. حال اگر مرد اموالی را دارا باشد، مهریه خانم از همان اموال، به مقدار مورد نظر پرداخت خواهد شد، اما اگر مرد مال و اموالی برای پرداخت مهریه همسر خود نداشته باشد، می تواند به دادگاه درخواست تقسیط مهریه دهد. دراینصورت می تواند مهریه را در اقساط بلند مدت پرداخت کند. در طلاق توافقی دریافت مهریه متفاوت است، زیرا زوجین پیش از اقدام به طلاق، در رابطه با مهریه و بقیه موارد، توافقات لازم را انجام داده اند. لذا میزان مهریه دریافتی زن بستگی به میزان توافق شده دارد.

طلاق توافقی و نفقه

زن بجز مهریه، حقوق مالی دیگری نیز دارد که یکی از آن ها نفقه می باشد. نفقه در واقع حق مالی زن است که بعد از جاری شدن خطبه عقد، جهت تمکین خاص و عام به ایشان تعلق خواهد گرفت. تمکین خاص جهت انجام روابط زناشویی و تمکین عام جهت انجامامور منزل، نظافت و … به زن تعلق می گیرد. پس در صورت عدم تمکین خانم از آقا، دیگر نفقه به ایشان تعلق نمی گیرد و ناشزه محسوب می گردد. اما این عدم تعلق نفقه، به مهریه ایشان کاری ندارد و مهریه تمام و کمال قابل مطالبه می باشد. در حالت کلی دریافت نفقه نیز مانند مهریه در طلاق توافقی، مشروط به توافقات زوجین دارد و قانونی خاص برای آن موجود نیست.

طلاق توافقی و حضانت فرزندان

یکی از مسائل مهم در طلاق زوجین، بحث حضانت فرزندان است. در حالت کلی حضانت فرزندان دختر تا 7 سالگی با مادر و از 7-9 سالگی نیز با پدر است، بعد از 9 سالگی نیز از مدار حضانت خارج شده و فرزند خود تصمیم می گیرد که با کدام یک از والدین خود زندگی کند.

حضانت فرزندان پسر نیز تا 7 سالگی با مادر و از 7-15 سالگی با پدر است، بعد از 15 سالگی نیز از مدار حضانت خارج شده و طبق خواسته فرزندان خواهد بود.

در طلاق توافقی حضانت فرزندان به توافق زن و مرد بستگی داشته و اساس آن نیز مصلحت فرزندان است. پس از انجام توافقات لازم، تمامی موارد باید مکتوب شوند. حضانت فرزندان به این معنی نیست که فرزند ضمن زندگی با یکی از والدین، دیگر اجازه ملاقات با والد دیگر را ندارد. پس به هیچ وجه نمی توان فرزند را از دیدار والد دیگر منع کرد.

در نتیجه باید توجه کنید برای اقدام به طلاق و طی کردن این پروسه ی پر چالش حضور یک وکیل طلاق خبره شما را به بهترین نتیجه در کوتاه ترین زمان میرساند.

جدیدترین مقالات

4 پاسخ
  1. مریم گفت:

    طلاق توافقی تقریبا چقدر طول می کشه؟

  2. مریم گفت:

    من برام مهمه که تو یه مدت کوتاه همه چی تموم بشه. شیوه پیشنهادی شما چیه؟

  3. شفیعی گفت:

    سلام منو زنم به توافق رسیدیم که توافقی جدا بشیم و پدرش میگه که بدون ثبت اقرارنامه تو دفترخونه طلاق بگیریم. اگر قاضی رای به طلاق بده و بدون دفترخونه طلاق بگیریم بعد ازون زنم باز میتونه مهریه مطالبه کنه؟

    1. رضا عبدلمحمد گفت:

      کاربر عزیز
      تمام توافقات باید در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود.در غیر این صورت امکان سواستفاده از توافقات وجود دارد.
      برای راهنمایی دقیق تر با مجموعه در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 19 =