یکی از موضوعات مهم در تجارت بین الملل تنظیم و انعقاد قراردادهای تجاری بین المللی است. قراردادهای تجاری بین المللی شامل سه اصطلاح «قرارداد»، «تجارت» و «بین المللی» است. به موافقتی قرارداد اطلاق میشود که رابطه های بین دو یا چند طرف را تنظیم می کند. این روابط می تواند در زمینه خرید و فروش، اجاره، رهن، ضمانت، اعطای تسهیلات مالی و مانند آن باشد. قرارداد تجاری قراردادی است که برای اهداف تجاری و رفع نیازهای تجاری منعقد می شود. برای رفع نیازهای شخصی قراردادهایی که منعقد می شوند، قراردادهای مصرف کننده نامیده می شوند و قابل بحث نیستند(از این حیطه خارجه). شایان ذکر است که در اینجا قراردادهای تجاری با قراردادهای مدنی – چنانکه در برخی از نظامهای حقوقی مانند فرانسه چنین است و متمایز شده – قرار نگرفته و بنابراین اگر قراردادی برای استفاده شخصی و خانوادگی نباشد و هدف از انعقاد آن تجارت باشد. و کسب درآمد تابع قراردادهای تجاری است. یک بند بینالمللی نشان میدهد که طرفین قرارداد در خارج از مرزها تجارت میکنند یا قرار است قرارداد فرامرزی اجرا شود. قراردادی که در داخل مرزهای یک کشور منعقد و اجرا می شود، قرارداد داخلی محسوب می شود و از موضوع بحث خارج است. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در تمامی ضمینه ها و قرارداد بین المللی خواهد بود.
انواع قرارداد بین الملل
انواع مختلفی از قراردادهای تجاری بین المللی از جمله خرید و فروش کالا و خدمات وجود دارد که به موجب آن مواد، ابزار، تجهیزات، ماشین آلات، خدمات فنی و مهندسی و غیره معامله می شود. قراردادهای حمل و نقل، بیمه، تسهیلات مالی، نمایندگی بازرگانی، توزیع بین المللی، صدور مجوز، همکاری های فنی و تولیدی، مشارکت سرمایه گذاری، ساخت، بهره برداری و انتقال و انواع روش های تجارت متقابل یکی دیگر از معاهده های مهم بین المللی است که در تجارت بین المللی کاربرد فراوانی دارد. .
تفاوت ها
قراردادهای بین المللی از بسیاری جهات با قراردادهای داخلی متفاوت است. مهم ترین تفاوت، رابطه معاهدات بین المللی با بیش از یک نظام ملی است. قراردادهای بین المللی عکس قراردادهای داخلی که در قالب یک نظام حقوقی ملی اجرا و منعقد می شوند، حداقل دارای دو نظام ملی میباشند. در گفتار اول به رابطه قراردادهای بین المللی و نظام های حقوقی مختلف و تأثیر آن بر نحوه تنظیم قرارداد پرداخته می شود. گفتار دوم نحوه استفاده از قراردادهای استاندارد و شرایط عمومی در تنظیم قراردادهای بین المللی را توضیح می دهد. در گفتار سوم، چند نکته مهم که در تدوین قراردادهای بین المللی باید مورد توجه قرار گیرد، بررسی می شود.
شایان ذکر می باشد که مباحث مربوط به اصطلاحات تجارت بین الملل (اینکوترمز)، پرداخت های بین المللی، ضمانت نامه ها، حمل و نقل، بیمه و همچنین روش های حل اختلاف در فصول جداگانه مورد بحث قرار گرفته است. داشتن اگاهی نسبت به قوانین در تنظیم متن قرارداد به خصوص قرارداد تجاری بین المللی از مهمترین مراحل در تنظیم قراردادها میباشد . عدم بروز اختلافات ، ضرر و زیان را برای دو طرف قرارداد کم خواهد کرد .
قراردادهای بینالمللی تجاری امکان دارد در رابطه با خرید و فروش ، جابجایی کالاها و یا ضمانت نامههای مرتبط به اینها تنظیم بشود . به دلیل اهمیت داشتن اگاهی در زمینه ارکان قرارداد بین المللی در انتخاب روش عقد قرارداد ، در ادامه این مقاله به بیان مهمترین ارکان انواع قرارداد تجاری بینالمللی خواهیم پرداخت .
1. طرفین قرارداد بین المللی قرارداد بین المللی همانند سایر قراردادها از دو و یا چند شخص حقیقی و یا حقوقی تشکیل خواهد شد که با توجه به تعداد طرفین ان ، قرارداد دو یا چند جانبه نامیده میشود .
بر اساس قانون مدنی کشور ، اهلیت حقوقی طرفین قرارداد به معنی این که هر دو طرف در قرارداد میبایست ویژگیها و شرایطی داشته باشند که قادر به انجام معامله و انعقاد قرارداد باشند ، که این موضوع در عقد قرارداد بسیار اهمیت دارد و طرفین قرارداد میبایست به این موضوع دقت داشته باشند .
از همین رو در هنگام ثبت قرارداد ، ارائه مشخصات کامل و مستندات اثبات کننده اهلیت طرفین اهمیت بالایی دارد . اطلاعاتی همانند نام و مشخصات ، نشانی طرفین قرارداد و نماینده قانونی انها در هنگام ثبت قرارداد بررسی و ثبت میشوند .
2. موضوع قراردادهای بین المللی با اهمیت ترین بخش قراردادها که لازم میباشد به صورت دقیق مشخص شود ، تبیین موضوع قرارداد میباشد . این مورد مشخصات کامل موضوعات مورد تعهد قرارداد را مشخص خواهد کرد . موضوع قرارداد با نظر به نوع و زمینهکاری مورد نظر طرفین امکان دارد انواع مختلفی را شامل شود . چنانچه که موضوع قرارداد بینالمللی تولید و تامین کمی و کیفی کالاها باشد ، ابتدا میبایست لیست دقیق کالاها ، تعداد و در صورت احتیاج خدمات پس از فروش آنها به طور دقیق تعیین بشود .
در موردهایی که موضوع عقد قرارداد بینالملل ارائه خدمات میباشد ، تعیین نوع و محل ارائه خدمات میبایست به شکل واضح صورت بگیرد .
3. مدت قرارداد بین المللی مشخص کردن محدوده زمانی و مدت قرارداد برای انجام تعهدات و مفاد قرارداد اهمیت بسیار بالایی دارد . مدت قراردادهای بینالمللی با نظر به موضوع قرارداد ، بررسی و محاسبه و مشخص میشوند .
در مواردی مدت زمان قرارداد بینالمللی ، با نظر به نوع قرارداد و دشواری ها و اتفاقات غیر قابل پیشبینی دچارتغییر میشوند . به همین منظور بررسی تکمیلی شرایط تاثیرگذار و پیشبینی کردن مدت زمان قرارداد با دقت به موارد مذکور در انجام تعهدات قرارداد اهمیت بسیاری خواهد داشت .
4. تعهدات قرارداد بین المللی به تناسب با نوع و موضوع قرارداد بینالمللی ، تعهدات و مسئولیتهای طرفین قرارداد دارای تفاوت هایی میباشد . درکل تعهدات طرفین قرارداد به خصوص قراردادهای بینالمللی را میشود به شکل زیر نام برد :
- 1. تعهدات مالی طرفین قرارداد
- 2. تعهدات زمانی مربوط به قرارداد
- 3. تعهدات خدمات پس از پایان قرارداد
- 4. تعهدات مرتبط به رعایت قوانین و قواعد حسن انجام کار
- 5. تعهدات مخصوص رعایت اصول ایمنی کار و کنترل کمی و کیفی ان
5. مباحث مالی در قرارداد بین المللی با توجه به اهمیت مباحث مالی در قراردادهای بین المللی برای طرفین قرارداد ، سیاستهای مدیریت مالی طرفین پیرو اهداف خاصی میباشد که هر مورد از انها در راستای تامین و کنترل و برنامهریزی منابع مالی طرفین برای قرارداد میباشد .
اهدافی همانند اطمینان از مدیریت بودجه طرفین قرارداد ، بازگشت سود نهایی مورد پیش بینی به طرفین قرارداد ، برنامهریزی به منظور استفاده بهینه از منابع مالی طرفین قرارداد ، رعایت کردن تعهدات و امنیت سرمایه گذاری که از مهمترین اهداف سرمایهگذاران میباشد . این مورد ها با استفاده از برنامه ریزی صحیح طرفین قرارداد ، باعث ایجاد یک ساختار منظم مالی برای قرارداد بین المللی میشود .
6. تضمین قرارداد بین المللی استفاده از ضمانت نامه به منظور تضمین قراردادهای بینالمللی برای تایید و تضمین اجرای تعهدات دارای اهمیت میباشد . این ضمانت نامهها در انواع مختلف همانند ضمانت نامههای بانکی و انواع پرداخت مورد استفاده قرار خواهند گرفت . ⇐09121574297
⇐09121574297