آنچه درباره آدم ربایی خواهید خواند (کلیک کنید) :

جرم آدم ربایی چگونه محقق می شود؟

عدم رضایت فرد ربوده شده یکی از شروط ارتکاب جرم آدم ربایی است. این را می توان مهمترین شرط و یکی از پر اهمیت ترین عناصر در مرتکب شدن شخصی به جرم آدم ربایی دانست. بدین معنا که آدم ربایی باید بدون رضایت فرد ربوده شده صورت گیرد و با وجود رضایت فرد ربوده شده، ارتکاب به این جرم منتفی خواهد بود. به عنوان مثال فردی به طور داوطلبانه سوار خودرویی می شود که به مقصدی خارج از شهر در حال حرکت است و راننده عمدا در وسط جاده و خارج از شهر از مسیر منحرف می شود و مسافر را به نقطه ای دور می برد و به دام می اندازد. در این صورت از همان موقع انحراف راننده ی خودرو از راه و منتقل کردن شخص به مکان بجز محل مورد نظر، جرم آدم ربایی محقق می شود. در این جرم یعنی جرم آدم ربایی همکاری و هدایت شخص مجرم در مرتکب شدن به جرم شرط آن نمی باشد و آدم ربا به موجب ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی می تواند به وسیله دیگری به این جرم مرتکب شود. مثل زمانی که توسط یک فرد دیوانه ربوده شد. در این صورت علت قوی تر از مباشر خواهد بود و مسئولیت کیفری بر عهده علت است. آدم ربایی یک جنایت عمدی است. بنابراین مرتکب باید برخلاف میل خود قصد ربودن شخص زنده را داشته باشد و بدون این شرط، جرم آدم ربایی محقق نمی شود. گویی شخصی بدون اینکه بداند شخصی در صندوق عقب ماشینش گیر کرده است او را به جای دیگری منتقل می کند.

 

علت های شدت گرفتن جزای جرم آدم ربایی

  1. سن قربانی کمتر از 15 سال باشد.
  2. اگر این جرم با استفاده از خودرو یا هر وسیله ی نقلیه ی دیگری که در اینجا مشمول وسایل نقلیه غیر موتوری مثل دوچرخه می باشد.
  3. وارد آوردن صدمات جسمی به قربانی. در اینجا لازم به ذکر است که آسیب شامل آسیب های روحی و روانی در قربانی نیز می شود.
  4. ایراد ضرر ناموسی به فرد قربانی. این فرض در صورتی است که قربانی یک زن یا یک پسر زیبا باشد. در غیر این صورت باید توسط شخص ثابت شود.

 

صور بخصوص ادم ربایی

  1. ربودن نوزاد به استناد ماده 631 قانون مجازات اسلامی، هرکس نوزاد تازه متولد شده را بدزدد یا مخفی کند یا او را فرزند شخص دیگر یا نوزاد غیر از مادر کودک بداند در صورت شناسایی به حبس از شش ماه  الی سه  سال محکوم خواهد شد. در صورتی که کودک فوت کرده است، مرتکب از یکصد هزار تا 500 هزار ریال جزای نقدی محکوم می شود.
  2. اختفای جسد طبق ماده 635 قانون مجازات اسلامی، هرکس بدون رعایت تشریفات مربوط به دفن میت، میت دفن شود، یا موجب دفن شدن یا پنهان شدن آن باشد، از 100هزار تا 1 میلیون ریال جزای نقدی حکم داده می شود.
  3. پنهان كردن مقصر
  4. ربودن اتباع ایرانی: قانون اقدامات تروریستی دولت آمریکا و تشدید مبارزه با آن مصوب 10 آبان 1368.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 4 =