آنچه خواهید خواند :

مالیات مشاغل

مالیات مشاغل

در این صفحه ما قصد داریم شما را با مفهموم مالیات بر درآمد مشاغل آشنا کنیم.مالیات بر مشاغل یکی از انواع مالیات میباشد که توسط خود دولت با توجه به میزان در آمد مالی هر شخص و یا سازمان و نهاد های شغلی با توجه به قوانین وضع شده در رابطه با این امر یک درصد معینی تعلق میگیرد. حال چطور میتوان متوجه شد که به یک شغل چند درصد مالیات تعلق میگیرد ؟ برای یافتن جواب این سوا باید افراد و نهاد های مربوطه گزارش مالی خود مانند ترازنامه و صورت های مالی و اینچنین گزارش های خود را در قالب یک اظهارنامه به سازمان مالیات کشور گزارش کنند.
مالیات بر مشاغل شامل انواع مختلفی مییباشد.چند نمونه آن عبارتند از مالیات بر درآمد اجاره املاک ، مالیات بر در آمد کشاورزی و مالیات بر در آمد های اتفاقی و مالیات بر در آمد وکیل های دادگستری و .. میباشند. در اینجا ما این مدل از مالیاتو نهاد هایی که موظف به پرداخت مالیات میباشند رو مورد بحث قرار خواهیم داد.گروه و نهاد هایی که در ادامه نامی از آن ها برده نمیشود باید اسناد مالی خود را با دقت کامل تنظیم کنید و با استفاده از نرم افزار های مربوطه بتوانید مالیات تعلق گرفته را محاسبه کنید. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد همراه شما در دعاوی مالیاتی خواهد بود همچنین اماده مشاوره به شما عزیزان در تمامی دعاوی مالیات مشاغل خواهیم بود به صورت کلی طبق قوانین مالیات به هر در آمدی یک میزان درصدی تعلق میگیرد.طبق بند 105 قانون به نسبت سود اشخاص حقوقی 25 % مالیات اختصاص داده شود.و بند 131 قانون مالیات ، برای اشخاص حقیقی اگر فردی درآمدی کمتر از 500 میلیون ریال داشته باشد شامل 15% مالیات ، مابین 500 تا 1000 میلیون ریال 20% و درآمد های بالاتر از 1000 میلیون ریال 25% درصد مالیات اختصاص می یابد.

انواع گروه هایی که ملزوم به پرداخت مالیات میباشند

یکی دیگر از انواع مالیات ها که به اشخاصی تعلق میگیرد که در واقع جزو پیشه وران، صنعتگران، کسبه و اصناف و همینطور کسانی که به طریق حقوقی و یا حقیقی درآمد دارند . بر اساس قانون مالیات های مستقیم افرادی که در دارای مشاغل مکلف به پرداخت مالیات میباشند ، طبق جدول مالیات تعیین شده به سه دسته تقسیم میشوند:
o گروه الف:افرادی که در این گروه قرار میگیرند موظف هستند تا تمام فعالیت هایشغلی و درآمد های خود را در دفاتر و روزنامه و دفاتر کل به ثبت برسانند .
oگروه ب: این گروه بر اساس قانون مالیات های مستقیم موظف هستند تا تنها گزارشاتشغلی خود را در دفاتر هزینه و درآمد ثبت کنند و ملزوم به ثبت در روزنامه و دفاتر کل نمیباشند .
oگروه ج:و در آخر این افراد که عضوی از گروه های بالا نشدند تنها باید یک صورت خلاصه از وضعیت درآمد ها و هزینه های خود به سازمان امور مالیاتی ارئه بدهند.
در ادامه ما هر یک از این دسته ها رو جداگانه برای شما عزیزان مورد برسی بیشتر قرار دادیم:

مشاغل گروه الف مالیاتی :

افرادی که عضو اتحادیه های مختلف صنفی میباشند باید مواردی همچون هزینه ها، خرید ، فروش و یا به صورت کلی آنچه مربوط به تمامی امور معاملاتی، مالی، و محاسباتی و همینطور پولی که مریوط به مشاغل آن ها میشود در دفاتر کل و روزنامه به ثبت برسانند.این دفاتر پس از اتمام سال مالی تا تیر ماه ، به همراه اظهارنامه مالیات بر در آمد مشاغل و صورت های مالی ، به اداره مالیات ارئه دهند.

مشاغل گروه ب مالیاتی :

تعدادی از گروه های شغلی که در گروه ب قرار میگیرند ، باید تمامی امور های مالی و شغلی خود را در دفاتر هزینه و درآمد ثبت کنند و پس از به پایان رسیدن سال مالی صورت درآمد خود را از این دفاتر دریافت کرده و با اظهارنامه مالیاتی به سازمان مالیات ارِائه کند.

مشاغل گروه ج مالیاتی :

همانطور که در بالا نیز اشاره شد اگر شغل شما در گروه های الف و ب قرار نگرفت ، الزامی به تنظیم دفتر نخواهید داشت. و تنها بایدخلاصه وضعیت خود را به اداره مالیات برای مشخص شدن مالیات بر مشاغل ارائه کنید.تعدادی از مشاغلی که در این گروه قرار میگیرند عبارتند از البسه فروشی ها، عکاسی ها ، خیاطی ها و شیرینی فروشی ها و موارد اینچنینی میباشند.منظور از خلاصه وضعیت این است که اطلاعاتی از جمله فروش کالا و مچموع درآمد ها است که نیازی به دیگر موارد نمیباشد هزینه های قابل قبول به جهت تشخیص درآمد همان هزینه هایی می باشند که متکی به مدارک هستند و به صورت اختصاصی مربوط به درآمدهای موسسه در طول همان سال مالی می باشد. در رابطه بت هزینه های قابل قبول نیزبه این نکته توجه کنید که هزینه هایی که به موجب قوانین مالیات مستقیم معاف از پرداخت مالیات هستند و یا با نرخ صفر مالیاتی محاسبه می شوند در ردیف هزینه های قابل قبول مالیاتی قرار نخواهند گرفت
مدت زمان مقرر برای تحویل اظهارنامه مالیاتی افراد حقیقی:
افراد حقیقی که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی می باشند بایستی تا پایان روز 31 خرداد ماه یعنی سه ماه بعد از اتمام سال مالی، اظهارنامه مالیاتی عملکرد خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند. در خیلی از موارد صورتی‌ که اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل، در پرداخت میزان مالیات خود به مدت 3 سال پشت سرهم خوش حساب باشند، مبلغی به عنوان تشویق صاحبین از میزان مالیات کاسته شده یا مسترد می‌گردد. معافیت مالیاتی به ازای هر ده درصد (10%) افزایش در اعلام درآمد مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد سال گذشته، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخ مبنای محاسبه مالیات کاسته می‌گردد.
همچنین شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است. این نکته را توجه داشته باشید که که برخی از گروه‌ها و صاحبین مشاغل به‌ طور کلی از پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل، معاف هستند که لیست آن ها در ردیف قوانین مربوطه اعلام گردیده است. به عنوان مثال از این کسب‌ و کارها می‌توان به بعضی از مشاغل مرتبط با صنایع دستی نام برد. ⇐09121574297
⇐09121574297
مطالب مرتبط با مالیات بر مشاغل و وکیل مالیاتی . اظهارنامه مالیاتی مالیات بر حقوق
جرایم مالیاتی
مالیات بر ارزش افزوده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =