آنچه خواهید خواند :

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی

ویزای تحصیلی چیست ؟

دریافت ویزای تحصیلی براساس مشخصاتی که از اسم این نوع ویزا مشخص است می فهمیم که مختص به پیگیری و انجام امور تحصیلی در خارج از کشور می باشد و برای دریافت آن از مهمترین نکات می توان به پذیرش از دانشگاه مورد نظر در کشور مقصد اشاره کرد، باید توجه داشت هزینه دریافت ویزای تحصیلی هر کشور با توجه به قوانین مهاجرتی آن کشور متفاوت است.
ویزای تحصیلی این امکان را به متقاضیان می دهد تا برای مدت 12 ماه و یا بیشتر در کشور خارجی مورد نظرشان به تحصیل بپردازند و همچنین درخواست های این ویزای تحصیلی هر روزه در حال افزایش است. بسیاری از افراد با نیت دریافت اقامت دائم کشور موردنظرشان اقدام به گرفتن ویزای تحصیلی می کنند  گروه حقوقی رضا عبدالمحمد با مجرب ترین وکیل مهاجرت همراه شما در امور مهاجرت خواهد بود. همانطور که در بالا اشاره کردیم پذیرش از سمت دانشگاه مورد نظرتان از اولین و مهم ترین نکات اقدامات دریافت ویزای تحصیلی است. پذیرش توسط دانشگاه مورد نظر به منظور دریافت اجازه از دانشگاه مقصد به منظورادامه تحصیل در رشته مدنظرتان است. پس از همین رو شما پیش از دریافت ویزا باید رشته تحصیلی و دانشگاهی که می خواهید در آن ادامه تحصیل کنید را مشخص کنید.
قطعا مقصد شما تاثیر خواهد داشت زیرا هر کشوری قوانین و دید به خصوصی نسبت به کشور ما دارند، متاسفانه وضعیت اقتصادی و سیاسی کشور ما در جهان رابطه مستقیمی به دریافت این نوع ویزا یعنی ویزای تحصیلی دارد. شما عزیزان می توانید قبل از اقدام به مهاجرت سوالات خود را از گروه حقوقی رضا عبدالمحمد بپرسید مشاورین ما آماده پاسخگویی به شما در هر زمانی از شبانه روز خواهند بود. انتخاب دانشگاه از مهمترین المان ها در دریافت ویزای تحصیلی می باشد توصیه ما به شما این است که مقاله زیر را بررسی کرده و سپس اقدامات لازم جهت مهاجرت تحصیلی را انجام دهید. در انتخاب دانشگاه در خارج از کشور باید نکات زیر را در نظر داشته باشید: در اولین قدم باید دقت کنید که کشور مقصد با شرایط و روحیاتتان همخوانی داشته باشد زیرا چندین سال از عمرتان را قرار است در آنجا به زندگی و تحصیل بپردازید. همچنین به هزینه های تحصیلی و زندگی نیز دقت کنید تا با توانایی مالیتان سازگار باشد .
مورد بعدی این است که پیگیری کنید که در دانشگاه مدنظرتان دروس با چه زبانی تدریس می شود زیرا بعضی زبانها ساده و بعضی دیگر دشوار هستند و باید بدانید که توانایی یادگیری آن زبان را دارید یا خیر.
هر دانشگاهی یک سری مهارت ها در نظر دارد که باید به آن ها توجه نمود. در انتخاب دانشگاه به این نکته که با مسلمان بودن و ملیتتان مشکلی نداشته باشند توجه کنید .
چنانچه قصد بازگشت به کشور را دارید توجه کنید مدرک دانشگاه مد نظرتان مورد قبول وزارت علوم در ایران نیز باشد تا برای اشتغال مشکلی پیدا نکنید .

در انتخاب رشته تحصیلی مورد نظر باید به یک سری نکات توجه داشته باشید :

  • مرحله بعد از انتخاب دانشگاه در خارج از کشور انتخاب رشته دانشگاهی است که برای انتخاب آن باید دقت کنید تا با شرایط و مهارت ها و علایق شما سازگاری داشته باشد.
    ابتدا دانشگاه های مورد علاقتان را طبق الویت چیده و سپس چنانچه رشته ای که مدنظر دارید در این دانشگاها نبود به سمت الویت های بعدی بروید.
    لازمه قبولی در بعضی از رشته ها داشتن مهارت های خاصی است که باید به آن ها دقت کنید.

 

  • قدم بعدی پس از انتخاب رشته و دانشگاه دریافت پذیرش تحصیلی است که باید برای آن اقدام کنید، برای این کار باید مدارکی از جمله مدرک آخرین مقطع تحصیلی، ریز نمرات، توصیه نامه، انگیزه نامه و رزومه تحصیلی و … آماده داشته باشید .
  • در مرحله بعدی لیستی از دانشگاهای مورد علاقتان را حاضر کرده و برای تمامی آن ها درخواست فرستاده و فرم پذیرش را در سایت آن دانشگاه پر کنید.

نکته حائز اهمیت آن است که تمامی مدارک شما باید ترجمه شده باشد که برای این کار باید از مترجمان دفترخانه های رسمی کمک بگیرید.

پس از بررسی اطلاعاتتان نامه پذیرش برای شما ارسال می شود که بعد از آن شما می توانید اقدام به دریافت ویزا تحصیلی کنید.

 

تا چه مدت زمانی می توان در کشور مقصد اقامت داشت؟

با دریافت ویزای تحصیلی قادر هستید تا پایان دوره تحصیلتان در کشور مقصد اقامت داشته باشید. همچنین پس از پایان دوران تحصیل برای مدت زمان کوتاهی می توانید با اقامت در آن کشور ادامه دهید با توجه به قانون هر کشور این مدت زمان میان 2 ماه تا 4 ماه می باشد.

 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی

هر کشوری وابسته به قوانین مهاجرتی خود، لیست مخصوصی از اسناد را برای دریافت ویزای تحصیلی از متقاضیان درخواست خواهد کرد. با این وجود یک سری مدارک را به عنوان لیست عمومی مدارک ویزای تحصیلی می شناسند که شما حتما به آن ها احتیاج خواهید داشت. این مدارک عبارتند از :

  • پاسپورت دارای اعتبار: پاسپورت از اولین ملزومات برای سفر به حساب می آید. نکته ی قابل توجه این می باشد که برای تحصیل در کشور های متفاوت شرایط اعتبار پاسپورت امکان دارد متفاوت باشد. ویزای تحصیلی برخی از کشور ها تا پایان مدت اعتبار پاسپورت شما معتبر می باشند. همینطور شما باید در پاسپورت خود، حداقل دو صفحه خالی به منظور مهر زدن برای ویزا تحصیلی خود داشته باشید. توجه کنید که چنانچه که هر گذرنامه منقضی شده ای دارید، باید از تمام صفحات آن کپی تهیه کنید.
  • اثبات دانشجو بودن: اینکه برای کدام کشور درخواست ویزا دارید اهمیتی ندارد، چنانچه درخواست برای هر نوع ویزای دانشجویی دارید، باید بتوانید ثابت کنید که شما دانشجوی ایرانی هستید. این اثبات، بیشتر با تائیدیه از موسسه آموزشی که در آن مشغول به تحصیل هستید انجام خواهد گرفت.
  • پذیرش تحصیلی: یک نامه تاییدیه از دانشگاهی که برای تحصیل درخواست فرستاده اید، باید ضمیمه مدارک خود داشته باشید.
  • گواهی اتمام دوره سه ساله متوسطه به همراه ترجمه رسمی: گواهی اتمام دوره سه ساله متوسطه، که همان مدرک دیپلم محسوب می شود. مدرک دیپلم شما به همراه ترجمه رسمی آن باید در مدارک تحویلی به سفارت کشور مورد نظرتان وجود داشته باشد. زبان ترجمه مدارک برای هر کشوری با کشور دیگر متفاوت خواهد بود. لازم است بدانید که کشور مورد نظرتان، مدارک را به چه زبانی قبول خواهد کرد.
  • گواهی اتمام دوره پیش دانشگاهی به همراه ترجمه رسمی
  • گواهی اتمام دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد به همراه ترجمه رسمی
  • فرم درخواست ویزا
  • شناسنامه فرد متقاضی به همراه ترجمه رسمی و همچنین 2 کپی از آن
  • گواهی پشتیبانی مالی: این گواهی ممکن است به دو صورت به سفارت کشور مقصد ارائه شود: ابتدا ارائه گواهی تمکن مالی به ارزش اعلام شده از سوی سفارت کشور مقصد. روش دیگر هم ارائه گواهی ضمانت و پشتیبانی از سوی یکی از بستگان متقاضی در کشور مقصد که در تمام مدت زمان تحصیل قدرت پشتیبانی شما را داشته باشد.
  • مدارک اشتغال یا سوابق شغلی در صورتی که وجود داشته باشند
  • دو قطعه عکس رنگی پاسپورتی
  • انگیزه نامه: انگیزه نامه، انگیزه و نیت شما به منظور تحصیل در کشور مورد نظر را اعلام خواهد کرد. این نامه قادر است هدف های پس از پایان تحصیل، هدف از تحصیل در کشور مقصد و مواردی از این دست را بیان کند .
  • زندگی نامه: زندگی نامه فرد باید یک متن کلی در مورد شیوه زندگی شما از کودکی تا هنگامی که درخواست ویزای تحصیلی خواهید کرد باشد. در این متن تمام کارهایی که از کودکی انجام داده اید و همه حرفه ها و تخصص هایی که توانایی آن ها را دارید، به طور کامل ذکر کنید.
  • آموزش های زبان: مدرک دیگری که اهمیت بالایی خواهد داشت، مدارک آموزش های زبان شما هست. به طور کلی شما باید با این مدارک به سفارت کشور مورد نظر خود ثابت کنید که به راحتی قادر به برقراری ارتباط با دیگران در این کشور هستید، همچنین تحصیل کرده و بی دردسر کار های روز مره خودتان را انجام دهید. به شکل عادیTOFEL ، IELTS و PHD در دریافت ویزای تحصیلی تاثیر بسیاری خواهد گذاشت.

 

 

اخذ ویزای تحصیلی هر کشوری، دارای شرایط و قوانین مختلفی می باشد. اداره مهاجرت هر کشوری تعیین کننده شرایط و ضوابط اخذ ویزای تحصیلی می باشد. دو اصل مهم اخذ ویزای تحصیلی، کسب حداکثر نمره معدل و توان مالی شخص در پشتیبانی ایشان در تمام مدت تحصیل می باشد. این دو مورد را در ذیل به تفسیر توضیح خواهیم داد:

  • معدل مورد تائید دانشگاه های کشور مقصد: هر دانشگاه، معمولا برای پذیرش دانشجویان، به یک سری حد نصاب‌هایی نیاز دارد. این‌ها معمولا با آزمون ورودی به دست می آیند و یا بر اساس تبدیل معدل و نمرات شما در آخرین دانشگاهی که تحصیل کرده اید. به عنوان مثال تبدیل نمرات و معدل به سیستم آموزشی کشور آلمان با توجه به فرمول زیر بدست می آید:

A = 3 * `{`( x – y ) / ( x – z ) `}` + 1
A: نمره معادل در سیستم آموزشی آلمان
X: بیشترین نمره قابل کسب
Y: نمره و یا معدل متقاضی
Z: کمترین نمره که منجر به پاس کردن یک درس می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده + 18 =