جرایم مالیاتی

چکیده مطلب : جرایم مالیاتی از جمله جرایم مهمی هستند که در قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده به طور مفصل مورد بررسی قرار گرفته‌اند. عدم پرداخت مالیات، فرار مالیاتی، جعل اسناد مالیاتی، ارائه اطلاعات نادرست مالیاتی و تخلفات مربوط به اظهارنامه مالیاتی از جمله جرایم مالیاتی محسوب می‌شوند. در صورت ارتکاب این جرایم، عواقب حقوقی و قضایی متعددی برای فرد متخلف وجود دارد. این عواقب شامل پرداخت جریمه، محکومیت به حبس، توقیف اموال، ضبط دارایی و حتی لغو پروانه کسب و کار می شود. اگر به هر دلیلی با اتهامات مالیاتی مواجه هستید، مشورت با یک وکیل متخصص در امور مالیاتی ضروری است. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد با درک پیچیدگی‌های قوانین مالیاتی و تجربه موفق در دفاع از مواتهمین مالیاتی، آماده ارائه مشاوره حقوقی و دفاع از حقوق شما در مواجهه با اتهامات مالیاتی است.
جرایم مالیاتی
آنچه درباره جرایم مالیاتی خواهید خواند (کلیک کنید) :

میزان و نحوه دریافت مالیات در ایران

همانطور که می دانید در ایران دو نوع مالیات وجود دارد؛ یکی از آن ها مستقیم روی دارایی و درآمد افراد اعمال می شود و دومی بصورت غیرمستقیم بر خدمات یا کالا ها ارائه شده از طرف شرکت ها تعلق می گیرد.

با توجه به اصلاحیه قوانین مالیات های مستقیم و تغییر کردن جریمه های مالیاتی که در تیر ماه سال ۹۴ اعمال شد و بخش های اجرایی از اول سال ۹۵ ملزوم به اجرای آن شدند، تغییراتی برای سهل در پرداخت و کاهش معنا دار میزان مالیات ها انجام شد.

قوانین مذکور یکی از مهم ترین ترین حرکت ها برای بازداری از تخلف به روش های گوناگون بود و در آن گستردگی جرایم مالیاتی و جزای آن، دچار تغییرات زیادی شد. برای نمونه، می توان اضافه شدن درجه شش تخلف ها را عنوان کرد.

هر شخصی به نسبت جرمی که مرتکب شده است، مشمول پرداخت جریمه های مالیاتی خواهد شد و با قوانین شدید بازدارنده از سمت مراجع قانونی مربوطه روبرو می شود.
این جرایم در صورت وقوع به نتیجه اعمال محدودیت های شغلی و اجتماعی خواهد رسید. حتی باید توجه داشته باشید که در برخی موارد که جرم شدید تر است حکم مجازات نیز به حبس هم می رسد، در صورتی که می توانید با یک وکیل خوب مالیاتی یا مشاور مالیاتی پیش از آمدن این شرایط جلوگیری کرد.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد در دعاوی مالیاتی با بهترین وکیل مالیاتی همراه شما خواهد بود.

 

تعریف مالیات

مالیات یکی از بخش های مهم درآمد ثابت برای دولت هر کشور می باشد، در تمامی کشورها بر روی این درآمد برنامه ریزی زیادی می شود. البته این نکته هم باید متذکر شد که درآمد به دست آمده از این راه باید صرف هزینه های عمومی و یا هزینه در مسیر پیشرفت مردم و افزایش رفاه شود.

 

تعریف فرار مالیاتی و اهمیت آن در دعاوی مالیاتی

یکی از بیشترین و مهمترین دعاوی و جرایم مالیاتی، فرار مالیاتی است که با وجود گذشت زمان و پیشرفت جوامع بشری همچنان تخلفات مالیاتی اعم از پرداخت نکردن مالیات و فرار های مالیاتی، جریمه های سخت مالیاتی روبه رو هستیم.

فرار مالیاتی یا اجتناب مالیاتی Tax Evasion و Tax Avoidanc، موضوعات مهم مورد بحث در رابطه با نظام مالیاتی هستند که دولت ها همواره با آن دست و پنجه نرم می کنند. اشخاص به روش های متفاوت از اجرای قوانین و پرداخت مالیات اجتناب می کنند که در ادامه جریمه های مالیاتی شدیدی را به دنبال خواهند داشت.

 

چگونه می توان از فرار مالیاتی جلوگیری نمود؟

در رابطه با فرار مالیاتی و امتناع از آن، باید حتما توجه داشت که این دو موضوع با یکدیگر متفاوت هستند. فرار مالیاتی فعالیتی غیرقانونی به نیت زیر پا گذاشتن قوانین می باشد، در حالی که در امتناع از پرداخت مالیاتی، افراد یا شرکت های مختلف، به دنبال پیدا کردن حفره های قانونی برای آن می باشد.

وجود قوانین شفاف، کامل با جریمه های مالیاتی بازدارنده، و همچنین نظارت محکم و دقیق روی به اجرا رسیدن آن چیزی می باشد که از تخلف های قانونی و روش های متفاوت از زیر پا گذاشتن قوانین بازداری می کنند. بهترین راه برای بازداری از تخلف هایی که صورت می گیرد فرهنگ سازی و دادن اطمینان به مودیان می باشد. با شفاف سازی محل خرج درآمد های به دست آمده از مالیات ها که برای توسعه بخش های گوناگون کشور می باشد، اشخاص را تشویق به پرداخت آن می کنند و اکثر جریمه های به وجود آمده کاهش پیدا خواهد کرد.

دولت ها برای گرفتن مالیات کمپین و تشویق های زیادی انجام می دهند که مردم جرایم مالیاتی را انجام ندهند. طبق بند های ۱۹۰ الی ۲۰۲ و همچنین بند ۲۱۱ قانون مالیات های مستقیم، متوجه می شویم که تشویق ها و جریمه ها به چند شکل مختلف اعمال می شوند:

  1. جریمه اخذ نکردن کد اقتصادی و تشکیل ندادن پرونده اقتصادی.
  2. جریمه تحویل ندادن اظهارنامه در موعد مقرر.
  3. جریمه نداشتن دفتر های پلمپ یا دفاتر مالی قانونی.

 

گروه حقوقی رضا عبدالمحمد با بهترین مشاوره های مالیاتی از تمام مشکلاتی که ممکن است پیش آید جلوگیری خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

مجازات و جریمه های مالیاتی درجه شش شامل چه مواردی می باشند؟

مجازات درجه شش مشمول موارد زیر می باشد که به نسبت میزان جرایم معین می شود:

  • داشتن حبس به مدت شش ماه تا دو سال
  • مجازات نقدی از دو تا هشت میلیون تومان
  • داشتن حد، شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه
  • محروم شدن از حقوق اجتماعی از شش ماه تا پنج سال
  • منتشر شدن حکم قطعی جریمه های مالیاتی به صورت علنی
  • ممنوعیت از فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا پنج سال
  • ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا پنج سال
  • ممنوعیت از صدور بعضی از اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا پنج سال
  • افرادی که مرتکب انواع تخلف ها شوند، باید علاوه بر پرداخت اصل مالیات و جریمه معین شده، ضرر های وارده به دولت را نیز متحمل شوند.
  • همچنین افرادی مانند حسابرسان، حسابداران یا کسانی که در تخلف مورد نظر شرکت کنند، مجرم شناخته می شوند و براساس میزان جرم، مشمول جریمه هایی می شوند.

امروزه دولت کشور سعی دارد تا با بخشودگی جرایم مالیاتی، افراد را به پرداخت مالیات ها طبق قانون مصوب تشویق کند. بر این اساس، هر چند وقت یک بار بخشنامه های متعددی برای بخشش مالیاتی یا مجازات مالیات، ابلاغ و اجرایی می شوند.

مودیانی که اقدام به تسویه اصل مبلغ تعیین شده خود کنند، از طرف دولت به عنوان افراد خوش حساب تلقی شده و علاوه بر بخشش جریمه های مالیاتی، مشمول طرح های تشویقی می شوند. این بخشش ها در صورتی است که افراد در طول زمان اعلام طرح های بخشودگی اقدام به پرداخت قانونی مبالغ تعیین شده کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × پنج =

مشاوره های حقوقی و تخصصی دکتر عبدالمحمد

برای رزرو نوبت و مشاوره میتوانید از طریق دکمه زیر با دکتر عبدالمحمد تماس بگیرید.

روی دکمه کلیک کنید.