آنچه خواهید خواند :

ازدواج مجدد مرد (چند همسری)

ازدواج مجدد مرد (چند همسری)

اقدامات قانونی مرد برای ازدواج مجدد

فردی که قصد ازدواج مجدد دارد باید دادخواستی به طرفیت همسر اول خود تنظیم کند و در آن خطاب به دادگاه دلایل و علل تقاضای خود را ذکر نماید. دادگاه هم با مشخص کردن وقت رسیدگی، یک نسخه از دادخواست را برای همسر اول ارسال می‌کند تا به آن پاسخ دهد و یا برای جلسه دادگاه خود را آماده کند. همچنین دادگاه با انجام اقدامات ضروری و تحقیق از زن اول و پس از احراز توانایی مالی مرد و اجرای عدالت بین دو همسر، به شوهر اجازه ازدواج مجـدد می‌دهد در غیر این صورت با درخواست او مخالفت می شود.

در طلاق رجعی، خلع یا مبارات زوجین در مدت عده حق رجوع و ادامه زندگی مشترک دارند و زوجه شرعا هنوز همسر شرعی و قانونی زوج به حساب می آید. به همین دلیل نیز مرد برای ازدواج مجدد در مدت عده باید اجازه دادگاه را دارا باشد.

در طلاق بائن با جاری شدن صیغه طلاق، طلاق محرز گشته و حق رجوع ساقط می گردد، به همین دلیل نیز نیازی به کسب اجازه از دادگاه نخواهد بود.

 

مدارک لازم برای ازدواج مجدد مرد (چند همسری)

مهم ترین تکلیف مرد در قانون حمایت از خانواده هنگام ازدواج، ثبت ازدواج دائم و موقت در محضر می باشد. این موضوع به قدری اهمیت دارد که در صورت عدم ثبت ازدواج در محضر، ضمانت اجرا پیش بینی شده است.

همانطور که می دانید ازدواج مجدد مرد در دو حالت، فوت یا طلاق از همسر و چند همسری پیش می آید، که در هر حالت نیز مدارک متفاوتی نیاز است. در حالت چند همسری این مدارک عبارتند از:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • جواب آزمایش های قبل از ازدواج
  • اجازه کتبی یا رضایت نامه از همسر اول و یا حکم دادگاه مبنی بر تجویز ازدواج مجدد برای مرد

 

حکم ازدواج مجدد مرد بدون اجازه همسر اول

مردان برای ازدواج مجدد به اجازه همسر اول خود احتیاج دارند و در صورت عدم اجازه همسر اول، مجازاتی در انتظار ایشان خواهد بود. اگر مرد هیچ یک از شرایط ماده 16 قانون خانواده را نداشته باشد، ازدواج مجدد ایشان صحیح بوده اما مرد به حبس محکوم خواهد شد (حبس شش ماه الی یک سال).

حال اگر پس از صدور حکم حبس، همسر اول می تواند اجرای حکم مرد را متوقف نماید.

اگر مرد اجازه همسر اول را نداشته و در عوض شرایط ماده 16 قانون خانواده را داشته باشد، می تواند در دو نسخه دلایل خود را تحت عنوان تقاضانامه ای به دادگاه تسلیم نماید. دادگاه نیز پس از بررسی مدارک موجود، تحقیق از همسر اول و همچنین تمکن مالی مناسب مرد و اجرای مساوات میان دو همسر خود، اجازه ازدواج مجدد را به مرد خواهد داد. که در اینصورت ازدواج مجدد مرد صحیح می باشد.

 

شرط ضمن عقد رضایت همسر اول

برخی افراد هنگام جاری شدن خطبه عقد شرطی مبنی بر آن که در صورت ازدواج مجدد مرد بدون اجازه زن، زن از سوی مرد اجازه طلاق گرفتن دارد را اضافه و امضا می کنند. در این حالت اگر مرد بدون اجازه زن اما با کسب اجازه از دادگاه ازدواج کند لطمه ای به حق همسر اول که در عقدنامه و به نفع زن ذکر شده وارد نخواهد آورد. زن نیز برای مطلقه کردن خود می تواند از طریق دادگاه اقدامات لازم را انجام دهد.

 

ازدواج مجدد و دفاتر ازدواج

دفاتر ازدواج حق ندارند بدون حکم دادگاه ازدواج مجدد را به ثبت رسانند. از طرف دیگر عدم ثبت واقعه ازدواج جرم به حساب خواهد آمد و مجرم به یک سال حبس محکوم می شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × چهار =