شرایط ازدواج مجدد بعد از طلاق
شرایط ازدواج مجدد در قانون مدنی به شرح زیر می باشند:
1. طرفین عقد باید اهلیت قانونی ازدواج را دارا باشند. اهلیت به منظور رشید بودن، داشتن عقل و بالغ بودن می باشد.
2. طرفین ازدواج باید به این عقد راضی به ازدواج باشند.
3. طرفین ازدواج باید معین بوده و مشروعیت جهت داشته باشند.
4. زن و مرد از موانع نکاح خالی باشند. یعنی زن در مدت عده نباشد، هر دو طرف عقد، در حالت احرام و قرابت نباشند، متاهل نبودن زن و همچنین کافر نبودن طرفین.
5. در صورت باکره بودن دختر، اجازه پدر یا جد پدری لازم است. درصورت عدم رضایت پدر و جد پدری، دختر می تواند مستندات و همسر خود را به دادگاه معرفی نموده و دادگاه نیز پس از بررسی، اجازه نامه مذکور را صادر نماید.
برای مشاوره با وکیل پروندههای مهریه با شماره 09121574297 کلیک کنید.
مدت زمان لازم جهت ازدواج مجدد زن پس از طلاق
پس از طلاق در مدت زمان عده که مدت آن سه ماه و ده روز است، ازدواج ممنوع می باشد. در ماده 1155 قانون مدنی آمده است که قانون گذار زن باکره ای را که طلاق گرفته و همچنین زن یائسه را موظف به رعایت عده طلاق نمی داند. بنابراین زنان باکره و یائسه بعد از طلاق بلافاصله می توانند مجددا ازدواج کنند. باقی زنان اما باید بعد از گذشت سه ماه و ده روز برای ازدواج مجدد اقدام نمایند.
مدارک لازم برای ازدواج مجدد مرد بعد از طلاق
در قانون حمایت از خانواده، از ثبت ازدواج دائم یا موقت به عنوان مهمترین تکلیف مرد یاد شده و اهمیت زیادی نیز دارد بطوریکه برای عدم آن ضمانت اجرا پیش بینی شده است.
ازدواج مجدد مرد در دو حالت فوت یا طلاق همسر و همچنین چند همسری وجود دارد. مدارک لازم در حالت فوت یا طلاق همسر عبارتند از:
• شناسنامه
• کارت ملی
• جواب آزمایش های قبل از ازدواج
• برگه طلاق نامه