قدرت نمایی با چاقو

چکیده مطلب : ایجاد مزاحمت و رعب با چاقو جرم است و مرتکب به شش ماه تا دو سال حبس و همچنین 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد. حمل سلاح‌هایی چون شمشیر و پنجه بوکس نیز جرم بوده و جزای نقدی و ضبط یا معدوم‌سازی سلاح‌ها را به دنبال دارد. این جرم غیرقابل گذشت است و اثبات آن با شواهدی مانند شهادت شهود و گزارش پلیس ممکن است. رسیدگی به جرم قدرت‌نمایی با چاقو در صلاحیت دادگاه کیفری 2 است. گروه حقوقی رضا عبدالمحمد، وکیل مجرب، آماده ارائه مشاوره و پیگیری دعاوی مربوطه می‌باشد.
آنچه خواهید خواند :

مجازات ایجاد مزاحمت و رعب با چاقو

هر کس از چاقو یا هر سلاح دیگری برای ایجاد مزاحمت، اجبار یا ارعاب استفاده کند به حبس از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد. همچنین او به 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

تبصره 1 (الحاقی 1396/09/29) – حمل  شمشیر، قمه و دستکش بوکس(پنجه بوکس) جرم محسوب می شود و مرتکب در صورتی که صرفاً به منظور درگیری فیزیکی و ضرب و جرح باشد به مجازات می رسد. که حداقل مجازات مقرر در این ماده می باشد. و نیز واردات، تولید و عرضه این سلاح‌ها ممنوع است و مرتکب به جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود و حسب مورد این سلاح‌ها به نفع دولت ضبط یا معدوم می‌شود.

به عنوان مثال، شخصی که برای اعمال قدرت و محرومیت دیگران از آرامش از چاقو استفاده می کند، نیازی نیست پول بگیرد یا به آبروی دیگران لطمه بزند، زیرا تا همین حالا حقوق شهروندی را زیر پا گذاشته است. بنابراین هرگونه قدرت نمایی به معنای نشان دادن قدرت و توانایی خود در ملاء عام و خیابان است که در صورت استفاده از سلاح سرد و گرم از مصادیق جرم ذکر شده خواهد بود.

 

چگونه می توان شکایت خودنمایی با چاقو و اخلال در نظم عمومی را ثابت کرد؟

جرم را می توان با شواهدی مانند شهادت شاهدان عینی، گزارش پلیس و تحقیقات محلی در صورت لزوم اثبات کرد.

 

آیا جرم خودنمایی با چاقو و اخلال در نظم عمومی قابل گذشت است یا غیرقابل گذشت؟

با توجه به مواد 103 و 104 قانون مجازات اسلامی از آنجایی که ذکری از جرم قابل گذشت نشده است، این جرم غیرقابل گذشت محسوب می شود و در جرایم غیرقابل گذشت برای حفظ نظم عمومی، شاکی شکایت کند یا عفو او در محاکمه و اجرای حکم و تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن شخص اثری ندارد . زیرا هدف از این جنایت ترساندن و سلب آزادی و امنیت مردم و برهم زدن نظم عمومی است. رسیدگی به جرم قدرت نمایی با چاقو و اخلال در نظم عمومی در صلاحیت کدام دادگاه است؟ دادگاه کیفری 2 مکان اتفاق جرم صلاحیت رسیدگی را دارد.

سوالات متداول قدرت نمایی با چاقو

قدرت نمایی با چاقو چه مجازاتی دارد؟

بر اساس ماده 610 قانون مجازات اسلامی، قدرت نمایی با چاقو یا سایر سلاح سرد، جرم محسوب می‌شود و مجازات آن حبس از 91 روز تا یک سال و یا نود و یک ضربه شلاق است.

آیا قدرت نمایی با چاقو قابل گذشت است؟

خیر، قدرت نمایی با چاقو یا سلاح سرد از جرایم غیرقابل گذشت محسوب می‌شود و تعقیب آن منوط به شکایت شاکی خصوصی نیست.

ارکان جرم قدرت نمایی با چاقو چیست؟

ارکان جرم قدرت نمایی با چاقو عبارتند از:
1. رفتار مادی: استفاده از چاقو یا سلاح سرد به منظور ارعاب یا تهدید
2. قصد مجرمانه: قصد قدرت نمایی و ایجاد رعب و وحشت در افراد
3. قانونی بودن: وجود قانون مربوطه در قانون مجازات اسلامی که این عمل را جرم انگاری کرده است.

تفاوت قدرت نمایی با سلاح سرد و گرم چیست؟

قدرت نمایی با سلاح سرد مانند چاقو، قمه و سایر اشیای برنده و آسیب رسان مشمول ماده 610 قانون مجازات اسلامی است. اما قدرت نمایی با سلاح گرم مانند اسلحه، مسلسل و موشک مشمول مقررات خاص مربوط به حمل و نگهداری سلاح گرم می‌شود که مجازات سنگین‌تری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده + چهارده =