مزاحم تلفنی

چکیده مطلب : در قانون از مزاحمت تلفنی به عنوان یک جرم یاد شده و مرتکبان آن به یک تا شش ماه حبس محکوم می‌شوند. این جرم شامل تماس‌های تلفنی مکرر و عمدی است که باعث ناراحتی و اکراه فرد گیرنده می‌گردد. شاکیان می‌توانند از طریق شرکت مخابرات یا دادگاه محل مزاحمت شکایت کنند. بر اساس رأی وحدت رویه، وقوع مزاحمت از طریق سایر دستگاه‌های مخابراتی نیز جرم محسوب می‌شود. برای دریافت مشاوره حقوقی در زمینه مزاحمت تلفنی و پیگیری قانونی آن، می‌توانید از تجربیات و مشاوره‌های دکتر رضا عبدالمحمد، وکیل مجرب، بهره‌مند شوید.
آنچه خواهید خواند :

جرم انگاری مزاحمت تلفنی در قانون مجازات اسلامی

قبل از شکایت از کار و ایجاد ناراحتی روحی برای طرف مقابل باید بررسی کرد که آیا این امر از نظر قانونگذار جرم انگاری شده است یا خیر و آیا می توان شخصی را به انجام کاری متهم کرد؟ یکی از مواردی که این تردید را در ذهن ایجاد می کند و ذهن را به سمت یافتن ماده ای برای جرم انگاری سوق می دهد مزاحمت تلفنی است که با بررسی اجمالی موضوع کیفری قانون مجازات اسلامی در می یابیم که قانونگذار محترم در ماده 641 ق. قانون مجازات اسلامی صریحاً بیان داشته که مزاحمت تلفنی جرم است و هرکس مزاحمت تلفنی کند مجازات می شود. توهین، تهدید یا ارتکاب عمل مجرمانه مستقل پس از تماس الزامی نیست و تنها تماس تلفنی را می توان مزاحمت نامید. در عمل، حتی تماس های مکرر بدون صحبت نیز می تواند یک مزاحم تلفنی باشد.

 

ویژگی‌های جرم مزاحمت تلفنی

مزاحمت تلفنی باید بیش از یک بار اتفاق افتاده باشد. مزاحمت عمدی نیز از ویژگی های این جرم است، بنابراین اگر فردی با شما تماس بگیرد، تنها ناراحتی و اکراه شما را همراه بیاورد مزاحمت تلفنی اتفاق افتاده است.

 

نکات مهم در مزاحمت تلفنی

اگر از شاکیان جرم مزاحمت تلفنی هستید، می توانید موضوع را از شرکت مخابرات بررسی و یا به دادگاه محل مزاحمت شکایت کنید.  لازم به ذکر است به موجب رأی وحدت رویه شماره 721 مورخ 21/4/1390 وقوع جرم مزاحمت تلفنی اشخاص از طریق سایر دستگاه های مخابراتی موضوع ماده 641 قانون مجازات اسلامی مشمول قانون مجازات اسلامی می باشد. نتیجه مورد نظر بنابراین در مواردی که اجرای مزاحمت از یک حوزه قضایی شروع و نتیجه در حوزه قضایی دیگر حصول شود، محل وقوع نتیجه مذکور محل وقوع جرم و حوزه قضایی است. دادگاه صالح به آن جرم رسیدگی می کند.

 

مجازات مزاحمت تلفنی

بر اساس ماده 641 قانون مجازات اسلامی: «هرگاه شخصی از طریق تلفن یا سایر وسایل مخابراتی برای شخصی ایجاد مزاحمت کند، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد». لازم به ذکر است که بر اساس ماده واحده اصلاحیه تبصره ۲ ماده ۱۴ قانون تأسیس شرکت مخابرات ایران مصوب ۱۳۳۶: هر شخصی پس از کشف برای اولین بار با وسیله ارتباطی دیگری تداخل ایجاد کند یا عمداً ارتباط دیگری را مختل کند، ارتباط تلفنی وی به مدت سه ماه با اخطار کتبی قطع شده و برای ارتباط مجدد باید هزینه پرداخت شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =