اعتراض ثبتی
در این مطلب موضوعاتی مانند : مراجع ثبت اعتراض، ایرادات ثبتی ، مرجع حل اختلاف و انواع اعتراضات ثبتی و… مطالبی را ارائه کرده ایم. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی آنلاین، مشاوره حقوقیتلفنی، مشاوره حقوقی وکیل و … حتما با گروه وکلای رضا عبدالمحمد تماس بگیرید.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد
همراه شما در دعاوی اعتراض ثبتی با بهترین
وکیل ثبتی
خواهد بود.
اعتراض ثبتی چیست؟
عملیات ثبتی در واقع شامل تمامی عملیات هایی است که در اداره ثبت صورت می پذیرد این عملیات قبل از ثبت ملک در دفتر املاک انجام می شود حال در صورتی که در حین انجام معاملات ثبتی اعتراضی صورت پذیرد که مانع از صدور اسناد گردد صورت می پذیرد.ا
مراجع رسیدگی به اختلافات و اشتباهات ثبتی
هیات نظارت اعتراض ثبتی:در مقر استانی جهت رسیدگی به اختلافات و اشتباهات ثبتی هیاتی به نام هیات نظارت مستقل تشکیل می شوداعضای هیئت سه نفره هستند که عبارتند از: رئیس ثبت استان و یا قائم مقام وی دو نفر از قضات دادگاه شورای عالی ثبت: یکی دیگر مراجع رسیدگی به اعتراضات و ثبتی شورای عالی ثبت میباشد که مرجع تجدیدنظر نسبت به تصمیمات هیات نظارت در مورد آرایی که قابلیت اعتراض دارند نیز می باشد.شعبه از شورای عالی ثبت متشکل از معاون مربوط به آن قسمت و همین طور دو نفر از قضات دیوان عالی کشور است که افراد مزبور توسط رئیس قوه قضائیه تعیین میگردد قانون در مورد اعضای علی البدل اعضای شورای عالی ثبت در مواردی بیماری ، غیبت و تعرض قانونی سکوت نموده است. اعتراضات ثبتی و مراجع رسیدگی وقتی که مرحله ها و اقدامات ثبت ملک انجام می شود، ملک به ثبت می رسد، اما اگر شخص یا اشخاصی به ثبت ملک اعتراض داشته باشند، اعتراض خود را به عنوان طرح دعوی علیه ثبت مطرح می کنند(دعوای اعتراض ثبتی).
دعوای ثبتی توسط افرادی اقامه می شود که خود را ذی نفع جزئی یا کلی در ملک ثبتی می دانند. لذا نسبت به حق خود شکایت می کنند و به متقاضی ثبت ملک اعتراض می کنند.
قانونگذار در ماده 16 قانون ثبت اسناد و املاک در این خصوص آورده است:
«هر شخص اعتراضی به املاک ثبتی داشته باشد میبایست ظرف ۹۰ روز از تاریخ انتشار اولین آگهی اقامه دعوی کند و درخواست مستقیماً به شعبه ثبت یا اداره ثبت یا یا به دایره ثبتی که معین شده در علان نوبتی است تسلیم می شود و رسید باید در برابر عرض حال داده شود . اگر در مهلت قانونی درخواست تسلیم شود اداره ثبت آن را به دفتر دادگاهی که مرجع رسیدگی است ارسال می کند و اگر اداره ثبت تشخیص دهد که درخواست خارج از موعد مقرر تسلیم شده است. نظر خود را کتباً اعلام و طبق مقررات وزارت دادگستری محل رسیدگی و رأی گیری در جلسه اداری را به قاضی دادگاه بدوی بدهد و رأی دادگاه بدوی در این مورد قاطع است. ”اگرچه مقاله اعتراض به ثبت نام را به طور کامل بیان می کند، اما درک مطلب برای عموم مشکل است، بنابراین در ادامه مرحله اعتراض ثبت نام به صورت ساده نوشته شده است.
مهلت اعتراض ثبتی:
مهلت اعتراض به ثبت ملک 3 ماه از تاریخ انتشار آگهی نوبت اول می باشد. البته گاهی ممکن است در انتشار آگهی نوبت اشتباهی رخ دهد و با دستور هیئت نظارت نوبت تجدید شود که در این صورت آگهی مجدد فقط یک بار منتشر می شود که در این صورت مهلت اعتراض 30 روز از زمان انتشار برای ثبت نام میباشد.انواع اعتراض ثبتی :
-
اعتراض به ثبت ملک:
هر شخصی که نسبت به ملکی که به ثبت رسیده حتی حق ارتفاق داشته باشد مجاز است به درخواست ثبت اعتراض کند. یکی از مهمترین اشتباهات و اعتراض های ثبتی ثبت ملک است. - اعتراض به حدود اموال
- اعتراض به حقوق ارتفاقی املاک
• اعتراض بر ثبت ملک
مهلت اعتراض بر ثبت ملک
مهلت زمان اعتراض بر ثبت ملک 3 ماه از تاریخ نشر اولین اعلان نوبتی است . البته بعضی اوقات امکان دارد در انتشار آگهی نوبتی اشتباهی صورت گرفته باشد و سبب شود که آگهی نوبتی به دستور هیات نظارت تجدید گردد که در این موارد آگهی مجددی صرفا برای یک مرتبه منتشر خواهد شد ، که در این صورت مدت اعتراض بر ثبت 30 روز از زمان انتشار آگهی مجدد محاسبه میشود .مرجع تقدیم اعتراض بر ثبت ملک
اعتراض بر ثبت باید مستقیما به اداره ثبت یا دایره ثبت یا شعبه ثبتی که در آگهی نوبتی هم تعیین شده است و همان دایره و یا اداره ثبت که آگهی های نوبتی را منتشر میکند تقدیم گردد . لازم به ذکر میباشد که در صورتی که اعترض بر ثبت به غیر از مرجع مذکور تقدیم شود و در مهلت 90 روز به اداره ثبت ارجاع نشود ، اعتراض مطروحه فاقد اثر قانونی خواهد شد .مرجع اعتراض به درخواست ثبت ملک
1. از روش تقدیم دادخوست
2. از روش تقدیم گواهینامه به جریان دعوا
3. از روش اعتراض کتبی
نحوه رسیدگی به اعتراض به ثبت ملک در اعتراض به ثبت توجه به این نکته ضروری است که اعتراض به ثبت باید در مهلت زمان قانونی اعتراض مطرح شود ، چرا که در غیر از این صورت اثری بر آن مترتب نمیباشد .