وکیل دریافت حضانت فرزندان
درواقع حضانت فرزندان باید با توجه به مصلحت هر یک از آن ها مشخص شود اما قانون حضانت تنها تا سن بلوغ فرزندان را در بر دارد. طبق قانون حضانت فرزندان تا 7 سالگی با مادر است، سپس حضانت فرزندان دختر از 7 تا 9 سالگی و فرزندان پسر از 7 تا 15 سالگی با پدر خواهد بود. پس از این سن نیز انتخاب زندگی با پدر یا مادر و براساس انتخاب فرزند می باشد. در این میان والدی که در یک برهه زمانی حضانت فرزندان را بر عهده ندارد، می تواند با حق ملاقاتی که در اختیار اوست با فرزند یا فرزندان خود ملاقات کند.
گروه حقوقی رضا عبدالمحمد،بهترین وکیل سهروردی در دعاوی حضانت فرزندان همراه شما است.
برخلاف باور عموم مسئله حضانت فرزندان تنها منوط به هنگام طلاق نیست و ممکن است هنوز پرونده طلاق به دادگاه نیز نرسیده باشد و فقط زوجین بصورت مجزا از یکدیگر زندگی می کنند.
در صورت ممانعت قیم فرزندان از ملاقات با والد دیگر، والد دیگر ضمن تشکیل پرونده از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و مراجعه به دادگاه می تواند حکم ملاقات فوری و موقت فرزند خود را گرفته و او را ملاقات کند. براساس ماده 54 قانون حمایت از خانواده ممانعت از ملاقات فرزندان جرم محسوب می شود. ماده 54 از قانون حمایت از خانواده به شرح زیر است:
«در صورت استنکاف قیم از انجام وظایف مقرر یا ممانعت از ملاقات طفل با افراد ذی حق، برای بار اول به جزای نقدی درجه هشت و در صورت تکرار به مجازات در بیشترین حالت خود محکوم می شود.»
قوانین و مقررات حضانت فرزندان
همانطور که می دانید پروسه طلاق ممکن است مدت زیادی به طول بیانجامد و این مدت فرزندان بیشتر از والدین خود متحمل سختی خواهند بود. به همین دلیل نیز مسئله حضانت فرزندان بهتر است از همان ابتدا مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد تا تکلیف آنان زودتر مشخص شود.
بیشتر بخوانید : مهرالمتعه چیست؟
با توجه به ماده 1171 قانون مدنی، در صورت فوت پدر یا مادر، حضانت با والد دیگر خواهد بود. بنابراین با فوت پدر، حضانت به مادر تعلق می گیرد. حال اگر پدربزرگ پدری در قید حیات باشد ولایت فرزند با پدربزرگ پدری خواهد بود. ولایت و حضانت با هم متفاوتند و تنها در صورتی پدربزرگ پدری می تواند حضانت را از مادر بگیرد که در دادگاه عدم صلاحیت نگهداری و مراقبت مادر را اثبات کند و همچنین ثابت کند که نگهداری و مراقبت پدربزرگ پدری به صلاح فرزند می باشد.
ممانعت از حق ملاقات فرزندان
همانطور که می دانید حضانت فرزندان به یکی از والدین تعلق می گیرد و والد دیگر طبق رأی دادگاه 24 یا 48 ساعت در هفته، اجازه ملاقات با فرزندان را خواهد داشت. حال اگر قیم فرزندان علی رغم رأی دادگاه از ملاقات فرزندان با والد دیگر ممانعت به عمل آورد، والد دیگر می تواند با مستند بر قانون مجازات اسلامی، علیه قیم شکایت کند. در صورت اثبات این امر، برای قیم مجازات کیفری پیش بینی می شود.
مشاوره حقوقی ملاقات فرزند
از نظر قانونی فرزندان می توانند با والدین یا خویشاوندان خود ملاقات داشته باشند اما ممکن است به دلیل سن کم نتوانند این موضوع را به دادگاه اعلام دارند. بنابراین لازم است که از سوی وکیل حضانت هنگام صدور قرار ملاقات با فرزند، حقوق کودک نیز مورد توجه قرار گیرد.
برای مثال کودک حق دارد پدر زندانی یا مادر معتاد خود را ببیند و بشناسد. در مواردی ممکن است این ملاقات ها به مصلحت کودک نباشد. در این زمان دادگاه صالح ارجحیت حقوق کودک و مصلحت او را تشخیص می دهد. زیرا ممکن است روح و روان کودک در اثر این ملاقات ها آسیب های جبران ناپذیری ببیند به همین منظور نیز برخی ملاقات ها با کودک را دادگاه ممنوع اعلام می دارد. مواردی که سبب سلب حضانت و ملاقات می شوند عبارتند از:
- اعتیاد به مواد مخدر
- فساد اخلاقی
- جنون
- ازدواج مجدد مادر
در صورت ازدواج مجدد مادر، برای آنکه مادر بتواند باز هم حضانت فرزند را در دست داشته باشد باید در دادگاه اثبات کند ازدواج مجدد وی تأثیر منفی در نگهداری و سایر وظایف مادرانه اش ندارد و همچنین مراقبت مادر از کودک به مصلحت کودک خواهد بود.
حضانت فرزند در طلاق توافقی
همانطور که می دانید در طلاق توافقی تمامی حق و حقوق مالی و غیر مالی زوجین از پیش مورد توافق طرفین قرار می گیرد.حضانت فرزندان نیز یکی از مواردی است که والدین پیش از طلاق درمورد آن به توافق می رسند. پس از مسئله حضانت، مسئله ملاقات و نفقه فرزندان مطرح شده که باید مورد توافق واقع شود.
براساس ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی: «چنانچه به واسطه طلاق و یا به هر دلیل دیگری والدین فرزند در یک خانه در حال سکونت نباشند، هر کدام از والدین که فرزند در حضانت او نمی باشد حق ملاقات فرزند را خواهد داشت. تعیین زمان و مکان ملاقات و دیگر جزئیات مرتبط با آن در صورت وجود اختلاف میان پدر و مادر و عدم توافق، با دادگاه خانواده خواهد بود.»
در هر حال امکان محروم کردن فرزند از ملاقات با پدر، مادر و سایر خویشاوندان به موجب حق حضانت وجود ندارد.
مضاف بر آن پدر، مادر و خویشاوندان فرزند حق ملاقات با او را خواهند داشت. اما دو نکته مهم در این رابطه وجود دارد که عبارتند از:
- منع ملاقات فرزند برای طرف مقابل تا دو بار جریمه نقدی و برای بار سوم باعث سلب حضانت فرزند خواهد شد.
- چنانچه یکی از والدین احساس کند که خلاف توافق، حضور فرزند پیش طرف دیگر سبب آسیب دیدن فرزند می شود، باید به دادگاه مراجعه کند. دادگاه پس از بررسی شواهد و دلایل در صورتی که تشخیص دهد حضانت و نگهداری از کودک توسط فرد مذکور خلاف مصلحت فرزند می باشد، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهد کرد.
بهرحال مسئله حضانت فرزند ابعاد پیچیده و گسترده ای دارد و با توجه به هر پرونده،بهترین راه قانونی را باید به موکل پیشنهاد داد. برای بررسی دقیق تر با ما در ارتباط باشید.
من و همسرم از هم طلاق نگرفتیم و همسرم من رو طلاق نمیده فرزندان پیش او هستند و از نظر مادی قوی هست ، آیا میتونم حضانت فرزندام رو بگیرم؟
با سلام دوست عزیز بله این امکان وجود دارد برای اطلاعات بیشتر میتونین با دپارتمان حضانت فرزند ما تماس بگیرید که شمارا راهنمایی کنند .