آنچه خواهید خواند :

مراحل طلاق توافقی

وکیل طلاق

قوانین و مقررات و مراحل طلاق توافقی در سال 1402

گاهی سختی ها و مشکلات زندگی به اندازه ای زیاد می شود که زوجین برای رهایی از مشکلات و داشتن زندگی آرام و بی دغدغه مجبور به طلاق می شوند. در طلاق توافقی همانطور که از نامش پیداست با توافق زوجین صورت خواهد گرفت. برای اطلاع از مراحل و دریافت راهنمایی های بیشتر می توانید با وکیل طلاق خبره مشورت کنید.

بیشتر بخوانید : وکیل برای مهریه

شرایط طلاق توافقی

همانطور که گفتیم طلاق توافقی تنها در صورت رضایت و توافق زوجین برای طلاق صورت خواهد گرفت. طرفین می توانند مراحل طلاق توافقی را با کمک وکیل طلاق و یا خود به تنهایی انجام دهند. پیش از انجام این مراحل، باید برای موضوعات مشترکی که بین آن ها هست به توافق برسند. منظور از موضوعات مشترک حضانت فرزندان، پرداخت مهریه، نفقه و اموال مشترک (در صورت وجود) می باشد. 

درمورد حضانت فرزندان باید توافق شود که بعد از طلاق با کدامیک از والدین خود زندگی خواهند کرد. در مورد مهریه و نفقه نیز باید توافق شود که به چه میزان و چه زمانی  دریافت شود.

مراحل درخواست طلاق توافقی

  • ثبت‌نام در سامانه تصمیم
  •  تنظیم تمام توافقات در دفاتر اسناد رسمی
  • 5 جلسه مشاوره خانواده
  • طرح دادخواست طلاق در دفتر خدمات الکترونیک قضایی
  • تهیه انواع گواهینامه‌ها از جمله گواهی عدم بارداری زوجه
  • شرکت در جلسات دادگاه

مزایای استفاده از وکیل در طلاق توافقی

در صورتی که طلاق توافقی با کمک وکیل انجام شود، مدت زمان طلاق به 10 تا 30 روز کاهش می‌یابد. همچنین، لازم نیست هیچ کدام از زوجین در دادگاه، مرکز مشاوره و حتی دفتر وکالت حاضر شوند. همه این مراحل به شکل غیرحضوری و با کمک وکیل انجام می‌شود.

توجه به این نکته ضروری است که یک وکیل نمی‌تواند هم وکالت زوج و هم زوجه را به‌عهده بگیرد. به‌همین دلیل لازم است دو وکیل برای زن و شوهر استخدام شوند.

دفاتر وکالت، معمولا این وکلا را در اختیار قرار داده و در مدت زمان کمی کارهای قانونی را انجام می‌دهند.

بهترین وکیل در سهروردی،رضا عبدالمحمد با تجربه ای درخشان در پرونده های خانواده.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

از آنجا که طلاق توافقی یک جریان حقوقی است، مانند باقی امور حقوقی به مدارک هویتی نیاز است. برای انجام مراحل طلاق توافقی باید شناسنامه زوجین، کارت ملی زوجین، وکالت نامه محضری طلاق ( درصورت حق طلاق داشتن خانم)، توافق نامه زوجین، شرح آزمایشات پزشکی و گواهی عدم بارداری و همچنین سند ازدواج موجود باشد.

درصورت ناموجود بودن هر یک از مدارک بالا، می توان از مرجع هرکدام، درخواست المثنی داشت.

شرکت در جلسات مشاوره الزامی است و در پایان جلسات گواهی عدم سازش صادر و به زوجین تحویل داده خواهد شد. این گواهی عدم سازش تا 3 ماه اعتبار دارد.

اگر در مراحل طلاق وکیل داشته باشید، وکیل شما باید با در دست داشتن این گواهی و وکالت نامه رسمی از جانب شما، باقی مراحل را انجام دهد. وکالت نامه رسمی هم بصورت فیزیکی و هم بصورت الکترونیکی در سامانه ثنا به ثبت خواهد رسید.

مدت زمان طلاق توافقی

زمان طلاق توافقی بسته به داشتن یا نداشتن وکیل متفاوت است. در خوش بینانه ترین حالت بین 6 تا 9 ماه به طول می انجامد. زیرا طرفین باید خود گواهی عدم سازش را دریافت و ظرف مدت 3 ماه، برای جاری شدن صیغه طلاق به دفاتر طلاق مراجعه کنند. در صورت داشتن وکیل طلاق مجرب این زمان به 10 تا 20 روز کاری کاهش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید : مهرالمتعه چیست؟

همانطور که پیش تر گفتیم لازمه طلاق توافقی، رضایت و توافق زوجین می باشد.

پیش از اقدام به طلاق توافقی، موارد بالا باید مورد توافق طرفین واقع شوند. اگر زوجین در موارد بالا به توافق نرسند می توانند از وکیل خانواده و طلاق کمک گیرند. برای گذر از پروسه طلاق توافقی باید به دادگاه نیز مراجعه کنید و تنها در آخرین مرحله جهت جاری شدن صیغه طلاق باید به دفاتر طلاق مراجعه نمایید.

از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

یک پاسخ
  1. سهیلا گفت:

    سلام هزینه وکیل طلاق تقریبا چقدر میشه؟ و اینکه میشه هزینه رو بعد از دریافت مهریه پرداخت کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شانزده =