یکی از حقوق مالی زن که به هنگام جاری شدن خطبه عقد با توافق طرفین تعیین و در سند ازدواج درج می گردد، مهریه است. زوجه به محض جاری شدن عقد مالک مهریه است و هر زمان که بخواهد می تواند نسبت به مطالبه و دریافت آن اقدام نماید. یکی از روش های گرفتن مهریه توقیف اموال و علی الخصوص توقیف حقوق برای مهریه است. ما در این مقاله نحوه توقیف حقوق برای کارمندان و افراد مختلف را به طور کامل برای شما شرح داده ایم. در صورت بروز ابهام در این رابطه می توانید با گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد در ارتباط باشید. اگر قصد توقیف حقوق زوجه به عنوان مهریه را دارید حتما از توصیه ها و راهنمایی های یک وکیل مهریه با تجربه استفاده کنید.
برای مشاوره با وکیل متخصص مهریه با شماره 09121574297 تماس بگیرید.
اجرای احکام در دادگاه جهت توقیف حقوق برای مهریه به چه صورت است؟
همان طور که می دانید با جاری شدن خطبه عقد مالکیت مهریه به زوجه تعلق می گیرد و ایشان می توانند هرگونه دخل و تصرفی در آن داشته باشند. مطالبه مهریه در هر زمانی ممکن است اتفاق بی افتد؛ اما به طور معمول تنها به هنگام طلاق رخ می دهد. ازآنجاکه درصد طلاق نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده، بنابراین مطالبه مهریه توسط زنان نیز افزایش یافته است. برای مطالبه و دریافت مهریه ابتدا باید از طریق دفترخانه و اجرای ثبت اسناد مهریه درج شده در سند ازدواج را به اجرا گذاشت.
سپس کلیه اموال منقول و غیرمنقول مرد را توقیف نمود. حقوق دریافتی مرد نیز جزئی از این اموال به شمار می آیند و می توان آن را توقیف کرد. حال شاید بپرسید که چه میزان از حقوق قابل توقیف است؟ برای یافتن پاسخ این سؤال همراه ما باشید.
در چه مواردی امکان توقیف حقوق برای مهریه وجود ندارد؟
مواردی وجود دارد که نمی توان حقوق فرد را برای مهریه توقیف نمود. این موارد عبارت اند از:
- نظامیانی که در جنگ هستند.
- مددجویان کمیته امام خمینی و سازمان بهزیستی.
شرایط توقیف حقوق برای مهریه
به طورکلی برای دریافت مهریه روش های متعددی وجود دارد. در برخی موارد مرد بدون درگیری و گاهی نیز طی مدتی و به صورت اقساطی مهریه همسر خود را می پردازد. اما ممکن است مرد از پرداخت مهریه امتناع ورزد که در این صورت کار به دعوای حقوقی کشیده خواهد شد. در این حالت پس از به اجرا گذاشتن مهریه و به جریان افتاده پرونده، اولین اقدام زن در جهت دریافت مهریه خود، توقیف اموال زوج است. حقوق زوج نیز جزئی از اموال ایشان محسوب می شود پس امکان توقیف حقوق برای مهریه وجود دارد. توقیف حقوق برای افراد مختلف متفاوت بوده که ما به صورت مجزا هر یک از آن ها را بررسی نمودیم:
کارمندان دولت
اگر مرد در یکی از ارگان های دولتی، ارگان های وابسته به دولت یا نیمه دولتی کارمند باشد می توان حقوق ایشان را برای مهریه توقیف کرد. برای توقیف حقوق کارمندان شرایط کارمند حائز اهمیت است. برای مثال اگر مرد همسر و فرزند داشته باشد (ازدواج دوم داشته باشد) درصد کمتری از مهریه توقیف می شود؛ اما اگر مرد مجرد و بدون فرزند باشد درصد بیشتری از حقوق ایشان کسر خواهد شد.
بشیتر بخوانید : اعتراض به رای تعدیل مهریه
بازنشستگان
در صورت بازنشسته بودن مرد نیز امکان توقیف ایشان وجود دارد و می توان بخشی از حقوق مرد را برای مهریه به توقیف در آورد. برای بازنشستگانی که سن بالایی دارند باید این مسئله را نیز در نظر گرفت که ممکن است مشکل یا بیماری برای ایشان به وجود آید. · کارمندان نظامی: توقیف حقوق کارمندان نظامی برای مهریه تنها در صورتی امکان پذیر است که کشور در شرایط جنگ و درگیری نباشد؛ زیرا رفاه حال زوج نباید به هنگام جنگ مختل گردد.
افراد تحت پوشش بهزیستی
امکان توقیف حقوق افرادی که جزو مستمری بگیران بهزیستی یا کمیته امداد هستند، وجود ندارد. در این شرایط مطالبه و دریافت مهریه از طریق روش های دیگر دریافت مهریه امکان پذیر خواهد بود. این گروه از افراد شامل زندانیان و خانواده آن ها، معلولین، ازکارافتادگان و همچنین آسیب دیدگان از حوادث مختلف می شوند.
حقوق و مزایای وظیفه
حقوق وظیفه درواقع شامل حقوق وظیفه ازکارافتادگی و حقوق وظیفه وراث است. حقوق وظیفه ازکارافتادگی، حقوق مستمری ثابتی است که در صورت ازکارافتادن یا نقص عضو کارمند به ایشان پرداخت می شود. حقوق وظیفه وراث نیز حقوق مستمری ثابتی است که در صورت فوت کارمند به ورثه ایشان تعلق می گیرد. حال در صورت توقیف حقوق وظیفه، تنها امکان توقیف یک چهارم از آن وجود دارد.
بیشتر بخوانید : بانکی برای مهریه
چه میزان از حقوق برای مهریه توقیف می شود؟
تا به اینجا گفتیم که امکان توقیف حقوق برای مهریه وجود دارد. اما به چه میزان؟ میزان حقوق توقیف شده برای مهریه یکی از نگرانی های افراد می باشد. باید گفت که این میزان به شرایط مرد و ارگانی که ایشان در آن مشغول به کار هستند بستگی دارد. در برخی ارگان ها در صورت مجرد بودن مرد یک سوم از حقوق و در صورت تأهل و فرزند داشتن ایشان یک چهارم از حقوق قابل توقیف خواهد بود.
بیشتر بخوانید : استعلام حساب بانکی برای مهریه
آنچه در چه مقدار از حقوق برای مهریه توقیف می شود خواندیم:
همان طور که می دانید مهریه حق قانونی زن است که مرد نیز موظف به پرداخت آن می باشد. زن بعد از به اجراگذاشتن مهریه از طریق دفاتر ازدواج و اجرای ثبت اسناد و املاک، باید به توقیف اموال بابت مهریه و همچنین توقیف حقوق برای مهریه بپردازد. میزان حقوق توقیف شده برای مهریه در ارگان های مختلف متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با گروه حقوقی دکتر رضا عبدالمحمد تماس حاصل فرمایید.
بیشتر بخوانید :نحوه اعتراض به رای مهریه
سؤالات متداول
توقیف حقوق برای مهریه چه زمانی انجام می شود؟
توقیف حقوق پس از به اجراگذاشتن مهریه و هم زمان با توقیف اموال زوج انجام می شود.
توقیف حقوق چه کسانی امکان پذیر است؟
توقیف حقوق برای افرادی امکان پذیر است که در ارگان های دولتی، ارگان های وابسته به دولت یا نیمه دولتی کارمند باشند.
چه میزان از حقوق برای مهریه قابل توقیف است؟
میزان حقوقی که برای مهریه قابل توقیف است در ارگان های مختلف متفاوت است. به طورکلی برای افراد مجرد یک سوم و برای افراد متأهل و دارای فرزند یک چهارم از حقوق می باشد.
آیا این مطالب به شما کمک کرد؟
میانگین امتیاز این مقاله 4.3 / 5. تعداد کسانی که امتیاز داده اند : 33
اولین امتیاز دهنده این مقاله باشید.