اعتراض به رای مهریه

چگونه به رای مهریه اعتراض کنیم؟ قوانین اعتراض به رای مهریه

فهرست مطالب

انواع مهریه براساس نحوه پرداخت

انواع مهریه بر اساس نحوه پرداخت به شرح ذیل است :

 

مهر السنه

این مهریه طبق سنتی است که حضرت محمد(ص) برای دختر خودشان و همه زنان تعیین کرده است.

 

مهر المسمی

مهریه ای است که طبق توافق طرفین تعیین و در سند ازدواج قید میگردد.

 

مهر المثل

اگر در هنگام انعقاد عقد نکاح در مورد مهریه هیچ توافقی انجام نشده باشد و یا به نوعی تعیین شده باشد که مطابق قانون نبوده، ولی عمل نزدیکی بین زوجین صورت گرفته، در این زمان مطابق عرف محل و وضعیت خاص زوجه مانند تحصیلات وی، سن، شغل و … مهریه ای هم تراز با شأن وی برایش تعیین میگردد.

 

مهر المتعه

این مهریه بیشتر با توجه به شرایط مرد در نظر گرفته میشود بدین معنا که میزان درآمد و دارایی مرد نرخ مهریه تعیین میکند.

برای مشاوره با وکیل متخصص مهریه با شماره 09121574297 تماس بگیرید.

 

اعتراض به رای مهریه

 

مهریه در دین اسلام چه حکمی دارد؟

حکم مهریه بدین صورت است که زوج موظف است برای تحکیم روابط خانواده و ابراز علاقه خود به زوجه مهریه را پرداخت نماید. و در قبال مهریه، زوجه میتواند از حق خود گذشت نماید و یا آن را بپذیرد.

 

بیشتر بخوانید : چگونه مهریه را اجرا بگذاریم؟ قوانین و شرایط به اجرا گذاشتن مهریه

 

مراحل ارائه دادخواست مهریه

در دفاتر اسناد رسمی محلی که عقد در آن جاری می شود، آنچه عرف است 110 سکه تمام بهار آزادی و یا سکه امامی میباشد که بعد از خواندن عقد و ثبت سند ازدواج در عقدنامه ذکر می شود. در صورتی که مرد تمکن مالی داشته باشد و اختلافی هم نباشد باید آن را به زوجه پرداخت نماید و چناچه اختلافی رخ دهد و مرد از پرداخت مهریه امتناع نماید، زوجه یا وکیل وی میتواند با تنظیم دادخواست و رجوع به دادگاه خانواده، مهریه خود را مطالبه نماید.

 

بیشتر بخوانید : چه تعداد سکه مهر کنیم؟

 

نحوه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه

زمانیکه زوجین  به این درک برسند که توانایی زندگی با یکدیگر را ندارند زن برای درخواست مهریه خود اقدام نموده و به دادگاه های خانواده و یا مراجع قضایی مربوطه مراجعه میکند و طی دادخواستی نسبت به گرفتن مهر خود اقدام مینماید. از آنجایی که معمولا زوج در پرداخت مهریه وقفه ایجاد میکند و یا از پرداخت آن امتناع می ورزد، مطابق قانون این حق به زنان داده شده تا ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ رای دادگاه یا مراجع قضایی مربوطه نسبت به رای دادگاه اعتراض نماید.

گاهی مردان در پرداخت مهریه دچار مشکل شده و به همین دلیل دادگاه تجدید نظر اعسار مهریه، با بررسی قانونی اموال و دارایی مرد به این نتیجه میرسد که زوج تمکن مالی برای پرداخت مهریه همسرش را ندارد. فلذا دادگاه تجدید نظر اعسار مهریه برای آنکه از زندانی شدن زوج به دلیل عدم پرداخت مهریه جلوگیری نماید ترجیح میدهد با در نظر گرفتن یکسری شرایط، او را موجه به پرداخت مهریه نماید. در برخی مواقع زوجه نسبت به رای دادگاه اعتراض نموده  و خواهان تجدید نظر رای می باشد که میتواند با تنظیم درخواست تجدید نظر مهریه اعتراض خود را اعلام نماید.

 

بیشتر بخوانید : راه های فرار از دین مهریه و روش های جلوگیری

 

مجازات عدم پرداخت مهریه در هر دو نوع عندالمطالبه یا عندالاستطاعه چیست؟

  • اولاً در صورتی که پرداخت اقساط مهریه سر موعد انجام نشود و پرداخت به تعویق بیفتد، زوج به زندان محکوم میگردد.
  • ثانیاً اموال و دارایی زوج توقیف میشود.

 

برای اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه به کدام دادگاه می توان مراجعه کرد؟

  1. دادگاه و مراجع قضایی خانواده
  2. وصول مهریه از طریق اجرای ثبت اسناد در اداره ثبت اسناد و املاک در دعوی پرداخت مهریه که زوجه مدعی خواهان تجدید نظر مهریه، باید علاوه بر تهیه دادخواست مزبور در دادگاه محل اقامت زوج و یا محل وقوع عقد نکاح به دادگاه تقدیم نماید.

 

اعتراض به رای مهریه

 

با کدام دلایل می توان نسبت به رای دادگاه تجدید نظر مهریه اعتراض نمود؟

 

  • ادعا بر عدم معتبر بودن مدارک استنادی دادگاه.
  • ادعا بر عدم صلاحیت قاضی پرونده یا دادگاه صادر کننده رای.
  • ارائه مستندات قاطع مبنی بر آنکه زوجه تمکن مالی جهت پرداخت مهریه را دارد.
  • ادعا بر عدم عنایت قاضی به ادله ابرازی.

 

میزان مهلت درخواست تجدید نظر مهریه

مدت زمان درخواست برای تجدید نظرخواهی برای اشخاص مقیم ایران بیست روز و برای اشخاص مقیم خارج از کشور دو ماه از تاریخ ابلاغ رای میباشد؛ که برای این کار خود شخص شاکی و یا وکیل وی برای اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه، دادخواست تنظیم مینماید.

 

بیشتر بخوانید : چگونه از طریق دادگاه مهریه بگیریم + قوانین و شرایط

 

اگر شخص متهم در مرجع قضایی تجدید نظر مهریه حاضر نباشد چه می شود؟ 

اگر متهم در جلسات دادگاه اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه حاضر نشود، و دلایل محکمی مبنی بر غایب بودن خود ارائه ندهد، دادگاه تجدید نظر اعسار مهریه اجازه دارد حکم جلب متهم را مطابق با نظر شاکی صادر کند.

 

نحوه اجرای حکم اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه در صورت غیاب متهم

دادگاه تجدید نظر اعسار مهریه میتواند رای خود را به شکل غیابی صادر نماید. مزیت این امر در اکثر مواقع این است که دیگر نهاد های دولتی میتوانند با دادگاه همکاری های لازم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید : چگونه در دوران عقد مهریه را مطالبه کنیم؟

در اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه که نوعی اعتراض به نظر دادگاه مربوطه است، اگر در زمان صدور رای متهم حاضر نباشد و عذر موجهی برای غیبت خود در دادگاه نداشته باشد، دادگاه حکم را به صورت غیابی صادر مینماید. در این مواقع این حق به متهم داده میشود که ظرف مدت تعیین شده، اعتراض خود را اعلام نماید. به این نوع اعتراض در اصطلاح واخواهی نیز میگویند.

 

اعتراض به رای مهریه

 

اقدامات دولت نسبت به پرداخت مهریه زوجه:

اگر مهریه زوجه 110 سکه طلا یا کمتر باشد، مرد موظف است تمام سکه ها را پرداخت نماید اما اگر تمکن مالی نداشته باشد، دولت نحوه پرداخت آن را برای مرد به تقسیط میکند که این اقساط بدین صورت می باشد: مطابق رای دادگاه ماهانه یک سکه یا نیم سکه در زمان تعیین شده پرداخت نماید و در صورت به تعویق انداختن در پرداخت آن باید به زندان برود. پس از زندانی شدن زوج  و بررسی های صورت گرفته در مورد اموال وی و وجود شاهد، دولت وظیفه پرداخت مهریه زوجه را برعهده میگیرد.

 

بیشتر بخوانید :

 

در صورت عدم پرداخت مهریه کدام اموال زوج قابلیت توقیف را دارند؟

در پرداخت مهریه به صورت توافقی، زوجه میتواند به ازای مهریه خود زمین، آپارتمان، سهام و یا هر چیزی که مالیت داشته باشد را قبول و در عقدنامه خود ثبت نماید. البته اگر موارد مذکور مایحتاج زوج باشد، زوجه نمیتواند آن ها را توقیف کند. اما در خصوص سکه یا نرخ ارز، مرد موظف است آن را به همسرش پرداخت نماید.

 

بیشتر بخوانید : <spanگرفتن مهریه بعد از تقسیم ترکه + قوانین”}” data-sheets-userformat=”{“2″:33567233,”3”:{“1″:0},”12″:3,”15″:”Vazirmatn”,”16″:10,”28″:1}”>گرفتن مهریه بعد از تقسیم ترکه + قوانین

 

وکیل متخصص اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه

اعتراض به رای دادگاه تجدید نظر مهریه نیاز به آشنایی کامل با مواد و تبصره های قانونی دارد. با توجه به این امر که در احکام کیفری، استفاده از وکیل اعتراض به حکم قطعی مهریه اجباری نیست، اما بسیاری از اشخاص بعد از طی کردن زمان بسیار و صرف هزینه های بالا متوجه میشوند که مسیر نادرستی را طی کرده اند و از گرفتن حق خود ناامید میشوند؛ اما مشورت با یک وکیل کاردان می تواند بهترین انتخاب برای شما باشد بنابراین با گروه مشاوره دکتر رضا عبدالمحمد برای کسب بهترین نتیجه در ارتباط باشید.

 

بیشتر بخوانید : <spanوصول مهریه از قیم + قوانین و شرایط”}” data-sheets-userformat=”{“2″:33567233,”3”:{“1″:0},”12″:3,”15″:”Vazirmatn”,”16″:10,”28″:1}”>وصول مهریه از قیم + قوانین و شرایط

سوالات متداول درباره اعتراض به رای مهریه

چگونه می‌توان به رای مهریه اعتراض کرد؟

برای اعتراض به رای مهریه، ابتدا باید دادخواستی به دادگاه تجدید نظر ارسال کنید. در این دادخواست باید دلایل و مستندات خود را به طور کامل بیان کنید. اگر دادگاه تجدید نظر رای را تایید کند، می‌توانید به دیوان عالی کشور اعتراض کنید.

آیا زوج حق اعتراض به مهریه را دارد؟

بله، زوج حق دارد به میزان مهریه و یا حکم دادگاه اعتراض کند. این اعتراض می‌تواند بر اساس عدم توانایی پرداخت (اعسار) و یا اشتباه در تعیین میزان مهریه باشد.

چگونه می‌توان به حکم اعسار مهریه اعتراض کرد؟

برای اعتراض به حکم اعسار مهریه، باید دادخواستی به دادگاه تجدید نظر ارسال کنید. در این دادخواست باید مستنداتی که نشان می‌دهند زوج توانایی پرداخت مهریه را دارد، ضمیمه شود.

اعتراض به تعداد سکه‌های مهریه چگونه انجام می‌شود؟

اگر زوج معتقد است که تعداد سکه‌های مهریه تعیین شده غیر منطقی است، می‌تواند به دادگاه تجدید نظر اعتراض کند. در این اعتراض باید دلایل و مستندات خود را برای کاهش تعداد سکه‌ها ارائه دهد.

نمونه رای مهرالمثل چیست و چگونه می‌توان به آن اعتراض کرد؟

رای مهرالمثل به میزان مهریه‌ای اشاره دارد که بر اساس شرایط و وضعیت زوجین تعیین می‌شود. برای اعتراض به این نوع رای، باید دادخواستی به دادگاه تجدید نظر ارسال و دلایل خود را بیان کنید.

نحوه نوشتن اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر مهریه چگونه است؟

برای نوشتن اعتراض به رای قطعی دادگاه تجدید نظر مهریه، باید دادخواستی به دیوان عالی کشور ارسال کنید. در این دادخواست باید دلایل حقوقی و مستندات خود را برای اعتراض بیان کنید.

نحوه نوشتن مهریه در سند ازدواج چگونه است؟

مهریه باید به طور دقیق و شفاف در سند ازدواج نوشته شود. مقدار مهریه، نوع آن (مثلاً نقدی، سکه، ملک و غیره) و شرایط پرداخت باید به طور کامل در سند ذکر شود تا در صورت بروز اختلاف، قابلیت استناد داشته باشد.

برگه مهریه چیست و چگونه تنظیم می‌شود؟

برگه مهریه سندی است که مقدار و نوع مهریه را تعیین می‌کند. این برگه باید به امضای زوجین و شاهدان برسد و در دفترخانه رسمی ثبت شود.

چگونه می‌توان به رای دادگاه درباره مهریه اعتراض کرد؟

برای اعتراض به رای دادگاه درباره مهریه، باید دادخواستی به دادگاه تجدید نظر ارسال کنید و در آن دلایل و مستندات خود را بیان کنید. اگر دادگاه تجدید نظر رای را تایید کند، می‌توانید به دیوان عالی کشور اعتراض کنید.

حکم جلب برای مهریه چیست و چگونه می‌توان به آن اعتراض کرد؟

حکم جلب برای مهریه زمانی صادر می‌شود که زوج توانایی پرداخت مهریه را ندارد و یا از پرداخت آن امتناع می‌کند. برای اعتراض به این حکم، زوج باید دادخواستی به دادگاه تجدید نظر ارسال کند و در آن دلایل و مستندات خود را بیان کند.

دکتر رضا عبدالمحمد
دکتر رضا عبدالمحمد

وکیل پایه یک دادگستری به شماره پروانه ٢٨٣٥٦
عضو اتحادیه بین المللی وکلای دادگستری(IBA)

مقالات مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =