زمانی که افراد با اموال غیر منقول مانند زمین و ملک سر و کار داشته باشند به وکیل ملکی (وکیل پایه یک دادگستری) احتیاج خواهند داشت. پرونده های ملکی اغلب پیچیده بوده و ظرافت زیادی دارند به همین دلیل نیز بهره گیری از وکیل ملکی تهران دارای اهمیت خواهد بود.
اگر در پرونده های ملکی موضوع پرونده در رابطه با مال غیر منقولی باشد و شخص به عنوان ذی النفع به دنبال اثبات مالکیت مالی در آن باشد مانند حق سرقفلی، مالکیت، حق کسب و پیشه و …، به دلیل حساسیت بالای اینگونه پرونده ها بهتر است با فردی مشورت شود که اطلاعات و تجربه زیادی در پرونده های مشابه داشته باشد؛ بنابراین بهترین وکیل ملکی تهران، دکتر رضا عبدالمحمد آماده ارائه مشاوره در زمینه ملکی (وکیل متخصص دعاوی ملکی) به شما عزیزان می باشد.
بیشتر بخوانید : وکیل شهرداری
انواع مختلف دعاوی ملکی
دعاوی مرتبط با حوزه ملک و املاک دعاوی ملک نام دارند که از انواع مختلفی تشکیل شده اند.
انواع دعاوی ملکی شامل موارد ذیل می باشند:
- حقوقی
- کیفری
- ثبتی
بیشتر بخوانید : هزینه مشاوره ملکی
مفهوم دعاوی ملکی کیفری و انواع مختلف آن
دعاوی ملکی کیفری دعاوی هستند که موضوع اصلی آن ها نزاع در زمینه املاک، تملک و حقوق مالکیت بوده و تخلفات کیفری نیز در آن ها مورد بررسی و پیگیری واقع می شوند. در اینگونه دعاوی فیصله دادن به رویداد های مالی و حقوقی املاک و همچنین بزه یا تخطی که مرتکب شده مورد رسیدگی قرار می گیرد. رسیدگی به این دعاوی در دادسراها و دادگاه های کیفری محل ملک مذکور انجام می شود.
برای مثال اگر شخصی بدون اجازه و به صورت غیر قانونی به ملکی وارد شود، از ملک مذکور به نفع خود بهره برداری نموده و همچنین تملک ملک را به خود اختصاص دهد، منجر به طرح دعوای ملکی کیفری خواهد شد که در آن موضوع تملک، ورود به ملک و سوء استفاده از آن بررسی و رسیدگی می شود.
دعاوی ملکی کیفری عبارت اند از:
- سرقت و دزدی
- اختلاس
- تخریب معتمد
- تجاوز به ملکیت
- تزویر و تحریف سندها
- دعوای تخریب محیط زیست
- دعوای نقض قوانین ساخت و ساز
بیشتر بخوانید : انواع کلاهبرداری ملکی
مفهوم دعاوی ملکی حقوقی و انواع مختلف آن
عموما دعاوی ملکی حقوقی به دلیل نا آگاهی اشخاص از قوانین و مقررات ملکی اتفاق می افتند. در اینگونه دعاوی بحث ارتکاب جرم و تعیین مجازات مطرح نمی شود و درواقع جرمی رخ نمی دهد.
دعاوی ملکی حقوقی عبارت اند از:
- ابطال سند رهنی
- تایید فسخ قرارداد
- ارائه اصل سند مالکیت توسط مالک
- درخواست بطلان معامله ی فضولی
- دعوای خلع ید
- الزام به تحویل ملک
- تایید و اثبات وقوع بیع
- الزام به تنظیم سند رسمی ملک
بیشتر بخوانید : خلع ید از ملک مشاعی
انواع مختلف دعاوی ملکی ثبتی
- درخواست اصلاح سند
- درخواست افراز و تفکیک املاک مشاعی
- اختلافات و اشتباهات موجود در امور ثبت اسناد و املاک
- دعاوی مرتبط با اشتباهات ثبتی
اهمیت انتخاب وکیل ملکی مجرب و خبره در تهران
از آنجا که قوانین موجود در زمینه ملکی ظریف و پیچیده هستند؛ بنابراین برای حصول موفقیت در پرونده های ملکی دانش و تجربه بالای وکیل تاثیر بسزایی دارد. اگر وکیل ملکی تهران به قوانین و مقررات تسلط کافی داشته باشد پرونده در کمترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب می رسد. علاوه بر موارد ذکر شده در کاهش هزینه های گزاف پرونده های ملکی نیز موثر است.
بیشتر بخوانید : هزینه وکیل سرقفلی
5 نکته مهم در زمینه املاک و مستغلات
- بررسی اینکه آیا در قراردادهای مربوط به املاک، قرارداد شرط داوری عنوان شده یا نه. اگر این موضوع عنوان شده باشد تمامی اقدامات انجام شد در اجرای تعهدات این قرارداد باید در نهاد داوری حل و فصل شوند.
- با وجود آنکه نام مالک اصلی و ابتدایی در قراداد عنوان نمی شود اما باید ایشان را شناسایی کنیم زیرا در بیشتر دعاوی املاک، مالک نیز طرف دعوی قرار می گیرد.
- موقوفه نبودن ملک اهمیت زیادی دارد پس باید موقوفه نبودن ملک بررسی شود. اگر ملک مذکور مربوط به خانه های مسکن مهر باشد، باید مالکیت زمین مشخص گردد.
- ایادی افرادی هستند که در گذشته ملک مذکور را خرید و فروش نموده اند تا به آخرین خریدار برسد؛ بنابراین طرح دعاوی باید بر علیه کلیه ایادی قبلی انجام شود.
- بررسی اینکه آیا قرارداد تنظیم شده با وکالت بوده و یا شخص اصلی نسبت به تنظیم آن اقدام نموده است.
بیشتر بخوانید : وکیل سرقفلی تهران
داشتن وکیل ملکی در پرونده های ملکی چه مزایایی دارد؟
باید دانست که رسیدگی به امور پرونده های ملکی توسط اشخاص نیز امکان پذیر است اما در صورت بروز مشکلات ناگهانی به دلیل نداشتن دانش و تجربه کافی در اینگونه پرونده ها، بهتر است از وکیل ملکی مجرب مشاوره دریافت نمایید تا نتیجه نهایی دادگاه مطابق با خواسته شما باشد.
مهمترین مزایای داشتن وکیل ملکی تهران شامل موارد ذیل می باشد:
- تخصص و تجربه کافی در پرونده های ملکی
- توانایی انتقال سند و همچنین رهن و اجاره املاک مذکور
- تسریع روند پرونده
- عدم نیاز به حضور موکل در جلسات دادگاه
- جلوگیری از خسارات مالی احتمالی به موکل