آنچه خواهید خواند :

قطع اشجار

قطع کردن (قطع درختان) به معنای بریدن و جدا کردن است و برای محصولاتی که هنوز نرسیده اند یافت می شود و برداشت برای محصولات رسیده به کار می رود. مواد 684، 685 و 686 قانون جزای اسلامی، مجازات مربوط به جرایم درختان، زراعی و باغی است. بر اساس نظریه های مختلفی که از سوی معاونت حقوقی دادگستری بیان شده است، قطع درختان بدون توجه به مثمر بودن یا نبودن آن ها بدون مجوز شهرداری جرم به حساب می آید.

 

مجازات قطع اشجار

همان طور که گفتیم ، قطع درختان بدون توجه به مثمر بودن یا نبودن آن ها بدون مجوز شهرداری جرم است. باید گفت که داشتن شناسنامه و هویت درخت قطع شده ملاکی در ارتکاب جرم نبوده و در هر حالت جرم به حساب می آید. البته اگر نتوانید شاخه درخت را بدون بریدن تنه بچرخانید، رفع تجاوز به میزان لازم مشکلی ندارد. مجازات قطع درختان در قانون نسبتاً شدید است. یکی از قوانین این اقدام جرایم مربوط به قانون جزای اسلامی است که طبق قانون گسترش و حفظ فضای سبز شهرها علاوه بر جزای نقدی، قطع درختان نیز مجازات حبس دارد. سیاست های عمده زیست محیطی توسط دولت ها مدیریت می شود. زیرا دولت ها از مردم مالیات می گیرند، تمام منابع مالی و ثروت جامعه را در اختیار دارند و باید از وارثان محافظت کنند. اما حقیقت این است که مشارکت در این عرصه کم نیست. بیایید با دستان خود کاری کنیم و بزرگترین وظیفه خود را انجام دهیم. آگاهی از ساختن مردم و گرد هم آوردن آنها در محافل سازمان یافته محیطی که هدف آنها حفظ طبیعت، محیط زیست وحشی است، می تواند بزرگترین وظیفه هر شهروندی در این راه باشد. با این حال، کسانی هستند که درختان را قطع می کنند تا زمانی که به هدف خود برسند و منفعت خود را ببرند. گاهی به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مقررات، قطع هر درختی را منفعت می دانیم.

 

قطع درختان در چه مواردی مجاز یا غیر مجاز است؟

درختان شهری در صورتی که مالک خصوصی نداشته باشند متعلق به مردم است و اگر شخصی درختان را تخریب کند، مدیریت شهری می تواند از طرف مردم شکایت کند. تدابیر این قانون برای حفظ و گسترش فضای سبز و جلوگیری از قطع بی رویه درختان، قطع هر نوع درخت و یا از بین بردن آن به هر نحوی در معابر، میادین، بزرگراه ها، پارک ها،، باغ ها و نیزاماکن شناخته شده به وسیله شورای اسلامی این شهر که باغ  شناسایی شده در محدوده شهر بدون مجوز شهرداری  و رعایت ضابطه های مربوطه ممنوع می باشد.

 

قوانینی که به موجب آن قطع درختان جرم شناخته می شوند:

  1. ماده 686 از قانون مجازات اسلامی.
  2. لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 1359
  3. قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب 1352.
  4. قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهر مصوب سال 1387 و 1388.

 

میزان مجازات قطع اشجار چیست؟

بنابر قانون اصلاحی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها برای قطع درختان باید از شهرداری مجوزهای مربوطه دریافت شود. حال اگر شخصی بدون کسب مجوز از شهرداری نسبت به قطع درختان اقدام نماید مرتکب جرم شده و این مجازات بسته به تعداد درختان بریده شده تعیین خواهد شد. حداکثر مجازات جرم قطع اشجار 3 سال حبس خواهد بود.

 

جرم خشک کردن درخت

جرم خشک کردن درخت نیز مانند قطع درخت است زیرا موجب از بین رفتن درخت می شود؛ بنابراین باید ثابت شود که عملخشک کردن درخت توسط شخص انجام شده  و سپس مجازات گردد. آب ندادن به درخت هم اگر عمدی باشد مشمول مجازات قطع اشجار خواهد شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + هفت =